Nyan > Svenskfinland

Saturday, 16 February, 06:17

Nyan - 13 jul 18 kl. 11:32

Med absurdistisk pjäs i lastenSkärgårdsteatern reser genom södra Finlands skärgård och spelar den absurdistiska pjäsen ”Kung Ubu”, skriven av Alfred Jarry. Ensemblen består av tolv studerande från Helsingfors teaterhögskola, och nu har de nått Åland med sin turnebåt Sälö.
”Kung Ubu” hade urpremiär år 1896, och skrevs av den då endast 16 år gamla Alfred Jarry. Pjäsen följer den despotiske Kung Ubu och hans fru Mor Ubu, som tillsammans tar över Polen och blir landets envåldshärskare. Herman Nyby spelar Mor Ubu i Skärgårdsteaterns uppsättning av pjäsen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finlands, Kung Ubu, Alfred Jarry, Helsingfors, Åland, Sälö, Ubu, Mor Ubu, Polen, Nyby, Skärgårdsteaterns, Lady Macbeth, Shakespeares, Macbeth, Herman Nyby, Alfred Jarrys, Herrman Nyby, Breidablick, Finström, Vikingalund, Kökar, Nya Åland, Sarling, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med absurdistisk, pjäsi , lasten

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 12 timmar sedan

Saltvik överklagar om landskapsandelar

Saltviks kommunstyrelse har beslutar att lämna in en rättelseyrkande mot landskapsregeringens beslut om landskapsandelar för grundskolan för 2019. – Förenklat uttryckt så handlar det om att den kalkylerade kostnaden som landskapsregeringen har använt sig av för sina beräkningar inte motsvarar nettodriftskostnaderna. Det ska de enligt lagen göra, säger Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson.

Nyan - 13 timmar sedan

Praktikant stal ur växelkassan

En arbetspraktikant på ett företag i Mariehamn har dömts för att ha tagit 460 euro från växelkassan. Svarande medger i rätten att han gjort sig skyldig till lindrig förskingring, så som brottet rubricerades. Han dömdes till 20 dagsböter, sammanlagt 120 euro.

Nyan - 14 timmar sedan

Miljösamordnare: Smör är klimatbelastande

De senaste dagarnas smördebatt som uppstått efter att staden publicerat klimat- och kostråd på sin hemsida förvånar miljösamordnare Ulf Simolin. .

Nyan - 18 timmar sedan

Finrexin slut i hela Finland

Mitt i influensa-tider är Finrexin slut i hela Finland. .

Nyan - 16 timmar sedan

Redarna kräver 75 procent icke-EU-medborgare på fraktfartygen

Sjömansunionen anser att man inte hade något annat val än att varsla om strejk när redarna kräver att få ha upp till 75 procent icke-EU-medborgare ombord på fraktfartygen. I dag går gränsen vid en tredjedel. Det var i torsdags på kvällen som Rederierna i Finland i ett pressmeddelande sade att Sjömansunionen varslat om strejk med start den 1 mars om man inte når en lösning på konflikten.

Nyan - 16 timmar sedan

Landskapet tryggar åter skärgårdstransporterna

Skärgårdsbutikerna har fått gehör.
Landskapet har beslutat att upphandla färskvarutransporterna till skärgården igen med start i maj. Livsmedelstransporterna till Kumlinge och Brändö är snart säkrade från landskapets håll igen.

Nyan - 17 timmar sedan

Ändringen av självstyrelselagen godkänd i första behandlingen

Sannfinländaren Leena Meris förslag om att inte öka Ålands grundfinansiering fick inte stöd av någon annan än den sannfinländska gruppen när riksdagen röstade om saken strax efter 13 idag.
Det här betyder att den första behandlingen av lagförslaget är avslutad. Leena Meri, sannfinländare, föreslog att avräkningsgrunden ska vara 0,42 procent i stället för 0,45 procent.

Nyan - 18 timmar sedan

Den sista guldsponsorn är bärgad

Den åttonde och sista gyllene skeppsklockan har nu fått sin sponsor ombord på Pommern. Det är Sven-Erik Holmberg som blivit den sista guldsponsorn med 75 000 euro. .

Nyan - 20 timmar sedan

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

En man i 55-årsåldern döms till 60 dagar villkorligt fängelse efter att ha kört bil med minst 1,8 promille alkohol i blodet. Han får också 40 dagsböter om totalt 1 240 euro och körförbud fram till i mars år 2021. Dessutom får han ersätta staten 80 euro i brottsofferavgift, samt dryga 30 euro för rusmedelsundersökningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.