Skånskan > Opinion

Sunday, 15 July, 23:12

Skånskan - I förrgår: 11:25

Kommunala vakter var olagligaStaffanstorp Staffanstorps beslut att sätta in kommunala vakter på grund av busliv och brist på poliser var olaglig. Det menar förvaltningsrätten och upphäver kommunstyrelsens beslut.Den 4 december 2017 beslutade kommunstyrelsen i Staffanstorp att hela deras reserv om 5,8 miljoner kronor skulle användas för att bygga upp en organisation med kommunala ordningsvakter.
Reserven skulle användas för oförutsedda händelser.
Orsaken till beslutet var ökad otrygghet i kommunen med busliv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorps, Staffanstorp, Förvaltningsrätten, Malmö

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunala, vaktervar , olagliga
NSD - 23 okt 17 kl. 18:18

Nordström nobbar kommunala vakter på Porsön

Niklas Nordström (S) dödförklarar Liberalernas förslag om kommunala trygghetsvakter på Porsön..

Dalarnas tidningar - 30 nov 17 kl. 06:45

Liberaler tar strid för kommunala vakter – "en social tjänst"

Kommunstyrelsen i Borlänge vill inte ha kommunala ordningsvakter. Men Liberalerna fortsätter att driva frågan. – Att det finns en risk att vi tar över polisens verksamhet är skitsnack, säger Monica Lundin (L)..

Polisen - 07 jul 17 kl. 09:39

Kommunala vakter tillåts i centrala Uppsala

Polismyndigheten har beslutat att tillåta kommunalt anställda ordningsvakter patrullera i centrala delar av Uppsala centrum. Synligheten av förordnade ordningsvakter i uniform ska bidra till mer ordning och säkerhet..

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 20:00

Politiker ville ha kommunala vakter - inte möjligt menar kommunstyrelsen

Benny Lundh Johansson ville utreda om kommunen kan starta ett vaktbolag. Det är inte möjligt menar kommunstyrelsen..

NT - 28 maj 18 kl. 20:35

Kommunala vakter ska utredas

Alla utom Moderaterna och Miljöpartiet röstade för att utreda en samlad vaktorganisation i kommunen, också Sverigedemokraterna, trots att gruppledaren principiellt höll med M och MP..

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 10:51

Kommunala p-vakter får skyddsvästar

Parkeringsvakter i Linköping har börjat bära skyddsvästar på jobbet. Men det beror inte på att hotbilden mot yrkesgruppen har blivit värre.— Det är rent förebyggande, säger Eva Ankarberg, marknads- och kommunikationschef på det kommunala parkeringsbolaget Dukaten, till corren.

YA - 22 okt 13 kl. 11:10

Inga p-vakter den här gången heller

Det ser inte ut att bli några parkeringsvakter i Tomelilla inom överskådlig tid. Upphandlingen avbröts på grund av bristande konkurrens efter ett enda giltigt anbud kommit in ? ett anbud som dessutom lågt tämligen högt, enligt gatuchefen.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 10:00

P-vakter har ökat framkomligheten

Arkivfoto: Scanpix
En färsk rapport visar på ökad framkomlighet efter införandet av p-vakter. Men det behövs fler parkeringsplatser.
I oktober förra året infördes parkeringsövervakning i Östra Göinge kommun.

Trelleborgs Allehanda - 06 jun 14 kl. 06:30

P-vakter får inte ge böter till felparkerare

Foto: Tomas Nyberg
Skyltarna säger parkeringsförbud, men verkligheten något annat. Trots att det varit förbjudet att parkera bilen på Stortorget sedan i april har det i praktiken varit fritt fram att parkera.
– Vi har fått direktiv att inte lappa några bilar, så det är fri parkering som gäller, säger en parkeringsvakt till TA.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Kräver att vakter sätts in

HÖRBY Efter knivdåden i helgen måste kommunen agera kraftfullt för att få stopp på oroligheterna bland ungdomar i byn, anser nattvandrarnas ordförande i Hörby, Mikael Olsson.
Han vill att en krisgrupp tillsätts, och att kommunen anställer ordningsvakter som patrullerar i centrum.När nattvandraren Mikael Olsson fick höra att det hade varit bråk och knivskärningar i centrum på lördagskvällen kastade han sig in i bilen och körde ner till Nya torg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fredricson fick jubla i derbyt

RIDSPORT Dubbla OS-silvermedaljören Peder Fredricson gick hela vägen och vann derbyt i Falsterbo.– Så roligt att rida derbyt, konstaterade Fredricson glädjestrålande i ett pressmeddelande efter triumfen med valacken Catch Me Not.
I år var det fyra ryttare som lyckades ta sig runt den långa derbybanan felfritt.

Skånskan - 1 timme sedan

Nederländsk glädje efter stor dramatik

RIDSPORT Nations Cup utvecklade sig till en rysare där fyra nationer fanns med till omhoppning.
Nederländerna lyckades allra bäst och stod som segrare efter en mycket snabb runda av Johnny Pals.
Sverige kom trea.

Skånskan - 1 timme sedan

Kungen av Derbydagen

GALOPP Carlos Lopez.
Där har ni Derbydagens stora segerherre, på sju försök vann han sex löpningar.
– Det är helt otroligt, sa han och kramade om sin dotter.

Skånskan - 1 timme sedan

Derbydebut med fullt drag

Malmö Lennart Bengtsson påstår att han inte klär i hatt och hade egentligen inte alls tänkt följa med på galoppderbyt. Men Mavara Rosa tvingade honom och det gjorde hon rätt i: De blev utsedda till stiligaste paret på Jägersro!– Det tog en vecka att göra min egen hatt och halsbandet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Granqvist blev årets skåning

STAFFANSTORP Det var stor uppståndelse med fotografering, selfies och autografskrivande på söndagen när landslagsbacken Andreas Granqvist korades till Årets skåning.– Jag är glad och stolt över utmärkelsen. Jag visste inte ens att det fanns något som hette Årets skåning, sa en avslappnad Andreas Granqvist strax innan han klev upp på scenen för att bland annat ta emot en skånsk flagga.

Skånskan - 1 timme sedan

T och Q inget livsstilsval

Lars J Eriksson kritiserar i Skånska Dagbladet Stockholm Prides beslut att inte låta partiet Medborgerlig samling delta som utställare. Han gör det utifrån att partiledaren Ilan Sadé är homosexuell. Homosexuella är förstås välkomna på Stockholm Pride som individer.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tillbaka till medeltiden

Glimmingehus Ett 30-tal deltagare levandegjorde medeltidens vardagsliv med vapen, rustningar, färggranna kläder, hantverk och mat i söndags.
– Maten var nyttig och varierad på den tiden med mycket vegetabilier, sa köksmästare Anton Wijk.Han lagade den medeltida maten tillsammans med Emelie Sandström, Josefin Bjurström, Ida Berg och Cathrin Åhlén.

Skånskan - 15 timmar sedan

Moriskan fylls av dansk öl

Malmö Nästa fredag, den 20 juli, slår Moriskans trädgård upp portarna till en biergarten. Då är VM över och öldrickande utan fotboll står på agendan härnäst. Tillsammans med det danska bryggeriet Mikkeller kommer Moriskans trädgård att förvandlas till alla ölälskares våta dröm i sommar.

Skånskan - Igår: 21:59

Marcus Antonsson till MFF

Marcus Antonsson, tidigare spelare i Leeds United FC, har skrivit på ett avtal med Malmö FF, skriver klubben i ett pressmeddelande.Avtalet med den 27-årige Marcus Antonsson sträcker sig till 2021. Han kommer att ansluta till truppen i nästa vecka och vara spelklar till matchen mot Örebro SK.

Skånskan - Igår: 21:52

Ghoddos chockade MFF

FOTBOLL Uwe Röslers magi kom av sig efter att Malmö FF chockartat tappat poäng hemma mot Östersunds FK, 1-1 (1-0).
Uruselt sett till vad som skapades.– Klart man är besviken på resultatet, men samtidigt har jag varit länge i branschen och vet att sådana här matcher kommer, konstaterade Rösler på presskonferensen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.