Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 November, 11:32

Skånskan - 13 jul 18 kl. 11:25

Kommunala vakter var olagligaStaffanstorp Staffanstorps beslut att sätta in kommunala vakter på grund av busliv och brist på poliser var olaglig. Det menar förvaltningsrätten och upphäver kommunstyrelsens beslut.Den 4 december 2017 beslutade kommunstyrelsen i Staffanstorp att hela deras reserv om 5,8 miljoner kronor skulle användas för att bygga upp en organisation med kommunala ordningsvakter.
Reserven skulle användas för oförutsedda händelser.
Orsaken till beslutet var ökad otrygghet i kommunen med busliv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorps, Staffanstorp, Förvaltningsrätten, Malmö

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunala, vaktervar , olagliga
NSD - 23 okt 17 kl. 18:18

Nordström nobbar kommunala vakter på Porsön

Niklas Nordström (S) dödförklarar Liberalernas förslag om kommunala trygghetsvakter på Porsön..

Dalarnas tidningar - 30 nov 17 kl. 06:45

Liberaler tar strid för kommunala vakter – "en social tjänst"

Kommunstyrelsen i Borlänge vill inte ha kommunala ordningsvakter. Men Liberalerna fortsätter att driva frågan. – Att det finns en risk att vi tar över polisens verksamhet är skitsnack, säger Monica Lundin (L)..

Polisen - 07 jul 17 kl. 09:39

Kommunala vakter tillåts i centrala Uppsala

Polismyndigheten har beslutat att tillåta kommunalt anställda ordningsvakter patrullera i centrala delar av Uppsala centrum. Synligheten av förordnade ordningsvakter i uniform ska bidra till mer ordning och säkerhet..

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 20:00

Politiker ville ha kommunala vakter - inte möjligt menar kommunstyrelsen

Benny Lundh Johansson ville utreda om kommunen kan starta ett vaktbolag. Det är inte möjligt menar kommunstyrelsen..

NT - 28 maj 18 kl. 20:35

Kommunala vakter ska utredas

Alla utom Moderaterna och Miljöpartiet röstade för att utreda en samlad vaktorganisation i kommunen, också Sverigedemokraterna, trots att gruppledaren principiellt höll med M och MP..

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 10:51

Kommunala p-vakter får skyddsvästar

Parkeringsvakter i Linköping har börjat bära skyddsvästar på jobbet. Men det beror inte på att hotbilden mot yrkesgruppen har blivit värre.— Det är rent förebyggande, säger Eva Ankarberg, marknads- och kommunikationschef på det kommunala parkeringsbolaget Dukaten, till corren.

YA - 22 okt 13 kl. 11:10

Inga p-vakter den här gången heller

Det ser inte ut att bli några parkeringsvakter i Tomelilla inom överskådlig tid. Upphandlingen avbröts på grund av bristande konkurrens efter ett enda giltigt anbud kommit in ? ett anbud som dessutom lågt tämligen högt, enligt gatuchefen.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 10:00

P-vakter har ökat framkomligheten

Arkivfoto: Scanpix
En färsk rapport visar på ökad framkomlighet efter införandet av p-vakter. Men det behövs fler parkeringsplatser.
I oktober förra året infördes parkeringsövervakning i Östra Göinge kommun.

Trelleborgs Allehanda - 06 jun 14 kl. 06:30

P-vakter får inte ge böter till felparkerare

Foto: Tomas Nyberg
Skyltarna säger parkeringsförbud, men verkligheten något annat. Trots att det varit förbjudet att parkera bilen på Stortorget sedan i april har det i praktiken varit fritt fram att parkera.
– Vi har fått direktiv att inte lappa några bilar, så det är fri parkering som gäller, säger en parkeringsvakt till TA.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Kräver att vakter sätts in

HÖRBY Efter knivdåden i helgen måste kommunen agera kraftfullt för att få stopp på oroligheterna bland ungdomar i byn, anser nattvandrarnas ordförande i Hörby, Mikael Olsson.
Han vill att en krisgrupp tillsätts, och att kommunen anställer ordningsvakter som patrullerar i centrum.När nattvandraren Mikael Olsson fick höra att det hade varit bråk och knivskärningar i centrum på lördagskvällen kastade han sig in i bilen och körde ner till Nya torg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Lastbil har kört in i bro

Malmö Ett larm har kommit in om att en lastbil ska ha kört rakt in i en bro på E65 vid trafikplats 85 i Jägersro.Enligt larmet ska olyckan ha inträffat vid 10.30-tiden på E65 i riktning mot Malmö.

Skånskan - 45 minuter sedan

20-åring man häktad för medhjälp till mord

Malmö Den tredje personen misstänkt för medhjälp till mord trippelmordet på Drottninggatan i juni i år har häktats. I fredags i förra veckan anhölls tre personer misstänkta för trippelmordet på Drottninggatan i juni tidigare i år. Två av de häktades men den tredje personen, en 20-årig man, släpptes på grund av att rätten inte ansett att bevisen var tillräckliga för häktning.

Skånskan - 1 timme sedan

Hundratals drabbade av strömavbrott

Malmö Eon:s kunder runt Möllevången i Malmö har sedan strax efter klockan 09 drabbats av strömavbrott. Först var 2 306 hushåll strömlösa under onsdagsmorgonen. Eon har i nuläget inte svar på vad som orsakat avbrottet vid Möllevången eller när problemet förväntades vara åtgärdat.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lyrik och musik lika viktigt för Zeal & Ardor

Förena en amerikansk jazzsångerska med en biolog från Schweiz, och resultatet kan bli något alldeles speciellt. I det här fallet blev det sonen Manuel Gagneux eller som han kallar sig på artistspråk Zeal & Ardor. och i dag spelar han och hans band på Pumpehuset i Köpenhamn.

Skånskan - 4 timmar sedan

Flera bilar i brand under natten

Malmö Polis och räddningstjänst har under onsdagsnatten ryckt ut till två adresser i Malmö med anledning av bilbränder. Det första larmet om bilbrand inkom klockan 01:50 på Hyllie Gårds väg i Malmö. På plats kan man konstatera brand i en parkerad personbil och en anmälan om skadegörelse upprättas då det inte finns någon naturlig brandorsak.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kraftig explosion vid restaurang

Malmö Vid klockan 23:56 på tisdagskvällen inkom larm till SOS Alarm om en kraftig explosion på Dicksons väg på Rosengårds Centrum.Enligt polisen ska explosionen ägt rum på en restaurang på Rosengårds centrum. Det finns inga uppgifter på att någon person ska ha kommit till skada.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill ge bred bild av omdebatterade Solanas

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågort till Ziggi Källoff, producent på Inkonst i Malmö, om den Valeria Solanas-kväll som Inkonst arrangerar torsdag 22 november.Hur kom idén till en Solanaskväll på Inkonst till?
– Det började med att vår producent sett en dockteaterföreställning av gruppen Plexus Polaire som hon tyckte var väldigt bra.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslöv förbereder för stor sockersatsning

ÖRTOFTA Nordic Sugar har begärt en ändrad eller alternativt en ny detaljplan hos Eslövs kommun för att utöka verksamheten i Örtofta när man på sikt lägger ner i Arlöv. Det blir fler jobb – men är idag oklart hur många.Bakom förändringarna ligger ändrade EU-regler som lett till ett prisfall och ett överskott på socker.

Skånskan - 6 timmar sedan

Upp­följ­ningen blir av­gö­ran­de

Med en so­li­di­tet på mi­nus 70 pro­cent (för ett fö­re­tag är lika myc­ket i plus önsk­värt) är det svårt att kri­ti­sera det nya al­li­ans­sty­ret i Re­gi­on Skåne för att vilja av­sätta en del av skat­te­höj­ningen till att minska det un­der mån­ga år upp­ar­betade un­der­skottet. Möj­li­gen blir det svårare att mo­ti­vera per­so­nalen att göra nöd­vän­diga ef­fek­ti­vi­se­ringar och ned­skär­ningar ge­nom att ha en mil­jard i bud­ge­terat över­skott.
Ändå görs sats­ningar ock­så i bud­geten.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fridhemsgården till salu

MALMÖ Fridhemsgården som var början till villaområdet Fridhem är till salu för 25 miljoner kronor.
Huset har en intressant historia och har använts både som sommarresidens åt en fabrikör och som förlossningshem.Fridhemsgården kallades från början Villa Fridhem och det var rådman Gustaf Wilhelm Dahlström som lät bygga villan 1867.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.