Skånskan > Opinion

Tuesday, 19 February, 10:35

Skånskan - 13 jul 18 kl. 11:25

Kommunala vakter var olagligaStaffanstorp Staffanstorps beslut att sätta in kommunala vakter på grund av busliv och brist på poliser var olaglig. Det menar förvaltningsrätten och upphäver kommunstyrelsens beslut.Den 4 december 2017 beslutade kommunstyrelsen i Staffanstorp att hela deras reserv om 5,8 miljoner kronor skulle användas för att bygga upp en organisation med kommunala ordningsvakter.
Reserven skulle användas för oförutsedda händelser.
Orsaken till beslutet var ökad otrygghet i kommunen med busliv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorps, Staffanstorp, Förvaltningsrätten, Malmö

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunala, vaktervar , olagliga
NSD - 23 okt 17 kl. 18:18

Nordström nobbar kommunala vakter på Porsön

Niklas Nordström (S) dödförklarar Liberalernas förslag om kommunala trygghetsvakter på Porsön..

Dalarnas tidningar - 30 nov 17 kl. 06:45

Liberaler tar strid för kommunala vakter – "en social tjänst"

Kommunstyrelsen i Borlänge vill inte ha kommunala ordningsvakter. Men Liberalerna fortsätter att driva frågan. – Att det finns en risk att vi tar över polisens verksamhet är skitsnack, säger Monica Lundin (L)..

Polisen - 07 jul 17 kl. 09:39

Kommunala vakter tillåts i centrala Uppsala

Polismyndigheten har beslutat att tillåta kommunalt anställda ordningsvakter patrullera i centrala delar av Uppsala centrum. Synligheten av förordnade ordningsvakter i uniform ska bidra till mer ordning och säkerhet..

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 20:00

Politiker ville ha kommunala vakter - inte möjligt menar kommunstyrelsen

Benny Lundh Johansson ville utreda om kommunen kan starta ett vaktbolag. Det är inte möjligt menar kommunstyrelsen..

NT - 28 maj 18 kl. 20:35

Kommunala vakter ska utredas

Alla utom Moderaterna och Miljöpartiet röstade för att utreda en samlad vaktorganisation i kommunen, också Sverigedemokraterna, trots att gruppledaren principiellt höll med M och MP..

Expressen - 22 nov 18 kl. 18:02

Kommunala vakter löser polisbristen

Ordningsvakter dygnet runt, indelade i fyra zoner i kommunen.Det är politikernas lösning på maktlösheten över både stölder och polisens utevaro vid larmen.– Vi kan inte längre bara se på, säger borgmästaren Hans Toft.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 10:51

Kommunala p-vakter får skyddsvästar

Parkeringsvakter i Linköping har börjat bära skyddsvästar på jobbet. Men det beror inte på att hotbilden mot yrkesgruppen har blivit värre.— Det är rent förebyggande, säger Eva Ankarberg, marknads- och kommunikationschef på det kommunala parkeringsbolaget Dukaten, till corren.

YA - 22 okt 13 kl. 11:10

Inga p-vakter den här gången heller

Det ser inte ut att bli några parkeringsvakter i Tomelilla inom överskådlig tid. Upphandlingen avbröts på grund av bristande konkurrens efter ett enda giltigt anbud kommit in ? ett anbud som dessutom lågt tämligen högt, enligt gatuchefen.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 10:00

P-vakter har ökat framkomligheten

Arkivfoto: Scanpix
En färsk rapport visar på ökad framkomlighet efter införandet av p-vakter. Men det behövs fler parkeringsplatser.
I oktober förra året infördes parkeringsövervakning i Östra Göinge kommun.

Trelleborgs Allehanda - 06 jun 14 kl. 06:30

P-vakter får inte ge böter till felparkerare

Foto: Tomas Nyberg
Skyltarna säger parkeringsförbud, men verkligheten något annat. Trots att det varit förbjudet att parkera bilen på Stortorget sedan i april har det i praktiken varit fritt fram att parkera.
– Vi har fått direktiv att inte lappa några bilar, så det är fri parkering som gäller, säger en parkeringsvakt till TA.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

104 kvadratmeter stort hus i Ludvigsborg sålt till ny ägare

Ludvigsborg Fastigheten på adressen Ringvägen 2 i Ludvigsborg har fått en ny ägare. Köpare är Arne Nilsson, 49 år, från Lomma, och säljare är Astrid Christina och Arne Borgström. Köpet blev klart i februari 2019 och priset blev 1 925 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Fastighet i Hörby såld till ny ägare

Hörby Bertil Andersson, 63 år, från Yngsjö, har köpt fastigheten på Ekstigen 5 i Hörby av säljaren Lars Olof Persson. Köpesumman blev 475 000 kronor och den nya ägaren tog över marken i februari 2019. Tomten är 682 kvadratmeter stor.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Alla har rätt till sina drömmar”

När Thomas Di Leva framförde David Bowies ”Life on Mars” på Diggilooturnén för att hylla sin bortgångne idol, uppstod ett jubel i publiken. Det var så starkt att han direkt insåg att det inte bara var han själv som saknade superstjärnan så mycket.
Nu, ett par år senare, är han aktuell med en hel hyllningskonsert under namnet Changes som gästar Slagthuset i Malmö på fredag och lördag.

Skånskan - 11 timmar sedan

Slet av handtag på Harrys

ESLÖV En man i 35-årsåldern är misstänkt för skadegörelse efter att ha slitit av ett handtag i entrédörren på Harrys på Stora torg. Det ska ha inträffat någon gång under lördagskvällen. Polisen fick kännedom om skadegörelsen när de stannade till utanför Harrys i samband med stängningen av restaurangen tidigt på söndagsmorgonen..

Skånskan - 13 timmar sedan

Vollmers behåller stjärnorna

Årets nordiska Guide Michelin tillkännagavs på måndagskvällen vid ett event i Århus i Danmark. Restaurang Vollmers i Malmö och Daniel Berlin i Tranås behåller sina två stjärnor. Förra årets nykomling från Malmö, Sav, får också ha kvar stjärnan liksom Bloom in the Park.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kvinna svårt misshandlad

Kävlinge En man grips av polis i en bostad, efter att polis och ambulans skickats dit för kontroll under måndagskvällen.När polis anländer till adressen anträffas en skadad kvinna och hon förs med ambulans till sjukhus med okända skador, men är vaken och talbar. Mannen i bostaden grips som misstänkt för grov misshandel.

Skånskan - 14 timmar sedan

Hade bildelar för 262 000 hemma i huset

Staffanstorp/Malmö En 47-åring får villkorlig dom och 25 000 i dagböter för häleri. Mannen hade reservdelar till BMW till ett värde av 262 000 kronor i sin bostad. Exakt samma delar var försvunna från ett lager i Staffanstorp.

Skånskan - 15 timmar sedan

20 aktiviteter kunde testas på Superdag

Lund Många hängde på låset och redan efter en timme hade 300 besökare räknats in på Superdagen på Bollhuset.Här erbjöd kommunen och föreningslivet åldersgruppen 6-15 år möjlighet att helt gratis testa närmare 20 olika aktiviteter.
Det handlade bland annat om boll- och kampsporter av diverse slag, men också om serieteckning, teater och nycirkus.

Skånskan - 16 timmar sedan

Knarkpåverkad bar hammare

ESLÖV När polisen kontrollerade några ungdomar som vistades på Storgatan på fredagen visade det sig att en av dem bar omkring på en hammare. Den 18-årige ynglingen uppvisade dessutom tecken på att vara narkotikapåverkad. Han är nu misstänkt för brott mot knivlagen – som innefattar även andra föremål än knivar – och ringa narkotikabrott..

Skånskan - 16 timmar sedan

Klart för ny återvinningscentral

YSTAD En ny återvinningsstation ställs ut mellan fastigheterna på Herrestadsgatan 20 och 22 i närheten av Willys och korsningen Herrestadsgatan och Dragongatan.
Den nya återvinningsstationen ska vara på plats vecka 9.
Återvinningsstationen tar emot tidningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, och färgade och ofärgade glasförpackningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.