Nyteknik > Teknik

Friday, 21 September, 15:30

Liknande nyheter

Taggar: Algblomningen, spridersig i , Östersjön
Norrtelje Tidning - 09 jul 13 kl. 11:30

Algblomningen sprider sig i Östersjön

Enligt den senaste satellitbilden finns cyanobakterier i södra Östersjön, runt Dagel och Ösel samt i yttre delen av Finska viken..

SVT - 12 jul 17 kl. 04:38

Nu är algblomningen i Östersjön igång

Trots en ovanligt blåsig junimånad är algblomningen nu igång med full fart. De giftiga cyanobakterierna är synliga i stora delar av Östersjön..

Västerbottens Folkblad - 23 jul 11 kl. 07:00

Algblomningen sprider sig

UMEÅ Algblomningen i Ostnäsfjärden som man nyligen trodde upphört är i stället värre än tidigare. BADFRITT. Therese Bäckström och systerdöttrarna Emma Marques Bäckström, 3 år och Vera Marques Bäckström, 2 år kan på grund av algerna inte längre bada vid ?

SN - 12 aug 13 kl. 16:02

Algblomningen sprider sig

I mitten på juli syntes algblomning i Inbåven. I början på augusti siktades alger på ytterligare ett ställe i sjön och miljökontoret har nu varit ute och tagit prover som bekräftar algblomningen. Hans Rydberg ordförande i Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta är oroad över utvecklingen.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 18 kl. 19:25

Algblomningen i Östersjön är i gång

”Det finns ett jättestort område i sydöstra Östersjön där det har blivit ytansamlingar”, säger Ann-Turi Skjevik, marinbiolog.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:49

Algblomningen befaras bli kraftig

Algblomningen har nått kusterna och förväntas sätta fart på allvar de närmaste dagarna.
I år riskerar den dessutom att bli värre än vanligt. Varma och stilla dagar tillsammans med obalans av närings­ämnen i Östersjön bäddar för stora algblomningar sommartid.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:42

Algblomningen har klingat av

Den storskaliga algblomningen i Östersjön går mot sitt slut, uppger Informationscentralen för egentliga Östersjön Infobaltic vid Läns­styrelsen i Stockholm. Till stöd för analysen används tolkade satellit­bilter från SMHI och data insamlade av personal av SMHI vid en utsjöexpedition i Egentliga Östersjön nyligen.
Stråk och ansamlingar av cyanobakterier sågs bara i den nordöstliga delen mot Finska viken samt i mindre mängder mellan Bornholm och Hanöbukten.

Västerbottens Folkblad - 06 jul 16 kl. 20:00

Östersjöns döda bottnar motsvarar snart dubbla Danmarks yta

Algblomningen i Östersjön slår rekord, den har aldrig varit så här tidig. Samtidigt omfattar döda havsbottnar i Östersjön nu en yta som motsvarar nästan dubbla Danmark. För att vända utvecklingen och behålla ett levande hav behövs kraftfulla beslut nu.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Amazon Echo nu som mikrovågsugn, vägguttag och i bilen

Nu ska Alexa hänga med in i köket, bilen och brandvarnaren. Amazon har breddat utbudet i sin Echo-serie med en lång rad nya produkter för det smarta hemmet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Japanska rovers gör sig redo för asteroidlandning

Efter tre och ett halvt års färd väntas två japanska rovers under fredagen landa på asteroiden Ryugus yta..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Biltillverkarens robotar ska leverera paketet till din dörr

Under Hannover Motor Show visade Renault framtidens leverensservice. Deras robot-poddar ska tillgodose den växande e-handeln. Men trots autonom teknik kommer de kontrolleras av en mänsklig concierge..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Medeltida sigill hittat på Biskops Arnö

En sigillstämpel som tillhört en ärkebiskop på 1300-talet har hittats på Biskops Arnö. Enligt arkeologerna är det ett ovanligt fynd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.