Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 February, 06:04

Nyteknik - 13 jul 18 kl. 10:32

Algblomningen sprider sig i ÖstersjönPå grund av värmen kom algblomningen i gång ovanligt tidigt i år. En kylslagen midsommar fick den att avstanna, men nu sprider den sig över Östersjön..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Östersjön

Dela artikeln

106 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Algblomningen, spridersig i , Östersjön
Norrtelje Tidning - 09 jul 13 kl. 11:30

Algblomningen sprider sig i Östersjön

Enligt den senaste satellitbilden finns cyanobakterier i södra Östersjön, runt Dagel och Ösel samt i yttre delen av Finska viken..

SVT - 12 jul 17 kl. 04:38

Nu är algblomningen i Östersjön igång

Trots en ovanligt blåsig junimånad är algblomningen nu igång med full fart. De giftiga cyanobakterierna är synliga i stora delar av Östersjön..

Västerbottens Folkblad - 23 jul 11 kl. 07:00

Algblomningen sprider sig

UMEÅ Algblomningen i Ostnäsfjärden som man nyligen trodde upphört är i stället värre än tidigare. BADFRITT. Therese Bäckström och systerdöttrarna Emma Marques Bäckström, 3 år och Vera Marques Bäckström, 2 år kan på grund av algerna inte längre bada vid ?

SN - 12 aug 13 kl. 16:02

Algblomningen sprider sig

I mitten på juli syntes algblomning i Inbåven. I början på augusti siktades alger på ytterligare ett ställe i sjön och miljökontoret har nu varit ute och tagit prover som bekräftar algblomningen. Hans Rydberg ordförande i Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta är oroad över utvecklingen.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 18 kl. 19:25

Algblomningen i Östersjön är i gång

”Det finns ett jättestort område i sydöstra Östersjön där det har blivit ytansamlingar”, säger Ann-Turi Skjevik, marinbiolog.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:49

Algblomningen befaras bli kraftig

Algblomningen har nått kusterna och förväntas sätta fart på allvar de närmaste dagarna.
I år riskerar den dessutom att bli värre än vanligt. Varma och stilla dagar tillsammans med obalans av närings­ämnen i Östersjön bäddar för stora algblomningar sommartid.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:42

Algblomningen har klingat av

Den storskaliga algblomningen i Östersjön går mot sitt slut, uppger Informationscentralen för egentliga Östersjön Infobaltic vid Läns­styrelsen i Stockholm. Till stöd för analysen används tolkade satellit­bilter från SMHI och data insamlade av personal av SMHI vid en utsjöexpedition i Egentliga Östersjön nyligen.
Stråk och ansamlingar av cyanobakterier sågs bara i den nordöstliga delen mot Finska viken samt i mindre mängder mellan Bornholm och Hanöbukten.

Västerbottens Folkblad - 06 jul 16 kl. 20:00

Östersjöns döda bottnar motsvarar snart dubbla Danmarks yta

Algblomningen i Östersjön slår rekord, den har aldrig varit så här tidig. Samtidigt omfattar döda havsbottnar i Östersjön nu en yta som motsvarar nästan dubbla Danmark. För att vända utvecklingen och behålla ett levande hav behövs kraftfulla beslut nu.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - 13 timmar sedan

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Tekniken ska hindra ”sängrullare” från att störa nattfriden

Värmesökande sängrullare kan vara en plåga för de lättstörda. Men om separata sängar känns för drastiskt så finns nu en lösning: en säng som använder teknik från fordonsindustrin..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Storsatsning på kameraövervakning i Göteborg

Polisen i Göteborg har under flera år använt sig av övervakningskameror i flera av kommunens särskilt utsatta områden. Nu kommer nästa satsning där 300 nya kameror ska övervaka centrala Göteborg, rapporterar GP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.