Nyteknik > Teknik

Wednesday, 14 November, 01:13

Nyteknik - 13 jul 18 kl. 10:32

Algblomningen sprider sig i ÖstersjönPå grund av värmen kom algblomningen i gång ovanligt tidigt i år. En kylslagen midsommar fick den att avstanna, men nu sprider den sig över Östersjön..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Östersjön

Dela artikeln

106 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Algblomningen, spridersig i , Östersjön
Norrtelje Tidning - 09 jul 13 kl. 11:30

Algblomningen sprider sig i Östersjön

Enligt den senaste satellitbilden finns cyanobakterier i södra Östersjön, runt Dagel och Ösel samt i yttre delen av Finska viken..

SVT - 12 jul 17 kl. 04:38

Nu är algblomningen i Östersjön igång

Trots en ovanligt blåsig junimånad är algblomningen nu igång med full fart. De giftiga cyanobakterierna är synliga i stora delar av Östersjön..

Västerbottens Folkblad - 23 jul 11 kl. 07:00

Algblomningen sprider sig

UMEÅ Algblomningen i Ostnäsfjärden som man nyligen trodde upphört är i stället värre än tidigare. BADFRITT. Therese Bäckström och systerdöttrarna Emma Marques Bäckström, 3 år och Vera Marques Bäckström, 2 år kan på grund av algerna inte längre bada vid ?

SN - 12 aug 13 kl. 16:02

Algblomningen sprider sig

I mitten på juli syntes algblomning i Inbåven. I början på augusti siktades alger på ytterligare ett ställe i sjön och miljökontoret har nu varit ute och tagit prover som bekräftar algblomningen. Hans Rydberg ordförande i Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta är oroad över utvecklingen.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 18 kl. 19:25

Algblomningen i Östersjön är i gång

”Det finns ett jättestort område i sydöstra Östersjön där det har blivit ytansamlingar”, säger Ann-Turi Skjevik, marinbiolog.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:49

Algblomningen befaras bli kraftig

Algblomningen har nått kusterna och förväntas sätta fart på allvar de närmaste dagarna.
I år riskerar den dessutom att bli värre än vanligt. Varma och stilla dagar tillsammans med obalans av närings­ämnen i Östersjön bäddar för stora algblomningar sommartid.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:32

Offra inte jordbruket på Östersjöns altare

Sol och värme är säkra sommartecken, precis som den så kallade algblomningen i Östersjön. Egent­ligen rör det sig inte bara om alger. Den grönaktiga och slemmiga hinna som under vissa år täckt stora delar av Östersjöns ytskikt består i själva verket av delvis giftiga cyanobakterier.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:42

Algblomningen har klingat av

Den storskaliga algblomningen i Östersjön går mot sitt slut, uppger Informationscentralen för egentliga Östersjön Infobaltic vid Läns­styrelsen i Stockholm. Till stöd för analysen används tolkade satellit­bilter från SMHI och data insamlade av personal av SMHI vid en utsjöexpedition i Egentliga Östersjön nyligen.
Stråk och ansamlingar av cyanobakterier sågs bara i den nordöstliga delen mot Finska viken samt i mindre mängder mellan Bornholm och Hanöbukten.

Västerbottens Folkblad - 06 jul 16 kl. 20:00

Östersjöns döda bottnar motsvarar snart dubbla Danmarks yta

Algblomningen i Östersjön slår rekord, den har aldrig varit så här tidig. Samtidigt omfattar döda havsbottnar i Östersjön nu en yta som motsvarar nästan dubbla Danmark. För att vända utvecklingen och behålla ett levande hav behövs kraftfulla beslut nu.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Hittade bugg för gratis spel på Steam – får 20 000 dollar av Valve

Ukrainaren Artiom Moskowskij kan skatta sig lycklig. Hans buggletande på strömningstjänsten Steam har gjort att han fått en rejäl påfyllnad på sitt bankkonto..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Karolinska institutet ger nytt ljus över hur nervsjukdomen MS uppstår

En viss sorts hjärnceller kan spela stor roll i utvecklingen av nervsjukdomen multipel skleros (MS) har forskare från Karolinska institutet (KI) upptäckt..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Apple: Nya Macar måste lagas av oss

Kunder som har köpt en ny Mac får inte längre göra vissa lagningar av sina dyra datorer var de vill. Restriktionerna omfattar alla Appledatorer med chipet T2..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Så jagar Ikea efter Älmhults nästa startup-sensation

Sökes: 20 unga bolag med innovativa, miljösmarta idéer som kan förenkla folks vardag. Finnes: Möbeljätte som vill lära sig av startup-världens snabba tempo..

Nyteknik - 12 timmar sedan

EU spikar klimatmål – så stor andel ska komma från förnybara källor

År 2030 ska minst 32 procent av energin i EU komma från förnybara källor. Samtidigt ska energieffektiviseringen – hur mycket som sparats jämfört med tidigare prognoser – vara uppe i 32,5 procent..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Norska fregatten Helge Ingstad sjönk efter kollision

Den norska fregatten Helge Ingstad, som i förra veckan krockade med ett tankfartyg vid en oljehamn utanför Bergen, ligger nu nästan helt under vatten..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Forskarna närmare böjliga solceller som håller länge

Amerikanska forskare har tagit viktiga steg mot böjliga organiska solceller som verkligen håller. De kan målas eller tryckas, exempelvis på textil eller fönster..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Oneplus släpper en ny version av 6T

Inte längre nattsvart. Oneplus släpper sargen och droppar en ny färglad version av Oneplus 6T..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Här är allt vi vet om nya vikbara mobilen Samsung Galaxy F

Samsungs vikbara monstermobil tros bli marknadens dyraste telefon när den lanseras nästa år. Det svenska priset kan hamna på över 20000 kronor..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Det största hindret för svensk industri – brist på kompetens

Det är fortfarande högtryck i industrin och framtidstron är stor. Tre av fyra företag planerar att investera i ny teknik det närmaste året, och merparten har ambitionen att växa, enligt en ny undersökning. Det som sätter käppar i hjulet är bristen på rätt kompetens..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.