SVT > Kultur

Wednesday, 21 November, 11:25

SVT - 13 jul 18 kl. 10:26

ETC ber om läsardonationer för att rädda tidningenEfter att Presstödsnämnden slagit fast att ETC mottagit ett för högt presstöd krävs tidningskoncernen på åtta miljoner kronor i återbetalningar. Nu ber ETC om donationer från läsarna för att rädda tidningen, rapporterar Dagens Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
ETC, Presstödsnämnden, Dagens Nyheter

Dela artikeln

1175 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ETC, berom , läsardonationerför att , rädda, tidningen

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Frankrike uppmanas lämna tillbaka afrikanska museiföremål

Frankrike uppmanas att lämna tillbaka en stor mängd afrikanska museiföremål. Det slår en ny rapport fast som är beställd av Frankrikes president Emmanuel Macron..

SVT - 1 timme sedan

Hon gjorde film om kurdiska kvinnor som slår tillbaka mot extremisterna

Den franska filmregissören Eva Husson blev nominerad till en Guldpalm tidigare i år för filmen Girls of the sun. Nu är det dags för svensk premiär för filmen som handlar om en grupp kvinnliga motståndskämpar som har lovat att återta sitt eget land från extremister, en berättelse som Husson kopplar till hennes egen familjehistoria..

SVT - 3 timmar sedan

Jamaica: Gör reggae till världsarv

Låt reggaen vara med på FN-organet Unescos världsarvslista. På ett möte kring nya inval på listan över kulturella företeelser värda att bevara var det vad jamaicanska myndigheter önskade – att musikstilen ska komma med bland de nya invalen..

SVT - 3 timmar sedan

Stockholms filmfestivals publikpris till Nadine Lebaki

I söndags var det sista dagen på årets upplaga av Stockholms internationella filmfestival. När festivalens besökare fick rösta om vem som skulle tilldelas årets publikpris gick det till den filmen Carpernaum, av libanesiska regissören Nadine Labaki..

SVT - 19 timmar sedan

Kritik mot Dagens Nyheter: Kan ha röjt andra journalisters källor

I förra veckan publicerade Dagens Nyheter namn på vilka anonyma källor journalisten Jesús Alcalá kan ha haft i Svenska Akademien. Nu kritiseras tidningen för att bryta mot god publicistisk sed. – Det är fullständigt surrealistiskt och makalöst, säger Alcalá..

SVT - 19 timmar sedan

”Zygmunt Bauman är som en trädgårdsmästare med gröna fingrar”

Vad är det som är fel med vår tidsålder? Den frågan ställer den nyligen bortgångne filosofen och sociologen Zygmunt Bauman i sin postumt utgivna bok. Per Andersson har läst Retrotopia – en bok som kunde varit mer stringent, men som har sin behållning i tankeprocesserna..

SVT - 20 timmar sedan

Leda och svanen-fresk har hittats i Pompeji

Under en utgrävning i Pompeji har arkeologer hittat en fresk föreställande en kvinna som har samlag med en svan. Fresken har legat dold under aska från ett vulkanutbrott i nästan 2000 år..

SVT - 20 timmar sedan

Fackförbund slår larm om bibliotekariebrist

Antalet examinerade bibliotekarier behöver fördubblas årligen framöver för att möta efterfrågan, annars riskeras en bibliotekariebrist i Sverige. Det menar fackförbundet Dik i en ny rapport..

SVT - 23 timmar sedan

Det här är Kattis Ahlström

Kattis Ahlström är årets julvärd i SVT. Hon har lett flera tv-program och galor, varit chefredaktör för Icakuriren och aktiv inom Bris. 2005 fick hon tv-priset Kristallen för Årets kvinnliga programledare..

SVT - 21 timmar sedan

Vetenskap konstOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.