Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 03:38

Nyan - 13 jul 18 kl. 09:52

Kommuner ordnar RockoffbussKommunerna Jomala, Finström och Sund arrangerar busstransport tillsammans från Mariehamn under Rockoffestivalen. Bussen avgår varje kväll klockan 00.15 från bussplan i Mariehamn. Bussen går till Sund Prästö. Ungdomar prioriteras att få åka med bussen, som kostar fem euro per person oberoende hur långt man åker.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rockoffbuss, Jomala, Sund, Mariehamn, Rockoffestivalen, Sund Prästö, Jansson, Nyan

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommuner, ordnar, Rockoffbuss
Nyan - 13 jul 15 kl. 08:00

Rockoffbuss till Lumparland

Lumparlands kommun ordnar hemkörning från stan under Rockoff-veckan den 17-25 juli, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Bussen avgår cirka 00.30 från bussplan i Mariehamn och ändstation är Lumparland Klemetsby.

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Kommuner går miste om budgetmiljarder

På torsdagen ska budgetpropositionerna lämnas in till riksdagen, och övergångsregeringen har sin proposition klar. Den innebär bland annat att Sveriges kommuner går miste om ett tillskott på fem miljarder kronor..

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

YLE - 08 jun 18 kl. 04:39

Viktigt att manifestera mot varg anser österbottniska kommuner och ordnar transport – inte kommunens uppgift säger jurist

På måndag väntas många österbottningar till Vasa torg för att demonstrera mot vargen. Vörå ordnar med busstransport till demonstrationen. Kommunförbundet ifrågasätter förfarandet..

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:06

Sommarlovsstöd införs för kommuner

Sverige Regeringen inför ett särskilt sommarlovsstöd till kommuner som ordnar kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. 200 miljoner satsas årligen under 2016-2019.Stödet har varit ett krav från vänsterpartiet i budgetförhandlingarna med regeringen.

Alingsås tidning - 28 sep 18 kl. 05:50

Ordnar rally mellan sevärdheter

Den som är intresserad av vårt natur- och kulturarv får sitt lystmäte de kommande dagarna. En rad aktiviteter arrangeras i både Vårgårda och Herrljunga under Arenadagarna.
Vad sägs till exempel om ett natur- och kulturrally?

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 13 kl. 13:09

Elever ordnar 24-timmars spelfest på Vittra

Från och med fredag eftermiddag står friskolan Fram öppen när eleverna arrangerar 24-timmars lan för spelintresserade ungdomar. Högstadieeleverna David Ringner och Simon Schönbeck är två av de ungdomar som ligger bakom arrangemanget som genomförs i samarbete med Ungdomens nykterhetsförbund.? Vi är ganska många som spelar på skolan och vi har sett skolor i andra kommuner som arrangerar lan..

Kristianstadsbladet - 20 jul 13 kl. 15:03

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt.
I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

BT - 20 jul 13 kl. 15:05

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt. I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

YLE - 07 mar 14 kl. 04:46

Kommuner bötar för långtidsarbetslösa

Larsmo kommun har inga problem. Kommunen har just nu bara två personer som gått över gränsen 500 dagar utan att kommunen lyckats ordna varken utbildning eller jobb. Räkningen från staten är inte stor, bara några tusenlappar per år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Kyrkor och hönshus i ny basutställning

Den nya basutställningen på Ålands konstmuseum ger besökarna möjlighet att se sällan visade verk.
Bland annat ställs Lars Soncks originalskisser ut. Basutställningen byts ut med jämna mellanrum, och för att variera konsten har utställningen olika teman.

Nyan - 9 timmar sedan

”Djupt sorgligt” och ”populistiskt”

Sannfinländarnas förslag i deras skuggbudget att banta klumpsumman till Åland med 100 miljoner betecknas som ”populistiskt” och ”djupt sorgligt” av finansminister Mats Perämaa och lantrådet Katrin Sjögren. – Tyvärr så visar det väl att det också bland partier och riksdagsledamöter numera tycks vara tillåtet att agera så här populistiskt. För att tilltala sina egna väljarskaror så ger man sig på andra hur som helst.

Nyan - 9 timmar sedan

Tv-serie besöker Åland

Tv-serien Egenland presenterar enligt pressmeddelandet ”mer överraskande resmål, egendomliga sevärdheter och fascinerande personligheter i vårt avlånga land som publiken tipsat oss om”. Tisdagen den 20 november klockan 20.00 visas ett program där programmet gör ett besök i Eckerö post- och tullhus och chokladtillverkningen där.

Nyan - 9 timmar sedan

Ålandstravet får två V65-dagar

TRAV. 2017 fick Ålandstravet arrangera sin första V65:a.
Inkommande säsong tilldelas man två.

Nyan - 10 timmar sedan

Stulen bil hittad

Den bruna Toyota flakbil som anmäldes stulen i Mariehamn i går ”är nu upphittad tack vare allmänhetens vaksamhet”, skriver polisen i ett pressmeddelande. – Vi ber ännu om allmänhetens tips om bilens rörelser mellan tiden 13:e och 14:e november, då gärningsmannen ännu inte är identifierad. Tips kan ringas in på tipsnumret 040 847 95 50, skriver de vidare.

Nyan - 10 timmar sedan

Åtal om osann utsaga förkastades

Tingsrätten förkastade igår åtalet mot en kvinna för osann utsaga och falsk angivelse. Enligt åklagaren skulle kvinnan under ed ha vittnat inför rätten om ett händelseförlopp utan att ha iakttagit det, och därigenom orsakat fara för att målsägandena skulle dömas på oriktiga grunder. Åtalet förkastades dock, och en av de målsägande ålades att ersätta kvinnan med 868 euro för juristarvode.

Nyan - 11 timmar sedan

Geta-nej till Norra Åland

Getaborna säger nej till Norra Åland. Mer positiv är man för att gå samman med Finström, men de flesta vill ändå vara bara Geta.
I fredags blev resultatet av Getas enkätundersökning i frågan om kommunreformen klar.

Nyan - 14 timmar sedan

Svenska AT-läkartjänstgöringen fortsätter

Svensk läkarutbildning på Åland möjlig också i framtiden, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. I går justerade Sveriges riksdags socialutskott sitt betänkande om Bastjänstgöring för läkare . Det var ett enigt utskott som godkände motionen om möjlighet till fortsatt utbildningssamarbete med Åland.

Nyan - 17 timmar sedan

Kökar säger nej till samgång

Den absoluta majoriteten av invånarna på Kökar vill att Kökar fortsatt ska vara en egen kommun. Det framkommer av kommunens enkätundersökning som genomfördes förra veckan och avslutades i måndags. Totalt svarade 78 personer i enkäten och 75 av dem kryssade i alternativet för en egen kommun som var formulerat att “Kökar skall ha rätt att förbli en egen kommun så länge man vill det”.

Nyan - 19 timmar sedan

Vikarierande chef för sjösäkerhet

Landskapsregeringen har utsett sjökapten Kristoffer Joelsson till vikarierande chef för Ålands sjösäkerhetscentrum för 2019. Joelsson sköter chefsskapet vid sidan av den ordinarie anställningen som instruktör vid centret. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.