Nyan > Svenskfinland

Sunday, 22 July, 01:07

Nyan - 13 jul 18 kl. 09:52

Kommuner ordnar RockoffbussKommunerna Jomala, Finström och Sund arrangerar busstransport tillsammans från Mariehamn under Rockoffestivalen. Bussen avgår varje kväll klockan 00.15 från bussplan i Mariehamn. Bussen går till Sund Prästö. Ungdomar prioriteras att få åka med bussen, som kostar fem euro per person oberoende hur långt man åker.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rockoffbuss, Jomala, Sund, Mariehamn, Rockoffestivalen, Sund Prästö, Jansson, Nyan

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommuner, ordnar, Rockoffbuss
Nyan - 13 jul 15 kl. 08:00

Rockoffbuss till Lumparland

Lumparlands kommun ordnar hemkörning från stan under Rockoff-veckan den 17-25 juli, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Bussen avgår cirka 00.30 från bussplan i Mariehamn och ändstation är Lumparland Klemetsby.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

YLE - 08 jun 18 kl. 04:39

Viktigt att manifestera mot varg anser österbottniska kommuner och ordnar transport – inte kommunens uppgift säger jurist

På måndag väntas många österbottningar till Vasa torg för att demonstrera mot vargen. Vörå ordnar med busstransport till demonstrationen. Kommunförbundet ifrågasätter förfarandet..

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:06

Sommarlovsstöd införs för kommuner

Sverige Regeringen inför ett särskilt sommarlovsstöd till kommuner som ordnar kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. 200 miljoner satsas årligen under 2016-2019.Stödet har varit ett krav från vänsterpartiet i budgetförhandlingarna med regeringen.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 13 kl. 13:09

Elever ordnar 24-timmars spelfest på Vittra

Från och med fredag eftermiddag står friskolan Fram öppen när eleverna arrangerar 24-timmars lan för spelintresserade ungdomar. Högstadieeleverna David Ringner och Simon Schönbeck är två av de ungdomar som ligger bakom arrangemanget som genomförs i samarbete med Ungdomens nykterhetsförbund.? Vi är ganska många som spelar på skolan och vi har sett skolor i andra kommuner som arrangerar lan..

Kristianstadsbladet - 20 jul 13 kl. 15:03

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt.
I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

BT - 20 jul 13 kl. 15:05

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt. I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

YLE - 07 mar 14 kl. 04:46

Kommuner bötar för långtidsarbetslösa

Larsmo kommun har inga problem. Kommunen har just nu bara två personer som gått över gränsen 500 dagar utan att kommunen lyckats ordna varken utbildning eller jobb. Räkningen från staten är inte stor, bara några tusenlappar per år.

HBL - 24 mar 14 kl. 20:59

Kommuner skyr storskalighet

Social- och hälsovårdsreformen lämnar många frågor öppna. Hur går det med centralsjukhusen och hälsostationerna, hur fördelas ansvaret och var blir den lilla människan? Men det finns också en viss lättnad över att det äntligen blev ett beslut.

BT - 21 okt 15 kl. 08:25

Bollebygd ordnar bostäder till flyktingar

Länsstyrelsen i Västra Götaland gick nyligen ut till alla kommuner och uppmanade dem att ta fram bostäder till flyktingar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Va Rocks gav allt

Rockbandet Va Rocks från Malmö och Lund satte alla rockiga manér som finns. Håret svängde, sparkarna satt och energin var på topp. Allt som saknades var publik.

Nyan - 8 timmar sedan

Muskelbåtarna drar runt Åland

Vid 12-tiden mullrade det rejält i Östra hamnen. Det var inte åskan, utan ett trettiotal muskelbåtar som drog i väg ut på sin kortsamlarrunda runt Åland. Vädret höll ändå nästan på att sinka evenemanget.

Nyan - 9 timmar sedan

Fukt utlöste larm

Automatlarmet på Folkhögskolan i Finström gick igång två gånger på lördagseftermiddagen. Det första larmet kom vid 13.41 och det andra vid 15.

Nyan - 12 timmar sedan

Engångsgrill orsakade markbrand

En engångsgrill orsakade en mindre markbrand intill Dalkarby träsk i Jomala på lördagsförmiddagen.
– Det brann på östra sidan om träsket uppe på berget. Det verkar vara ett tillhåll för någon där, säger tf räddningschef Karl Nordlund.

Nyan - 12 timmar sedan

Försökte smita in på Rockoff

En person försökte under fredagskvällen ta sig in på Rockoffområdet utan att betala. Ordningsvakter uppdagade försöket, men då reagerade personen aggressivt. Personen greps och vid frisläppandet fick personen böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Nyan - 12 timmar sedan

Drogad betedde sig underligt

Under natten till lördagen fick polisen in en anmälan om en person som betedde sig underligt i Mariehamn. Polisen granskade personen och dennes tillhörigheter och hittade misstänkt narkotika. Ett snabbtest för narkotika visade positivt för cannabis.

Nyan - 12 timmar sedan

Körde för fort i stan

En personbilsförare körde för snabbt i Mariehamn under natten till lördagen. Föraren körde 75 kilometer i timmen på 50-väg. Polisen delade ut böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 12 timmar sedan

Person knuffades i vattnet

En person blev nerknuffad i vattnet från en brygga under natten till lördagen. Enligt polisens pressmeddelande kunde fallet ha slutat illa eftersom vattennivån var låg och större stenar fanns på botten av sjön. Den iknuffade klarade sig med lindriga skador och kollades upp av ambulanspersonal.

Nyan - 14 timmar sedan

Upp till Åland att diskutera medborgarplikt

– Det är en fråga för Åland, säger Mats Löfström, om Elisabeth Rehns förslag att en medborgarplikt borde inkludera även ålänningar. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har noterat Elisabeth Rehns uttalande på Finlandsarenan i Björneborg och i Yle-intervjun om att även ålänningarna borde göra medborgarplikt. Det är inte rikets ensak, anser Löfström.

Nyan - Igår: 20:54

Anastacia på Rockoff

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.