Nyan > Svenskfinland

Saturday, 22 September, 23:16

Liknande nyheter

Taggar: Kommuner, ordnar, Rockoffbuss
Nyan - 13 jul 15 kl. 08:00

Rockoffbuss till Lumparland

Lumparlands kommun ordnar hemkörning från stan under Rockoff-veckan den 17-25 juli, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Bussen avgår cirka 00.30 från bussplan i Mariehamn och ändstation är Lumparland Klemetsby.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

YLE - 08 jun 18 kl. 04:39

Viktigt att manifestera mot varg anser österbottniska kommuner och ordnar transport – inte kommunens uppgift säger jurist

På måndag väntas många österbottningar till Vasa torg för att demonstrera mot vargen. Vörå ordnar med busstransport till demonstrationen. Kommunförbundet ifrågasätter förfarandet..

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:06

Sommarlovsstöd införs för kommuner

Sverige Regeringen inför ett särskilt sommarlovsstöd till kommuner som ordnar kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. 200 miljoner satsas årligen under 2016-2019.Stödet har varit ett krav från vänsterpartiet i budgetförhandlingarna med regeringen.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 13 kl. 13:09

Elever ordnar 24-timmars spelfest på Vittra

Från och med fredag eftermiddag står friskolan Fram öppen när eleverna arrangerar 24-timmars lan för spelintresserade ungdomar. Högstadieeleverna David Ringner och Simon Schönbeck är två av de ungdomar som ligger bakom arrangemanget som genomförs i samarbete med Ungdomens nykterhetsförbund.? Vi är ganska många som spelar på skolan och vi har sett skolor i andra kommuner som arrangerar lan..

Kristianstadsbladet - 20 jul 13 kl. 15:03

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt.
I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

BT - 20 jul 13 kl. 15:05

Kommuner redo inför bärsäsongen

I år väntas 9 000 bärplockare jobba i finska och svenska skogar under den 60 dagar långa bärsäsongen, enligt Livsmedelsföretagen. De första har redan anlänt. I juli förra året anlände 500 bärplockare till Mehedeby, en ort med några hundra invånare i Tierps kommun i Uppsala län.

YLE - 07 mar 14 kl. 04:46

Kommuner bötar för långtidsarbetslösa

Larsmo kommun har inga problem. Kommunen har just nu bara två personer som gått över gränsen 500 dagar utan att kommunen lyckats ordna varken utbildning eller jobb. Räkningen från staten är inte stor, bara några tusenlappar per år.

HBL - 24 mar 14 kl. 20:59

Kommuner skyr storskalighet

Social- och hälsovårdsreformen lämnar många frågor öppna. Hur går det med centralsjukhusen och hälsostationerna, hur fördelas ansvaret och var blir den lilla människan? Men det finns också en viss lättnad över att det äntligen blev ett beslut.

BT - 21 okt 15 kl. 08:25

Bollebygd ordnar bostäder till flyktingar

Länsstyrelsen i Västra Götaland gick nyligen ut till alla kommuner och uppmanade dem att ta fram bostäder till flyktingar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Snabb släckning av brand i gasolgrill

En brand i en gasolgrill på Granlunda gård i Jomala Vestansunda kunde på lördagskvällen släckas snabbt innan den hann ställa till med någon större skada. Larmet kom in vid 18.30-tiden.

Nyan - 4 timmar sedan

Polisen fokuserade på Skördefesten

Under lördagen har polisen fokuserat på den pågående skördefesten. Tre fall av äventyrande av trafiksäkerheten har uppdagats under dagen. Samtliga fall gällde överhastigheter kring infarten till Himmyra gård.

Nyan - 10 timmar sedan

Älskare och tortyroffer

Christian Juslin är ”flott” som försteälskare och ”like så sterk” som tortyroffer. Det skriver recensenten i tidningen Fædrelandsvennen om premiären av Giacomo Puccinis opera Tosca i lördags i norska Kilden. Ålänningen gör konstnären Mario Cavaradossi, som har ett stormigt och innerligt kärleksförhållande med sångerskan Floria Tosca (Nina Gravrok).

Nyan - 11 timmar sedan

Viltolycka och nykterhetskontroller

Under natten mellan fredag och lördag har polisen bland annat arbetat med nykterhetskontroll. Nykterhetskontroll upprättades i Finström, där totalt 254 fordonsförare fick blåsa. Samtliga var nyktra.

Nyan - 12 timmar sedan

Trafikövervakning och snatteribrott

Under den tidiga fredagsmorgonen igår anmälde en förare att denne krockat med ett rådjur. Lindriga plåtskador uppstod som följd och rådjuret kunde avlivas på plats.
Längs landsväg 4 mötte polisen en förare som framförde sitt fordon i en hastighet om 99 kilometer i timmen där det endast är tillåtet att köra 70 kilometer per timme.

Nyan - 12 timmar sedan

Träd krossade bil i stormen

En personbil fick omfattande skador när ett stort träd föll över den under nattens mycket kraftiga stormbyar. Händelsen inträffade på Storagatan i centrala Mariehamn.
– En privatperson ringde in larmet vid 04.

Nyan - Igår: 19:10

Finströms kyrka på SVT i helgen

På lördag kan du se Finströms kyrka och församlingspastor Alexandra Äng i SVT:s program Helgmålsringning. Nya Åland berättade tidigare om producenten Johannes Söderberg som i somras spelade in material till de fem programmen på fem minuter vardera. På lördag klockan 18.

Nyan - Igår: 18:00

Körde av vägen i fyllan

En man i 20-års åldern körde full i mars i år i Saltvik. Mannen körde av vägen och kolliderade med en stamledningsventil så att den skadades. Mannen hade en promillehalt om 1,43 efter bilfärden.

Nyan - Igår: 17:00

Inget förslag om kommunsamgång

JOMALA. Landskapsregeringen får ingen anhållan om en gememsam kommunindelningsutredning för södra Åland att ta ställning till. Kommunstyrelsen konstatareade på sitt augustimöte att Jomala, Lemland, Lumparland och Eckerö sagt ja men att Hammarland sagt nej och därför saknas förutsättningarna för en gemensam anhållan.

Nyan - Igår: 15:40

Lemströmsbron mår bättre än befarat

Bron över Lemströms kanal är i bättre skick än befarat, visar nya undersökningar som gjorts. Nu ska en förstudie göras inför den planerade höjningen av lastkapaciteten.
– Det var en positiv överraskning, säger projektledare Ian Bergström på landskapets infrastrukturavdelning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.