Nyteknik > Teknik

Wednesday, 14 November, 14:07

Liknande nyheter

Taggar: Trasiga, rulltrappor, stoppar, pendeltågeni , Stockholm
GöteborgsPosten - 23 maj 14 kl. 15:33

Solkurvor stoppar pendeltågen

Pendeltågstrafiken till och från Göteborg ställs in under fredagseftermiddagen och -kvällen på grund av eventuella solkurvor..

GT - 23 maj 14 kl. 16:43

Solen orsakar problem – pendeltågen ställs in

GÖTEBORG. De så kallade solkurvorna fortsätter ställa till det för tågen i Västsverige. Under fredagseftermiddagen kom besked från Trafikverket att man stoppar pendeltågstrafiken i Göteborg.

Expressen - 03 jun 16 kl. 23:54

Olycka stoppar pendeltågstrafik

Pendeltågen står för närvarande stilla mellan Ulriksdal och Rotebro. Enligt SL ska det hela bero på en olyckshändelse på spårområdet, och det visar sig att en person har blivit påkörd av ett tåg. – Personen blev påkörd vid Häggviks pendeltågsstation, säger Tove Isander, presstalesperson vid räddningstjänsten i Stockholm..

Dalarnas tidningar - 31 jul 17 kl. 10:10

Pendeltågen mellan Orsa och Mora blev en succé – nu vill de att tågen ska fortsätta rulla

Det var för några år sedan som ett medborgarförslag skickades in angående pendeltåg skulle gå mellan Orsa och Mora. Kommunerna satsade hundratusentals kronor på projektet och pendeltågen visade sig bli en succé bland resenärerna. Nu vill utredare Janne Bäckman att tågen ska fortsätta gå..

DalaDemokraten - 31 jul 17 kl. 10:10

Pendeltågen mellan Orsa och Mora blev en succé – nu vill de att tågen ska fortsätta rulla

Det var för några år sedan som ett medborgarförslag skickades in angående pendeltåg skulle gå mellan Orsa och Mora. Kommunerna satsade hundratusentals kronor på projektet och pendeltågen visade sig bli en succé bland resenärerna. Nu vill utredare Janne Bäckman att tågen ska fortsätta gå..

Aftonbladet - 10 maj 17 kl. 18:20

Brand i Huddinge stoppar pendeltågen

Aftonbladet - 10 maj 17 kl. 18:20

Sprakande ledning stoppar pendeltågen

UNT - 09 dec 12 kl. 13:39

I dag börjar den nya pendeltågen att rulla

På söndagen började de nya pendeltågen som går hela vägen från Uppsala till Stockholm att rulla. Vi reder ut vad det innebär för Uppsalas många pendlare..

GöteborgsPosten - 14 sep 12 kl. 15:58

Nya pendeltågen är här

De nya pendeltågen är både snabbare och snyggare. Det tycker i alla fall Västtrafiks ordförande Leif Blomqvist (S), som var nöjd vid dagens premiärvisning..

NT - 27 dec 12 kl. 11:04

Pendeltågen måste svarvas om - igen

Östgötatrafiken har återigen fått problem med hjulen på de nya pendeltågen. Nu måste de svaras om - igen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Svensk startup utvecklar headset mot depression

Malmöbaserade Flow Neuroscience utvecklar ett headset som leder svag ström genom hjärnan. Syftet är att minska depressionstalen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Telenor och Ericsson tecknar 5G-kontrakt

De två telejättarna stärker banden mellan bolage..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nu lanserar Tesla Model 3 i Sverige

Från lyxåk för miljömedvetna till miljöbil för folket – nu lanserar Tesla sin Model 3 i Sverige. Bolagets mål är att sprida elbilarna i bredare lager..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Först på marknaden med en bränslecell-laddhybrid

Kombinationen vätgas och batteridrift ger GLC F-Cell en extremt bra energiprestanda. Nu har Mercedes börjat leverera ut sina bränslecellshybrider. Men ännu är bilarna förbehållna den tyska marknaden..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Facebook stänger fler konton – utreder kopplingar till Ryssland

Facebook har stängt ytterligare konton som har använts för att påverka det amerikanska mellanårsvalet, meddelar företaget. Facebook utreder en möjlig koppling till Ryssland..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Tesla har tagit bort gratis laddning – för all framtid

Från gratis, till begränsad, och nu borta. Fri snabbladdning var en gång Teslas unika försäljningsargument, framöver får du stå för elen själv..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Smarta städer ska ha öppen standard – för säkerhetens skull”

DEBATT. Publika nätverk med stora mängder uppkopplade enheter har för många ingångar för it-attacker. Öppen standard ger både säkrare system och att snabbare vidareutveckling går snabbare, skriver Lars Koelendorf, Aruba, Hewlett Packard Enterprise..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarnas nya fönsterfilm ska hålla värmen ute

Luftkonditioneringen använder sex procent av USA:s el – vilket kostar omkring 264 miljarder kronor. Nu har forskare vid MIT utvecklat en transparent fönsterfilm som sägs reducera elräkningen med tio procent..

Nyteknik - 8 timmar sedan

En komplett värdekedja skapar engagemang hos medarbetarna

Med hela värdekedjan på plats, från utveckling till marknadsföring, skapas engagemang hos medarbetarna. Detta har vaccinföretaget Valneva tagit fasta på. Här satsas också en hel del på ledarskap – men inte bara för cheferna..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Vattenfalls vision: Gotland först med ny teknik på vindkraft

Vindkraftverk ska reglera frekvensen i elnätet. Det är en del i Vattenfalls lösning för mer vindkraft och färre strömavbrott på Gotland. Men det har tidigare inte gjorts i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.