Nyan > Svenskfinland

Sunday, 15 July, 22:39

Nyan - I förrgår: 09:12

Äppelskörden kan bli tidigÅrets äppelskörd lär börja tidigare än normalt i år. Det är tack vare det varma vädret i maj. – För oss i skärgården betyder det ganska mycket, säger äppelodlaren Vesa Koivisto på Vårdö. Medeltemperaturen i maj på Åland var 12,3 grader. Vid samma tidpunkt förra året var det bara 7,6 grader varmt i snitt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Vesa Koivisto, Vårdö, Åland, Yngve Österlund, Österlund, Nya Åland, Jansson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äppelskördenkan bli , tidig
Helsingborgs Dagblad - 22 jul 17 kl. 18:13

Odlare: Sämsta äppelskörden på 50 år

Våren har varit tuff i år för landets äppelodlare – frostskador på knopparna och blommor som fryser sönder. Det är den sämsta äppelskörden på 50 år, konstaterar odlare. Våren var tidig i år men sedan vände det och veckan efter valborg var det minusgrade.

Sydsvenskan - 22 jul 17 kl. 18:13

Odlare: Sämsta äppelskörden på 50 år

Våren har varit tuff i år för landets äppelodlare – frostskador på knopparna och blommor som fryser sönder. Det är den sämsta äppelskörden på 50 år, konstaterar odlare. Våren var tidig i år men sedan vände det och veckan efter valborg var det minusgrade.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:30

Ont om äpplen i träden – äppelskörden förväntas bli mycket dålig i år

Den kalla sommaren och rekordskörden i fjol har satt sina spår. I år är det brist på inhemska äpplen. Pollineringen lyckades inte Timo och Jani Jokinen, odlare vid Tammiluoto Vingård i Pargas, har 8000 äppelträd på sin gård.

YLE - 20 jul 13 kl. 13:15

Äppelskörden blir inte så bra

Äppelskörden ser ut att bli mindre än under genomsnittliga år, skriver Maaseudun Tulevaisuus. Helsingin Sanomat uppskattar på basis av ett utlåtande från Bär- och fruktodlarnas förbund att skörden blir bara hälften av den normala i sydvästra Finland och Nyland. Nästan 40 procent av äppelskörden i landets bästa äppeldistrikt Finström på Åland förstördes av hagel under veckan, rapporterar Lantbrukets Affärstidning i dag.

Nyan - 24 jul 13 kl. 13:00

Äppelskörden förväntas bli aningen bättre än normalt

I fasta Finland räknar man med en sämre äppelskörd än vanligt, rapporterar svenska YLE.
Men i Sverige förväntar man sig ett bättre äppelår än vanligt.
?

BT - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp. Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart.

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden


Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp.Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart.

UNT - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden..

SvD - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp..

ÖstersundsPosten - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 14 kl. 11:31

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp. Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Strandbastu förstörd i brand

En strandbastu vid Notplan i Saltvik totalförstördes i en brand på söndagskvällen. – Vi håller just på och avslutar släckningsarbetet, säger brandbefälet Kalle Nordlund vid 21.40-tiden.

Nyan - 7 timmar sedan

Förare körde i diket i Finström

Polisen underrättades om ett fordon som kört i diket i Finström. Föraren påträffades oskadd en bit bort från fordonet, och blåste 1.49 promille i alkometern.

Nyan - 8 timmar sedan

Drogpåverkad förare i Geta

Polisen upprättade en rattfyllerikontroll längs Getavägen i Geta. 16 förare kontrollerades, varav en testade positivt för metamfetamin. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 9 timmar sedan

Fortkörning i Mariehamn

Polisen utförde en hastighetsövervakning i Mariehamn. Ett fordon körde 54 km/h vid ett område där endast 30 km/h var tillåtet. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter.

Nyan - 11 timmar sedan

Hundträningshall i Haraldsby

Sandra Gustafsson låter bygga Ålands första träningshall för hundar. – Det är en stor dröm som jag har haft länge. Det är också någonting som vi har saknat på ”hund-Åland”, att ha någonstans att träna inomhus, speciellt vintertid.

Nyan - Igår: 19:02

De har stenkoll på Ålands grottor

Hur många grottor finns det på Åland? Det har Guy och Kim Dannström stenkoll på, de har nämligen besökt de flesta. – Man ska kunna stänga grottan och bo där.

Nyan - Igår: 18:00

Körförbud till april år 2022

En man i paketbil stoppades av en annan person när han kom körande på Kökar i april tidigare i år. Mannen hade runt 3,18 promille alkohol i blodet. Bilen som mannen körde var dessutom obesiktigad.

Nyan - Igår: 17:52

Dynamit hittades vid husstädning

Dynamit hittades vid en husstädning i Jomala under lördagen. Polisen tillkallades och säkrade platsen, och omhändertar sprängämnena. – Om man påträffar misstänkta sprängämnen så iakttag stor försiktighet och rör inte föremålen, spärra av, kalla på polis.

Nyan - Igår: 17:46

Trafikolycka vid Nabben

Räddningspersonal ryckte under lördagen ut på räddningsuppdrag mot Nabben i Mariehamn, där en personbil och en moped kolliderat. När räddningspersonalen anlände till platsen hade dock de två förarna avvikit med sina fordon, berättar räddningschef Karl Nordlund. (zh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - Igår: 17:30

Full bilresenär stoppades på fartyg

Personal ombord ett kryssningsfartyg fattade misstankar om att en resenär ämnade köra av båten trots att denne hade druckit alkohol. Polispatrull tillkallades och kunde hindra att föraren framförde sitt fordon innan ett alkotest utfördes. Alkotestet visade att föraren inte kommer vara i körskick på ett bra tag framöver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.