Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 November, 11:24

Nyan - 13 jul 18 kl. 09:12

Äppelskörden kan bli tidigÅrets äppelskörd lär börja tidigare än normalt i år. Det är tack vare det varma vädret i maj. – För oss i skärgården betyder det ganska mycket, säger äppelodlaren Vesa Koivisto på Vårdö. Medeltemperaturen i maj på Åland var 12,3 grader. Vid samma tidpunkt förra året var det bara 7,6 grader varmt i snitt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Vesa Koivisto, Vårdö, Åland, Yngve Österlund, Österlund, Nya Åland, Jansson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äppelskördenkan bli , tidig
Helsingborgs Dagblad - 22 jul 17 kl. 18:13

Odlare: Sämsta äppelskörden på 50 år

Våren har varit tuff i år för landets äppelodlare – frostskador på knopparna och blommor som fryser sönder. Det är den sämsta äppelskörden på 50 år, konstaterar odlare. Våren var tidig i år men sedan vände det och veckan efter valborg var det minusgrade.

Sydsvenskan - 22 jul 17 kl. 18:13

Odlare: Sämsta äppelskörden på 50 år

Våren har varit tuff i år för landets äppelodlare – frostskador på knopparna och blommor som fryser sönder. Det är den sämsta äppelskörden på 50 år, konstaterar odlare. Våren var tidig i år men sedan vände det och veckan efter valborg var det minusgrade.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:30

Ont om äpplen i träden – äppelskörden förväntas bli mycket dålig i år

Den kalla sommaren och rekordskörden i fjol har satt sina spår. I år är det brist på inhemska äpplen. Pollineringen lyckades inte Timo och Jani Jokinen, odlare vid Tammiluoto Vingård i Pargas, har 8000 äppelträd på sin gård.

YLE - 20 jul 13 kl. 13:15

Äppelskörden blir inte så bra

Äppelskörden ser ut att bli mindre än under genomsnittliga år, skriver Maaseudun Tulevaisuus. Helsingin Sanomat uppskattar på basis av ett utlåtande från Bär- och fruktodlarnas förbund att skörden blir bara hälften av den normala i sydvästra Finland och Nyland. Nästan 40 procent av äppelskörden i landets bästa äppeldistrikt Finström på Åland förstördes av hagel under veckan, rapporterar Lantbrukets Affärstidning i dag.

Nyan - 24 jul 13 kl. 13:00

Äppelskörden förväntas bli aningen bättre än normalt

I fasta Finland räknar man med en sämre äppelskörd än vanligt, rapporterar svenska YLE.
Men i Sverige förväntar man sig ett bättre äppelår än vanligt.
?

BT - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp. Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart.

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden


Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp.Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart.

UNT - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden..

SvD - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp..

ÖstersundsPosten - 16 jun 14 kl. 11:26

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 14 kl. 11:31

Rönnbärsmal hotar äppelskörden

Rönnbärsmalen är ett hot mot den svenska äppelskörden. Stora delar kan gå förlorad om odlarna inte lyckas förutsäga var och när den dyker upp. Jordbruksverket sätter nu i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) upp doftfällor i odlingarna för att ge säkrare prognoser om malfjärilens framfart..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Störde barnfamilj – greps

Under tisdagskvällen fick polisen flera samtal om en person som störde en barnfamilj på ett hemfridsskyddat område. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. Ett hemfridsskyddat område omfattar bostadsbyggnaden och dess gård.

Nyan - 1 timme sedan

My Fair Lady nära rekord

I helgen spelar Teater Alandica de sista föreställningarna av My Fair Lady. Hittills har 3 500 personer har köpt biljett. – Publikrekordet för en uppsättning i Alandica Kultur och kongress innehas av Sound of Music år 2016.

Nyan - 2 timmar sedan

Stan positiv till Järsö och Nåtö

Mariehamn ska lämna in ett utlåtande över landskapsregeringens beslut om att Järsö och Nåtö ska gå över från att tillhöra Lemland till att tillhöra Mariehamn. I beredningen till styrelsens beslut ställer sig Mariehamn positiv till planerna.
Enligt förslaget till ny kommunstruktur ska Järsö och Nåtö i Lemland börja tillhöra Mariehamn.

Nyan - 3 timmar sedan

Föglöfullmäktige är för en tunnel

Föglö kommunfullmäktige ”uttrycker sitt stöd för en direkt fast förbindelse mellan Föglö och Lumparland”. Man framför till landskapsregeringen att den bör bredda upphandlingen och ha med tunnelalternativet innan beslut fattas om andra utbyggnader i trafiken på nämnda sträcka. Om kortrutten byggs ut enligt nuvarande förslag, som inkluderar en färja, riskerar det att för lång tid skjuta fram en fast förbindelse, befarar fullmäktige.

Nyan - 3 timmar sedan

Zetterström om USA-resan: ”Häftigt att få köra mot eliten”

MOTORSPORT. Tävlingsmässigt blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig.
Men ser man till själva upplevelsen är Ida Zetterström eld och lågor.

Nyan - 5 timmar sedan

Kommission tillsatt för skördeskador

Landskapsregeringen har tillsatt en skördeskadekommission för slutet av året och nästa år. Kommissionen består av representanter för de politiska partierna och producenterna.
Kommissionen ska behandla ärenden i anslutning till årets svåra skördeskador.

Nyan - 14 timmar sedan

Björkvall stannar två år till

FOTBOLL. Åland United har nu elva spelare klara för kommande säsong.
Det efter att tvåvägsspelaren Rebecca ”Becci” Björkvall kritat på ett nytt avtal, som gäller till och med 2020.

Nyan - 17 timmar sedan

Loggböcker bidrar till klimatforskning

Onsdagen den 21 november ges den trettionde årgången av Sjöhistorisk årsskrift för Åland ut. I boken finns artiklar om bland annat hur åländska segelfartygs loggböcker kan bidra till klimatforskningen och hur arbetet med Pommerns nya däck fortskridit under året. I boken finns också ett register över artiklar och fartyg som varit med i årsskriften under de senaste tio åren.

Nyan - 17 timmar sedan

Stora störningar i Facebook

Ett stort antal medier rapporterade på tisdagen att Facebook och Instagram inte fungerar korrekt, eller ligger helt nere. Problemen började vid 15-tiden och räckte i cirka en timme. Problemen förekom runtom i Europa men hårdast verkar användare i Storbritannien ha drabbats.

Nyan - 18 timmar sedan

Fyra provspelare på ingång

FOTBOLL. I slutet av veckan tar Åland United emot en kvartett provspelare.
– Det ska bli spännande att se vad de har att erbjuda, säger sportchef Mikael Virta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.