Kristianstadsbladet > Lokalt

Sunday, 22 July, 01:16

Kristianstadsbladet - 13 jul 18 kl. 08:40

Så varmt får du lov att stå ut med i din lägenhetHar du varmare än 26 grader inne under en längre tid kan du ha rätt till åtgärder. Under tillfälliga värmeböljor behöver det dock bli i princip outhärdligt innan hyresvärden måste ingripa..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , varmtfår du , lovatt , ståut med , i din lägenhet
Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 17:40

Stor risk för bränder efter torrt och varmt väder

Planerat att grilla i helgen? Tänk då på att eldningsförbud råder från och med i dag.
Räddningstjänsten Syd meddelade i går att de utfärdar ett eldningsförbud i södra Skåne från och med i dag, lördag.

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:24

Dags att inför LOV i Tingsryd

Det är dags att avliva myterna och osanningarna om LOV. Politikerna har fortsatt kontroll över skattemedlen, i avtalen kan politiken ställa tydliga krav och företagen har sedan ansvar för att leva upp till dem, skriver Marie Sohlberg (M). Ett kärnvärde för Nya Moderaternas politik för vård, skola och omsorg är att vardagsmakten ska vara stor.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 14:00

Håller dörren på glänt för LOV

HÖRBY Socialnämndens ordförande Hans Frank (L) har inte stängt dörren för en satsning på LOV:en, lagen om valfrihet, i Hörby kommun. Detta med anledning av revisorernas påpekande om att beslutet om utökad LOV från 2012 fortfarande inte har verkställts. ERWP.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 06:48

Fler risker än möjligheter med LOV

För de allra flesta har det ingen betydelse om det är kommunen eller ett privat företag som bedriver vården där man bor. Det viktigaste är kvaliteten på vården, skriver Gunnel­ Jansson (MP), Kerstin Kindstrand (MP), Eva-Britt Svensson (V) och Barbro Holmgren Lange (V) ?Alla är säkert överens om att valfrihet är viktigt inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 14 mar 14 kl. 08:49

Växjö LOV(ar) ökad valmöjlighet

Omsorgstagare i Växjö ska fritt få välja särskilt boende enligt Lagen om valfrihetssystem, LOV.
Det har allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna röstat igenom i omsorgsnämnden. – Vi tror att det är en form som kan bli väldigt bra och attraktiv för den enskilde.

Barometern - 25 mar 14 kl. 07:06

LOV är ett fiasko

Kalmar kommun har beslutat att införa LOV, lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten. Vi i Vänsterpartiet protesterade kraftigt, röstade nej och har ett eget förslag om verklig valfrihet inom omsorgens verksamheter. Barometern redovisar nu en undersökning av hur införandet av LOV har slagit ut i länet.

BT - 16 dec 14 kl. 12:46

Utökad lov ska utredas

Lov även inom daglig verksamhet? Nu ska den möjligheten utredas efter att budgeten gått igenom. Lagen om valfrihetssystem (lov) ger idag människor i Marks kommun rätt att välja om kommunen eller privata företag ska ge dem hemtjänst och vård i hemmet.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 09:06

Kärnvapenskalpellen: 200 kiloton markbrisad mot FRA/Lovön

Med anledning av Rysslands vurmande för kärnvapenskalpellen och att den sk "ryska påsken" övade kärnvapenanfall mot Sverige, tittar vi här på vad för effekt denna skalpell ger vid en 200 kilotons markbrisad mot FRA på Lovön.

Ryska påskens simulerade kärnvapenangrepp mot Sverige utfördes med det strategiska ryska bombplanet Tu-22M, vilket primärt är tänkt att bära kryssningsrobotar. Idag är i princip den enda kärnvapenbärande ryska kryssningsroboten Kh-55 Raduga, i olika versioner.

YLE - 01 jun 17 kl. 19:17

Sex kristna skolor fick lov att ordna utbildning

Bland andra Österbottens Kristliga Uppfostran hör till dem som fått lov att ge grundläggande undervisning. Statsrådet har beviljat sex kristna friskolor lov att ordna undervisning enligt lagen om grundläggande utbildning. I Svenskfinländska trakter var det bara Österbottens Kristliga Uppfostran som fick lov den här gången.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Trafik: Flera bilar inblandade i krock

Enligt SOS Alarm är flera bilar inblandade i en trafikolycka vid Vallgatan/Skrågatan i Åhus. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Skogsbränder: Regn krävs för att släcka bränderna

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Räddningstjänsten kan inte släcka bränderna utan ihållande regn, men bara enstaka skurar väntas..

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Lukas Ernryd: Miguel och Andy är båda värda en staty – vi kan inte fortsätta att jobba ihjäl oss

Miguel är IT-kille och jobbar för New Yorks kollektivtrafik. Någon borde göra en staty av honom. Men vi börjar med Miguels chef, Andy Byford.

Kristianstadsbladet - Igår: 16:00

Rakapparater stals från livsmedelsbutik

Kristianstadsbladet - Igår: 14:05

Inbrott på Bivaröds gård

Kristianstadsbladet - Igår: 11:33

Gammal folkvagnsbuss började brinna på E22

En folkvagnsbuss av äldre modell började brinna på E22 på fredagsförmiddagen. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 11:50

Entreprenör planerar att öppna butik i Kristianstad – ”Hos er handlar man på hemmaplan”

Handlaren Henric Blomsterberg planerar att öppna i Kristianstad i höst. ”En vit fläck på kartan när det gäller premiumsängar”, säger han..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:36

Länsstyrelsen överväger skärpt eldningsförbud

Länsstyrelsen i Skåne överväger att skärpa eldningsförbudet i länet. Om så sker, blir det bara tillåtet att grilla på den egna tomten..

Kristianstadsbladet - Igår: 07:47

Sämre villkor bakom kritik

Två år efter beslutet är kritiken mot hur ”Heltid för alla” infördes fortsatt stark inom omsorgen. Färre nya ansikten för kunderna och bättre kvalitet utlovades men kritikerna anser att det har blivit tvärtom..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 22:00

West of Eden gjorde ett strandhugg

Bandet West of Eden från Göteborg svarade för underhållningen på torsdagens musikaliska strandhugg i Tivoliparken. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.