Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 16 February, 07:13

Kristianstadsbladet - 13 jul 18 kl. 08:40

Så varmt får du lov att stå ut med i din lägenhetHar du varmare än 26 grader inne under en längre tid kan du ha rätt till åtgärder. Under tillfälliga värmeböljor behöver det dock bli i princip outhärdligt innan hyresvärden måste ingripa..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , varmtfår du , lovatt , ståut med , i din lägenhet
Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 17:40

Stor risk för bränder efter torrt och varmt väder

Planerat att grilla i helgen? Tänk då på att eldningsförbud råder från och med i dag.
Räddningstjänsten Syd meddelade i går att de utfärdar ett eldningsförbud i södra Skåne från och med i dag, lördag.

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:24

Dags att inför LOV i Tingsryd

Det är dags att avliva myterna och osanningarna om LOV. Politikerna har fortsatt kontroll över skattemedlen, i avtalen kan politiken ställa tydliga krav och företagen har sedan ansvar för att leva upp till dem, skriver Marie Sohlberg (M). Ett kärnvärde för Nya Moderaternas politik för vård, skola och omsorg är att vardagsmakten ska vara stor.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 14:00

Håller dörren på glänt för LOV

HÖRBY Socialnämndens ordförande Hans Frank (L) har inte stängt dörren för en satsning på LOV:en, lagen om valfrihet, i Hörby kommun. Detta med anledning av revisorernas påpekande om att beslutet om utökad LOV från 2012 fortfarande inte har verkställts. ERWP.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 15:00

Hörby säger nej till LOV:en – blir för dyrt

HÖRBY Nu är det klart: Kommunen säger nej till att börja tillämpa Lagen om valfrihet – LOV:en – gällande vissa serviceinsatser i hemtjänsten och delegerad hemsjukvård.
Med knapp marginal, och efter en rejäl debattrunda, beslutade fullmäktige riva upp tidigare beslut i ärendet.Diskussionerna om att införa LOV:en i kommunen har pågått i nästan tio år, och ärendet har utretts fram och tillbaka.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 06:48

Fler risker än möjligheter med LOV

För de allra flesta har det ingen betydelse om det är kommunen eller ett privat företag som bedriver vården där man bor. Det viktigaste är kvaliteten på vården, skriver Gunnel­ Jansson (MP), Kerstin Kindstrand (MP), Eva-Britt Svensson (V) och Barbro Holmgren Lange (V) ?Alla är säkert överens om att valfrihet är viktigt inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 14 mar 14 kl. 08:49

Växjö LOV(ar) ökad valmöjlighet

Omsorgstagare i Växjö ska fritt få välja särskilt boende enligt Lagen om valfrihetssystem, LOV.
Det har allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna röstat igenom i omsorgsnämnden. – Vi tror att det är en form som kan bli väldigt bra och attraktiv för den enskilde.

Barometern - 25 mar 14 kl. 07:06

LOV är ett fiasko

Kalmar kommun har beslutat att införa LOV, lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten. Vi i Vänsterpartiet protesterade kraftigt, röstade nej och har ett eget förslag om verklig valfrihet inom omsorgens verksamheter. Barometern redovisar nu en undersökning av hur införandet av LOV har slagit ut i länet.

BT - 16 dec 14 kl. 12:46

Utökad lov ska utredas

Lov även inom daglig verksamhet? Nu ska den möjligheten utredas efter att budgeten gått igenom. Lagen om valfrihetssystem (lov) ger idag människor i Marks kommun rätt att välja om kommunen eller privata företag ska ge dem hemtjänst och vård i hemmet.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 09:06

Kärnvapenskalpellen: 200 kiloton markbrisad mot FRA/Lovön

Med anledning av Rysslands vurmande för kärnvapenskalpellen och att den sk "ryska påsken" övade kärnvapenanfall mot Sverige, tittar vi här på vad för effekt denna skalpell ger vid en 200 kilotons markbrisad mot FRA på Lovön.

Ryska påskens simulerade kärnvapenangrepp mot Sverige utfördes med det strategiska ryska bombplanet Tu-22M, vilket primärt är tänkt att bära kryssningsrobotar. Idag är i princip den enda kärnvapenbärande ryska kryssningsroboten Kh-55 Raduga, i olika versioner.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Kristianstad: Bröt sig in i café – tömde pulversläckare

I natt greps en man i Kristianstad efter att han brutit sig in i ett café. Innan han lämnade platsen passade han på att använda pulversläckaren. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Oförberedda på designpris – ”Vi var okammade och hade fleecetröjor”

Tre elever på Snickarakademin i Norra Åsum fick Malmödesignern Lisa Hillands skiss på en pall. I förra veckan utsågs pallen till årets möbel av Svensk Form på Möbelmässan i Stockholm..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Centerbråket: ”Hela tiden dolkar i ryggen”

De interna striderna i Centerpartiet har lett till att flera tunga namn lämnar styrelsen. Anklagelserna mellan falangerna handlar om maktbegär och riggade val. Sprickan i partiet är total när stora delar av styrelsen hoppar av på måndagens årsmöte.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Stenarbetare med världen som arbetsplats

I snart 20 år har stenföretaget Gat och kantsten i Araslöv vuxit. I dag har det inte bara hela Sverige som arbetsplats, utan hela världen. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Hästar och motorer satte pengar i omlopp

Hästfolk, mello-nördar, agility-entusiaster och motorfrälsta. De stora evenemangen avlöste varandra i Kristianstad under fjolåret. Men hur mycket pengar lämnar egentligen turisterna kvar i Kristianstad?

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

I natt: Ungdomsbråk i centrala Kristianstad

Polisen omhändertog i natt tre personer efter ett krogbråk. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Araslövs kyrka är ett statligt byggnadsminne

En av Sveriges äldsta tegelbyggnader har byggnadsminnesförklarats. .

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Åhusrestaurang kvalar in på White Guide-lista

Restaurang Villan i Åhus har kvalat in på White Guides lista över Sveriges 600 bästa restauranger. ”Vi är väldigt glada, särskilt som de besökte oss då vi fortfarande höll på att bygga”. Åhus.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Stockholm vill ha Nylander som partiledare

Liberalernas största länsförbund – det i Stockholms län – har enats om tre möjliga efterträdare till Jan Björklund. En av dem är Christer Nylander från Kristianstad. .

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Polisen: Bostadsinbrotten kraftigt ner i södra Sverige

Under 2015 skedde 5 831 bostadsinbrott i polisregion Syd, vilket innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. 2018 hade den siffran minskat till 3 220 inbrott – en minskning med 45 procent, skriver polisen på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.