Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 14 November, 08:39

Kristianstadsbladet - 13 jul 18 kl. 08:40

Så varmt får du lov att stå ut med i din lägenhetHar du varmare än 26 grader inne under en längre tid kan du ha rätt till åtgärder. Under tillfälliga värmeböljor behöver det dock bli i princip outhärdligt innan hyresvärden måste ingripa..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , varmtfår du , lovatt , ståut med , i din lägenhet
Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 17:40

Stor risk för bränder efter torrt och varmt väder

Planerat att grilla i helgen? Tänk då på att eldningsförbud råder från och med i dag.
Räddningstjänsten Syd meddelade i går att de utfärdar ett eldningsförbud i södra Skåne från och med i dag, lördag.

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:24

Dags att inför LOV i Tingsryd

Det är dags att avliva myterna och osanningarna om LOV. Politikerna har fortsatt kontroll över skattemedlen, i avtalen kan politiken ställa tydliga krav och företagen har sedan ansvar för att leva upp till dem, skriver Marie Sohlberg (M). Ett kärnvärde för Nya Moderaternas politik för vård, skola och omsorg är att vardagsmakten ska vara stor.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 14:00

Håller dörren på glänt för LOV

HÖRBY Socialnämndens ordförande Hans Frank (L) har inte stängt dörren för en satsning på LOV:en, lagen om valfrihet, i Hörby kommun. Detta med anledning av revisorernas påpekande om att beslutet om utökad LOV från 2012 fortfarande inte har verkställts. ERWP.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 15:00

Hörby säger nej till LOV:en – blir för dyrt

HÖRBY Nu är det klart: Kommunen säger nej till att börja tillämpa Lagen om valfrihet – LOV:en – gällande vissa serviceinsatser i hemtjänsten och delegerad hemsjukvård.
Med knapp marginal, och efter en rejäl debattrunda, beslutade fullmäktige riva upp tidigare beslut i ärendet.Diskussionerna om att införa LOV:en i kommunen har pågått i nästan tio år, och ärendet har utretts fram och tillbaka.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 06:48

Fler risker än möjligheter med LOV

För de allra flesta har det ingen betydelse om det är kommunen eller ett privat företag som bedriver vården där man bor. Det viktigaste är kvaliteten på vården, skriver Gunnel­ Jansson (MP), Kerstin Kindstrand (MP), Eva-Britt Svensson (V) och Barbro Holmgren Lange (V) ?Alla är säkert överens om att valfrihet är viktigt inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 14 mar 14 kl. 08:49

Växjö LOV(ar) ökad valmöjlighet

Omsorgstagare i Växjö ska fritt få välja särskilt boende enligt Lagen om valfrihetssystem, LOV.
Det har allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna röstat igenom i omsorgsnämnden. – Vi tror att det är en form som kan bli väldigt bra och attraktiv för den enskilde.

Barometern - 25 mar 14 kl. 07:06

LOV är ett fiasko

Kalmar kommun har beslutat att införa LOV, lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten. Vi i Vänsterpartiet protesterade kraftigt, röstade nej och har ett eget förslag om verklig valfrihet inom omsorgens verksamheter. Barometern redovisar nu en undersökning av hur införandet av LOV har slagit ut i länet.

BT - 16 dec 14 kl. 12:46

Utökad lov ska utredas

Lov även inom daglig verksamhet? Nu ska den möjligheten utredas efter att budgeten gått igenom. Lagen om valfrihetssystem (lov) ger idag människor i Marks kommun rätt att välja om kommunen eller privata företag ska ge dem hemtjänst och vård i hemmet.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 09:06

Kärnvapenskalpellen: 200 kiloton markbrisad mot FRA/Lovön

Med anledning av Rysslands vurmande för kärnvapenskalpellen och att den sk "ryska påsken" övade kärnvapenanfall mot Sverige, tittar vi här på vad för effekt denna skalpell ger vid en 200 kilotons markbrisad mot FRA på Lovön.

Ryska påskens simulerade kärnvapenangrepp mot Sverige utfördes med det strategiska ryska bombplanet Tu-22M, vilket primärt är tänkt att bära kryssningsrobotar. Idag är i princip den enda kärnvapenbärande ryska kryssningsroboten Kh-55 Raduga, i olika versioner.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Föräldrar har fruktat att en olycka skulle ske

Måndagens trafikolycka då en flicka blev påkörd vid övergångsstället vid Fröknegårdsskolan är något föräldrar uttryckt sin oro för sedan tidigare. En pappa undrar varför kommunen inte har kommit med någon åtgärd. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Scan kritiseras för smutsiga lokaler

Livsmedelslokalerna hålls inte rena och i gott skick, konstaterar Livsmedelsverket efter två besök på Scans anläggning i Kristianstad. Nu riskerar Scan ett vite på 40 000 kronor per månad..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Djurröd: Män hotade och stal från husvagnsägare

Två män, en i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern, har gripits misstänkta för stöld och olaga hot efter en händelse i Djurröd på tisdagen..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Klart: Alliansen tar över styret i Kristianstad

Alliansen tar över styret i Kristianstad och kommer att leda i minoritet. Socialdemokraterna går i opposition och SD kommer att ha valteknisk samverkan med en politisk vilde. Det står klart efter tisdagens kommunfullmäktige..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Man slog sin gravida hustru

Hustrun misshandlades under flera år. De två första gångerna var hon gravid, de senaste tillfällena blev hon slagen och sparkad av maken trots att deras barn fanns i rummet. Nu har maken dömts för våldet..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Brott: Tjuv med olika identiteter togs i Kristianstad

Tjuven, som även stulit i Karlshamn, togs i Kristianstad. Mannen är tidigare dömd i Sverige under ett annat namn och fingeravtrycksträffar visar att han förekommit under olika identiteter i Europa. Nu har han dömts till fängelse och utvisning..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Försvunna agilityhunden: Sökandet efter Leela fortsätter i skog norr om Kristianstad

Utefter den senaste observationen av den försvunna hunden Leela tror man att hon befinner sig i en skog norr om Kristianstad. Det var för en vecka sedan. .

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Pierre Månsson (L): ”Man skäms för Kristianstads skull”

Liberalernas Pierre Månsson skräder inte på orden i den uppkomna situationen kring Abdikarim Hassan. ”Jag tycker det är skämmigt för Kristianstad” säger han..

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

V vill utesluta Abdikarim Hassan ur partiet – ”Han har passerat alla gränser”

Vänsterpartiets gruppledare Mikael Persson har svårt att sätta ord på hur besviken han är över Abdikarim Hassans agerande. Han har tagit kontakt med partiledningen för att inleda en uteslutningsprocess..

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Skåneallians vill höja regionskatten

Region Skånes nya alliansstyre vill höja skatten med 49 öre, rapporterar Sydsvenskan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.