Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 22 September, 23:27

Kristianstadsbladet - 13 jul 18 kl. 08:40

Så varmt får du lov att stå ut med i din lägenhetHar du varmare än 26 grader inne under en längre tid kan du ha rätt till åtgärder. Under tillfälliga värmeböljor behöver det dock bli i princip outhärdligt innan hyresvärden måste ingripa..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , varmtfår du , lovatt , ståut med , i din lägenhet
Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 17:40

Stor risk för bränder efter torrt och varmt väder

Planerat att grilla i helgen? Tänk då på att eldningsförbud råder från och med i dag.
Räddningstjänsten Syd meddelade i går att de utfärdar ett eldningsförbud i södra Skåne från och med i dag, lördag.

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:24

Dags att inför LOV i Tingsryd

Det är dags att avliva myterna och osanningarna om LOV. Politikerna har fortsatt kontroll över skattemedlen, i avtalen kan politiken ställa tydliga krav och företagen har sedan ansvar för att leva upp till dem, skriver Marie Sohlberg (M). Ett kärnvärde för Nya Moderaternas politik för vård, skola och omsorg är att vardagsmakten ska vara stor.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 14:00

Håller dörren på glänt för LOV

HÖRBY Socialnämndens ordförande Hans Frank (L) har inte stängt dörren för en satsning på LOV:en, lagen om valfrihet, i Hörby kommun. Detta med anledning av revisorernas påpekande om att beslutet om utökad LOV från 2012 fortfarande inte har verkställts. ERWP.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:47

Äntligen får Kalmar LOV

Långt efter en rad jämförbara kommuner beslutade i går fullmäktige i Kalmar att införa LOV, valfrihet i hemtjänsten. Medan frågan har diskuterats i Kalmar har valfrihet i hemtjänsten införts, men också utvärderats på andra håll. När myndigheten Statskontoret undersökte modellen fann den att brukarna som de äldre med hemtjänst kallas var nöjdare där det fanns möjlighet att välja.

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 06:48

Fler risker än möjligheter med LOV

För de allra flesta har det ingen betydelse om det är kommunen eller ett privat företag som bedriver vården där man bor. Det viktigaste är kvaliteten på vården, skriver Gunnel­ Jansson (MP), Kerstin Kindstrand (MP), Eva-Britt Svensson (V) och Barbro Holmgren Lange (V) ?Alla är säkert överens om att valfrihet är viktigt inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 14 mar 14 kl. 08:49

Växjö LOV(ar) ökad valmöjlighet

Omsorgstagare i Växjö ska fritt få välja särskilt boende enligt Lagen om valfrihetssystem, LOV.
Det har allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna röstat igenom i omsorgsnämnden. – Vi tror att det är en form som kan bli väldigt bra och attraktiv för den enskilde.

Barometern - 25 mar 14 kl. 07:06

LOV är ett fiasko

Kalmar kommun har beslutat att införa LOV, lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten. Vi i Vänsterpartiet protesterade kraftigt, röstade nej och har ett eget förslag om verklig valfrihet inom omsorgens verksamheter. Barometern redovisar nu en undersökning av hur införandet av LOV har slagit ut i länet.

BT - 16 dec 14 kl. 12:46

Utökad lov ska utredas

Lov även inom daglig verksamhet? Nu ska den möjligheten utredas efter att budgeten gått igenom. Lagen om valfrihetssystem (lov) ger idag människor i Marks kommun rätt att välja om kommunen eller privata företag ska ge dem hemtjänst och vård i hemmet.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 09:06

Kärnvapenskalpellen: 200 kiloton markbrisad mot FRA/Lovön

Med anledning av Rysslands vurmande för kärnvapenskalpellen och att den sk "ryska påsken" övade kärnvapenanfall mot Sverige, tittar vi här på vad för effekt denna skalpell ger vid en 200 kilotons markbrisad mot FRA på Lovön.

Ryska påskens simulerade kärnvapenangrepp mot Sverige utfördes med det strategiska ryska bombplanet Tu-22M, vilket primärt är tänkt att bära kryssningsrobotar. Idag är i princip den enda kärnvapenbärande ryska kryssningsroboten Kh-55 Raduga, i olika versioner.

YLE - 01 jun 17 kl. 19:17

Sex kristna skolor fick lov att ordna utbildning

Bland andra Österbottens Kristliga Uppfostran hör till dem som fått lov att ge grundläggande undervisning. Statsrådet har beviljat sex kristna friskolor lov att ordna undervisning enligt lagen om grundläggande utbildning. I Svenskfinländska trakter var det bara Österbottens Kristliga Uppfostran som fick lov den här gången.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Regnet skrämde inte premiärpubliken

Att det regnar utomhus om hösten är normalt, men inomhus? Jodå. Underhållningspatrullen har sett till att hösten blir regnig även inne på teatern.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Larm om brand i personbil

En personbil på Tostebergavägen i Bromölla brinner. Larmet om branden nådde SOS klockan 20 på lördagen..

Kristianstadsbladet - Igår: 22:23

Kristianstad: Man hittades död – ”Kommer att utreda”

En man i 70-årsåldern hittades avliden vid sin terrängskoter på fredagskvällen. Anhöriga är underrättade och polisen utreder händelsen. .

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kristianstadsfrisör tävlar i hårfärg – ”en boost för självförtroendet”

Malin Magnusson från Skägg & Lockar är en av fem frisörer som tävlar i hårfärgning i Stockholm under lördagen. ”En boost för självförtroendet”, säger hon..

Kristianstadsbladet - Igår: 20:47

Vad tycker du om att högskolan kanske flyttar in till centrum?

Högskolan Kristianstad har planer på att flytta in till badhustomten i centrum..

Kristianstadsbladet - Igår: 19:58

Allianspartier gör slut med S – vill bilda eget styre

Den styrande koalitionen med C, L och S går skilda vägar. Istället inleds nu skarpa förhandlingar mellan allianspartierna (C, L, M och KD) om ett nytt minoritetsstyre i Kristianstad. Men badhuset blir en knäckfråga..

Kristianstadsbladet - Igår: 18:55

Mordbrand: Ung kvinna omhäktad för dåd i Åhus och Kristianstad

En ung kvinna som misstänks för mordbrand i Kristianstad samt skadegörelse i Kristianstad och Åhus omhäktades på fredagen..

Kristianstadsbladet - Igår: 18:45

Nya rondellbygget på Långebro – "Kommer att bli ännu längre köer”

Nu blir det bara värre, tills det blir bättre. Förberedelserna för rondellbygget på Långebro har pågått en dryg månad. De två kommande söndagarna stängs delar av gatan av.

Kristianstadsbladet - Igår: 17:25

Span förstärks i nya polisområdet

I nya polisområdet Blekinge nordöstra Skåne, som bildas på måndag, förstärks spaningsavdelningen väsentligt för att klara en ökande grov brottslighet..

Kristianstadsbladet - Igår: 17:24

Vapenbrott: Kille och tjej hade pistol med ammunition

Två personer, en 17-årig kille och en 23-årig tjej, häktades på fredagen misstänkta för grovt vapenbrott. Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.