SVT Debatt > Opinion

Thursday, 15 November, 18:37

Liknande nyheter

Taggar: Jag ska alltid, kämpaför att , folkmordetska , erkännas
BT - 08 okt 14 kl. 10:19

Huvudlöst att erkänna palestinsk stat

I fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Här finns en mängd inrikespolitiska inslag som kommer att analyseras av partier och kommentatorer. Men det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning.

YLE - 22 maj 15 kl. 16:04

Lättare att erkänna faderskap 2016

Faderskapslagen görs om så att det i framtiden blir lättare att erkännas som pappa till ett barn. Lagen träder i kraft 1 januari 2016. Från och med början av nästa år kan man erkänna ett barn som föds utanför äktenskap på moderskapsrådgivningen, redan innan barnet föds.

YLE - 08 sep 16 kl. 04:40

Höga förväntningar inför handbollsligan både i ÅIFK och Piffen: ”Alltid roligt med derby”

För den första gången sedan 1997 kommer herrarnas FM-liga i handboll att ha med två lag från Åboland: Åbo IFK och Pargas IF. Pirrigt värre, om man frågar profilerna Andreas Nyström och Joni Lindberg. - Det känns toppen!

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:51

Liberalerna tar parti för dem som råkar ha makten för tillfället

Kommentar till En väntad vänstersväng av Nils Fransson den 6 november. När jag läste Franssons artikel suckade jag djupt. Samma sak som alltid, liberaler tar parti för dem som råkar ha makten för tillfället.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 12:00

"Vi har haft våra fighter"

Foto: Annica Jönsson
Det dansk-svenska äktenskapet inleddes en junidag för fyra år sedan. Det har varit år fyllda med tro och hopp, glädje och förtvivlan, kärlek och ilska. Och en och annan knuten näve.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 07:00

Kulturår - för att locka investerare

Foto: Sebastian Davidsson
I morgon är det fest i Umeå, kulturhuvudstadsfest. Men alla av stadens kulturmänniskor känner sig inte bjudna. Här förklarar Erik Persson, umebo, skribent och aktivist, varför han är kritisk till storsatsningen och funderar på att strunta i att delta.

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 11:38

Det viktiga rörliga kulturarvet

Foto: Johanna wallin
Kulturarvet är inget statiskt, inget som en gång för alltid är färdigdefinierat. Det menar Anders Tell, socialdemokratisk politiker och styrelsemedlem i Regionmuseet, i dagens debattinlägg som är ett svar på den debatt som följt om Sverigedemokraterna och kulturpolitiken.
Det finns ett stort intresse för våra kulturarv.

Trelleborgs Allehanda - 29 sep 14 kl. 11:38

Det viktiga rörliga kulturarvet

Foto: Johanna wallin
Kulturarvet är inget statiskt, inget som en gång för alltid är färdigdefinierat. Det menar Anders Tell, socialdemokratisk politiker och styrelsemedlem i Regionmuseet, i dagens debattinlägg som är ett svar på den debatt som följt om Sverigedemokraterna och kulturpolitiken.
Det finns ett stort intresse för våra kulturarv.

Opinionen.se - 13 mar 15 kl. 07:46

"Margot Wallström, du är inte min utrikesminister"


Att vara politiker är svårt. Att vara konsekvent är ännu svårare. Om man sedan ska försöka sig på att vara en konsekvent politiker blir det nästan omöjligt.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Tvinga S att ändra LAS och sänka skatten”

”Ska Annie Lööf släppa fram en vänsterregering måste den tvingas till omfattande liberala reformer”, skriver Siri Steijer..

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Legalisera så att vi slipper se fler barn dö”

”Weed är ett sunt alternativ till cigaretter och vin” och ”cannabis kommer att bli legaliserat i Sverige, det är bara en fråga om när”, menar artisten Ivan ”General Knas” Olausson Klatil, känd från bland annat gruppen Svenska Akademien..

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Bra humor lyfter fram fördomar, synar dem och skrattar åt dem”

”Vi arbetar med att undvika stereotypa karaktärer i våra serier. Men ibland tar man inom dramatiken också hjälp av stereotyper för att snabbt kunna etablera en kontext, och för att hjälpa oss som publik att bättre få syn på oss själva”, skriver Anna Croneman, programchef för SVT Drama..

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Teknologkåren har tagit emot kritiken och välkomnar den”

I ett debattinlägg på SVT Opinion vittnar flera personer om stora brister i värdegrunden på Luleå tekniska universitet. Nu svarar rektorn och studentkåren på kritiken: ”Vi tar avstånd från de djupt kränkande texter som förekommer.”.

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Legalisering är en katastrofalt dålig idé”

”Legaliseringen av cannabis säljs till allmänheten med vilseledande information om att det skulle vara säkert, inte beroendeframkallande och att man kan begränsa ungas användning”, säger Bertha K. Madras, professor och rådgivare till USA:s president Donald Trump i drogpolitiska frågor..

SVT Debatt - Igår: 15:19

”Kommunerna bortprioriterar ungas rätt till en meningsfull fritid”

”105 kommuner blir inte godkända utelivskommuner för unga, enligt Ungdomens Nykterhetsförbunds kommunrankning. Kommunerna själva tror att de är bättre än någonsin, vilket vårt resultat visar att de inte är”, skriver Isabelle Benfalk..

SVT Debatt - Igår: 11:53

”Sexism och rasism hos teknologkåren vid Luleå Tekniska Universitet”

”En studentkår vid Sveriges nordligaste lärosäte, beläget mitt i samiskt kärnområde, fortsätter cementera stereotypa bilder av samer och sprida grov sexism i studentlivet”, skriver Inger Cecilia Mayer Labba, same och doktorand, Finn Larsson, student vid LTU, Sarah Gullbjörk, tidigare student vid LTU, Johanna Nordblad Sirkka, student vid LTU, Josefin Mvuanda Riström, student vid LTU..

SVT Debatt - Igår: 06:00

Polisförbundet: ”Svik inte landets poliser”

”Under valrörelsen tävlade alla partier om fler poliser. Lag och ordning var en av de viktigaste frågorna. Nu är det dags att infria polislöftena”, skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz..

SVT Debatt - I förrgår: 10:13

”Varför ska vi gå med på att låta oss bli avbildade som byfånar?”

”Jag får en klump i halsen när floskler förminskar och fördummar människor och kulturer, i sken av humor. Hur mycket fördomar får Public Service sprida om Norrbottningar, innan det kan kallas diskriminering?” undrar Helen Doktare..

SVT Debatt - 12 nov 18 kl. 10:44

”När hin håle kom på Sverigebesök”

”Det är som om vi haft besök av Belsebub. Den ena efter den andra journalisten gör kardinalfelet att försöka klistra uppenbart felaktiga epitet på Peterson genom att kalla honom provokatör, extremhöger eller lägga ord i munnen på honom”, skriver Pelle Lindblom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.