SVT Debatt > Opinion

Monday, 23 July, 15:25

Liknande nyheter

Taggar: Jag ska alltid, kämpaför att , folkmordetska , erkännas
BT - 08 okt 14 kl. 10:19

Huvudlöst att erkänna palestinsk stat

I fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Här finns en mängd inrikespolitiska inslag som kommer att analyseras av partier och kommentatorer. Men det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning.

YLE - 22 maj 15 kl. 16:04

Lättare att erkänna faderskap 2016

Faderskapslagen görs om så att det i framtiden blir lättare att erkännas som pappa till ett barn. Lagen träder i kraft 1 januari 2016. Från och med början av nästa år kan man erkänna ett barn som föds utanför äktenskap på moderskapsrådgivningen, redan innan barnet föds.

YLE - 08 sep 16 kl. 04:40

Höga förväntningar inför handbollsligan både i ÅIFK och Piffen: ”Alltid roligt med derby”

För den första gången sedan 1997 kommer herrarnas FM-liga i handboll att ha med två lag från Åboland: Åbo IFK och Pargas IF. Pirrigt värre, om man frågar profilerna Andreas Nyström och Joni Lindberg. - Det känns toppen!

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:51

Liberalerna tar parti för dem som råkar ha makten för tillfället

Kommentar till En väntad vänstersväng av Nils Fransson den 6 november. När jag läste Franssons artikel suckade jag djupt. Samma sak som alltid, liberaler tar parti för dem som råkar ha makten för tillfället.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 12:00

"Vi har haft våra fighter"

Foto: Annica Jönsson
Det dansk-svenska äktenskapet inleddes en junidag för fyra år sedan. Det har varit år fyllda med tro och hopp, glädje och förtvivlan, kärlek och ilska. Och en och annan knuten näve.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 07:00

Kulturår - för att locka investerare

Foto: Sebastian Davidsson
I morgon är det fest i Umeå, kulturhuvudstadsfest. Men alla av stadens kulturmänniskor känner sig inte bjudna. Här förklarar Erik Persson, umebo, skribent och aktivist, varför han är kritisk till storsatsningen och funderar på att strunta i att delta.

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 11:38

Det viktiga rörliga kulturarvet

Foto: Johanna wallin
Kulturarvet är inget statiskt, inget som en gång för alltid är färdigdefinierat. Det menar Anders Tell, socialdemokratisk politiker och styrelsemedlem i Regionmuseet, i dagens debattinlägg som är ett svar på den debatt som följt om Sverigedemokraterna och kulturpolitiken.
Det finns ett stort intresse för våra kulturarv.

Trelleborgs Allehanda - 29 sep 14 kl. 11:38

Det viktiga rörliga kulturarvet

Foto: Johanna wallin
Kulturarvet är inget statiskt, inget som en gång för alltid är färdigdefinierat. Det menar Anders Tell, socialdemokratisk politiker och styrelsemedlem i Regionmuseet, i dagens debattinlägg som är ett svar på den debatt som följt om Sverigedemokraterna och kulturpolitiken.
Det finns ett stort intresse för våra kulturarv.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 23:10

Delade meningar om barnäktenskap

Lund Utländska barnäktenskap var ämnet för den debatt juriststudenternas kår Juridiska Föreningen arrangerade i AF-borgen på onsdagskvällen. De åtta i panelen var långtifrån eniga.Den svenska äktenskapslagstiftningen skärptes för två år sedan men nu diskuteras ytterligare förändringar.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Ge patienter med typ 2 diabetes en bättre chans att överleva”

”Med den kunskap som nu finns kan det få förödande konsekvenser att inte informera patienterna om den höga risken, istället måste man se till att de får behandling för att förhindra hjärtkärlsjukdom”, skriver Lars Rydén och Mats Eriksson..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Så kollapsade nationen Venezuela”

”Den enorma omfattningen av utvandring från Venezuela är jämförbar med syriernas flöde till Västeuropa under 2015”, skriver forkskarna León Poblete och Miguel Santos i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

Bakgrund: Venezuelas ekonomiska kris

Den ekonomiska krisen i Venezuela har lett till att en stor del av befolkningen lider av extrem fattigdom. En månadslön i Venezuela, som ligger på 5,5 miljoner bolivares, motsvarar idag cirka 1,5 dollar. Pengarna räcker knappt till 30 ägg..

SVT Debatt - Igår: 21:24

”Därför är ökad antibiotikaanvändning ett hot mot mänskligheten”

”Med öppnare gränser ökar risken för att vi får in fler smittsamma sjukdomar som vi aktivt jobbat oss fria från i Sverige”, skriver djurhållande bonden Anette Gustawson i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 20 jul 18 kl. 12:00

”Du vet inte vad du pratar om, Malin!”

”Väntar vi till våren kanske alla djur måste slaktas istället för som nu hälften. Men något säger mig att en del av er är väldigt nöjda med det”, skriver mjölkbonden Kerstin Herbertsson i en replik på Malin Kolms debattinlägg..

SVT Debatt - 20 jul 18 kl. 09:27

”Det är inte bara Sverige som brinner”

”Det är ingen slump att brandbekämpningsplan skickas till oss. Med EU är vi starkare tillsammans, därför finns gemensamma organisationer som koordinerar insatser vid kriser, som stora brandhärder”, skriver kommunikationsvetaren Per Axbom i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 11 jul 18 kl. 15:00

”Nej, det är inte humor att uppmana till våldtäkt mot barn”

”Vill vi ha ett samhälle där det är okej att hävda humor när vuxna uppmanande sjunger om att våldta spädbarn?” frågar sig Åsa Kastbom, Per-Åke Wecksell och Maria Dufva..

SVT Debatt - 20 jul 18 kl. 07:00

”Rödgrönt styre har gett svensk sjukvård fyra förlorade år”

”Sedan 2014 har Socialdemokraterna på Socialdepartementet ägnat sig åt att stoppa kömiljarden, motarbetat och baktalat privata vårdgivare, passivt åsett drastiskt växande vårdköer...” skriver Anna Starbrink (L)..

SVT Debatt - 19 jul 18 kl. 16:00

”Gymnasielagen visar på svagheter i det svenska systemet”

”Problemet som uppstått gäller de 9 000 afghaner som fått avslag på sina asylansökningar men av riksdagen fått en ny möjlighet. Men så händer något unikt. En förvaltningsdomstol i Malmö vägrar att tillämpa lagen”, skriver statsvetaren Jan Strid..

SVT Debatt - 19 jul 18 kl. 11:06

”Det är Centerpartiet som bromsar klimatarbetet”

”Centerpartiets nedskärningar på klimatsatsningar, skydd av skog och stöd till lokal klimatanpassning och borttagande av flygskatten kommer bromsa upp klimatarbetet i Sverige och EU”, skriver Isabella Lövin i en slutreplik till Centerpartiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.