YLE > Finland

Thursday, 15 November, 18:24

Liknande nyheter

Taggar: Rödjans, bastui , Ekenäs, skärgård, brann, nertill , grunden
YLE - 19 jul 18 kl. 11:19

Oklart om Rödjan i Ekenäs skärgård får ny bastu - flytande bastu hjälper i nöden

Forststyrelsen har ännu inte beslutat om de bygger en ny bastu i stället för den nedbrunna på Rödjan i Ekenäs skärgårds nationalpark. Som en tillfällig lösning finns nu en flytande bastu..

YLE - 02 jul 16 kl. 13:17

Bajsvatten släpps ut i havet: "Folk åker inte två timmar in till Ekenäs för en tömning"

Det finns alltför få tömningsstationer för båtarnas toalettavfall i Ekenäs skärgård, anser många båtägare. Håll skärgården ren har erbjudit hamnarna nya tömningsapparater men hamnarna tackar nej. Forststyrelsen tycker att de befintliga sugtömningsstationerna räcker till.

YLE - 31 mar 17 kl. 04:28

Simmis i Ekenäs behöver fräschas upp

Lokalerna i Stallörsparkens siminrättning Simmis i Ekenäs är i dåligt skick. Nu ska basturna, duscharna och omklädningsrummen fräschas upp för vinterbadare, badgäster och båtturister. Redan år 2013 lämnades en motion in som lyfte fram Simmis behov av renovering.

YLE - 11 apr 17 kl. 19:12

Opportunito får riva magasinet i Norra hamnen i Ekenäs och bygga nytt

Opportunito med Tom Nylund som frontfigur får riva hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs, beslöt stadsstyrelsen i måndags (10.4). Samtidigt säger landskapsmuseet på nytt att magasinet inte får rivas, utan påpekar att staden måste beakta att det finns företag som vill renovera.

YLE - 6 timmar sedan

I sommar kan du tömma båtens septiktank vid Byxholmen i Ekenäs skärgård

En flytande sugtömningsanläggning för båtarnas septiktankar kommer att placeras vid Byxholmen i Ekenäs skärgård inför båtsäsongen 2019. Bakom initiativet står föreningen Håll Skärgården Ren..

YLE - 06 jun 16 kl. 05:45

Bastu brann i Ekenäs - två fick fly ut genom fönstret

En stor bastubyggnad totalförstördes i en brand på Östra Långholmen i Ekenäs skärgård på söndagen (5.6). Branden bröt ut vid sjutiden på morgonen.

YLE - 18 jun 14 kl. 05:21

Sex timmar bastu på Strömsö

Ikväll blir det sex timmar direktsänd bastu på Yle Fem. Gänget på Strömsö i Vasa bjuder på en helkväll med temat bastu. Idén föddes under en planeringsdag på Yle i Vasa.

YLE - 10 okt 16 kl. 17:52

Harjus bastu öppnar dörrarna för allmänheten

Harjus bastu har fått nytt liv igen. Efter grundrenoveringen av utrymmena i Vöråstan öppnade välmåendecentret Wasa Wellness sina dörrar för fem år sedan. Nu är det jubileumsvecka med bastu på programmet, förstås.

Sydsvenskan - 22 okt 13 kl. 06:30

Bastuälskande finnar eldar på svenskt bråk

Svenskarna fattar ingenting, speciellt när det gäller bastubad. Det verkar vara den allmänna bedömningen i Finland när den allt hetare grannfejden går in på sin andra vecka.Landets största kvällstidning Ilta-Sanomat har skickat en reporter och en fotograf till Bålsta strax nordväst om Stockholm för att dokumentera bastubråket.

YLE - 17 aug 16 kl. 17:25

Senare öppettider räcker inte för att få folk till Ekenäs

Butikernas öppettider i Ekenäs har diskuterats livligt den senaste tiden på sociala medier. Yleredaktören Marcus Rosenlunds blogginlägg sågas av turistsekreteraren och företagarordföranden i Ekenäs. Diskussionen blossade upp på sociala medier då Svenska Yles redaktör Marcus Rosenlund på sin privata blogg skrev ett inlägg om öppettiderna på Kungsgatan i Ekenäs.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Hankenlektorn som bor på hyra säger att amatörmässiga ägare är inte effektiva och efterlyser professionella aktörer

Hyresvärdarna borde kunna konkurrera om hyresgäster, det gör de inte i dag i Finland, säger lektor Henrik Palmén vid Hanken i Helsingfors. Landet skulle gagnas av att hyresboende och bostadsägande skulle vara tillgängligt på jämlika villkor..

YLE - 2 timmar sedan

Plats i nämnderna ska föra Helsingfors ungdomar närmare beslutsfattandet i staden

I Helsingfors pågår som bäst valet av medlemmar till Ungdomsrådet. Nytt för i år är att de unga ska få större möjligheter att påverka politiken: de ska få sitta med i nämnderna, i direktkontakt med beslutsfattarna..

YLE - 4 timmar sedan

Carnival Cruises nybygge blir det första LNG-drivna kryssningsfartyget i Nordamerika – Öppnar upp nya möjligheter för Åbovarvet att få nya beställningar

Meyer Turku inledde idag bygget av Carnival Cruise Lines nybygge som kan ta 5286 passagerare och innehåller många nya miljöinnovationer..

YLE - 6 timmar sedan

I sommar kan du tömma båtens septiktank vid Byxholmen i Ekenäs skärgård

En flytande sugtömningsanläggning för båtarnas septiktankar kommer att placeras vid Byxholmen i Ekenäs skärgård inför båtsäsongen 2019. Bakom initiativet står föreningen Håll Skärgården Ren..

YLE - 6 timmar sedan

Samtyckeslag går till riksdagen - 50 000 har skrivit under medborgarinitiativ

Lagarna om våldtäkt bör skrivas om efter vårens riksdagsval - det anser initiativtagarna bakom kampanjen Samtycke2018. Rörelsens medborgarinitiativ om saken har samlat tillräckligt många underskrifter..

YLE - 8 timmar sedan

Fartyg brinner i stor sjöräddningsövning i Skärgårdshavet

I dag ordnar Västra Finlands sjöbevakningssektion en sjöräddnings- och vinschningsövning tillsammans med Uttis jägarregemente..

YLE - 8 timmar sedan

Lärare om Mikaelskolans dåliga ekonomi: "Vi har anställt för mycket folk"

För att få allting att löpa smidigt har Mikaelskolan i Ekenäs anställt för mycket folk. Bland annat det ligger bakom den privata steinerskolans ekonomiska problem, säger ordföranden för kollegiet i skolan..

YLE - 13 timmar sedan

Mari från Haapajärvi körde 150 kilometer för att föda i Karleby – 300 fler bebisar kan födas i staden nästa år

Nästa år kan antalet förlossningar på centralsjukhuset i Karleby öka med flera hundra. Orsaken är att BB i Oulainen stänger och 300-400 mammor väntas välja Karleby i stället för Uleåborg..

YLE - 11 timmar sedan

Lokalt live: Hangö först i Finland med drive-in-tvätt för båtbottnar

Giftiga bottenfärger får ge vika för miljövänligare båtbottentvättar..

YLE - 12 timmar sedan

Morgonkollen: Hundratals flyktingar till Kalifornien, May ska försvara brexitavtalet inför brittiska parlamentet

Flera hundra karavanflyktingar har anlänt till USA:s sydgräns i Kalifornien, medan soldaterna som skulle stoppa dem finns i Texas. Storbritanniens premiärminister Theresa May ger parlamentet en redogörelse för det föreslagna brexitavtalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.