SVT > Kultur

Thursday, 15 November, 17:54

SVT - 13 jul 18 kl. 06:00

Guiden: Startpaket för Bergman-noviserIngmar Bergmans 100-årsjubileum och regissören syns överallt i kultursverige under året. Men var ska man börja om man vill ta sig an Ingmar Bergmans filmskatt? Kulturnyheterna bad SVT:s Bergman-expert Marie Nyreröd ta fram det ultimata startpaketet för dig som vill få stenkoll på Sveriges filmnestor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergman, Bergmans, Ingmar Bergmans, SVT, Marie Nyreröd, Sveriges

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guiden, Startpaketför , Bergman-noviser

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Svenska skådespelare måste svara på frågor om könssjukdomar och PMS

Har du någonsin haft en könssjukdom, är du gravid eller har du haft en prostatainfektion? De frågorna måste arbetssökande skådespelare svara på hos produktionsbolag. Informationen om var och hur uppgifterna sedan lagras är knapphändig.

SVT - 45 minuter sedan

Ennio Morricone till SVT: ”Playboy vet mycket väl att allt var en lögn”

Den italienske musiklegendaren Ennio Morricone säger i en intervju med Kulturnyheterna att han blev mycket upprörd av de negativa uttalandena han påstås ha sagt till den tyska upplagan av Playboy skulle ha fällt. – De vet mycket väl att allt var en lögn – och det finns personer som nu kommer att försvara mig rättsligt, säger han..

SVT - 3 timmar sedan

Krisen i Akademien och fotbolls-VM – händelser som lockade mer än valet

Den internationella uppmärksamheten kring valet kan jämföras med Sveriges medverkan i Eurovision Song Contest och bilbränderna i Göteborg. Sport och nöje går före politik i den utländska bevakningen av Sverige, visar en ny rapport..

SVT - 6 timmar sedan

Utlovade satsningar fryser inne med nya kulturbudgeten

I väntan på ett nytt styre har övergångsregeringen lagt fram en kulturbudget för 2019. Om den godkänns i riksdagen innebär det att den del utlovade satsningar kommer att frysa inne – men läget kan förändras snabbt..

SVT - 6 timmar sedan

Nationalmuseum marknadsförde vinföretag – tog betalt i alkohol

Nationalmuseum har gjort reklam för en svensk vinimportör och lånat ut sina lokaler till företaget. I utbyte har man fått stora mängder vin – och hanteringen av avtalet kan strida mot lagen, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt..

SVT - 8 timmar sedan

London får sin egen Walk of Fame

I början av nästa år får London sin alldeles egen Walk of Fame, inspirerad av den stjärnbeströdda gågatan i Los Angeles..

SVT - 9 timmar sedan

The Weeknd stäms för att ha stulit seriefigur

Den amerikanska artisten The Weeknd anklagas för att ha stulit idén till sitt nya seriealbum Starboy. Serietecknaren Eymun Talasazan ska ha föreslagit idén redan för fyra år sedan. Nu stämmer han artisten för varumärkesintrång..

SVT - 11 timmar sedan

Crazy rich asians får ingen svensk premiär

Filmen Crazy rich asians blev den mest inkomstbringande romantiska komedin i USA sedan 2009 och är den första Hollywood-filmen med en helt och hållet asiatisk skådespelarensemble. Filmen skulle haft premiär i Sverige i september, men nu står det klart att det inte blir någon biopremiär..

SVT - 21 timmar sedan

Fox News tar CNN:s parti gällande Acosta

”Secret Service-ackreditering för verksamma Vita huset-journalister bör aldrig användas som ett slagträ”. Det skriver Fox News ordförande Jay Wallace i ett uttalande efter att CNN-journalisten Jim Acosta portats från Vita huset..

SVT - 22 timmar sedan

Avskedad polsk museichef: ”Regeringen startade krig mot mig”

Paweł Machcewicz var chef för det största historiska museet i polsk historia: Andra världskrigs-museet i Gdansk. Men när det öppnade förra året fick han sparken. Museet var inte tillräckligt patriotiskt, tyckte regeringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.