Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 09:38

Nyan - 13 jul 18 kl. 06:00

Facebookgrupp mot foderkrisMadeleine Mattfolk har startat en Facebookgrupp där man kan erbjuda eller fråga efter betesmarker och foder. – Jag har fått höra från väldigt många att folk inte har foder så de klarar sig över vintern. Det kommer bli tufft. Foderbristen är väldigt påtaglig bland hästägarna på Åland på grund av torkan. I Facebookgruppen ”hästhändelser på Åland” diskuteras foderleveranser och tillgängliga betesmarker.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mattfolk, Facebookgrupp, Åland, Facebookgruppen, Madeleine Mattfolk, Nya Åland, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookgruppmot , foderkris
Nyheter 24 - 29 okt 13 kl. 10:26

Poliser, glöm era hemliga grupper ? nu får ni ett eget FacebookPolisens hemliga Facebookgrupp

Först tyckte polisens bedrägericenter(!) att det var en bra idé att skapa en hemlig Facebookgrupp för att "bolla idéer och tankar". Något som totalsågades av Patrik Thunholm, polis och doktorand i informationssäkerhet.

SVT - 07 mar 11 kl. 16:44

Har en egen facebookgrupp

En av landets mest populära busschafförer är så omtyckt att han fått en egen Facebookgrupp på nätet. Blekingenytt åkte med på en tur mellan Rödeby och centrala Karlskrona. Medverkande: Peter Kullring, reporter Susanne Jäderblom, passagerare Rraman Krasniqi, busschafför fotograf och redigerare: Sarah Bruze Kajsa Lejon, passagerare Johan Stjärnberg, passgerare.

Västerbottens Folkblad - 05 maj 11 kl. 12:57

Facebookgrupp stöder kommunchefen

NORDMALING På två timmar har facebookgruppen ?Magnus Haglund? gör gott för Nordmalings kommun?

Eurosport - 28 nov 11 kl. 14:05

Fotboll - Facebookgrupp samlar in pengar till fylledansken

Dansken som rusade in på planen i landskampen mellan Danmark och Sverige 2007 riskerar att få betala 2,2 miljoner danska kronor i ersättning till det danska fotbollsförbundet. En Facebookgrupp på nätet samlar in pengar till "Fotbollsidioten"..

SN - 03 maj 12 kl. 07:45

Facebookgrupp kämpar mot droger i Oxelösund

Sofia Hertz tröttnade på att se på hur drogerna skördar unga liv i Oxelösund. För att mana till handling startade hon en Facebookgrupp. På några timmar hade gruppen över 1000 medlemmar.

Jönköpingsnytt - 04 jul 12 kl. 12:30

Ny facebookgrupp ska få fler i arbete

Nu har det startats en facebookgrupp för arbetssökande, arbetsgivare och andra nätverkare i Jönköping. Mattias Ingered, som nyligen blivit arbetslös, står bakom sidan. ?

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Läsare lämnade facebookgrupp - Svenskbladet i tårar

Efter att Svenskbladet under tisdagen för första gången någonsin publicerat nyhet enkom baserad på sanning, fick redaktionen motta mången besviken kommentar i kommentarsfältet. I och med att folk som kommenterar på internet i mycket högre utsträckning har en lägre IQ än andra människor, något Svenskbladet tidigare rapporterat om, är detta inget uppseendeväckande. Dock skrev signaturen Erik att "Där gick ni över gränsen!

GöteborgsPosten - 06 nov 12 kl. 14:29

Facebookgrupp samlar pengar till topphäst

Silver-Sara från London-OS höll på att förlora sin drömhäst. Men en facebookgrupp samlar in pengar till hästköpet som snart är i hamn..

Corren - 27 sep 13 kl. 11:17

Facebookgrupp gör bok ihop

En Facebookgrupp blev en riktig bok..

SR - 24 okt 13 kl. 12:26

Polisen hånar kritiker i sluten Facebookgrupp

Offentliga personer som uttalat sig om polisens arbete i medier hånas av polisen i en sluten Facebookgrupp, skriver Expressen i dag. Bland dem som förlöjligas finns tv-profiler, journalister och andra poliser..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 1 timme sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 3 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 12 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 13 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 14 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 15 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 15 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 16 timmar sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Nyan - 18 timmar sedan

Campos stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.
Denna gång handlar det om tvåvägsspelaren Briana ”Bri” Campos.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.