YLE > Finland

Saturday, 16 February, 23:36

YLE - 13 jul 18 kl. 05:49

Pedersöre tackade nej till en miljon euro – komplicerat med privata medel i kommunala projektEtt privat bidrag hjälpte till att förverkliga cykelbanan i Lövö i Pedersöre. Men när det gällde hälsovårdsstationen i Esse sa kommunen nej till totalt 1,1 miljoner euro. Privata finansiärer är välkomna, men de får inte styra eller ställa krav, säger Niclas Sjöskog (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövö, Pedersöre, Esse, Niclas Sjöskog, SFP

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pedersöre, tackade, nejtill en , miljon, euro, kompliceratmed , privata medel i kommunala projekt
YLE - 09 okt 15 kl. 15:36

Nej kan bli ja för häststall i Pedersöre

Jaana Sundvik i Pedersöre försöker få tillstånd för ett nytt häststall trots att blev nej i miljövårdsnämnden i våras. Markundersökningar kan bana väg för tillståndet. Miljövårdsnämnden i Pedersöre sade nej till Jaana Sundviks anhållan om att få bygga ett häststall för sex hästar i Sundby med motiveringen att stallet skulle placeras på ett känt grundvattenområde.

YLE - 18 okt 16 kl. 05:18

Nu börjar man om på Lagmansgården i Pedersöre

På Lagmansgården i Pedersöre gör man en omstart sedan det blev klart att skolhemmet får fortsätta. Nu målar man om i entrévåningen och både elever och personal är glada över att få fortsätta tillsammans. - Det är skönt.

YLE - 31 maj 17 kl. 05:56

Pedersöre och Nykarleby i marknadsdomstolen

Både Pedersöre och Nykarleby har hamnat i marknadsdomstolen med upphandlingsfrågor. Företaget Työplus som hittills har skött de båda kommunernas företagshälsovård har besvärat sig till domstolen efter att företaget Pihlajalinna vann offertävlingen på båda orterna. Työplus kräver verkställighetsförbud av beslutet och en ny offertrunda.

YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre

Under fredagen tackade Senatfastigheter muntligen nej till Pedersöre kommuns erbjudande att bygga och hyra ut byggnader för Lagmansgårdens behov. Platsen kommunen ville bygga på var skolhemmets nuvarande plats i Östensö..

YLE - 05 dec 14 kl. 12:32

Stram budget i Pedersöre

Skolfrågorna väcker antagligen debatt i fullmäktige, men styrelseordförande Henrik Sandberg räknar med att budgetförslaget ska godkännas utan ändringar. Lika besviken som Sandberg är nöjd är partikollegan Guy Käcko.
I Purmo skolas planeringskommitte hade man nämligen räknat med att skolbygget skulle påbörjas nästa år.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

YLE - 29 mar 15 kl. 09:35

Bordsbön känslig fråga i Pedersöre

Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 26 jan 15 kl. 22:24

Pedersörefullmäktige röstade ner fusionsavtal

Fusionsavtalet i Jakobstadsregionen röstades ner med rösterna 20-15 i fullmäktige i Pedersöre på måndagkväll. KD,SDP och delar av SFP ville fortsätta diskussionerna även utan Kronoby och Nykarleby. Mot styrelsens förslag om förkastande ställdes KD:s förslag som också innebar ett förkastande av avtalet med alla sex berörda kommuner i Jakobstadsregionen men fortsatta förhandlingar med den eller eller de kommuner som vill fortsätta diskutera.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Skidåkare död i skidolycka i Himos

En allvarlig olycka har skett vid skidcentret i Himos i Jämsä. En person har omkommit som följd av olyckan..

YLE - 9 timmar sedan

Tack vare mormor spelar isländska Hermina Fjòla Ingòlsdottir teater på finlandssvenska

Den 25-åriga isländskan gillar att utforska olika karaktärer och känslor på Tryckeriteaterns scen. Hon säger att finländarna liknar islänningarna allra mest..

YLE - 9 timmar sedan

Jouni Eho mediterar för att bli en bättre kommundirektör: Jag tror på en politisk kultur som utgår ifrån medkänsla i stället för motsättningar

Jouni Eho är en modern kommundirektör som stöder närdemokrati och är aktiv på sociala medier. Han tror att Pyttis har en lysande framtid för både företagare, invånare och turister..

YLE - 11 timmar sedan

Sportlovet igång för skolorna i söder - det utlovas sol, snö, regn, värmegrader och tidvis sträng köld

Vädret ser ut att bli växlande nästa vecka då skolorna i södra Finland firar sportlov. Det utlovas ömsom plusgrader, ömsom sträng kyla..

YLE - 14 timmar sedan

Massvis av anmälningar till Valvira om brister vid vårdhem – stängning av fler boenden för äldre att vänta

Tillsyningsverket för social- och hälsovården, Valvira, har de tre senaste veckorna tagit emot ovanligt många anmälningar om brister vid boenden. Samtidigt bedömer man att ytterligare vårdboenden för äldre kommer att stänga..

YLE - 14 timmar sedan

Författaren Peter Sandelin är död

Författaren och poeten Peter Sandelin avled under natten till lördag på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr i Helsingfors, bekräftar anhöriga..

YLE - 15 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan man påverka enskilda flyktingbeslut genom sitt röstande?

Gymnasieeleven Johannes Karf från Pensala blir berörd av ett avvisningsfall han läst om i tidningen. Hur kan man som röstberättigad påverka dylika beslut? Längst ner i artikeln kan du också ställa din egen fråga..

YLE - 15 timmar sedan

Isolering, tvångsmetoder, kränkningar och mängder av olika psykmediciner - patientförening hoppas att den våldsbetonade vården försvinner med det nya psykiatriska sjukhuset

Efter att den dåliga vårdkulturen på Kuppis avslöjades, började en positiv utveckling inom psykvården. Det säger patientföreningen ITU i Åbo..

YLE - 15 timmar sedan

Facebooks har skräddarsytt annonser för vaccinmotståndare och tagit betalt för det – bolaget lovar att bättra sig

Facebook har tidigare riktat annonser till vaccinmotståndare och sådana som är intresserade av "vaccinkontroverser", [link:https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/facebook-anti-vaccination-advertising-targeting-controversy;berättar tidningen The Guardian;standard;]..

YLE - Igår: 22:40

Tilläggsbudget: Staten behöver 270 miljoner mera lån, extra pengar till migration och brottsförebyggande

Fem miljoner euro till att förebygga sexualbrott, mera resurser för att övervaka äldreomsorgen. Det är några av de utgiftsposter som finansministeriet vill sätta mera pengar på i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.