YLE > Finland

Monday, 23 July, 15:15

YLE - 13 jul 18 kl. 05:49

Pedersöre tackade nej till en miljon euro – komplicerat med privata medel i kommunala projektEtt privat bidrag hjälpte till att förverkliga cykelbanan i Lövö i Pedersöre. Men när det gällde hälsovårdsstationen i Esse sa kommunen nej till totalt 1,1 miljoner euro. Privata finansiärer är välkomna, men de får inte styra eller ställa krav, säger Niclas Sjöskog (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövö, Pedersöre, Esse, Niclas Sjöskog, SFP

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pedersöre, tackade, nejtill en , miljon, euro, kompliceratmed , privata medel i kommunala projekt
YLE - 09 okt 15 kl. 15:36

Nej kan bli ja för häststall i Pedersöre

Jaana Sundvik i Pedersöre försöker få tillstånd för ett nytt häststall trots att blev nej i miljövårdsnämnden i våras. Markundersökningar kan bana väg för tillståndet. Miljövårdsnämnden i Pedersöre sade nej till Jaana Sundviks anhållan om att få bygga ett häststall för sex hästar i Sundby med motiveringen att stallet skulle placeras på ett känt grundvattenområde.

YLE - 31 maj 17 kl. 05:56

Pedersöre och Nykarleby i marknadsdomstolen

Både Pedersöre och Nykarleby har hamnat i marknadsdomstolen med upphandlingsfrågor. Företaget Työplus som hittills har skött de båda kommunernas företagshälsovård har besvärat sig till domstolen efter att företaget Pihlajalinna vann offertävlingen på båda orterna. Työplus kräver verkställighetsförbud av beslutet och en ny offertrunda.

YLE - 18 okt 16 kl. 05:18

Nu börjar man om på Lagmansgården i Pedersöre

På Lagmansgården i Pedersöre gör man en omstart sedan det blev klart att skolhemmet får fortsätta. Nu målar man om i entrévåningen och både elever och personal är glada över att få fortsätta tillsammans. - Det är skönt.

YLE - 05 dec 14 kl. 12:32

Stram budget i Pedersöre

Skolfrågorna väcker antagligen debatt i fullmäktige, men styrelseordförande Henrik Sandberg räknar med att budgetförslaget ska godkännas utan ändringar. Lika besviken som Sandberg är nöjd är partikollegan Guy Käcko.
I Purmo skolas planeringskommitte hade man nämligen räknat med att skolbygget skulle påbörjas nästa år.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

YLE - 29 mar 15 kl. 09:35

Bordsbön känslig fråga i Pedersöre

Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 26 jan 15 kl. 22:24

Pedersörefullmäktige röstade ner fusionsavtal

Fusionsavtalet i Jakobstadsregionen röstades ner med rösterna 20-15 i fullmäktige i Pedersöre på måndagkväll. KD,SDP och delar av SFP ville fortsätta diskussionerna även utan Kronoby och Nykarleby. Mot styrelsens förslag om förkastande ställdes KD:s förslag som också innebar ett förkastande av avtalet med alla sex berörda kommuner i Jakobstadsregionen men fortsatta förhandlingar med den eller eller de kommuner som vill fortsätta diskutera.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

YLE - 14 jan 15 kl. 15:16

Pedersöre säger nej till fusion

Pedersöres väljer alltså Nykarlebys väg om kommunstyrelsen godkänner kommundirektör Stefan Svenfors förslag. Det innebär att det blir ett nej till sammanslagningsavtalet. I sin beredning skriver Svenfors att utgående från ekonomiutredningen och utredningsmaterialet som helhet, har Pedersöre kommun och kommuninvånarna inga större ekonomiska eller andra mätbara fördelar av en kommunsammanslagning, jämfört med att Pedersöre fortsätter som självständig kommun.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

"Serieätaren" häktades igen - uppgav för polisen att han inte tänker sluta

Mannen, som vid upprepade tillfällen ätit på restauranger i huvudstadsregionen utan att betala, misstänks igen för flera fall av bedrägeri. Han har inte uppgett någon orsak till att han flera gånger ätit på restauranger utan att betala notan..

YLE - 1 timme sedan

Yle utredde: Finländarna vill att hela landet är bebott – och att staten betalar notan

Finländarna oroas över den ökande ojämlikheten mellan regionerna. Enligt en ny enkät anser de flesta miedborgare att staten har ett ansvar för att trygga servicen så att hela landet ska leva..

YLE - 1 timme sedan

"Serieätaren" häktades misstänkt för bedrägeri - uppgav för polisen att han inte tänker sluta

Mannen, som vid upprepade tillfällen ätit på restauranger i huvudstadsregionen utan att betala, misstänks för flera fall av bedrägeri. Han har inte uppgett någon orsak till att han flera gånger ätit på restauranger utan att betala notan..

YLE - 2 timmar sedan

Buller och skakningar under semestertider - restaurangbygget är igång i Norra hamnen i Ekenäs

Det kommer att bullra och skaka i Norra hamnen i Ekenäs några veckor framöver..

YLE - 3 timmar sedan

"Fri prissättning leder till förvirring bland kunder" – vilka är dina erfarenheter efter den nya taxilagen?

För drygt tre veckor sedan trädde den nya taxilagen i kraft och luckrade därmed upp den tidigare hårt reglerade taxibranschen. Den fria prissättningen har lett till förvirring hos kunder om vad som gäller, berättar taxichaufförer..

YLE - 4 timmar sedan

Telia satsar på mobilnätet i Kardrag - men fiberkabeln når inte fram till invånarna

I samband med att elnätet förnyas drar Telia ny optisk fiberkabel längs med Tirmovägen i Borgå. Rabbe Forsblom som bor i Kardrag undrar varför Telia drar en optisk fiberkabel som han inte får ta del av..

YLE - 4 timmar sedan

Intresset för kompislägenheter i Helsingfors är lågt - nu försöker Hoas locka med tillgång till elbil

Nu ska studerande i Helsingfors få tillgång till gratis bilpool. Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse Hoas försöker locka invånare till kompisläghenheter med elbilar..

YLE - 4 timmar sedan

Handelsbankens kund fick rejäl chock: Litet inköp ledde till en 100 000 euros faktura i nätbanken

Så många som 3 000 av Handelsbankens kunder kan förra veckan ha fått en felaktig faktura. Det handlar om ett systemfel, meddelar banken..

YLE - 4 timmar sedan

Tiden rann ut - ingen varg fälldes inom Snappertunareviret

Ingen varg fälldes i Ingå och Snappertuna under den tid som undantagslovet för jakt gällde. Dispensen inleddes den 29 juni och avslutades den 19 juli..

YLE - 22 timmar sedan

Landgång välte i Borgå sent i går kväll - orsaken till olyckan är ännu oklar

Sent i går kväll skedde en märklig olycka i Borgå då en landgång till en kryssningsbrygga välte och 15 personer ramlade i ån. Orsaken till olyckan är ännu oklar. - Det här är första gången något liknande har hänt, säger Kari Hällström på Borgå stad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.