YLE > Finland

Wednesday, 14 November, 15:19

Liknande nyheter

Taggar: Pedersöre, tackade, nejtill en , miljon, euro, kompliceratmed , privata medel i kommunala projekt
YLE - 09 okt 15 kl. 15:36

Nej kan bli ja för häststall i Pedersöre

Jaana Sundvik i Pedersöre försöker få tillstånd för ett nytt häststall trots att blev nej i miljövårdsnämnden i våras. Markundersökningar kan bana väg för tillståndet. Miljövårdsnämnden i Pedersöre sade nej till Jaana Sundviks anhållan om att få bygga ett häststall för sex hästar i Sundby med motiveringen att stallet skulle placeras på ett känt grundvattenområde.

YLE - 18 okt 16 kl. 05:18

Nu börjar man om på Lagmansgården i Pedersöre

På Lagmansgården i Pedersöre gör man en omstart sedan det blev klart att skolhemmet får fortsätta. Nu målar man om i entrévåningen och både elever och personal är glada över att få fortsätta tillsammans. - Det är skönt.

YLE - 31 maj 17 kl. 05:56

Pedersöre och Nykarleby i marknadsdomstolen

Både Pedersöre och Nykarleby har hamnat i marknadsdomstolen med upphandlingsfrågor. Företaget Työplus som hittills har skött de båda kommunernas företagshälsovård har besvärat sig till domstolen efter att företaget Pihlajalinna vann offertävlingen på båda orterna. Työplus kräver verkställighetsförbud av beslutet och en ny offertrunda.

YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre

Under fredagen tackade Senatfastigheter muntligen nej till Pedersöre kommuns erbjudande att bygga och hyra ut byggnader för Lagmansgårdens behov. Platsen kommunen ville bygga på var skolhemmets nuvarande plats i Östensö..

YLE - 05 dec 14 kl. 12:32

Stram budget i Pedersöre

Skolfrågorna väcker antagligen debatt i fullmäktige, men styrelseordförande Henrik Sandberg räknar med att budgetförslaget ska godkännas utan ändringar. Lika besviken som Sandberg är nöjd är partikollegan Guy Käcko.
I Purmo skolas planeringskommitte hade man nämligen räknat med att skolbygget skulle påbörjas nästa år.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

YLE - 29 mar 15 kl. 09:35

Bordsbön känslig fråga i Pedersöre

Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 26 jan 15 kl. 22:24

Pedersörefullmäktige röstade ner fusionsavtal

Fusionsavtalet i Jakobstadsregionen röstades ner med rösterna 20-15 i fullmäktige i Pedersöre på måndagkväll. KD,SDP och delar av SFP ville fortsätta diskussionerna även utan Kronoby och Nykarleby. Mot styrelsens förslag om förkastande ställdes KD:s förslag som också innebar ett förkastande av avtalet med alla sex berörda kommuner i Jakobstadsregionen men fortsatta förhandlingar med den eller eller de kommuner som vill fortsätta diskutera.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Pizzarånet i Karis - 16-åringen döms för stöld och misshandel

16-åringen som i januari i år stal pengar från en pizzeria i Karis har nu fått sin dom. Han dömdes till 60 dagsböter (360 euro) för stöld och misshandel som ung förbrytare..

YLE - 1 timme sedan

ÅA-professorer får pris för framgångsrik forskning

Professorerna Matti Laine och Dmitry Murzin har fått pris för framgångsrik forskning vid Åbo Akademi. Prissumman på 20 000 euro per professor går till de ämnen pristagarna representerar..

YLE - 1 timme sedan

Namn, kön, etnicitet och ålder ska inte spela roll då Helsingfors rekryterar: "Större chans att bli kallad till intervju"

Alla har förutfattade meningar, därför behövs anonym rekrytering. När viss information om arbetssökande döljs hamnar fokus på kompetensen - som ju är det rekryteringen ska handla om, säger likabehandlingskonsult Malin Gustavsson..

YLE - 1 timme sedan

Så påverkas du om oppositionen får bestämma: SFP gillar ensamförsörjare och VF singlar – alla vill ge till studerande och löntagare

Vänsterpartierna och de gröna är hårda mot företagare, men frikostiga gentemot studerande, pensionärer och långtidsarbetslösa. SFP vill att alla ska få mera i handen tack vara skattesänkningar..

YLE - 4 timmar sedan

Rysk affärsman vill ha tillbaka Airiston Helmi-miljoner - tingsrätten behandlar ärendet bakom stängda dörrar

Den ryske affärsmannen Pavel Melnikov, som står bakom Airiston Helmi i Pargas, vill ha tillbaka den egendom som polisen beslagtog i samband med razzian mot bolagets fastigheter i september..

YLE - 4 timmar sedan

Pargasbo dömd för grov förskingring - försnillade nästan en kvarts miljon av åldring

En 70-årig Pargasbo har varit intressebevakare för en äldre dam, men istället för att sköta hennes ärenden och förmögenhet så har han i praktiken tömt hennes konto..

YLE - 4 timmar sedan

Alexander Bard, unga män och jämställdhet - därför sänder Svenska Yle den omdiskuterade debatten från Åbo

Det har inte yttrats ett endaste ord i höstens mest omtalade debatt i Svenskfinland, men ändå har diskussionen pågått för fullt redan länge. Vissa anser att Åbo Akademi gjorde rätt i att inte tillåta en debatt med bl.a.

YLE - 4 timmar sedan

Rysk affärsman vill ha tillbaka Airiston Helmi-miljoner - tingsrättens beslut väntas inom kort

Den ryske affärsman som står bakom Airiston Helmi i Åbolands skärgård vill ha tillbaka de pengar som polisen beslagtog i samband med razzian mot bolagets fastigheter i september. Tingsrätten behandlar begäran på onsdag förmiddag..

YLE - 5 timmar sedan

Savonlinja lägger ner många bussturer via Lovisa och Lappträsk – se listan på turerna som försvinner

Nu är det klart hur Savonlinjas bussturer ser ut efter årsskiftet. Elva turer mellan Lovisa och Helsingfors blir kvar på vardagarna, vilket betyder att sju turer försvinner..

YLE - 10 timmar sedan

Fortfarande sämre filmutbud och dyrare nätbutiker i Finland - trots EU:s nya regler fortsätter geoblockeringen ställa till det för kunder

Från och med den 3 december är så kallad geoblockering förbjuden i EU. Tanken är att man då fritt ska få köpa varor från näthandlar i EU oberoende av vilket land man själv bor i. Ändå kvarstår många problem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.