YLE > Finland

Friday, 21 September, 10:49

YLE - 13 jul 18 kl. 05:49

Pedersöre tackade nej till en miljon euro – komplicerat med privata medel i kommunala projektEtt privat bidrag hjälpte till att förverkliga cykelbanan i Lövö i Pedersöre. Men när det gällde hälsovårdsstationen i Esse sa kommunen nej till totalt 1,1 miljoner euro. Privata finansiärer är välkomna, men de får inte styra eller ställa krav, säger Niclas Sjöskog (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövö, Pedersöre, Esse, Niclas Sjöskog, SFP

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pedersöre, tackade, nejtill en , miljon, euro, kompliceratmed , privata medel i kommunala projekt
YLE - 09 okt 15 kl. 15:36

Nej kan bli ja för häststall i Pedersöre

Jaana Sundvik i Pedersöre försöker få tillstånd för ett nytt häststall trots att blev nej i miljövårdsnämnden i våras. Markundersökningar kan bana väg för tillståndet. Miljövårdsnämnden i Pedersöre sade nej till Jaana Sundviks anhållan om att få bygga ett häststall för sex hästar i Sundby med motiveringen att stallet skulle placeras på ett känt grundvattenområde.

YLE - 31 maj 17 kl. 05:56

Pedersöre och Nykarleby i marknadsdomstolen

Både Pedersöre och Nykarleby har hamnat i marknadsdomstolen med upphandlingsfrågor. Företaget Työplus som hittills har skött de båda kommunernas företagshälsovård har besvärat sig till domstolen efter att företaget Pihlajalinna vann offertävlingen på båda orterna. Työplus kräver verkställighetsförbud av beslutet och en ny offertrunda.

YLE - 18 okt 16 kl. 05:18

Nu börjar man om på Lagmansgården i Pedersöre

På Lagmansgården i Pedersöre gör man en omstart sedan det blev klart att skolhemmet får fortsätta. Nu målar man om i entrévåningen och både elever och personal är glada över att få fortsätta tillsammans. - Det är skönt.

YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre

Under fredagen tackade Senatfastigheter muntligen nej till Pedersöre kommuns erbjudande att bygga och hyra ut byggnader för Lagmansgårdens behov. Platsen kommunen ville bygga på var skolhemmets nuvarande plats i Östensö..

YLE - 05 dec 14 kl. 12:32

Stram budget i Pedersöre

Skolfrågorna väcker antagligen debatt i fullmäktige, men styrelseordförande Henrik Sandberg räknar med att budgetförslaget ska godkännas utan ändringar. Lika besviken som Sandberg är nöjd är partikollegan Guy Käcko.
I Purmo skolas planeringskommitte hade man nämligen räknat med att skolbygget skulle påbörjas nästa år.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

YLE - 29 mar 15 kl. 09:35

Bordsbön känslig fråga i Pedersöre

Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 26 jan 15 kl. 22:24

Pedersörefullmäktige röstade ner fusionsavtal

Fusionsavtalet i Jakobstadsregionen röstades ner med rösterna 20-15 i fullmäktige i Pedersöre på måndagkväll. KD,SDP och delar av SFP ville fortsätta diskussionerna även utan Kronoby och Nykarleby. Mot styrelsens förslag om förkastande ställdes KD:s förslag som också innebar ett förkastande av avtalet med alla sex berörda kommuner i Jakobstadsregionen men fortsatta förhandlingar med den eller eller de kommuner som vill fortsätta diskutera.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Utbildningsstyrelsen: Move-mätningarna är trygga och kan fortsätta

Skyttellöpning är ett tryggt mätinstrument i Move-helheten slår Utbildningsstyrelsen fast. Utbildningsstyrelsen har som en följd av det tragiska olycksfallet i Esbo utrett frågan tillsammans med sakkunniga som utarbetat systemet..

YLE - 45 minuter sedan

Missnöje med färdtjänst i Raseborg: "Förr var chauffören förtrogen vän - nu vet man inte ens om bilen dyker upp"

DUV i Västnyland, Västnylands MS-klubb och Västra Nylands Reumaförening har vänt sig med ett brev till staden där de efterlyser förbättringar gällande hur färdtjänsten ordnas..

YLE - 4 timmar sedan

Misstankar om arbetsplatsmobbning utreds vid polisen i sydvästra Finland – flera myndigheter är inkopplade

En högt uppsatt polischef kopplas ihop med misstankarna om mobbning. Både Regionförvaltningsverket och åklagarämbetet utreder ärendet..

YLE - 5 timmar sedan

"Det verkar vara skrämmande få män som uppfattar hur utbrett problemet är" – Snart ett år sedan #metoo

I oktober i fjol började hashtaggen #metoo spridas över världen. Det är nu nästan ett är sedan dess, vartåt bär det? Bland sexologer har trakasserier diskuterats mycket redan långt innan #metoo..

YLE - 5 timmar sedan

Helena Auvinen kan nu använda solenergi dygnet runt – är en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri

Solpaneler har blivit mycket effektivare under senare år. På sistone har en del finländare också köpt ett kraftfullt batteri till sina solpaneler..

YLE - 6 timmar sedan

Snart kanske också Finland börjar hålla koll på lobbyisterna – ”Kretsarna är så små att det alltid finns risk för vänskapskorruption”

En rapport om hur lobbningsregister används i olika länder överlämnas i dag till kommun- och reformminister Anu Vehviläinen. Journalisten Linus Lång tror att ett lobbningsregister skulle vara till nytta också i Finland - och ett så konkret register som möjligt..

YLE - 14 timmar sedan

Elarbeten i Böle ämbetscentral låg bakom onsdagens totalstopp i tågtrafiken

På tisdag och onsdag inträffade allvarliga störningar i huvudstadsregionens tågtrafik med avbrott och förseningar som följd. Problemen var omöjliga att komma runt säger Trafikverket..

YLE - 18 timmar sedan

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

YLE - 18 timmar sedan

Överraskning på hotade rörfabriken i Lappvik: SSAB kallar tillbaka till förhandlingsbordet

Många trodde att stålkoncernen SSAB den här veckan skulle berätta att fabriken i Lappvik i Hangö läggs ned. Men i stället vill bolaget nu återuppta samarbetsförhandlingarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.