Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 16 February, 06:04

Sydsvenskan - 13 jul 18 kl. 04:00

”Lätta på reglerna och tillåt nya lösningar för morgondagens äldreboenden.”Sabina Joyau, Vårdföretagarna..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Joyau

Dela artikeln

68 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lätta, reglernaoch , tillåtnya , lösningarför , morgondagens äldreboenden
Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 00:54

Skolor tvingas till akuta lösningar för nyanlända elever

Antalet nyanlända elever i den svenska skolan har mer än fördubblats på två år. Inga regler finns om hur de ska tas emot. Skolorna får hitta sina egna lösningar, och mottagandet kantas av brist på både personal och rutiner.

Sydsvenskan - 16 aug 15 kl. 00:54

Skolor tvingas till akuta lösningar för nyanlända elever

Antalet nyanlända elever i den svenska skolan har mer än fördubblats på två år. Inga regler finns om hur de ska tas emot. Skolorna får hitta sina egna lösningar, och mottagandet kantas av brist på både personal och rutiner.

IDG - 24 maj 18 kl. 12:52

Det krävs människor för att kontrollera data till AI-lösningar


Visst kan AI-lösningar ge ökad effektivitet. Men hinns kontroller av data som används med? De behövs, framhålls det i en ny rapport..

SVT - 05 nov 15 kl. 12:04

Migrationsverket tvingas till nödlösningar

En ny stor flyktingvåg väntas komma till Sverige på torsdagen. Det kan röra sig om så många som upp emot 5.000 människor som kommer komma till Trelleborg.

SvD - 11 sep 13 kl. 05:49

Obama: Djup tilltro till fredliga lösningar

Tal till nationen i natt. Motstånd i USA mot Syrienanfall..

YLE - 19 jan 18 kl. 04:30

Östnyländska skidlöpare måste ta till kreativa lösningar då vintrarna blir allt snöfattigare

Längdskidåkaren Rebecca Lönnqvist från Borgå Akilles har sökt sig till Vörå idrottsgymnasium för att få bättre träningsmöjligheter, men det finns också andra sätt att få effektivitet i träningen..

Blekinge Läns tidning - 23 mar 18 kl. 05:00

Nej till särlösningar för de ensamkommande

Om en asylsökande inte har tillräckliga skyddsskäl för att få stanna, varför ska han eller hon då få möjlighet att få ett uppehållstillstånd för gymnasiestudier? Riksdagen borde säga nej till den märkliga särlösning regeringen vill se för de så kallade ensamkommande som har fått avslag på sina asylansökningar..

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

Cornucopia - 20 nov 16 kl. 20:46

Det finns inga enkla lösningar på klimatförändringarna

Populister brukar förespråka enkla lösningar. Senast har nu kött pekats ut som orsaken till klimatförändringarna som enkelt kan stoppas om vi utrotar våra tamdjur genom att sluta äta kött. I verkligheten är det de fossila bränslena som står för ca 70% av utsläppen, där kött står för 5% och övrigt jordbruk för 10%.

Dagensanalys.se - 20 sep 17 kl. 13:15

Här är Facebooks svar till alla svenska annonsörer

Facebook har samlat sig och författat ett svar till alla annonsörer i Sverige om synlighet, digitala annonsmätningar och huruvida annonser riskerar dyka upp i felaktiga sammanhang. Nedan text publicerades först i Resumé. Här nedan följer Facebooks svar på alla frågor: I somras hade Facebook folk på plats under Cannes Lions International Festival of Creativity, ett av årets största möten för annonsörer.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:50

Kreativa lösningar kan rädda skolorna

Undervisningsministeriet förbereder som bäst ett förslag som skulle skära ner finansieringen till andra stadiets utbildning radikalt. Nu gäller det att komma fram till kreativa lösningar för att inte drabbas så hårt, säger Margareta Bast-Gullberg och Rabbe Ede. Regeringens förslag är 270 miljoner euro.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Tysk minister vill stoppa "sexuell omvändelse"

Tysklands hälsominister Jens Spahn vill införa ett förbud mot behandlingar med syfte att få människor att byta sexuell läggning. Han hoppas att en lag ska vara införd redan till sommaren. – Homosexualitet är inte en sjukdom som behöver behandlas, säger.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Björkman firar 100 arenashower: Mäktigt

Lördagens deltävling i Leksand är inte vilken som helst. Programmet blir det hundrade sedan Melodifestivalen blev en kringresande arenaturné för snart 20 år sedan. – Det har förändrat hela Melodifestivalen i grunden, säger Christer Björkman.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Dubbla medaljchanser i dag

Frida Hansdotter är en självskriven kandidat efter OS-guldet. Men lagom till VM i Åre har även Anna Swenn-Larsson seglat upp som medaljaspirant. – Ja, hon är nästan hetare än jag just nu, säger Hansdotter.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Inför seniorkort inom Skånetrafiken.”

Jan Andersson, ordförande för PRO Skåne..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kritiserad Kuchar kryper till korset

Golfspelaren Matt Kuchar har fått mycket kritik efter att inte ha gett en tillfällig caddie skäligt betalt. Nu har Kuchar bett om ursäkt till caddien David Ortiz och gått med på att betala honom en rimlig lön. Det var i november som golfesset Kuchar van.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Förlust för Uber trots ökad vinst

Taxijätten Ubers förlust minskade under förra året. Omsättningen 2018 ökade med 43 procent till 11,3 miljarder dollar (motsvarande cirka 105 miljarder kronor) och samtidigt sjönk den årliga förlusten med 15 procent till 1,8 miljarder dollar. "Förra året.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nigerias val kan bli försenat

Nigerias presidentval som är planerat till lördagen kan bli försenat. Enligt lokala medier har man problem med att få fram valmaterial till vissa delar av landet. Valkommissionen har inte kommenterat uppgifterna.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brinnande personbilar i Kävlinge

Två personbilar började brinna på Nordanväg i Kävlinge under natten till lördagen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Malmö riskerar böter för bengaler

Malmö FF kan tvingas böta för att supportrar brände bengaler i samband med Europa League-mötet med Chelsea i torsdags kväll, skriver Sydsvenskan. Enligt tidningen har Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, öppnat ett disciplinärt ärende både mot Malmö.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Pantern vann i förlängning – ”viktiga poäng”

"Vi har ett psykologiskt övertag på dem", sa tränaren i Pantern efter segern mot Karlskoga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.