Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 14 November, 07:31

Liknande nyheter

Taggar: Lätta, reglernaoch , tillåtnya , lösningarför , morgondagens äldreboenden
Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 00:54

Skolor tvingas till akuta lösningar för nyanlända elever

Antalet nyanlända elever i den svenska skolan har mer än fördubblats på två år. Inga regler finns om hur de ska tas emot. Skolorna får hitta sina egna lösningar, och mottagandet kantas av brist på både personal och rutiner.

Sydsvenskan - 16 aug 15 kl. 00:54

Skolor tvingas till akuta lösningar för nyanlända elever

Antalet nyanlända elever i den svenska skolan har mer än fördubblats på två år. Inga regler finns om hur de ska tas emot. Skolorna får hitta sina egna lösningar, och mottagandet kantas av brist på både personal och rutiner.

IDG - 24 maj 18 kl. 12:52

Det krävs människor för att kontrollera data till AI-lösningar


Visst kan AI-lösningar ge ökad effektivitet. Men hinns kontroller av data som används med? De behövs, framhålls det i en ny rapport..

SVT - 05 nov 15 kl. 12:04

Migrationsverket tvingas till nödlösningar

En ny stor flyktingvåg väntas komma till Sverige på torsdagen. Det kan röra sig om så många som upp emot 5.000 människor som kommer komma till Trelleborg.

SvD - 11 sep 13 kl. 05:49

Obama: Djup tilltro till fredliga lösningar

Tal till nationen i natt. Motstånd i USA mot Syrienanfall..

YLE - 19 jan 18 kl. 04:30

Östnyländska skidlöpare måste ta till kreativa lösningar då vintrarna blir allt snöfattigare

Längdskidåkaren Rebecca Lönnqvist från Borgå Akilles har sökt sig till Vörå idrottsgymnasium för att få bättre träningsmöjligheter, men det finns också andra sätt att få effektivitet i träningen..

Blekinge Läns tidning - 23 mar 18 kl. 05:00

Nej till särlösningar för de ensamkommande

Om en asylsökande inte har tillräckliga skyddsskäl för att få stanna, varför ska han eller hon då få möjlighet att få ett uppehållstillstånd för gymnasiestudier? Riksdagen borde säga nej till den märkliga särlösning regeringen vill se för de så kallade ensamkommande som har fått avslag på sina asylansökningar..

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

Cornucopia - 20 nov 16 kl. 20:46

Det finns inga enkla lösningar på klimatförändringarna

Populister brukar förespråka enkla lösningar. Senast har nu kött pekats ut som orsaken till klimatförändringarna som enkelt kan stoppas om vi utrotar våra tamdjur genom att sluta äta kött. I verkligheten är det de fossila bränslena som står för ca 70% av utsläppen, där kött står för 5% och övrigt jordbruk för 10%.

Dagensanalys.se - 20 sep 17 kl. 13:15

Här är Facebooks svar till alla svenska annonsörer

Facebook har samlat sig och författat ett svar till alla annonsörer i Sverige om synlighet, digitala annonsmätningar och huruvida annonser riskerar dyka upp i felaktiga sammanhang. Nedan text publicerades först i Resumé. Här nedan följer Facebooks svar på alla frågor: I somras hade Facebook folk på plats under Cannes Lions International Festival of Creativity, ett av årets största möten för annonsörer.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:50

Kreativa lösningar kan rädda skolorna

Undervisningsministeriet förbereder som bäst ett förslag som skulle skära ner finansieringen till andra stadiets utbildning radikalt. Nu gäller det att komma fram till kreativa lösningar för att inte drabbas så hårt, säger Margareta Bast-Gullberg och Rabbe Ede. Regeringens förslag är 270 miljoner euro.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Parlament röstade emot ny premiärminister

Sri Lankas nyutnämnde premiärminister Mahinda Rajapaksa har röstats ned i en misstroendeomröstning i parlamentet. Han utsågs till premiärminister i slutet av oktober av president Maithripala Sirisena, sedan företrädaren Ranil Wickremesinghe fått sparken.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Juriststudenter startade juridisk byrå

Advokatyrket hägrar men egna byrån är redan verklighet..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Domare tar upp CNN:s stämning

En amerikansk domare ska hålla en förhandling under onsdagen om den amerikanska nyhetskanalen CNN:s stämning mot president Donald Trumps administration. CNN vill att journalisten Jim Acosta ska få tillbaka sin pressackreditering, som drogs in efter en o.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

"El Chapos" försvar pekar ut presidenter

Knarkkungen "El Chapos" försvarare uppger under sitt öppningsanförande i rätten att Sinaloakartellen mutat två mexikanska presidenter med hundratals miljoner dollar. Presidenterna nekar till anklagelserna. Joaquin "El Chapo" Guzman anklagas för att ha l.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

TV: Se höjdpunkterna från Malmö-Brynäs här

Se målen från matchen här..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Publikfavoriten tillbaka i Djurgården

Publikfavoriten Axel Jonsson Fjällby är tillbaka i Djurgården. SHL-klubben skriver på sin webbplats att den snabbe forwarden lånas in från Washingtons organisation under resten av säsongen. 20-årige Jonsson Fjällby lämnade stockholmarna efter den gångna.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Rosa dyrgrip klubbad för 450 miljoner

En sällsynt rosa diamant på 18,95 karat har sålts på auktion i Genève för 50,4 miljoner schweizerfrancs, motsvarande drygt 450 miljoner kronor. Diamanten Pink Legacy är inte den dyraste som klubbats på auktion, men priset per karat är det högsta hittill.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Festfixaren Johan Olofsson: ”Det här var grymt, så kul att spela”

Malmö Redhawks vann jubileumsmatchen mot Brynäs med 4-3. Och Johan Olofsson blev festfixare med två mål och orsaken till en straff..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tonåring frihetsberövad för att ha antastat barn i Limhamn

Misstänks för den senaste tiden sexofredanden. Polisen är övertygade om att ha tagit rätt person..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Virus hotar koltrasten i Danmark

Minst 25 000 koltrastar har dött i Tyskland i år. Orsaken är det dödliga usutuviruset som sprids av myggor. – Fåglarna som drabbas blir apartiska och slöa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.