Barometern > Opinion

Wednesday, 26 September, 05:36

Barometern - 13 jul 18 kl. 00:24

Riktiga borgare försvarar Svenska kyrkanDet är dags att borgerliga och konservativa träder till institutionernas försvar..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riktiga, borgare, försvararSvenska , kyrkan
Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Var finns kyrkan för tuffa grabbar och riktiga karlar?

Vi lever i krisrapporternas tid efter valet 2010. Socialdemokraterna har dåligt självförtroende och bristande tillit. Centern måste bli vardagsnära och relevant, Kristdemokraterna tydliga och mer framåtriktade, Vänsterpartiet tuffare som oppositionsparti.

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Slarvig analys av varför män inte går i kyrkan

Teologi/Fakta"Varför män hatar att gå i kyrkan"David Murrow(Semnos förlag)
Man ser väldigt lite gula kanariefåglar i kyrkan. Detta är inte kanariefåglarnas fel, utan kyrkans. Man vänder sig för lite till just kanariefåglar, man har helt enkelt inte rätt tilltal för dem.

Dagen - 26 apr 12 kl. 03:00

Svenska kyrkan utreder vigselstrejkande präster

Svenska kyrkan vill stoppa präster som avsäger sig vigselrätten. Men det har visat sig mer komplicerat än man först trott. Hur går vi tillväga?

Dagen - 26 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan: Sverige måste skydda Libyens befolkning

Svenska kyrkan menar att Sverige har en skyldighet att bidra till att Libyens civilbefolkning skyddas. Kyrkan hänvisar till den norm som antogs av FN:s generalförsamling 2005 om skyldigheten att skydda befolkningar från folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och etnisk rensning.

Situationen i Libyen är tveklöst mycket allvarlig, och de händelser som rapporterats utgör, om de är riktiga, grund för att misstänka brott mot mänskligheten - en av de fyra kategorier av grava brott som omnämns i FN:s norm om skyldigheten att skydda, menar Svenska kyrkan.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 23:59

Vita huset försvarar drönarattacker


Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen - även om landets egna medborgare utgör mål. - Vi utför dessa anfall eftersom de är nödvändiga för att dämpa pågående, verkliga hot, stoppa planer (på angrepp), förhindra framtida attacker och rädda amerikanska liv, säger Vita husets talesman Jim Carney..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 00:05

Vita huset försvarar drönarattacker

Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen ? även om landets egna medborgare utgör mål..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Jesus i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Judas i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Posh24 - 07 jun 14 kl. 13:30

50 Cent försvarar Justin Bieber: "Han är fortfarande ett barn!"

Justin Bieber har hamnat i blåsväder i veckan efter att medverkat i två två videoklipp med rasistiskt innehåll. Nu har rapparen 50 Cent tagit den skandalomsusade stjärnan till sitt försvar genom att säga att han är "ung och vilsen."
"
"Jag tror inte att han är rasist.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - I förrgår: 00:43

Finlands sak är svår

Ryska markinköp på militärstrategiskt viktiga platser i Finland vållar oro och finns i bakgrunden när det gäller helgens stora polisoperation i Åbolands skärgård..

Barometern - I förrgår: 00:30

Med fonder blir skogarna mer levande

Ska miljömålen uppnås måste mer skog sparas, skriver Magnus Nilsson författare till en ESO-rapport i ett svar till ledarsidan..

Barometern - 20 sep 18 kl. 00:29

Gör som i Danmark för att minska regelkrånglet

I Danmark bjuds medborgarna in för att minska krånglet. Det borde den svenska regeringen också göra..

Barometern - 20 sep 18 kl. 00:30

Sverige kan bättre än Polen

Kritiken mot politiseringen av domstolsväsendet i Polen är med rätta hård. Även de svenska domstolarnas oberoende behöver dock stärkas. .

Barometern - 19 sep 18 kl. 00:26

Stärk riksdagens makt

Regeringsmakten har blivit ännu viktigare då riksdagen försvagats. Ska demokratin fungera i ett nytt partipolitiskt landskap krävs att riksdagens ställning stärks..

Barometern - 18 sep 18 kl. 06:00

Det är inte bara klaner som kryssar

Personvalssystemet är alltmer problematiskt..

Barometern - 18 sep 18 kl. 00:16

Centern i Hultsfred belönades av väljarna

Ledarskapet under migrantkrisen ger borgerliga partier egen majoritet i Hultsfred..

Barometern - 17 sep 18 kl. 06:00

Varsågoda, en viktig reform helt gratis

Socialbidrag ska inte vara en försörjning för arbetslösa..

Barometern - 17 sep 18 kl. 06:00

Låt inte sociala medier fördumma debatten

Hashtags, influencers och selfies gör inte mycket för det goda politiska samtalet..

Barometern - 14 sep 18 kl. 19:30

Allt är gymnasielagens fel

Att ensamkommande inte har rätt till boende stod klart redan innan lagen trädde i kraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.