Barometern > Opinion

Saturday, 21 July, 11:11

Liknande nyheter

Taggar: Riktiga, borgare, försvararSvenska , kyrkan
Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Var finns kyrkan för tuffa grabbar och riktiga karlar?

Vi lever i krisrapporternas tid efter valet 2010. Socialdemokraterna har dåligt självförtroende och bristande tillit. Centern måste bli vardagsnära och relevant, Kristdemokraterna tydliga och mer framåtriktade, Vänsterpartiet tuffare som oppositionsparti.

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Slarvig analys av varför män inte går i kyrkan

Teologi/Fakta"Varför män hatar att gå i kyrkan"David Murrow(Semnos förlag)
Man ser väldigt lite gula kanariefåglar i kyrkan. Detta är inte kanariefåglarnas fel, utan kyrkans. Man vänder sig för lite till just kanariefåglar, man har helt enkelt inte rätt tilltal för dem.

Dagen - 26 apr 12 kl. 03:00

Svenska kyrkan utreder vigselstrejkande präster

Svenska kyrkan vill stoppa präster som avsäger sig vigselrätten. Men det har visat sig mer komplicerat än man först trott. Hur går vi tillväga?

Dagen - 26 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan: Sverige måste skydda Libyens befolkning

Svenska kyrkan menar att Sverige har en skyldighet att bidra till att Libyens civilbefolkning skyddas. Kyrkan hänvisar till den norm som antogs av FN:s generalförsamling 2005 om skyldigheten att skydda befolkningar från folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och etnisk rensning.

Situationen i Libyen är tveklöst mycket allvarlig, och de händelser som rapporterats utgör, om de är riktiga, grund för att misstänka brott mot mänskligheten - en av de fyra kategorier av grava brott som omnämns i FN:s norm om skyldigheten att skydda, menar Svenska kyrkan.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 23:59

Vita huset försvarar drönarattacker


Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen - även om landets egna medborgare utgör mål. - Vi utför dessa anfall eftersom de är nödvändiga för att dämpa pågående, verkliga hot, stoppa planer (på angrepp), förhindra framtida attacker och rädda amerikanska liv, säger Vita husets talesman Jim Carney..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 00:05

Vita huset försvarar drönarattacker

Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen ? även om landets egna medborgare utgör mål..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Jesus i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Judas i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Posh24 - 07 jun 14 kl. 13:30

50 Cent försvarar Justin Bieber: "Han är fortfarande ett barn!"

Justin Bieber har hamnat i blåsväder i veckan efter att medverkat i två två videoklipp med rasistiskt innehåll. Nu har rapparen 50 Cent tagit den skandalomsusade stjärnan till sitt försvar genom att säga att han är "ung och vilsen."
"
"Jag tror inte att han är rasist.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - Igår: 00:30

Stå på flickornas sida

Sommarlovet innebär en ökad risk för unga kvinnor att giftas bort mot sin vilja..

Barometern - Igår: 00:18

Vår brandberedskap var inte god

Ett fredsskadat land har svårt att hantera de stora skogsbränderna..

Barometern - I förrgår: 00:26

Skog i allas intresse

I Sveriges skyddas små nyckelbiotoper, men trots klimatnyttan, inte den produktiva skogsmarken..

Barometern - I förrgår: 00:30

Lågvattenmärke i abortfrågan

Östra Smålands ledarsida försöker blanda bort korten..

Barometern - 18 jul 18 kl. 08:52

Mellantvångets möjlighet

Socialtjänsten är en förbisedd nyckelaktör mot den grova gängkriminaliteten. Men den måste också ges bättre verktyg - inte bara ökade resurser..

Barometern - 16 jul 18 kl. 00:31

Höj nivån i abortdebatten

Praxis kring sena aborter kommer att behöva ändras. Men vanligen saknas ett moget samtal kring etiska frågeställningar..

Barometern - 14 jul 18 kl. 00:29

Skynda långsamt med förbud mot nazister

Efter nazisternas aktiviteter i Almedalen och Göteborg är det uppenbart att den svenska modellen har brister. .

Barometern - 11 jul 18 kl. 00:30

Lyssna på rektorerna, återinför estetiska ämnen

Gymnasiet bör präglas av ett bildningsideal där ett estetiskt ämne har en naturlig plats. .

Barometern - 10 jul 18 kl. 00:28

Louise Bringselius: Laget, jaget och ledarskapet

Med tillit och samarbetsanda nås högre resultat, skriver Louise Bringselius. Men laganda förutsätter också ett ledarskap står upp för ideal och präglas av mod. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.