Barometern > Opinion

Saturday, 23 March, 04:13

Barometern - 13 jul 18 kl. 00:24

Riktiga borgare försvarar Svenska kyrkanDet är dags att borgerliga och konservativa träder till institutionernas försvar..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riktiga, borgare, försvararSvenska , kyrkan
Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Var finns kyrkan för tuffa grabbar och riktiga karlar?

Vi lever i krisrapporternas tid efter valet 2010. Socialdemokraterna har dåligt självförtroende och bristande tillit. Centern måste bli vardagsnära och relevant, Kristdemokraterna tydliga och mer framåtriktade, Vänsterpartiet tuffare som oppositionsparti.

Dagen - 26 apr 12 kl. 03:00

Svenska kyrkan utreder vigselstrejkande präster

Svenska kyrkan vill stoppa präster som avsäger sig vigselrätten. Men det har visat sig mer komplicerat än man först trott. Hur går vi tillväga?

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Slarvig analys av varför män inte går i kyrkan

Teologi/Fakta"Varför män hatar att gå i kyrkan"David Murrow(Semnos förlag)
Man ser väldigt lite gula kanariefåglar i kyrkan. Detta är inte kanariefåglarnas fel, utan kyrkans. Man vänder sig för lite till just kanariefåglar, man har helt enkelt inte rätt tilltal för dem.

Dagen - 26 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan: Sverige måste skydda Libyens befolkning

Svenska kyrkan menar att Sverige har en skyldighet att bidra till att Libyens civilbefolkning skyddas. Kyrkan hänvisar till den norm som antogs av FN:s generalförsamling 2005 om skyldigheten att skydda befolkningar från folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och etnisk rensning.

Situationen i Libyen är tveklöst mycket allvarlig, och de händelser som rapporterats utgör, om de är riktiga, grund för att misstänka brott mot mänskligheten - en av de fyra kategorier av grava brott som omnämns i FN:s norm om skyldigheten att skydda, menar Svenska kyrkan.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 23:59

Vita huset försvarar drönarattacker


Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen - även om landets egna medborgare utgör mål. - Vi utför dessa anfall eftersom de är nödvändiga för att dämpa pågående, verkliga hot, stoppa planer (på angrepp), förhindra framtida attacker och rädda amerikanska liv, säger Vita husets talesman Jim Carney..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 00:05

Vita huset försvarar drönarattacker

Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen ? även om landets egna medborgare utgör mål..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Jesus i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Judas i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Posh24 - 07 jun 14 kl. 13:30

50 Cent försvarar Justin Bieber: "Han är fortfarande ett barn!"

Justin Bieber har hamnat i blåsväder i veckan efter att medverkat i två två videoklipp med rasistiskt innehåll. Nu har rapparen 50 Cent tagit den skandalomsusade stjärnan till sitt försvar genom att säga att han är "ung och vilsen."
"
"Jag tror inte att han är rasist.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - Igår: 05:30

Ledare: Arbetsförmedlingen uppe i det blå

Det är orealistiskt av Arbetsförmedlingen att hoppas på att en ökad invandring ska kompensera för Sveriges åldrande befolkning och de ökade kostnaderna för välfärden. .

Barometern - I förrgår: 00:16

Maktbalans med moderat ledning av SKL

Folkomröstningen om välfärden slutade med en moderat ordförande i Sveriges kommuner och landsting (SKL)..

Barometern - 19 mar 19 kl. 06:00

L röstar ja till ineffektivt och dyrt

Svårt att förstå varför liberala partier vill satsa miljarder på att undergräva marknadsekonomin..

Barometern - 18 mar 19 kl. 00:30

Koldioxidskatten är oförenlig med svensk grundlag

Kravet på en koldioxidskatt på EU-nivå ser ut att vara oförenlig med svensk grundlag. Det är dags att finna andra vägar att minska utsläppen av växthusgaser..

Barometern - 18 mar 19 kl. 00:30

Maria Abrahamsson: Räcker det att följa reglerna?

Partiledningarna väljer att svika sina ledamöter när det blåser kallt, skriver Maria Abrahamsson..

Barometern - 15 mar 19 kl. 05:30

Brev till ledarsidan: Hyresgästerna kommer först

Hyresförhandlingar kommer aldrig tillåtas bli en del av ett politiskt spel, skriver Björn Johansson, Hyresgästföreningen. .

Barometern - 15 mar 19 kl. 05:30

Barn inte redo att bestämma om könsbyte

Det finns en rad beslut som femtonåringar inte bedöms vara tillräckligt mogna att fatta. Varför skulle de då få bestämma över ingrepp i könsorganen som inte kan göras ogjorda? .

Barometern - 14 mar 19 kl. 00:24

Tunström: ”Länsmuseets utställningar är värda sitt pris”

En politisk strid är det minsta vad Kalmar läns museum behöver..

Barometern - 14 mar 19 kl. 00:24

Hultqvist bakbinder försvarsberedningen

Det är inte Försvarsberedningen uppgift att rädda regeringens budget..

Barometern - 14 mar 19 kl. 05:30

Abramowicz: Nybrolärare anmäldes – ”Tvekar att ingripa”

Om lärare inte vågar ingripa i klassrummet av rädsla för att bli anmälda av elever och föräldrar blir skolan en laglös plats. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.