Barometern > Opinion

Wednesday, 12 December, 18:39

Liknande nyheter

Taggar: Riktiga, borgare, försvararSvenska , kyrkan
Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Var finns kyrkan för tuffa grabbar och riktiga karlar?

Vi lever i krisrapporternas tid efter valet 2010. Socialdemokraterna har dåligt självförtroende och bristande tillit. Centern måste bli vardagsnära och relevant, Kristdemokraterna tydliga och mer framåtriktade, Vänsterpartiet tuffare som oppositionsparti.

Dagen - 26 apr 12 kl. 03:00

Svenska kyrkan utreder vigselstrejkande präster

Svenska kyrkan vill stoppa präster som avsäger sig vigselrätten. Men det har visat sig mer komplicerat än man först trott. Hur går vi tillväga?

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Slarvig analys av varför män inte går i kyrkan

Teologi/Fakta"Varför män hatar att gå i kyrkan"David Murrow(Semnos förlag)
Man ser väldigt lite gula kanariefåglar i kyrkan. Detta är inte kanariefåglarnas fel, utan kyrkans. Man vänder sig för lite till just kanariefåglar, man har helt enkelt inte rätt tilltal för dem.

Dagen - 26 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan: Sverige måste skydda Libyens befolkning

Svenska kyrkan menar att Sverige har en skyldighet att bidra till att Libyens civilbefolkning skyddas. Kyrkan hänvisar till den norm som antogs av FN:s generalförsamling 2005 om skyldigheten att skydda befolkningar från folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och etnisk rensning.

Situationen i Libyen är tveklöst mycket allvarlig, och de händelser som rapporterats utgör, om de är riktiga, grund för att misstänka brott mot mänskligheten - en av de fyra kategorier av grava brott som omnämns i FN:s norm om skyldigheten att skydda, menar Svenska kyrkan.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 23:59

Vita huset försvarar drönarattacker


Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen - även om landets egna medborgare utgör mål. - Vi utför dessa anfall eftersom de är nödvändiga för att dämpa pågående, verkliga hot, stoppa planer (på angrepp), förhindra framtida attacker och rädda amerikanska liv, säger Vita husets talesman Jim Carney..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 00:05

Vita huset försvarar drönarattacker

Vita huset försvarar drönarattacker mot al-Qaida och hävdar att angreppen är lagliga, etiskt riktiga och kloka. Enligt Washington är angreppen förenliga med amerikanska lagar och konstitutionen ? även om landets egna medborgare utgör mål..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Jesus i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Jönköpingsnytt - 16 mar 12 kl. 15:21

På lördag kan du träffa Judas i kyrkan

På lördag bjuds det på en försmak av musikalen Jesus Christ Superstar i Kristine kyrka. Ungdomar från Svenska Kyrkan sjunger tillsammans med Småstickorna, som gör det riktiga framträdandet i påsk..

Posh24 - 07 jun 14 kl. 13:30

50 Cent försvarar Justin Bieber: "Han är fortfarande ett barn!"

Justin Bieber har hamnat i blåsväder i veckan efter att medverkat i två två videoklipp med rasistiskt innehåll. Nu har rapparen 50 Cent tagit den skandalomsusade stjärnan till sitt försvar genom att säga att han är "ung och vilsen."
"
"Jag tror inte att han är rasist.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Riksdagen visar sin finansmakt

Logiskt att Moderaterna tar chansen att få igenom moderat ekonomisk politik..

Barometern - 18 timmar sedan

Säkerhetsskandalen slutar i - Arbetsdomstolen

Avslöjandena om Transportstyrelsen borde kommit från en straffrättsprocess - inte via en förhandling i Arbetsdomstolen..

Barometern - Igår: 00:30

Rödare av emigration?

Ny forskning menar att emigrationen till Amerika stärkte socialdemokratin lokalt. Rönen förklarar emellertid inte att Götalandsdelen av Sverige på det hela taget är ett område med starka borgerliga partier..

Barometern - 08 dec 18 kl. 06:00

Ett steg närmare Brexitkaos

Storbritanniens utträde ur EU har inget med konservatism att göra..

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:30

En M+KD-budget för hela Alliansen kan bli Sveriges

”Det konservativa blocket” prioriterar välfärden. Så var det med det. .

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:18

Ge inte Kina möjlighet att övervaka mobiltrafiken

I flera länder undviker man av säkerhetsskäl telekommateriel från Kinajätten Huawei. I Sverige råder fortfarande en naiv inställning till Kinas underrättelseverksamhet i Väst..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:30

Stoppa gängens tvångsrekryteringar av ensamkommande, nu

Kriminella gäng tvingar ensamkommande att sälja narkotika. .

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:23

Den som ger beskattas

Den anställde som ger sin julgåva till välgörenhet blir beskattad. Skattesystemet uppmuntrar inte givande till den nödställde..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:26

Mörker över landsbygden

En stor förändring väntar belysningen vid statliga vägar i länet. Landsbygden kan drabbas av en omfattande nedsläckning över hela landet. Kalmar är en viktig pilotkommun i sammanhanget..

Barometern - 04 dec 18 kl. 06:00

Det är inte en högergir som hägrar för Socialdemokraterna

Konflikten om strejkrätten är långtifrån löst i arbetarrörelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.