DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 08:01

DI - 12 jul 18 kl. 22:51

Svenskar vill ha promillegräns på elcyklarElcyklar har blivit ett allt vanligare transportmedel. Trots att många cykelolyckor är alkoholrelaterade är det inte olagligt att använda elcykel efter att man har druckit. Men enligt en undersökning vill många ha en promillegräns för de populära elcyklarna..
Läs mer på DI

Dela artikeln

115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarvill ha , promillegräns, elcyklar
GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 05:00

Försäkringsjättens krav: Promillegräns för elcyklar

I takt med att antalet elcyklar ökar så blir olyckorna fler, det menar If:s motorexpert Dan Falconer. Enligt en undersökning håller sex av tio svenskar med honom om att att en promillegräns bör införas.
– De är tyngre, går fortare och utgör en mycket större fara än vanliga cyklar, säger Dan Falconer..

Jönköpingsnytt - 16 jul 18 kl. 19:11

Vill ha alkoholgräns för elcyklar

Många ställer bilen när de druckit alkohol och väljer istället att ta elcykeln hem efter sommarfesten. Något som är tillåtet, men nu vill sex av tio svenskar införa en promillegräns även för elcykel.
.

Supermiljöbloggen - 05 nov 16 kl. 09:39

Allt fler svenskar väljer eldrivna fordon

2016 har visat sig vara ett ypperligt år för eldrivna fordon. I Sverige väljer allt fler konsumenter elbil eller elcykel framför de konventionella varianterna. I oktober ökade antalet laddbara bilar med 1070 stycken, en ökning 63 procent större än oktober förra året.

Nyteknik - 02 apr 14 kl. 07:43

Knepen som gör elcykeln vädertålig

Allt fler svenskar köper elcyklar för att klara pendlingen till jobbet utan att bli alltför svettiga. Men vad finns egentligen under kåporna? Ny Teknik har tagit reda på svaret..

Kristianstadsbladet - 11 jul 18 kl. 08:35

Undersökning: Svenskar vill ha promilleregler för elcyklar

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 05:00

Klassas din elcykel som moped?

Försäljningen av elcyklar går som smort – men många vet inte vad de köper. Flertalet elcyklar klassas i själva verket som mopeder och omfattas av både trafikförsäkringsplikt och promillegräns.
– Jag tror inte ens att varannan ägare vet om det här, säger If:s motorexpert Dan Falconer..

Dagensanalys.se - 21 mar 16 kl. 15:00

Veckans hetaste sökord från Eniro

Vilka söktrender är hetast hos oss svenskar just nu? Svaret får vi med veckans sökordslista från Eniro! Varje vecka presenterar vi sökordlistan från Eniro som visar vad vi svenskar tänker på och letar efter just nu samt vilka tjänster som efterfrågas.

BT - 26 sep 13 kl. 07:53

Borås trampar i botten

Boråsarna är dåliga på att använda cykeln. Sämst i landet, enligt en ny undersökning. Intresseorganisationen Cykelfrämjandet har undersökt resvanorna bland invånare i svenska kommuner med minst 40 000 invånare.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bättre resultat och högre omsättning för Garo

Elinstallationsbolaget Garo redovisar en omsättning på 268,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, upp 13 procent på årsbasis. Rörelseresultatet ökade med 21 procent till 37,5 Mkr..

DI - 15 minuter sedan

Skanska tar order värd 860 miljoner – ska bredda motorväg i USA

Skanska har fått i uppdrag att bredda motorvägen State Route 60 i Kalifornien. Kontraktet är värt 96 miljoner dollar, cirka 860 miljoner kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Resultatlyft för Scandic Hotels – höjer utdelningen

Hotellbolaget Scandic Hotels redovisade ett justerat ebitda-resultat på 487 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket kan jämföras med 336 Mkr samma period året före. Styrelsen föreslår en utdelning på 3,5 kronor per aktie vilket var en höjning från 3,4 kronor året före. .

DI - 45 minuter sedan

Lägre omsättning och resultat för Poolia – sänker utdelningen

Bemanningsbolaget Poolias resultat sänktes av kostnader för fusionen med Uniflex och omsättningen minskade i takt med marknaden. Styrelsen föreslår nu en sänkt utdelning..

DI - 1 timme sedan

Brittiska avtal i baklås – pressen ökar

Nervositeteten ökar inför brexit. Medan premiärminister Theresa May kämpar med ett splittrat Toriesparti lämnade på måndagen sju parlamentsledamöter Labour. Samtidigt kärvar Storbritanniens försök att få handelsavtal med tungviktare som Kina och Japan..

DI - 1 timme sedan

Vinstlyft för Lyko

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko redovisade ett resultat efter skatt på 3,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Under samma period 2017 landade siffran på minus 14,8 Mkr. .

DI - 1 timme sedan

Huaweis grundare: Gripandet av finanschefen var politiskt motiverat

Gripandet av Huaweis finanschef Meng Wanzhou i december var politiskt motiverat enligt bolagets grundare och finanschefens far Ren Zhengfei. Det säger han i en intervju med brittiska BBC..

DI - 1 timme sedan

Yenen tappar mot dollarn

Asienbörserna visar en lite blandad utveckling på tisdagen med Tokyo upp och Shanghai ned på tisdagen efter att USA haft helgstängt på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Kinesiska börserna vänder ned i sena handeln

Asienbörserna bjuder på små, spretiga rörelser på tisdagsmorgonen. Medan Tokyobörsen stiger vänder de kinesiska börserna ned..

DI - 1 timme sedan

Handelsförhandlingarna upptas på tisdagen

Handelsförhandlingarna mellan USA och Kina kommer åter återupptas i Washington på tisdagen, för att sedan följas upp med möten på högre nivå senare i veckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.