DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 02:44

DI - 12 jul 18 kl. 22:51

Svenskar vill ha promillegräns på elcyklarElcyklar har blivit ett allt vanligare transportmedel. Trots att många cykelolyckor är alkoholrelaterade är det inte olagligt att använda elcykel efter att man har druckit. Men enligt en undersökning vill många ha en promillegräns för de populära elcyklarna..
Läs mer på DI

Dela artikeln

118 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarvill ha , promillegräns, elcyklar
GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 05:00

Försäkringsjättens krav: Promillegräns för elcyklar

I takt med att antalet elcyklar ökar så blir olyckorna fler, det menar If:s motorexpert Dan Falconer. Enligt en undersökning håller sex av tio svenskar med honom om att att en promillegräns bör införas.
– De är tyngre, går fortare och utgör en mycket större fara än vanliga cyklar, säger Dan Falconer..

Jönköpingsnytt - 16 jul 18 kl. 19:11

Vill ha alkoholgräns för elcyklar

Många ställer bilen när de druckit alkohol och väljer istället att ta elcykeln hem efter sommarfesten. Något som är tillåtet, men nu vill sex av tio svenskar införa en promillegräns även för elcykel.
.

Supermiljöbloggen - 05 nov 16 kl. 09:39

Allt fler svenskar väljer eldrivna fordon

2016 har visat sig vara ett ypperligt år för eldrivna fordon. I Sverige väljer allt fler konsumenter elbil eller elcykel framför de konventionella varianterna. I oktober ökade antalet laddbara bilar med 1070 stycken, en ökning 63 procent större än oktober förra året.

Nyteknik - 02 apr 14 kl. 07:43

Knepen som gör elcykeln vädertålig

Allt fler svenskar köper elcyklar för att klara pendlingen till jobbet utan att bli alltför svettiga. Men vad finns egentligen under kåporna? Ny Teknik har tagit reda på svaret..

Kristianstadsbladet - 11 jul 18 kl. 08:35

Undersökning: Svenskar vill ha promilleregler för elcyklar

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 05:00

Klassas din elcykel som moped?

Försäljningen av elcyklar går som smort – men många vet inte vad de köper. Flertalet elcyklar klassas i själva verket som mopeder och omfattas av både trafikförsäkringsplikt och promillegräns.
– Jag tror inte ens att varannan ägare vet om det här, säger If:s motorexpert Dan Falconer..

Dagensanalys.se - 21 mar 16 kl. 15:00

Veckans hetaste sökord från Eniro

Vilka söktrender är hetast hos oss svenskar just nu? Svaret får vi med veckans sökordslista från Eniro! Varje vecka presenterar vi sökordlistan från Eniro som visar vad vi svenskar tänker på och letar efter just nu samt vilka tjänster som efterfrågas.

BT - 26 sep 13 kl. 07:53

Borås trampar i botten

Boråsarna är dåliga på att använda cykeln. Sämst i landet, enligt en ny undersökning. Intresseorganisationen Cykelfrämjandet har undersökt resvanorna bland invånare i svenska kommuner med minst 40 000 invånare.

Fler nyheter från DI

DI - 9 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.

DI - 5 timmar sedan

Ford går med på att vittna om Kavanaugh

Kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp går med på att vittna i senaten. Beskedet kommer efter en hård dragkamp mellan senatens justitieutskott och kvinnans advokater..

DI - 5 timmar sedan

Den gamle och Medelhavet – Jan Gradvall simmar till Albanien

Flera kilometer på öppet hav, simmandes mellan två länder. Jan Gradvall utmanar sig själv – och får ­uppleva bland det största i livet hittills..

DI - 6 timmar sedan

Comcast bjuder över Fox i slaget om Sky

Den dramatiska auktionen om tv-jätten Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen om Sky och trumfar därmed Fox. Det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 7 timmar sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 7 timmar sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 7 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.