SVT > Inrikes

Thursday, 21 March, 02:21

SVT - 12 jul 18 kl. 21:57

Så ser Nordiska motståndsrörelsens mediestrategi utNordiska motståndsrörelsen har som strategi att brösta upp sig, och visa sig större än vad de är. Det menar forskaren Christer Mattsson. Gruppen florerar ofta i media och har fått stor uppmärksamhet, trots att de bara har omkring 400 medlemmar – i hela landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nordiska, Christer Mattsson

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, Nordiska, motståndsrörelsens, mediestrategiut
YLE - 28 sep 18 kl. 13:37

Åbo hovrätt upplöser Nordiska motståndsrörelsen i Finland

Åbo hovrätt har förklarat den oregistrerade föreningen Nordiska motståndsrörelsens finländska falang (NMR) och till den direkt eller indirekt hörande regionala avdelningar samt den registrerade föreningen Pohjoinen perinne upplösta..

Dalarnas tidningar - 01 maj 16 kl. 17:44

Peter Hultqvist till skarp attack mot Nordiska motståndsrörelsens manifestation i Borlänge

Under sina två förstamajtal i Dalarna - Falun och Borlänge - gick socialdemokraternas länsordförande och landets försvarsminister Peter Hultqvist till hård attack mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i hemstaden Borlänge..

YLE - 18 dec 17 kl. 12:58

Fängelse för upplopp vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Sverige

Åtta personer döms till fängelse för att ha attackerat polisen i samband med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i september..

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Polisen har gripit fyra personer och beslagtagit flera swastikaflaggor i samband med Nordiska motståndsrörelsens marsch

Nationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:00

Dalarna mot rasism vill demonstrera på Stora Torget 1 maj - också Nordiska motståndsrörelsens slutmål

En stor uppslutning av människor som tror på fred, kärlek och glädje väntas till det planeringsmöte som Dalarna mot rasism håller i dag fredag inför nätverkets demonstration i Falun 1 maj. Ansökan har redan gjorts till polisen om att få hålla till på Stora Torget, dit även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vill tåga samma dag..

Expressen - 30 sep 17 kl. 10:03

Frågor och svar: Nordiska motståndsrörelsens demonstration

I dag tillåts nazistiska NMR, Nordiska motståndsrörelsen, genomföra en demonstration i centrala Göteborg. Flera motdemonstationer är att vänta. Polisen i Göteborg stöttas av samtliga polisregioner i landet och har fått stora resurser inför befarade sammandrabbningar mellan nazister och motdemonstranter..

YLE - 30 nov 17 kl. 04:46

Tingsrätten fattar beslut om Nordiska motståndsrörelsens framtid

Birkalands tingsrätt tillkännager i dag om nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Nu börjar hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Lugnt i rättssalen när hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland började – vi följer med rättegången

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 20 jul 17 kl. 17:37

Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska Motståndsrörelsen

Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska Motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet, på Elielplatsen i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog flera dagar senare på sjukhuset.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Brand blossade upp igen – villa totalförstörd

En villa i Gammelstad i Luleå kommun totalförstördes efter en kraftig brand. Branden släcktes under onsdagseftermiddagen, men blossade upp igen sent på onsdagskvällen..

SVT - 5 timmar sedan

SKL: Utred om det ska vara lagligt att använda narkotika

För 30 år sedan blev det olagligt att använda droger i Sverige och lagen har inte utvärderats sedan dess. Men nu vill Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att lagen ska utvärderas för att reda ut om den försvårar hjälpinsatser för människor med beroendesjukdom eller inte..

SVT - 8 timmar sedan

Pär Nuders tunga vecka – så mycket pengar förlorar han

Den tidigare finansministern Pär Nuder har gjort karriär inom näringslivet. En karriär som gett mångmiljoninkomster. Den senaste tidens förlorade styrelseuppdrag gör att Nuder förlorar 1,3 miljoner årligen..

SVT - 9 timmar sedan

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

Den före detta Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott och välkomnar en utredning. Det låter hon hälsa via sin försvarsadvokat. Hon är misstänkt för brott mot rikets säkerhet..

SVT - 13 timmar sedan

SVT-medarbetarnas krav: Fler trygga anställningar

I dag publicerar flera medarbetare på SVT Kultur ett öppet brev hos Expressen där de kräver att fler på redaktionen ska få tryggare anställningar. – Vi har lyft på locket och nu vågar folk berätta hur det är att vara frilans och visstidsanställd på SVT Kultur, säger Amanda Horne, fackligt ombud..

SVT - 13 timmar sedan

Lagrådet underkänner förslag om ny terrorlag

Regeringens förslag om att kriminalisera deltagande och samröre i terrororganisationer underkänns av lagrådet. Rådet gör bedömningen att lagen skulle strida mot föreningsfriheten om den antas..

SVT - 15 timmar sedan

Årsrapport från Must: Rysslands militära förmåga ökar

Ryssland fortsätter att modernisera sin vapenarsenal och har ökat sin militära förmåga. Det framgår av årsrapporten från den militära underrättelsetjänsten, Must. Även Kinas ökande underättelsearbete i Sverige och närvaro i Arktis kan utgöra en säkerhetsrisk, enligt rapporten..

SVT - 16 timmar sedan

Finland lyckligaste landet – igen

De nordiska länderna toppar återigen listan över världens lyckligaste länder, visar en FN-rapport. Finland får för andra året i rad förstaplatsen, följt av Danmark, Norge och Island. Sverige avancerar från nionde till sjunde plats.

SVT - 16 timmar sedan

Utsläppen från industrierna ökar – efterfrågar politiska insatser

Tunga industrier och näringslivet står för över 30 procent av Sveriges totala utsläpp. Enligt Naturvårdsverket har utsläppen från industrin dessutom ökat de senaste två åren. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) möter Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 17 timmar sedan

Vårdagjämning: Hur ser det ut hos dig?

Nu går vi mot ljusare tider när vårdagjämningen infaller. Men finns det några vårtecken? Dela med dig av dina bilder här!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.