SVT > Inrikes

Tuesday, 11 December, 01:03

SVT - 12 jul 18 kl. 21:57

Så ser Nordiska motståndsrörelsens mediestrategi utNordiska motståndsrörelsen har som strategi att brösta upp sig, och visa sig större än vad de är. Det menar forskaren Christer Mattsson. Gruppen florerar ofta i media och har fått stor uppmärksamhet, trots att de bara har omkring 400 medlemmar – i hela landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nordiska, Christer Mattsson

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, Nordiska, motståndsrörelsens, mediestrategiut
YLE - 28 sep 18 kl. 13:37

Åbo hovrätt upplöser Nordiska motståndsrörelsen i Finland

Åbo hovrätt har förklarat den oregistrerade föreningen Nordiska motståndsrörelsens finländska falang (NMR) och till den direkt eller indirekt hörande regionala avdelningar samt den registrerade föreningen Pohjoinen perinne upplösta..

Dalarnas tidningar - 01 maj 16 kl. 17:44

Peter Hultqvist till skarp attack mot Nordiska motståndsrörelsens manifestation i Borlänge

Under sina två förstamajtal i Dalarna - Falun och Borlänge - gick socialdemokraternas länsordförande och landets försvarsminister Peter Hultqvist till hård attack mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i hemstaden Borlänge..

YLE - 18 dec 17 kl. 12:58

Fängelse för upplopp vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Sverige

Åtta personer döms till fängelse för att ha attackerat polisen i samband med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i september..

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Polisen har gripit fyra personer och beslagtagit flera swastikaflaggor i samband med Nordiska motståndsrörelsens marsch

Nationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:00

Dalarna mot rasism vill demonstrera på Stora Torget 1 maj - också Nordiska motståndsrörelsens slutmål

En stor uppslutning av människor som tror på fred, kärlek och glädje väntas till det planeringsmöte som Dalarna mot rasism håller i dag fredag inför nätverkets demonstration i Falun 1 maj. Ansökan har redan gjorts till polisen om att få hålla till på Stora Torget, dit även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vill tåga samma dag..

Expressen - 30 sep 17 kl. 10:03

Frågor och svar: Nordiska motståndsrörelsens demonstration

I dag tillåts nazistiska NMR, Nordiska motståndsrörelsen, genomföra en demonstration i centrala Göteborg. Flera motdemonstationer är att vänta. Polisen i Göteborg stöttas av samtliga polisregioner i landet och har fått stora resurser inför befarade sammandrabbningar mellan nazister och motdemonstranter..

YLE - 30 nov 17 kl. 04:46

Tingsrätten fattar beslut om Nordiska motståndsrörelsens framtid

Birkalands tingsrätt tillkännager i dag om nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Nu börjar hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Lugnt i rättssalen när hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland började – vi följer med rättegången

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 20 jul 17 kl. 17:37

Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska Motståndsrörelsen

Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska Motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet, på Elielplatsen i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog flera dagar senare på sjukhuset.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Förklaringen till att du inte tar till dig klimathotet: De fem D:na

Domedagsrapportering kring klimatet triggar känslor av skuld, vilket leder till flykt. Det är anledningen till att vi människor inte tar till oss budskapet om klimathotet, menar psykologen Per Espen Stoknes som listar fem psykologiska barriärer – alla innehållande bokstaven D..

SVT - 3 timmar sedan

Därför agerar vi inte – trots att vi känner till klimathotet

Vi har sett larmrapporterna, vi vet att vi borde agera – ändå gör vi det inte. Varför? Enligt forskarna finns det psykologiska barriärer som hindras oss från att bete oss miljövänligt.

SVT - 6 timmar sedan

Källor till SVT: Frågorna där Löfven var beredd att vika sig

Socialdemokraterna var beredda att helt slopa värnskatten nästa år, utöka rut-avdraget och avskaffa arbetsgivaravgifterna för sommarjobbande ungdomar, erfar SVT. Fri hyressättning i nyproduktion, familjeåterförening och en utredning för att förändra LAS fanns också med i budet till Centerpartiet och Liberalerna. Men allt stupade när Annie Lööf ( C) sa nej..

SVT - 8 timmar sedan

Nu börjar Nobelfesten – följ den här

Snacket har länge pågått om Nobelfesten – och nu är det dags på riktigt. SVT Nyheter direktrapporterar från både prisutdelning och fest..

SVT - 9 timmar sedan

Partiledarna reagerar på C-beskedet

Planerna på en överenskommelse mellan S och C gick i stöpet på måndagen. Reaktionerna från övriga partiledare har inte låtit vänta på sig. – Annie Lööfs agerande blir mer och mer obegripligt, säger Jimmie Åkesson (SD)..

SVT - 9 timmar sedan

Liberalerna ställer in partiråd

Liberalerna har ställt in morgondagens planerade partiråd om regeringsfrågan, rapporterar Ekot..

SVT - 9 timmar sedan

Stefan Löfven: ”Redo att göra eftergifter”

Stefan Löfven stänger inte dörren för ett samarbete i mitten, trots att han fick nobben av Annie Lööf (C) på måndagen. Hon menar att S-ledaren inte går deras krav till mötes. – Vi är fortsatt redo att göra eftergifter, säger Löfven..

SVT - 10 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: ”Tillbaka på ruta ett igen”

Vi är tillbaka på ruta ett igen i regeringsförhandlingarna, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. – Eftersom talmannen har sagt att han ska föreslå Stefan Löfven som statsminister är det rimligt att tro att han också gör det, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

Hållbarhet trend när det svidas om för Nobelfest

Miljö och hållbarhet har varit – och kommer att bli en ännu större – trend när det gäller val av klänning till Nobelfesten, säger modejournalisten Nina Campioni..

SVT - 12 timmar sedan

Talmannen kallar partiledare till informella samtal

Talmannen kommer hålla informella samtal med partiledarna. Samtidigt är det oklart vad nästa steg i regeringsbildning blir efter att Annie Lööfs besked om att C inte har nått en överenskommelse med S..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.