SVT > Inrikes

Monday, 16 July, 21:56

SVT - 12 jul 18 kl. 21:57

Så ser Nordiska motståndsrörelsens mediestrategi utNordiska motståndsrörelsen har som strategi att brösta upp sig, och visa sig större än vad de är. Det menar forskaren Christer Mattsson. Gruppen florerar ofta i media och har fått stor uppmärksamhet, trots att de bara har omkring 400 medlemmar – i hela landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nordiska, Christer Mattsson

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, Nordiska, motståndsrörelsens, mediestrategiut
Dalarnas tidningar - 01 maj 16 kl. 17:44

Peter Hultqvist till skarp attack mot Nordiska motståndsrörelsens manifestation i Borlänge

Under sina två förstamajtal i Dalarna - Falun och Borlänge - gick socialdemokraternas länsordförande och landets försvarsminister Peter Hultqvist till hård attack mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i hemstaden Borlänge..

YLE - 18 dec 17 kl. 12:58

Fängelse för upplopp vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Sverige

Åtta personer döms till fängelse för att ha attackerat polisen i samband med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i september..

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:00

Dalarna mot rasism vill demonstrera på Stora Torget 1 maj - också Nordiska motståndsrörelsens slutmål

En stor uppslutning av människor som tror på fred, kärlek och glädje väntas till det planeringsmöte som Dalarna mot rasism håller i dag fredag inför nätverkets demonstration i Falun 1 maj. Ansökan har redan gjorts till polisen om att få hålla till på Stora Torget, dit även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vill tåga samma dag..

Expressen - 30 sep 17 kl. 10:03

Frågor och svar: Nordiska motståndsrörelsens demonstration

I dag tillåts nazistiska NMR, Nordiska motståndsrörelsen, genomföra en demonstration i centrala Göteborg. Flera motdemonstationer är att vänta. Polisen i Göteborg stöttas av samtliga polisregioner i landet och har fått stora resurser inför befarade sammandrabbningar mellan nazister och motdemonstranter..

YLE - 30 nov 17 kl. 04:46

Tingsrätten fattar beslut om Nordiska motståndsrörelsens framtid

Birkalands tingsrätt tillkännager i dag om nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas..

YLE - 20 jul 17 kl. 17:37

Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska Motståndsrörelsen

Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska Motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet, på Elielplatsen i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog flera dagar senare på sjukhuset.

GT - 30 sep 17 kl. 05:14

Från Vitt ariskt motstånd till Nordiska motståndsrörelsen

Under slagord som "Vit revolution – utan pardon" demonstrerade Vitt ariskt motstånd, Vam, på Göteborgs gator i början av 90-talet.25 år senare är det på lördagen arvtagarna i Nordiska motståndsrörelsens tur.Och samma slagord om en ariskt vit revolution ljuder igen.

DalaDemokraten - 21 sep 17 kl. 11:59

Åkesson: "Nordiska motståndsrörelsen kan ses som en terrororganisation"

Förbjud nazistorganisationer. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju med Expressen. Dalarna är den svenska nazismens starkaste fäste, enligt Expo.

SVT - 30 nov 17 kl. 13:19

Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

Idag beslutade en finsk domstol att den nazistiska Nordiska motståndsrörelsens verksamhet förbjuds i landet..

Dalarnas tidningar - 30 nov 17 kl. 13:35

Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens verksamhet förbjuds i Finland. Det uppger YLE..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ungsvenskarna svarar Elsa, 16, om betyg i beteende

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Ebba Hermansson, Ungsvenskarna, Elsa 16 år från Enköping..

SVT - 2 timmar sedan

M svarar Jonas, 50, om akutsjukvården

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Camilla Waltersson Grönvall (M) Jonas, 50 år från Nacka..

SVT - 4 timmar sedan

Hultqvist vill se över hur skogsbränder hanteras

Regeringen informeras fortlöpande om de pågående terrängbränderna runt om i landet av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) – som haft ett samverkansmöte med länsstyrelserna, Försvarsmakten, Sjöfartsverket och Skogsstyrelsen..

SVT - 4 timmar sedan

Moderaternas krav: Stoppa prövningarna för ensamkommande unga

Migrationsverket har hittills fått in cirka 4.000 ansökningar från ensamkommnade unga som vill ha sin sak prövad enligt den nya gymnaiselagen, men idag kräver Moderaterna att Migrationsverket stoppar prövningarna tills Migrationsöverdomstolen prövat den nya lagen..

SVT - 5 timmar sedan

Här är bränderna som härjar i Sverige

Det brinner i stora delar av landet, och eldningsförbud är utfärdat i nästan hela Sverige. SVT Nyheter sammanställer de pågående bränderna..

SVT - 9 timmar sedan

Temperaturvarningen utökas till fler län

Under helgen gick SMHI ut med klass 2-varning för höga temperaturer i östra Svealand. Nu utökas varningen till fler län. – Brandrisken är mycket stor i hela landet, säger Sandra Andersson vid SMHI..

SVT - 11 timmar sedan

”Likes” på sociala medier förändrar ungas köpvanor

”Likes” på Instagram kräver inte nödvändigtvis en ny tröja – det går ju att fota sig i provrummet med nya utstyrslar. Sociala medier förändrar ungas köpvanor och utmanar klädbranschen, enligt Jonas Larsson, lektor i mode och textil vid Textilhögskolan i Borås..

SVT - 12 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten om skogsbränder

Det brinner kraftigt i skog och mark på flera håll i landet. Med anledning av det har räddningsledare utfärdat viktigt meddelande till allmänheten (VMA) i två kommuner..

SVT - 12 timmar sedan

Här härjar skogsbränderna i Sverige

Flera skogsbränder härjar just nu runtom i landet. Flera av bränderna är inte under kontroll och släckningsarbetet väntas pågå i dagar framåt. Att värmen och torkan kommer att hålla i sig försvårar räddningstjänsternas arbete.

SVT - 14 timmar sedan

Tina förlorar halva skörden i torkan: ”Sämsta året jag kan minnas”

Torkan fortsätter att slå hårt mot landets bönder. Höstens spannmålsskörd beräknas bli trettio procent lägre än normalt. – Det är det absolut sämsta året jag kan minnas, säger lantbrukaren Tina Rudolphsson till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.