SVT > Inrikes

Monday, 24 September, 17:12

SVT - 12 jul 18 kl. 21:57

Så ser Nordiska motståndsrörelsens mediestrategi utNordiska motståndsrörelsen har som strategi att brösta upp sig, och visa sig större än vad de är. Det menar forskaren Christer Mattsson. Gruppen florerar ofta i media och har fått stor uppmärksamhet, trots att de bara har omkring 400 medlemmar – i hela landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nordiska, Christer Mattsson

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, Nordiska, motståndsrörelsens, mediestrategiut
Dalarnas tidningar - 01 maj 16 kl. 17:44

Peter Hultqvist till skarp attack mot Nordiska motståndsrörelsens manifestation i Borlänge

Under sina två förstamajtal i Dalarna - Falun och Borlänge - gick socialdemokraternas länsordförande och landets försvarsminister Peter Hultqvist till hård attack mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i hemstaden Borlänge..

YLE - 18 dec 17 kl. 12:58

Fängelse för upplopp vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Sverige

Åtta personer döms till fängelse för att ha attackerat polisen i samband med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i september..

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:00

Dalarna mot rasism vill demonstrera på Stora Torget 1 maj - också Nordiska motståndsrörelsens slutmål

En stor uppslutning av människor som tror på fred, kärlek och glädje väntas till det planeringsmöte som Dalarna mot rasism håller i dag fredag inför nätverkets demonstration i Falun 1 maj. Ansökan har redan gjorts till polisen om att få hålla till på Stora Torget, dit även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vill tåga samma dag..

Expressen - 30 sep 17 kl. 10:03

Frågor och svar: Nordiska motståndsrörelsens demonstration

I dag tillåts nazistiska NMR, Nordiska motståndsrörelsen, genomföra en demonstration i centrala Göteborg. Flera motdemonstationer är att vänta. Polisen i Göteborg stöttas av samtliga polisregioner i landet och har fått stora resurser inför befarade sammandrabbningar mellan nazister och motdemonstranter..

YLE - 30 nov 17 kl. 04:46

Tingsrätten fattar beslut om Nordiska motståndsrörelsens framtid

Birkalands tingsrätt tillkännager i dag om nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Nu börjar hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 28 aug 18 kl. 05:05

Lugnt i rättssalen när hovrättsbehandlingen av Nordiska motståndsrörelsens existens i Finland började – vi följer med rättegången

Ska den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förbjudas eller inte? Den frågan ska Åbo hovrätt nu ta ställning till..

YLE - 20 jul 17 kl. 17:37

Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska Motståndsrörelsen

Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska Motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet, på Elielplatsen i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog flera dagar senare på sjukhuset.

GT - 30 sep 17 kl. 05:14

Från Vitt ariskt motstånd till Nordiska motståndsrörelsen

Under slagord som "Vit revolution – utan pardon" demonstrerade Vitt ariskt motstånd, Vam, på Göteborgs gator i början av 90-talet.25 år senare är det på lördagen arvtagarna i Nordiska motståndsrörelsens tur.Och samma slagord om en ariskt vit revolution ljuder igen.

DalaDemokraten - 21 sep 17 kl. 11:59

Åkesson: "Nordiska motståndsrörelsen kan ses som en terrororganisation"

Förbjud nazistorganisationer. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju med Expressen. Dalarna är den svenska nazismens starkaste fäste, enligt Expo.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Right Livelihood: Vi kan inte veta hur Saudiarabien reagerar

Tre fängslade saudiska aktivister får årets Right Livelihood-pris. Hör organisationens Ole von Uexkull berätta om hur de valde pristagare och hur han tror att priset påverkar deras situation i Saudiarabien i klippet ovan..

SVT - 15 minuter sedan

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir andra vice talman

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir andra vice talman med 149 röster mot Björn Söders (SD) 82 i riksdagens omröstning. Resultatet var väntat eftersom Socialdemokraterna i förväg meddelat att de tänkte ge Vänsterpartiets kandidat sitt stöd..

SVT - 1 timme sedan

SVT:s politikreporter svarar på frågor

Vad har de olika talmännen för roller? Vad innebär det att lägga ner sin röst? Hur kommer SD rösta i statsministeromröstningen?

SVT - 1 timme sedan

Höstrusk på ingång – ingen sensommarvärme i sikte

Höstrusket är på ingång ordentligt, och många har nog märkt att temperaturen sjunkit de senaste dagarna. SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen har själv haft möss- och vantpremiär i dag. – Vi är inte vana vid den här kylan, våra kroppar har inte hunnit anpassa sig efter sommaren, säger hon..

SVT - 1 timme sedan

SVT-chefen efter Kinasatiren: ”Helheten av vårt budskap gick förlorad”

Redaktionen bakom ”Svenska nyheter” gjorde ett misstag när det satiriska inslaget om Kina bröts ut ur programmet och laddades upp på YouKu, Kinas version av Youtube. ”Helheten av vårt budskap gick förlorad”, skriver SVT Nöjes programchef Thomas Hall i ett uttalande till SVT Nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

Statsministeromröstningen – så går den till

Kan Stefan Löfven (S) sitta kvar som statsminister? Det ska riksdagen ta ställning till när ledamöterna röstar om den sittande statsministern..

SVT - 3 timmar sedan

Riksdagens statsministeromröstning kommer att ske i morgon

Riksdagens statsministeromröstning kommer att ske i morgon, uppger Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman för TT. I omröstningen krävs det att den sittande statsminister inte får en majoritet av rösterna emot sig..

SVT - 4 timmar sedan

Andreas Norlén blir ny talman

Moderaten Andreas Norlén utsågs under måndagen till ny talman. Motkandidaten Åsa Lindemstam (S) blev första vice talman. Nu väntar en tuff tid för Andreas Norlén som i ett svårt parlamentariskt läge kommer spela en central roll i regeringsbildandet..

SVT - 6 timmar sedan

S bryter praxis och röstar på V:s kandidat som andre vice talman

Socialdemokraterna tänker rösta på Vänsterpartiets kandidat i valet av vice talman i dag, det meddelade Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman på en presskonferens..

SVT - 7 timmar sedan

Arvinge okänd: Pojke med Downs syndrom lämnades ensam i Sverige

Richard Lewkowiez lämnades ensam på ett barnhem i Malmö 1953, när han var sex år gammal. Hör programledaren Kattis Ahlström om säsongsavslutningen av tittarsuccén Arvinge okänd i klippet ovan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.