DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 08:30

DI - 12 jul 18 kl. 21:55

Microsoft hotar flytta jobb från USAMicrosoft kan komma att flytta arbeten utomlands som en konsekvens av Trumps hårda linje mot immigration. Det säger företagets chefsjurist Brad Smith till CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Trumps, Brad Smith, CNBC

Dela artikeln

60 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Microsoft, hotar, flytta, jobbfrån , USA
Nyhetskanalen - 19 nov 12 kl. 07:19

Statoil hotar flytta från Norge

Statoil hotar att flytta verksamheten från Norge till utlandet på grund av nya skatteregler. Det delvis statligt ägda oljebolaget har reagerat kraftigt på regeringens nya regler för beskattning av oljeverksamhet i utlandet. Förändringen innebär att Statoil riskerar en skattesmäll på 2,7 miljarder kronor, skriver Dagens Näringsliv.

IDG - 27 mar 17 kl. 06:02

Offensiv från Google och Microsoft hotar det svenska BI-undret


Både Microsoft och Google har ställt in siktet på BI-marknaden – där svenskgrundade Qlik i dag är en av dominanterna. Men Qliks vd Lars Björk är beredd. ”Vi är väl positionerade”, säger han..

Computer Sweden - 27 mar 17 kl. 06:02

Offensiv från Google och Microsoft hotar det svenska BI-undret


Både Microsoft och Google har ställt in siktet på BI-marknaden – där svenskgrundade Qlik i dag är en av dominanterna. Men Qliks vd Lars Björk är beredd. ”Vi är väl positionerade”, säger han..

Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 08:03

S-politik hotar 410 jobb i Kristianstad


Sedan 2007 har unga anställda under 26 år nedsatta arbetsgivaravgifter. Det har varit en av Alliansens många reformer för att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden för unga människor.För att sänka trösklarna ytterligare har Alliansen nu föreslagit en förstärkt sänkning av arbetsgivaravgiften riktad mot personer under 23 år och som beräknas träda i kraft den 1 juli i år.

SVT - 23 jan 11 kl. 19:03

Elitlag hotar flytta efter nedskärningar

Idrottsrörelsen i Stockholm är i uppror. Nu överväger handbollsklubben Spårvägen att flytta till en annan kommun i protest mot hur stan behandlar idrotten..

FriaTider - 26 maj 13 kl. 11:55

Dreamhack hotar flytta utomlands ? om inte SD åker ur riksdagen

Robert Ohlén, VD för Deamhack AB, hotade under veckan med att flytta Dreamhack utomlands om inte Sverigedemokraterna röstas ut ur riksdagen i riksdagsvalet nästa år..

SvD - 13 feb 17 kl. 16:34

Saab-chefen hotar flytta forskningen utomlands

Saab-vd:n Håkan Buskhe varnar för att bolaget kan tvingas flytta forskning utomlands om de svenska politikerna bestämmer sig för att skärpa de redan strikta reglerna för vapenexporten. Det säger han i en intervju med SvD Näringsliv. – Politikerna förstår inte vilken värld vi arbetar i.

DN - 28 feb 17 kl. 21:23

SAS hotar flytta långflygningar från Sverige

SAS kan komma att flytta sina internationella avgångar från Stockholm till Köpenhamn och Helsingfors om den svenska regeringens förslag på en flygskatt blir verklighet. Det framgår av ett remissvar till regeringen..

Sydöstran - 13 mar 17 kl. 22:16

Bank-vd hotar flytta huvudkontor

Nordea överväger att flytta sitt huvudkontor från Sverige om förslaget om höjda bankavgifter blir verklighet, rapporterar Dagens industri.(TT).

UNT - 13 mar 17 kl. 22:16

Bank-vd hotar flytta huvudkontor

Nordea överväger att flytta sitt huvudkontor från Sverige om förslaget om höjda bankavgifter blir verklighet, rapporterar Dagens industri..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ericsson tecknar patentavtal med smartphonejätte

Ericsson har tecknat ett initialt patentlicensavtal med kinesiska Oppo.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 10 minuter sedan

Högintressant rapport från börsens skamvrå

Medan Academedia fått guldstjärna på börsen i år har klasskompisen Engelska Skolan hamnat i skamvrån efter ännu ett vd-byte samtidigt som Öresund har sålt hela sitt innehav. Veckans halvårsrapport från Engelska Skolan blir därmed högintressant. .

DI - 10 minuter sedan

EU:s ledare och parlamentet överens om krav på minskade utsläpp från lastbilar

EU-parlamentet och Europeiska rådet, som företräder nationella regeringarna, har kommit överens om nya utsläppskrav för lastbilar..

DI - 5 minuter sedan

Tyskland tynger – ökad förlust för Enzymatica

First North-listade life science-bolaget Enzymatica redovisar ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2018 på -6,8 miljoner kronor (-4,7). .

DI - 15 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. I dag får programledaren Anna Ekelund besök av techinvesteraren och den tidigare finansministern Anders Borg.

DI - 15 minuter sedan

Danska hörselbolaget William Demant når inte vinstförväntningarna

Danska hörhjälpsbolaget William Demant redovisar ett resultat före skatt på 2.368 miljoner kronor för helåret 2018 (2.227).

DI - 15 minuter sedan

Nederman höjer utdelningen efter bättre resultat

Verkstadsbolaget Nederman redovisar ett resultat efter skatt på 89,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (73,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:56 kronor (2:09)..

DI - 15 minuter sedan

Scandbook ökar vinsten

Scandbook, som handlas på First North och som trycker och tillverkar böcker, redovisar ett resultat efter skatt på 6,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (1,2). Resultatet per aktie uppgick till 1:27 kronor (0:18)..

DI - 15 minuter sedan

Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning

Spelutvecklaren Paradox Interactive redovisade ett rörelseresultat på 146,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket var en ökning på 69 procent jämfört med samma period 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 113 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser. .

DI - 15 minuter sedan

Avmattning i Finlands inflation i januari

Finlands konsumentpriser sjönk 0,4 procent i januari jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 1,1 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.