Expressen > Nyheter

Sunday, 18 November, 15:03

Expressen - 12 jul 18 kl. 20:21

”Det är ett enda stort lidande för kvinnor”Handeln med kvinnor blomstrar i Sverige och sprider sig från storstäderna över landet. – Det är ett enda stort lidande för kvinnor, säger Simon Häggström, kriminalinspektör på Noa.  Lisah Silfwer möter honom i nya avsnittet av Expressen TV:s serie om mäns våld mot kvinnor..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Simon Häggström, Noa, Silfwer, Expressen TV

Dela artikeln

832 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är ett enda stort, lidandeför , kvinnor
BT - 24 aug 14 kl. 15:49

Vi orsakar djuren stort lidande

Replik. Svar till Pöllänen/Knutsson/Brülde, BT 22/8. Vi behöver en ny djurpolitik, hävdar debattörer i BT.

SR - 26 jul 15 kl. 08:00

Stort lidande för trafikskadade djur

Många viltolyckor anmäls aldrig till polisen, trots att det sedan 2010 finns en skyldighet enligt lagen att göra det. För många djur leder det till ett stort lidande..

Expressen - 13 sep 15 kl. 10:57

Alhem: "Det blir ett väldigt stort lidande"

Dubbelmordet i Skoghall visade sig på söndagen vara ett så kallat utvidgat självmord, där gärningsmannen tagit sina föräldrars liv och sedan sitt eget. Rättsexperten Sven-Erik Alhems tankar går till de anhöriga som kanske aldrig får svar på sina frågor. – Det blir ett väldigt stort lidande för dem, säger han..

Sydsvenskan - 07 jul 17 kl. 07:00

Intresset stort bland kvinnor att mönstra - fler kallade än någonsin

25 procent av alla som kallas till mönstring är kvinnor..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 17 kl. 07:00

Intresset stort bland kvinnor att mönstra - fler kallade än någonsin

25 procent av alla som kallas till mönstring är kvinnor..

Länstidningen i Jämtland - 07 mar 18 kl. 07:36

Ekonomiexperten: Livslönen skiljer stort mellan kvinnor och män – här är bästa råden till alla unga

Kvinnor får ingen lön efter klockan 16.02! Denna rubrik dök nyligen upp i pressen.

Nyan - 18 dec 17 kl. 06:00

Stort gensvar på enkät om sexbrottsprocesser

Vicehäradshövding Lena Nordman fick 76 enkätsvar och 54 individuella svar från kvinnor som både anmält och låtit bli att anmäla sexuella övergrepp till polisen. – Ett stort tack till alla som valt att delta, säger hon. Tidigt under #dammenbrister- och #Ålandockså-kampanjerna mot sexuella övergrepp och trakasserier initierade Lena Nordman sitt forskningsprojekt med målet att åstadkomma en förändring till det bättre i polisens och domstolarnas hantering av sexbrott.

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 19:24

"Preventiva insatser skulle bespara enormt mycket lidande och enormt mycket pengar."

En ny studie visar att våld mot barn inte bara leder till stort lidande för barn, utan också till förödande samhällsekonomiska kostnader. Det bör ge Sverige ytterligare argument för att internationellt föra fram barns rätt till skydd mot våld som en huvudfråga och en förutsättning för global utveckling, skriver företrädare för fem barnrättsorganisationer..

Skånskan - 20 apr 18 kl. 14:00

Livslångt lidande kan följa av fästinginfektion

En junidag för tre år sedan fick jag impulsen att vrida på min rygg när jag på morgonen stod i badrummet, kanske hade det kliat lite, och upptäckte en blodfylld liten klump på ryggen. Det hade säkert gått mer än en vecka sedan jag varit i kontakt med naturen, så troligen hade fästingen suttit sedan dess. Eftersom jag aldrig tidigare haft någon fästing utgick jag från att jag var immun mot dessa obehagliga kryp och lyckades skrapa bort den delvis med en linjal, något som nog inte var så klokt.

Kristianstadsbladet - 08 mar 11 kl. 09:29

Ont om kvinnor i toppen

Anita Zieme (MP) enda kvinnliga ordföranden i Kristianstads nämnder.
Bland de politiska nämnderna är Anita Zieme (MP) den enda kvinnan på en ordförandepost. I kommunstyrelsens arbetsutskott är oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) ensam kvinna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Nicola, 49, har Storbritanniens smutsigaste hem: "Värsta jag sett"

Fyra döda katter, fullproppade soppåsar i överflöd och högar med avföring.Det var vad djurskyddsinspektören möttes av efter att ha tagit sig in i Nicola Lissimore hem.– Det här är ett av de värsta hus jag gått in under mina 30 år på det här jobbet, säger Dawn Burell, säger djurskyddsinspektören Dawn Burell..

Expressen - 15 minuter sedan

Barn krossade rutor på förskola

Flera barn stoppades av polis Malmö efter att en förskola drabbats av stenkastning.En ruta har krossats på förskolan.– Något av barnen har körts hem till sina föräldrar, säger Fredrik Bratt, presstalesperson hos polisen i region syd..

Expressen - 15 minuter sedan

Victorias kärlek till svenska designers

Kronprinsessan Victoria brukar ta tillfället i akt och bära svenska designers vid offentliga framträdanden. En av favoriterna är H&M – som hon ofta syns i. – Hon bär ofta deras mer exklusiva och miljömedvetna kollektion Conscious, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic.

Expressen - 1 timme sedan

Supervinsten på Lotto – vann 22,5 miljoner kr

22,5 miljoner kronor. Det blev vinsten för en trebarnsfar från Piteå som under lördagen prickade in alla rätt på Lotto 1.– Säger ju det?

Expressen - 1 timme sedan

Världens rikaste vill att vi lämnar jorden för alltid

Jeff Bezos tänker inte bara skicka upp turister i rymden.Han vill att människan lämnar jorden för alltid.Om någon annan hade sagt just detta hade det varit lättare att bara skaka på huvudet och avfärda saken som en vild fantasi.

Expressen - 1 timme sedan

Älgkalv räddades ur gödselbrunn

Älgkalven hade gått ner sig i en gödselbrunn på en gård i Torupstrakten och upptäcktes av en person som råkade gå förbiPersonen larmade räddningstjänsten som ryckte ut.– Den hade kommit ned i en gödselbrunn och där stod den i cirka 1 meters vatten. Vi lyckades dra upp den med hjälp av rep, säger Mikael Andersson ställföreträdande räddningschef i Hylte kommun..

Expressen - 2 timmar sedan

Bilden på försvunna ubåten – från botten

Den argentinska ubåten Ara San Juan som försvann den 15 november 2017 hittades i veckan på mer än 800 meters djup.Nu har de första bilderna på vraket släppts.Samtidigt säger landets försvarsminister Oscar Aguad att man troligen inte kommer att försöka bärga vraket..

Expressen - 2 timmar sedan

Så ska äldre trivas på framtidens boenden

Ensamhet och resursbrist på äldreboenden oroar Sveriges äldre befolkning.Men det finns sätt att förbättra hemmen – och ge de boende mer inflytande över sina liv.– Det finns inte en mall för hur äldre personer vill leva, utan de måste ha inflytande i sin egen vardag, säger arbetsterapeuten Lena Rosenberg..

Expressen - 2 timmar sedan

Tjuvar stal jackor för 80 000 kronor

Natten till lördagen gick inbrottslarmet på Intersport i Olofström. När väktare kom dit var en ruta i entrédörren uppbruten och jackor värda 80 000 kronor stulna, rapporter SVT Blekinge och P4 Blekinge..

Expressen - 2 timmar sedan

Carin, 23, vädjar – efter ungdomarnas slagsmål

När Carin Uggla Kihlquist, 23, kom körandes i bilen i fredags kväll blev hon och kollegan vittnen till ett bråk mellan ett gäng ungdomar.Hon beskriver hur en kille blev nedslagen flera gånger. – De var så unga och det var hemskt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.