Expressen > Nyheter

Sunday, 22 July, 22:29

Expressen - 12 jul 18 kl. 20:21

”Det är ett enda stort lidande för kvinnor”Handeln med kvinnor blomstrar i Sverige och sprider sig från storstäderna över landet. – Det är ett enda stort lidande för kvinnor, säger Simon Häggström, kriminalinspektör på Noa.  Lisah Silfwer möter honom i nya avsnittet av Expressen TV:s serie om mäns våld mot kvinnor..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Simon Häggström, Noa, Silfwer, Expressen TV

Dela artikeln

811 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är ett enda stort, lidandeför , kvinnor
BT - 24 aug 14 kl. 15:49

Vi orsakar djuren stort lidande

Replik. Svar till Pöllänen/Knutsson/Brülde, BT 22/8. Vi behöver en ny djurpolitik, hävdar debattörer i BT.

SR - 26 jul 15 kl. 08:00

Stort lidande för trafikskadade djur

Många viltolyckor anmäls aldrig till polisen, trots att det sedan 2010 finns en skyldighet enligt lagen att göra det. För många djur leder det till ett stort lidande..

Expressen - 13 sep 15 kl. 10:57

Alhem: "Det blir ett väldigt stort lidande"

Dubbelmordet i Skoghall visade sig på söndagen vara ett så kallat utvidgat självmord, där gärningsmannen tagit sina föräldrars liv och sedan sitt eget. Rättsexperten Sven-Erik Alhems tankar går till de anhöriga som kanske aldrig får svar på sina frågor. – Det blir ett väldigt stort lidande för dem, säger han..

Sydsvenskan - 07 jul 17 kl. 07:00

Intresset stort bland kvinnor att mönstra - fler kallade än någonsin

25 procent av alla som kallas till mönstring är kvinnor..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 17 kl. 07:00

Intresset stort bland kvinnor att mönstra - fler kallade än någonsin

25 procent av alla som kallas till mönstring är kvinnor..

Länstidningen i Jämtland - 07 mar 18 kl. 07:36

Ekonomiexperten: Livslönen skiljer stort mellan kvinnor och män – här är bästa råden till alla unga

Kvinnor får ingen lön efter klockan 16.02! Denna rubrik dök nyligen upp i pressen.

Nyan - 18 dec 17 kl. 06:00

Stort gensvar på enkät om sexbrottsprocesser

Vicehäradshövding Lena Nordman fick 76 enkätsvar och 54 individuella svar från kvinnor som både anmält och låtit bli att anmäla sexuella övergrepp till polisen. – Ett stort tack till alla som valt att delta, säger hon. Tidigt under #dammenbrister- och #Ålandockså-kampanjerna mot sexuella övergrepp och trakasserier initierade Lena Nordman sitt forskningsprojekt med målet att åstadkomma en förändring till det bättre i polisens och domstolarnas hantering av sexbrott.

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 19:24

"Preventiva insatser skulle bespara enormt mycket lidande och enormt mycket pengar."

En ny studie visar att våld mot barn inte bara leder till stort lidande för barn, utan också till förödande samhällsekonomiska kostnader. Det bör ge Sverige ytterligare argument för att internationellt föra fram barns rätt till skydd mot våld som en huvudfråga och en förutsättning för global utveckling, skriver företrädare för fem barnrättsorganisationer..

Skånskan - 20 apr 18 kl. 14:00

Livslångt lidande kan följa av fästinginfektion

En junidag för tre år sedan fick jag impulsen att vrida på min rygg när jag på morgonen stod i badrummet, kanske hade det kliat lite, och upptäckte en blodfylld liten klump på ryggen. Det hade säkert gått mer än en vecka sedan jag varit i kontakt med naturen, så troligen hade fästingen suttit sedan dess. Eftersom jag aldrig tidigare haft någon fästing utgick jag från att jag var immun mot dessa obehagliga kryp och lyckades skrapa bort den delvis med en linjal, något som nog inte var så klokt.

Kristianstadsbladet - 08 mar 11 kl. 09:29

Ont om kvinnor i toppen

Anita Zieme (MP) enda kvinnliga ordföranden i Kristianstads nämnder.
Bland de politiska nämnderna är Anita Zieme (MP) den enda kvinnan på en ordförandepost. I kommunstyrelsens arbetsutskott är oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) ensam kvinna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: Larm om skott i Landskrona

Flera personer har larmat polisen om att en skottlossning inträffat i Landskrona.En plats har spärrats av och polisen förhör vittnen..

Expressen - 30 minuter sedan

Svidande kritiken mot svensk krisberedskap

Svensk räddningstjänst har nedrustats under lång tid, krisberedskapen är under all kritik och lärdomar från tidigare kriser har inte tagits tillvara.  Den svidande kritiken kommer från regeringens särskilda utredare för Västmanlandsbranden, Aud Sjökvist. – Jag förlorade tron på krisberedskapen, om det blir en riktig kris då ska man inte räkna med att samhället fixar att hjälpa, säger Sjökvist..

Expressen - 45 minuter sedan

Ecuador och Storbritannien nära överenskommelse om Assange

Wikileaks-grundaren Julian Assange har i sex år befunnit sig i Ecuadors ambassad i London. Nu besöker Ecuadors president Lenin Moreno Storbritannien och en överenskommelse om ett utelämnande beskrivs som "nära förestående". Det rapporterar Daily Mail.

Expressen - 1 timme sedan

Två 16-åriga pojkar blev misshandlade och rånade

På söndagskvällen blev två 16-åriga pojkar utsatta för ett våldsamt rån i centrala Höganäs.Polisen misstänker att gäng med fyra män ligger bakom..

Expressen - 1 timme sedan

Vaknade av telefonsamtal – sen tvingades Håkan fly

Han har ritat och byggt sitt hus helt själv. Nu har polisen Håkan Andersson, 61, och hans fru tvingats evakuera på grund av skogsbränderna – och de vet inte vad som kommer att hända huset. – Klumpen i magen försvinner inte, om det brinner ner så går det så klart att bygga upp igen.

Expressen - 1 timme sedan

Personbil i trafikolycka

En personbil har kört av vägen i höjd med Härslöv.Polisen är på väg till platsen men det är fortfarande oklart om någon kommit till skada..

Expressen - 1 timme sedan

Svensk stoppad i Tyskland – hade ponny i bakluckan

Under fredagskvällen stannades en svensk bilist av tysk polis på autobahn.I den 48-årige förarens baklucka stod till polisernas förvåning en shetlandsponny.Ekipaget beskrivs som en "exceptionell djurtransport" i ett pressmeddelande från polisen i Münster..

Expressen - 2 timmar sedan

Här är Sydsveriges bästa badstränder

Vill du bada på en riktigt fin strand i Sverige, är det i Halland eller i Skåne du ska vara. I alla fall enligt resesajten Momondo som har listat landets tio bästa stränder. Inte mindre än sju av dessa finns i syd.

Expressen - 2 timmar sedan

Svens hund anmäldes – trodde det var ett lejon

Sven Andersson, 57, bestämde sig för att ge sin hund Abbe en ny frisyr.Under en morgonpromenad blev duon uppmärksammad av någon som trodde att Sven rastade ett lejon – och anmälde händelsen, vilket LT var först att skriva om.– Någon måste ju ha skolkat på biologilektionen, säger Sven Andersson..

Expressen - 2 timmar sedan

Pias kritik efter mamma Sonjas tragiska död

Sonja Pettersson, 88, avled efter att ha fallit ur sin rullstol under en utflykt med vårdboendet och landat med ansiktet rakt ner på en samling stenar.Karlstad kommun anmälde händelsen till IVO – som nu valt att avsluta ärendet eftersom man anser att kommunen vidtagit tillräckliga åtgärder, skriver NWT.– Jag tycker det är hemskt att de avslutat ärendet, säger Sonjas dotter Pia Pettersson, som även gjort en egen anmälan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.