Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 14 November, 14:50

Liknande nyheter

Taggar: 40 årmed , endometriosnu , hoppashon på , specialistvård, i England
Helsingborgs Dagblad - 12 jul 18 kl. 20:00

40 år med endometrios – nu hoppas hon på specialistvård i England

Nu hoppas hon på vård för endometrios i England..

Expressen - 14 apr 18 kl. 19:55

Elvira, 24, ska opereras för sin endometrios – i London

Elvira Eberfors, 24, lever med extrema smärtor varje dag.Nu hoppas hon kunna få hjälp med sin endometrios – i London, Storbritannien.– Jag har haft ont varje dag i flera år nu, säger hon..

Sydsvenskan - 14 dec 15 kl. 11:09

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan hamnar utanför livmodern.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 11:09

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan hamnar utanför livmodern.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 14:00

Nya riktlinjer för endometrios

Opinion Det är märkligt att diskussionen om endometrios har kommit igång först nu, med tanke på hur många kvinnor som lider av den och hur svåra symptomen är. Oavsett så är det välkommet att socialstyrelsen kommer med riktlinjer kring sjukdomen.
Runt 10 procent av fertila kvinnor i Sverige tros lida av endometrios, som bland annat innebär att vävnad från livmodern växer i andra delar av kroppen med svåra smärtor, inflammation och ärrbildning som följd.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 13:30

Kömiljarden kortar köer till specialistvård

I tio månader har åtta av tio patienter fått tillgång till specialistvård inom 60 dagar. Det garanterar bonuspengar från staten, men oppositionen säger att siffrorna är en glädjekalkyl över vårdens tillgänglighet.
Alla landsting som snabbt erbjuder specialistvård får extrapengar från staten.

P3 - 11 mar 15 kl. 10:43

Celinn lever med endometrios – Sjukdomen man inte pratar om

Celinn upptäckte vid 14 års ålder att hon har endometrios. En sjukdom som drabbar ungefär var tionde kvinna. Hur är det att leva med sjukdomen?

SVT - 12 mar 15 kl. 22:13

Läkaren vill se folkbildningskampanj om endometrios

Okunskap kring sjukdomen endometrios är ett stort problem, bland sjukvårdpersonal men också bland kvinnor i allmänhet. – Alla vet vad diabetes och reumatism är, men det är mycket ovanligare sjukdomar än endometrios, säger Matts Olovsson, överläkare och chef vid Endometrioscentrum i Uppsala. Han efterlyser nu en folkbildningskampanj i skolorna..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 09:53

Endometrios - en folksjukdom som måste tas på allvar

Tio procent av alla kvinnor uppskattas i dag lida av endometrios. Det gör sjukdomen till Sveriges tredje vanligaste bland kvinnor, vanligare än diabetes. Endometrios är en kronisk gynekologisk sjukdom som leder till att det bildas små härdar och cystor som orsakar stor smärta och lidande för den drabbade.

BT - 14 dec 15 kl. 11:07

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

USA-priser steg som väntat

De amerikanska konsumentpriserna steg med 0,3 procent i oktober jämfört med månaden före. Därmed ligger inflationen, prisförändringarna på årsbasis, på 2,5 procent, enligt statistik från arbetsmarknadsdepartementet. Prisökningarna låg helt i linje med e.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Quiz: Vem är vem i Astrid Lindgrens värld?

Har du koll på personerna som dyker upp i Astrid Lindgrens sagovärld?.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Armbrytning med rektor slutade med armbrott

En elev på en gymnasieskola i Linköping utmanade sin rektor på armbrytning. Det slutade med att eleven bröt armen, rapporterar lokala medier. Eleven hade under lång tid försökt få rektorn att ställa upp på armbrytning, vilket rektorn fram till den 5 nov.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nya EU-miljoner till grekiska flyktingläger

EU-kommissionen avsätter ytterligare 43,7 miljoner euro – 450 miljoner kronor – till stöd för flyktingmottagandet i Grekland. Pengarna ska användas till att ge upp mot 6 000 flyktingar och asylsökande tillfälligt skydd på det grekiska fastlandet, "särsk.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sura allianskolleger spinner om att Annie Lööf vill bli statsminister

Bara hotet om extraval kan lösa knutar.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Maersk slår förväntningar

Danska rederijätten AP Möller-Maersk slog förväntningarna för tredje kvartalet och krymper samtidigt intervallet för helårsprognosen. Den underliggande vinsten, före räntor, skatt och avskrivningar, landade på 1,14 miljarder dollar, motsvarande 10,4 mil.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Utfryst förläggare i Vietnam får forskarstöd

Över 80 forskare från olika länder har skrivit under upprop till stöd för den vietnamesiske bokförläggaren Chu Hao, som brännmärkts av kommunistpartiet sedan han gett ut böcker som stämplats som avvikande från landets ideologiska linje. Regeringen har k.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Revansch för Vang-Jensen

Den tidigare sparkade Handelsbankschefen Frank Vang-Jensen avancerar hos konkurrenten Nordea. Han tar nu klivet upp i koncernledningen och blir chef för Personal Banking, enligt ett pressmeddelande. Han är i dag landschef för Nordea i Danmark.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Storbritannien ökar terrorvarning för Sverige

Storbritanniens utrikesdepartement har utökat sin terrorvarning för Sverige, skriver Expressen. Brittiska UD har på sin hemsida ändrat formuleringarna kring risken för terrorism och skriver att informationen och råden uppdaterats eftersom UD ser ett öka.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Parlament röstade emot ny premiärminister

Sri Lankas nyutnämnde premiärminister Mahinda Rajapaksa har röstats ned i en misstroendeomröstning i parlamentet. Han utsågs till premiärminister i slutet av oktober av president Maithripala Sirisena, sedan företrädaren Ranil Wickremesinghe fått sparken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.