Sydsvenskan > Opinion

Monday, 18 February, 09:48

Liknande nyheter

Taggar: 40 årmed , endometriosnu , hoppashon på , specialistvård, i England
Helsingborgs Dagblad - 12 jul 18 kl. 20:00

40 år med endometrios – nu hoppas hon på specialistvård i England

Nu hoppas hon på vård för endometrios i England..

Expressen - 14 apr 18 kl. 19:55

Elvira, 24, ska opereras för sin endometrios – i London

Elvira Eberfors, 24, lever med extrema smärtor varje dag.Nu hoppas hon kunna få hjälp med sin endometrios – i London, Storbritannien.– Jag har haft ont varje dag i flera år nu, säger hon..

Sydsvenskan - 14 dec 15 kl. 11:09

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan hamnar utanför livmodern.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 11:09

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan hamnar utanför livmodern.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 14:00

Nya riktlinjer för endometrios

Opinion Det är märkligt att diskussionen om endometrios har kommit igång först nu, med tanke på hur många kvinnor som lider av den och hur svåra symptomen är. Oavsett så är det välkommet att socialstyrelsen kommer med riktlinjer kring sjukdomen.
Runt 10 procent av fertila kvinnor i Sverige tros lida av endometrios, som bland annat innebär att vävnad från livmodern växer i andra delar av kroppen med svåra smärtor, inflammation och ärrbildning som följd.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 13:30

Kömiljarden kortar köer till specialistvård

I tio månader har åtta av tio patienter fått tillgång till specialistvård inom 60 dagar. Det garanterar bonuspengar från staten, men oppositionen säger att siffrorna är en glädjekalkyl över vårdens tillgänglighet.
Alla landsting som snabbt erbjuder specialistvård får extrapengar från staten.

P3 - 11 mar 15 kl. 10:43

Celinn lever med endometrios – Sjukdomen man inte pratar om

Celinn upptäckte vid 14 års ålder att hon har endometrios. En sjukdom som drabbar ungefär var tionde kvinna. Hur är det att leva med sjukdomen?

SVT - 12 mar 15 kl. 22:13

Läkaren vill se folkbildningskampanj om endometrios

Okunskap kring sjukdomen endometrios är ett stort problem, bland sjukvårdpersonal men också bland kvinnor i allmänhet. – Alla vet vad diabetes och reumatism är, men det är mycket ovanligare sjukdomar än endometrios, säger Matts Olovsson, överläkare och chef vid Endometrioscentrum i Uppsala. Han efterlyser nu en folkbildningskampanj i skolorna..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 09:53

Endometrios - en folksjukdom som måste tas på allvar

Tio procent av alla kvinnor uppskattas i dag lida av endometrios. Det gör sjukdomen till Sveriges tredje vanligaste bland kvinnor, vanligare än diabetes. Endometrios är en kronisk gynekologisk sjukdom som leder till att det bildas små härdar och cystor som orsakar stor smärta och lidande för den drabbade.

BT - 14 dec 15 kl. 11:07

Nu ska endometrios tas på allvar

En av tio kvinnor i fertil ålder lider av den kroniska gynekologiska sjukdomen endometrios, men kunskapen inom den svenska sjukvården är generellt låg och det kan ta upp till åtta år att få rätt diagnos. Nu vill Socialstyrelsen ta fram nationella riktlinjer för endometrios.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 minuter sedan

Riksbanken delar ut 3,8 miljarder

Riksbankens fullmäktige föreslår att Riksbanken levererar in 3,8 miljarder kronor till statskassan i år, enligt ett pressmeddelande från Riksbanken. Förslaget baseras på de riktlinjer som gällt för Riksbankens utdelning sedan 1988, som stadgar att 80 pr.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Zoégas minskade utsläppen – då ökade produktionen

Miljösatsningar kan vara en god affär..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Näringslivsdirektören i Malmö stad slutar

Pehr Andersson lämnar posten efter tio år..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

"Alla familjer är fulla av elände"

De tillhör en stor Tornedalsfamilj där en person ska dö. Nina Wähäs nya roman är en skröna och en annorlunda mordgåta. Men hon försöker också rädda en snart förlorad värld..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Förväntat men skojigt om självhjälp

Maria G Francke läser om Marianne Powers jakt på lyckan..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hollywoods författare hyllade de sina

"Can you ever forgive me?" och "Eighth grade". Det är de två bäst skrivna filmerna som kom ut ur Hollywood under fjolåret.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Gunvor Hofmos dikter är en litterär händelse

Gunvor Hofmos dikter är en litterär händelse, skriver Eva Ström..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny vd för Handelsbanken

Handelsbanken har utsett Carina Åkerström till ny vd och koncernchef, skriver banken i ett pressmeddelande. Hon tillträder sin befattning den 27 mars, och efterträder nuvarande vd Anders Bouvin som går i pension..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brand i gatukök i Lund

Räddningstjänsten larmades till en brand vid en bensinstation på måndagsmorgonen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

En till sjukhus efter rök i trapphus

Ett sophus i anslutning till ett lägenhetshus började brinna och spred rök in i trapphuset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.