DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 05:25

DI - 12 jul 18 kl. 19:51

Tobias Wikström: En katalog som visar varför brexit är dåligtPå tordagseftermiddagen presenterade Theresa Mays regering sin vitbok om Storbritanniens EU-utträde. Det är alltså det dokument som fick två ministrar att avgå i måndags. Och det är onekligen en plädering för en ”mjuk brexit”. Men som ändå kan leda fram till en stenhård brexit om inte Bryssel ger med sig..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Theresa Mays, Storbritanniens EU, Bryssel

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, WikströmEn , katalogsom visar varför , brexitär , dåligt
DI - 20 jul 17 kl. 21:16

Tobias Wikström: Utvisningar av experter bådar illa inför brexit

LEDARE. Utvisningarna av utomeuropeiska experter fortsätter. Mindre fel i anställningsvillkoren leder oundvikligen till avslag på fortsatt uppehållstillstånd för arbete.

DI - 24 jul 18 kl. 19:25

Tobias Wikström: Ska dårskapen vinna vägvalet om brexit?

LEDARE. På tisdagen höll Labourledaren Jeremy Corbyn tal hos arbetsgivarorganisationen EEF. Han lanserade kampanjen ”Build it in Britain”, som syftar till något slags återindustrialisering av Storbritannien.

Dagensanalys.se - 01 jul 16 kl. 20:56

BREXIT tränger undan intresset för Almedalen

Under upptakten till politikerveckan i Almedalen på Gotland har Brexit trängt undan en stor del av publiciteten för eventet.  Trenden är tydlig, Almedalsveckan i början av juli får allt mer uppmärksamhet för varje år. Opoint har jämfört hur många artiklar som skrivits under halvåret som leder upp till Almedalsveckan.

UNT - 18 feb 16 kl. 10:00

Brexit ingen framtida lösning

Det är dags att Cameron och hans befolkning byter sida från att ses som en del av Europas problem, till att bli en del av dess framtida lösning, skriver Cecilia Wikström..

BT - 03 jul 16 kl. 04:00

Wikström: Tillsammans kan vi tala med en starkare röst

52 procent av Storbritanniens befolkning har röstat för ett utträde ur EU. Brexit, den enstaka mest betydelsefulla händelsen i Europa sedan Berlinmurens fall, sände på midsommaraftonen ut chockvågor genom EU:s institutioner och medlemsländer och ledde till kraftiga börsfall runt om i världen..

BT - 28 jan 17 kl. 04:00

Wikström: Hur mörkt ska det bli innan vi ser ljuset igen?

Bakom oss ligger nu ett år som rent politiskt inte kan beskrivas som annat än ett av de mest omvälvande på länge. Populismen fortsätter att vinna mark, och har tagit sig i uttryck i form av Trump, Brexit, och fortsatta framgångar för främlingsfientliga och antidemokratiska röster. Samtidigt närs den populistiska retoriken, med lätta svar på svåra frågor, av att världens problem endast tycks lägga sig på hög..

UNT - 15 jan 19 kl. 22:13

Wikström (L) om brexitomröstningen

Premiärminister Theresa May och den brittiska regeringens förslag om brexit-avtal röstades på tisdagskvällenner i det brittiska underhuset..

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 11:00

Dags för Storbritannien att bestämma sig om Brexit

Klockan klämtar för Storbritannien i Brexitprocessen. Det enda rimliga som britterna kan göra i dagsläget är att be EU om längre förhandlingstid, så att Theresa May kan samla en majoritet av parlamentets ledamöter bakom sig innan hon börjar samtala med EU igen, skriver Cecilia Wikström (L)..

Sydsvenskan - 30 nov 16 kl. 17:17

Tobias Lindberg: Mjuk brexit är värre än Trump.

Det kan spräcka hela unionen..

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 16 kl. 17:17

Tobias Lindberg: Mjuk brexit är värre än Trump.

Det kan spräcka hela unionen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen..

DI - 15 minuter sedan

Djurvårdsjätten miljardköper i Europa - ”hysterisk tillväxt”

Djurvårdsjätten Anicura lägger nu krutet på Sydeuropa och köper kliniker i Spanien, Frankrike och Italien för 1 miljard kronor.  ”Hysteriska tillväxten kan fortsätta ett tag till”, säger vd Peter Dahlberg..

DI - 30 minuter sedan

Detta händer tisdagen den 19 februari

Under tisdagsmorgonen redovisar bland andra hotellkedjan Scandic och bemanningsföretaget Poolia sina siffror för fjärde kvartalet. På makrosidan ligger fokus på SCB som levererar KPI-utfallet för januari..

DI - 6 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 6 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 6 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..

DI - 7 timmar sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

DI - 7 timmar sedan

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

DI - 7 timmar sedan

Juncker: Går inte att utesluta att britterna får rösta i EU-valet

Möjligheten att brexit skjuts fram över sommaren och att britterna därmed kan rösta i EU-parlamentsvalet vore ironiskt – men går inte att utesluta, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till Stuttgarter Zeitung enligt  Reuters..

DI - 7 timmar sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.