DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 02:30

DI - 12 jul 18 kl. 19:33

Johanna Jeansson: Litet hopp för Afrika – utvandringen fortsätterHögre råvarupriser och en stark omvärldskonjunktur gynnar Afrikas ekonomier, men det behövs mer än så för att lyfta inkomsterna per person. Och så länge kontinenten präglas av fattigdom kommer det att löna sig för fler att söka lyckan i det rikare Europa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jeansson, Afrika, Afrikas, Europa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Jeansson, Litet, hoppför , Afrika, utvandringenfortsätter
DI - 09 okt 17 kl. 15:30

Johanna Jeansson: Aktuellt med tanke på finanskrisen

Di:s Johanna Jeansson om ekonomipristagaren Richard H Thailer..

NT - 07 okt 12 kl. 19:28

Örebro har litet hopp kvar

Örebro har fortfarande ett litet, litet, litet hopp om att undvika superettan nästa år. På övertid kvitterade Karl Holmberg till 2-2 mot Sundsvall..

HBL - 13 maj 14 kl. 07:41

Ett litet hopp

Man ska naturligtvis inte dra alltför stora växlar på torsdagens nyhet att staten och det tyska varvet Meyer Werft förhandlar om att köpa STX Finlands varv i Åbo.Men då finländsk varvsindustri länge har bjudit på nästan bara dåliga nyheter ger förhandlingarna åtminstone ett litet hopp om att det anrika varvet i Åbo har en framtid.
Om det verkligen blir en försäljning som tryggar fortsatt verksamhet i Åbo får affären positiva följder för hela det stora skeppsbyggarklustret.

DI - 02 okt 17 kl. 15:43

Johanna Jeansson: Bra drag i svensk industri

Optimismen i den svenska tillverkningsindustrin tog ett skutt upp i september, vilket talar för stark tillväxt under andra halvan av 2017. Ett litet smolk i industribägaren var att lagernivåerna ökar..

DI - 10 feb 16 kl. 18:47

Johanna Jeansson: Bankoron slår mot tillväxten

Den europeiska finanssektorn fick en välbehövlig andhämtning på onsdagen efter kursras tidigare i veckan.Det inger hopp men är inte tillräckligt för att blåsa bort effekterna av den pånyttfödda oron kring världens banker..

DI - 14 mar 17 kl. 10:58

Johanna Jeansson: Riksbanken kan surfa på oljevågen

Det har hänt mycket på ett år när det gäller inflationen och inflationsförväntningarna. I februari landade KPIF-inflationen på 2 procent – ett ordentligt hopp från bara 0,4 procent året innan. Inflationen inklusive hushållens lägre räntekostnader, KPI, landade precis under inflationsmålet på 1,8 procent..

DI - 29 maj 18 kl. 19:02

Johanna Jeansson: Räkna med ny kris

Vad har den senaste finanskrisen lärt oss? Kan vi förutse nästa kris och i så fall förebygga den eller åtminstone mildra dess effekter? En rad nationalekonomiska superkändisar på besök i Stockholm förmedlade visst hopp, men väckte samtidigt ny oro inför framtiden..

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 11 kl. 00:03

Johanna ger oss hopp trots allt

Polona Hercog stod som segrare, men Johanna Larsson visade sina belackare och lyfte svensk damtennis..

BT - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.

DI - 5 timmar sedan

Ford går med på att vittna om Kavanaugh

Kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp går med på att vittna i senaten. Beskedet kommer efter en hård dragkamp mellan senatens justitieutskott och kvinnans advokater..

DI - 5 timmar sedan

Den gamle och Medelhavet – Jan Gradvall simmar till Albanien

Flera kilometer på öppet hav, simmandes mellan två länder. Jan Gradvall utmanar sig själv – och får ­uppleva bland det största i livet hittills..

DI - 6 timmar sedan

Comcast bjuder över Fox i slaget om Sky

Den dramatiska auktionen om tv-jätten Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen om Sky och trumfar därmed Fox. Det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 7 timmar sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 7 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.