DI > Ekonomi

Saturday, 21 July, 11:43

DI - 12 jul 18 kl. 19:33

Johanna Jeansson: Litet hopp för Afrika – utvandringen fortsätterHögre råvarupriser och en stark omvärldskonjunktur gynnar Afrikas ekonomier, men det behövs mer än så för att lyfta inkomsterna per person. Och så länge kontinenten präglas av fattigdom kommer det att löna sig för fler att söka lyckan i det rikare Europa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jeansson, Afrika, Afrikas, Europa

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Jeansson, Litet, hoppför , Afrika, utvandringenfortsätter
DI - 09 okt 17 kl. 15:30

Johanna Jeansson: Aktuellt med tanke på finanskrisen

Di:s Johanna Jeansson om ekonomipristagaren Richard H Thailer..

NT - 07 okt 12 kl. 19:28

Örebro har litet hopp kvar

Örebro har fortfarande ett litet, litet, litet hopp om att undvika superettan nästa år. På övertid kvitterade Karl Holmberg till 2-2 mot Sundsvall..

HBL - 13 maj 14 kl. 07:41

Ett litet hopp

Man ska naturligtvis inte dra alltför stora växlar på torsdagens nyhet att staten och det tyska varvet Meyer Werft förhandlar om att köpa STX Finlands varv i Åbo.Men då finländsk varvsindustri länge har bjudit på nästan bara dåliga nyheter ger förhandlingarna åtminstone ett litet hopp om att det anrika varvet i Åbo har en framtid.
Om det verkligen blir en försäljning som tryggar fortsatt verksamhet i Åbo får affären positiva följder för hela det stora skeppsbyggarklustret.

DI - 02 okt 17 kl. 15:43

Johanna Jeansson: Bra drag i svensk industri

Optimismen i den svenska tillverkningsindustrin tog ett skutt upp i september, vilket talar för stark tillväxt under andra halvan av 2017. Ett litet smolk i industribägaren var att lagernivåerna ökar..

DI - 10 feb 16 kl. 18:47

Johanna Jeansson: Bankoron slår mot tillväxten

Den europeiska finanssektorn fick en välbehövlig andhämtning på onsdagen efter kursras tidigare i veckan.Det inger hopp men är inte tillräckligt för att blåsa bort effekterna av den pånyttfödda oron kring världens banker..

DI - 14 mar 17 kl. 10:58

Johanna Jeansson: Riksbanken kan surfa på oljevågen

Det har hänt mycket på ett år när det gäller inflationen och inflationsförväntningarna. I februari landade KPIF-inflationen på 2 procent – ett ordentligt hopp från bara 0,4 procent året innan. Inflationen inklusive hushållens lägre räntekostnader, KPI, landade precis under inflationsmålet på 1,8 procent..

DI - 29 maj 18 kl. 19:02

Johanna Jeansson: Räkna med ny kris

Vad har den senaste finanskrisen lärt oss? Kan vi förutse nästa kris och i så fall förebygga den eller åtminstone mildra dess effekter? En rad nationalekonomiska superkändisar på besök i Stockholm förmedlade visst hopp, men väckte samtidigt ny oro inför framtiden..

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 11 kl. 00:03

Johanna ger oss hopp trots allt

Polona Hercog stod som segrare, men Johanna Larsson visade sina belackare och lyfte svensk damtennis..

BT - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Profilernas bästa sommarläsning

Att läsa böcker kan vara ett enkelt råd för att ta nästa steg både personligt och karriärmässigt. För Di ger fem näringslivsprofiler sina bästa tips på semesterläsning för att utveckla karriären..

DI - 3 timmar sedan

MSB: Regn enda hoppet

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Räddningstjänsten kan inte släcka bränderna utan ihållande regn, men bara enstaka skurar väntas..

DI - 45 minuter sedan

Bakslaget: Mays brexitplan sågas i Bryssel

EU:s förhandlare Michael Barnier är kritisk till Storbritanniens förslag till hur landet ska lämna den europeiska unionen. Efter ett möte i Bryssel under fredagen hävdade han att det är för komplicerat och att det skulle innebära mängder med pappersarbete.  Beskedet är ett hårt slag för en redan pressad Theresa May..

DI - 1 timme sedan

Lista: Så bor svenskarna om 30 år

Bostadsbrist kombinerat med rekordutbud har eldat på samhällsdiskussionen om hur framtidens boende kommer att se ut. Projektengagemangs rapport Samhällsbarometern 2018 visar hur svenskarna själva ser på framtidens boende. .

DI - 2 timmar sedan

De satsar på glesbygden – trots pressen från öst

Sömnadsföretaget Obik har valt att satsa i glesbygden, trots pressen från låglöneländer i öst. ”Vi kan inte sänka oss till de priserna, men vår konkurrenskraft är att vi är väldigt snabba och flexibla”, säger grundaren och vd:n Emma Åström..

DI - 3 timmar sedan

Deutsche Bank åker på nya böter

Deutsche Bank har åkt på nya böter i USA. .

DI - 3 timmar sedan

Fler utländska helikoptrar sätts in mot skogsbränderna

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Enstaka regnskurar väntas, men kommer troligen inte att påverka bränderna i högre grad..

DI - 3 timmar sedan

Heta trenden för stressade svenskar ger boom för handlarna

Svenskarnas friluftsintresse är på frammarsch och allt fler söker sig till naturen på semestern. “Det lugna utelivet har definitivt en renässans just nu med stark tillväxt inom vandring”, säger Henrik Ottosson, vd på Lundhags..

DI - 4 timmar sedan

Greklandsprognos höjs – men inte kreditbetyget

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global höjer sin prognos för Greklands skulder från "stabil" till "positiv", med hänvisning till bättre politiska utsikter i landet..

DI - 4 timmar sedan

Spaniens konservativa kröner ny ledare

Partido Popular (PP), som tvingats i opposition efter sex år vid makten, utser i dag sin nya ledare. Därmed väljer också det spanska högerpartiet ideologisk riktning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.