DI > Ekonomi

Saturday, 17 November, 07:38

DI - 12 jul 18 kl. 19:33

Johanna Jeansson: Litet hopp för Afrika – utvandringen fortsätterHögre råvarupriser och en stark omvärldskonjunktur gynnar Afrikas ekonomier, men det behövs mer än så för att lyfta inkomsterna per person. Och så länge kontinenten präglas av fattigdom kommer det att löna sig för fler att söka lyckan i det rikare Europa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jeansson, Afrika, Afrikas, Europa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Jeansson, Litet, hoppför , Afrika, utvandringenfortsätter
DI - 09 okt 17 kl. 15:30

Johanna Jeansson: Aktuellt med tanke på finanskrisen

Di:s Johanna Jeansson om ekonomipristagaren Richard H Thailer..

NT - 07 okt 12 kl. 19:28

Örebro har litet hopp kvar

Örebro har fortfarande ett litet, litet, litet hopp om att undvika superettan nästa år. På övertid kvitterade Karl Holmberg till 2-2 mot Sundsvall..

HBL - 13 maj 14 kl. 07:41

Ett litet hopp

Man ska naturligtvis inte dra alltför stora växlar på torsdagens nyhet att staten och det tyska varvet Meyer Werft förhandlar om att köpa STX Finlands varv i Åbo.Men då finländsk varvsindustri länge har bjudit på nästan bara dåliga nyheter ger förhandlingarna åtminstone ett litet hopp om att det anrika varvet i Åbo har en framtid.
Om det verkligen blir en försäljning som tryggar fortsatt verksamhet i Åbo får affären positiva följder för hela det stora skeppsbyggarklustret.

DI - 02 okt 17 kl. 15:43

Johanna Jeansson: Bra drag i svensk industri

Optimismen i den svenska tillverkningsindustrin tog ett skutt upp i september, vilket talar för stark tillväxt under andra halvan av 2017. Ett litet smolk i industribägaren var att lagernivåerna ökar..

DI - 10 feb 16 kl. 18:47

Johanna Jeansson: Bankoron slår mot tillväxten

Den europeiska finanssektorn fick en välbehövlig andhämtning på onsdagen efter kursras tidigare i veckan.Det inger hopp men är inte tillräckligt för att blåsa bort effekterna av den pånyttfödda oron kring världens banker..

DI - 14 mar 17 kl. 10:58

Johanna Jeansson: Riksbanken kan surfa på oljevågen

Det har hänt mycket på ett år när det gäller inflationen och inflationsförväntningarna. I februari landade KPIF-inflationen på 2 procent – ett ordentligt hopp från bara 0,4 procent året innan. Inflationen inklusive hushållens lägre räntekostnader, KPI, landade precis under inflationsmålet på 1,8 procent..

DI - 29 maj 18 kl. 19:02

Johanna Jeansson: Räkna med ny kris

Vad har den senaste finanskrisen lärt oss? Kan vi förutse nästa kris och i så fall förebygga den eller åtminstone mildra dess effekter? En rad nationalekonomiska superkändisar på besök i Stockholm förmedlade visst hopp, men väckte samtidigt ny oro inför framtiden..

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 11 kl. 00:03

Johanna ger oss hopp trots allt

Polona Hercog stod som segrare, men Johanna Larsson visade sina belackare och lyfte svensk damtennis..

BT - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Avgående finanschefen säljer allt i Starbreeze

Starbreeze avgående finanschef Sebastian Ahlskog har sålt hela sitt innehav i dataspelsbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut sent i fredagskväll.  .

DI - 15 minuter sedan

Handelskrig väntas dominera Apecmöte

USA kommer inte att ta bort sina handelstullar mot Kina förrän landet förbättrar sin handelspolitik, säger USA:s vicepresident Mike Pence vid stillahavssamarbetet Apecs möte i Papua Nya Guinea..

DI - 15 minuter sedan

Veckan som gick: Gardell-lyft för Nordea

Finansmannen Christer Gardell sneglar på Nordea och tycks få sin vilja igenom i ABB. Di guidar dig genom veckans hetaste händelser. .

DI - 8 timmar sedan

Arkitekturens rockstjärnor bakom Oscar Properties prestigebyggen

Härom veckan landade två av arkitekturens superstjärnor i Stockholm. Holländaren Reinier de Graaf och dansken Bjarke Ingels var i huvudstaden för att inviga två av sina senaste skapelser – Norra Tornen och 79 & Park. Två byggnader som arkitektoniskt sticker ut ordentligt och lär bli nya landmärken..

DI - 9 timmar sedan

Skyhögt pris för kungligt smycke

Den hade kallats ”århundradets auktion” och visst levde den upp till namnet. När Marie Antoinettes smycken gick under klubban i Genève på onsdagen överträffades alla förväntningar..

DI - 9 timmar sedan

Niklas Strömstedt om uppdraget i noterade bolaget: ”Den såg man inte komma”

Niklas Strömstedt är dubbelt aktuell, med både julturné och en andra säsong av sitt relationsprogram. Över en frukost berättar han allt om fågeln som blev påkörd, och varför äldre män kommer fram till honom på stan..

DI - 9 timmar sedan

Svajigt Wall Street vände till plus – S&P 500 steg 0,2 procent

USA-börserna vände uppåt på fredagskvällen och när dagens handel summerades hade S&P 500 stigit 0,2 procent. Mot strömmen gick Nvidia som rasade 18,8 procent i spåren av torsdagens rapport. .

DI - 10 timmar sedan

Tesaro rusar 30 procent efter budrykten

Det amerikanska läkemedelsbolaget Tesaro rusar med drygt 30 procent på fredagskvällen efter att Bloomberg rapporterat att bolaget kontaktats av en potentiell budgivare. .

DI - 10 timmar sedan

Delta beställer ytterligare tio A330neo från Airbus

Det amerikanska flygbolaget Delta har beställt ytterligare tio A330neo från Airbus. Listpriset ligger på omkring 3 miljarder dollar, men flygbolaget lär betala betydligt mycke mindre än så. Det rapporterar Retuers.

DI - 10 timmar sedan

Budgetkaos ger läge för lägre skatt – så påverkas din plånbok

Efter nya besked från C och L pekar nu det mesta på att Moderaternas ”alliansbudget” kommer att vinna över regeringens budget i riksdagen. Skattesänkningar och nya satsningar på polis och försvar är sannolikt att vänta. Och för Ulf Kristersson innebär det ökade chanser att knipa statsministerposten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.