DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 05:43

DI - 12 jul 18 kl. 19:33

Johanna Jeansson: Litet hopp för Afrika – utvandringen fortsätterHögre råvarupriser och en stark omvärldskonjunktur gynnar Afrikas ekonomier, men det behövs mer än så för att lyfta inkomsterna per person. Och så länge kontinenten präglas av fattigdom kommer det att löna sig för fler att söka lyckan i det rikare Europa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jeansson, Afrika, Afrikas, Europa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Jeansson, Litet, hoppför , Afrika, utvandringenfortsätter
DI - 09 okt 17 kl. 15:30

Johanna Jeansson: Aktuellt med tanke på finanskrisen

Di:s Johanna Jeansson om ekonomipristagaren Richard H Thailer..

NT - 07 okt 12 kl. 19:28

Örebro har litet hopp kvar

Örebro har fortfarande ett litet, litet, litet hopp om att undvika superettan nästa år. På övertid kvitterade Karl Holmberg till 2-2 mot Sundsvall..

HBL - 13 maj 14 kl. 07:41

Ett litet hopp

Man ska naturligtvis inte dra alltför stora växlar på torsdagens nyhet att staten och det tyska varvet Meyer Werft förhandlar om att köpa STX Finlands varv i Åbo.Men då finländsk varvsindustri länge har bjudit på nästan bara dåliga nyheter ger förhandlingarna åtminstone ett litet hopp om att det anrika varvet i Åbo har en framtid.
Om det verkligen blir en försäljning som tryggar fortsatt verksamhet i Åbo får affären positiva följder för hela det stora skeppsbyggarklustret.

DI - 02 okt 17 kl. 15:43

Johanna Jeansson: Bra drag i svensk industri

Optimismen i den svenska tillverkningsindustrin tog ett skutt upp i september, vilket talar för stark tillväxt under andra halvan av 2017. Ett litet smolk i industribägaren var att lagernivåerna ökar..

DI - 10 feb 16 kl. 18:47

Johanna Jeansson: Bankoron slår mot tillväxten

Den europeiska finanssektorn fick en välbehövlig andhämtning på onsdagen efter kursras tidigare i veckan.Det inger hopp men är inte tillräckligt för att blåsa bort effekterna av den pånyttfödda oron kring världens banker..

DI - 14 mar 17 kl. 10:58

Johanna Jeansson: Riksbanken kan surfa på oljevågen

Det har hänt mycket på ett år när det gäller inflationen och inflationsförväntningarna. I februari landade KPIF-inflationen på 2 procent – ett ordentligt hopp från bara 0,4 procent året innan. Inflationen inklusive hushållens lägre räntekostnader, KPI, landade precis under inflationsmålet på 1,8 procent..

DI - 29 maj 18 kl. 19:02

Johanna Jeansson: Räkna med ny kris

Vad har den senaste finanskrisen lärt oss? Kan vi förutse nästa kris och i så fall förebygga den eller åtminstone mildra dess effekter? En rad nationalekonomiska superkändisar på besök i Stockholm förmedlade visst hopp, men väckte samtidigt ny oro inför framtiden..

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 11 kl. 00:03

Johanna ger oss hopp trots allt

Polona Hercog stod som segrare, men Johanna Larsson visade sina belackare och lyfte svensk damtennis..

BT - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 16 kl. 18:03

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Trump varnade Venezuelas militär

Donald Trump varnade på måndagen medlemmar i Venezuelas militär för att förbli lojala mot president Nicolas Maduro. De riskerar sin framtid och sina liv och måste tillåta humanitär hjälp in i landet..

DI - 5 minuter sedan

Skakig börshöst slår hårt mot pensionsspararna

Vinterstormarna på världens börser slog mot landets pensionssparare. Alecta och SPP såg pensionskapitalet krympa under fjolåret. Men ett par bolag klarade av att generera avkastning..

DI - 15 minuter sedan

Rekordmånga beviljas skuldsanering

Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga..

DI - 30 minuter sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen..

DI - 30 minuter sedan

Djurvårdsjätten miljardköper i Europa - ”hysterisk tillväxt”

Djurvårdsjätten Anicura lägger nu krutet på Sydeuropa och köper kliniker i Spanien, Frankrike och Italien för 1 miljard kronor.  ”Hysteriska tillväxten kan fortsätta ett tag till”, säger vd Peter Dahlberg..

DI - 45 minuter sedan

Detta händer tisdagen den 19 februari

Under tisdagsmorgonen redovisar bland andra hotellkedjan Scandic och bemanningsföretaget Poolia sina siffror för fjärde kvartalet. På makrosidan ligger fokus på SCB som levererar KPI-utfallet för januari..

DI - 6 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 6 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 7 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..

DI - 7 timmar sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.