DN > Nyheter

Monday, 24 September, 17:09

DN - 12 jul 18 kl. 19:30

Kristina Lindquist: Jimmie Åkesson har rätt – abortfrågan är inte viktig för SDNär Jimmie Åkesson säger att abort inte är någon ”viktig fråga” för hans parti ska man tro honom. Motståndet mot SD måste istället bygga på ett motstånd mot nationalismen, skriver Kristina Lindquist.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lindquist, Åkesson, SD, Jimmie Åkesson, Kristina Lindquist

Dela artikeln

757 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristina, Lindquist, Jimmie, Åkessonhar rätt , abortfråganär inte , viktig för SD
Trelleborgs Allehanda - 28 apr 14 kl. 21:51

Jimmie Åkesson (SD) vill vinna kritiskas röst

Foto: Fanny Nyberg
Måndagen var så hektisk för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han tappade rösten. Några ord fick han dock fram när han besökte Trelleborg och talade inför EU-valet.
– Jag tappade rösten när vi var i Kristianstad, men jag ska försöka ändå.

SVT Debatt - 27 feb 14 kl. 14:41

Debatt 27/2: Kulturstöd, sexköp bland unga – och ljuger Jimmie Åkesson?

I KVÄLLENS SVT DEBATT:  I söndags berättade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i SVT:s program ”Nyfiken på partiledaren” hur invandrargäng i Sölvesborg format hans syn på invandring. Men stämmer Åkessons påståenden? Klasskamrater och lärare menar att han har fel, det fanns helt enkelt inga invandrargäng i Sölvesborg på den tiden.

Sydsvenskan - 17 nov 12 kl. 06:30

Jimmie Åkesson tog en stor risk

När SD-ledaren Jimmie Åkesson i oktober skrev brev till sina partimedlemmar och proklamerade ?nolltolerans mot rasism? tog han en risk.

Sydsvenskan - 24 mar 15 kl. 14:41

SD står och faller inte med Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna klarar sig bra utan Jimmie Åkesson. Den bilden ger tunga partimedlemmar efter beskedet att han gör comeback.Många tror att Åkesson nu återinträder i tjänst – för att avgå vid SD:s landsdagar i november.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 15 kl. 14:41

SD står och faller inte med Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna klarar sig bra utan Jimmie Åkesson. Den bilden ger tunga partimedlemmar efter beskedet att han gör comeback.Många tror att Åkesson nu återinträder i tjänst – för att avgå vid SD:s landsdagar i november.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 viktiga saker Jimmie Åkesson sa i sitt tal

1. LöfvenJimmie Åkesson kritiserade Stefan Löfven i sitt tal. Han kritiserade statsministerns ambitioner och löften om jobb, skolan, äldrevården och bostäder.

BT - 25 feb 14 kl. 18:31

Jimmie Åkesson till Borås i morgon: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné. I dag besökte han Örebro och i morgon kommer han till Borås. Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

BT - 25 feb 14 kl. 18:31

Jimmie Åkesson till Borås i dag: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné. I går besökte han Örebro och i dag kommer han till Borås. Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här sjunger Jimmie Åkesson Ultima Thule

I klippet ovan ser vi Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sjunga och spela Ultima Thules låt "Fädernesland", ett exklusivt klipp som enligt källor till Nyheter24 spelades in i hans hem under valrörelsen 2010. Mannen som även han spelar och sjunger är Hans-Olof Andersson, ordförande för SD i Lund.
Medlemmarna i Ultima Thule har sagt sig vilja bevara Sverige svenskt, deras första skivsläpp sponsrades av organisationen Bevara Sverige Svenskt och under den festival som bandet höll sin avskedskonsert under greps ett flertal personer för att ha gjort Hitlerhälsningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"I dag sjönk Özz Nûjen till samma nivå som Jimmie Åkesson"Om skribenten

I dag publicerade Expressen Kultur en text skriven av Özz Nûjen, och just nu är det förmodligen Sveriges mest lästa artikel. Özz tycker verkligen inte om varken Jimmie Åkesson eller SD som parti. Det gör inte jag heller.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

”MUF:s påståenden om lärarutbildningarna är flummiga”

REPLIK DN DEBATT 21/9. Den som tror att 28 olika lärosätens uppläggning och innehåll för det stora antal lärarprogram som finns kan beskrivas med dessa tre lösryckta teser kan inte tas för annat än totalt okunnig. Eller för att använda Dousas eget favoritvokabulär: det är helt enkelt flummiga påståenden, skriver pedagogikforskaren Michael Tengberg..

DN - 15 minuter sedan

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-allians

Alliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..

DN - 15 minuter sedan

”Vi blockerar alla med hatiskt och kränkande språkbruk”

Det finns tydliga riktlinjer på migrationsminister Heléne Fritzons Facebook-sida. Den senaste tiden har ett flertal personer blivit blockerade på grund av hatiskt och kränkande språkbruk, skriver ministerns pressekreterare Joanna Abrahamsson..

DN - 15 minuter sedan

”Den hårda gränsen för godkänt skapar onödig utslagning”

REPLIK DN DEBATT 18/9. Isak Skogstads förslag är bra, men kan bli betydligt bättre. Den skarpa gränsen mellan godkända och icke godkända betyg leder till att det sociala uppdraget blandas med kunskapsuppdraget.

DN - 15 minuter sedan

Johnsson Fornarve (V) blir andre vice talman

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir riksdagens andre vice talman. Det stod klart efter en utdragen omröstning på måndagseftermiddagen..

DN - 30 minuter sedan

Kulturjournalisten Anneli Dufva till Dramaten

Dramaten anställer kulturjournalisten Anneli Dufva som dramaturg och redaktör. Den 1 oktober tillträder hon tjänsten. .

DN - 45 minuter sedan

Martin Liby Troein: Venezuela är en politiskt skapad katastrof

Ekonomin är i fritt fall, demokratin är kollapsad och staten är både havererad och hänsynslös. Venezuela är en på alla vis politiskt producerad katastrof..

DN - 45 minuter sedan

”Det är inte valfusk att vara dålig på att räkna”

Länsstyrelsen bekräftar att en handfull rösträknare i Stockholm plockades bort för att de inte klarade av sin uppgift. Men man misstänker inget valfusk. – Det är inte brottsligt att vara dålig på att räkna, säger Jonas Johansson, presschef på Länsstyrelsen..

DN - 45 minuter sedan

”Partierna måste satsa mer på äldre politiker”

Åldersfördelningen i den nya riksdagen är bedrövlig. Trots att antalet pensionärer blir allt fler är bara fyra ledamöter äldre än 68 år. Nu måste partierna bättre ta till vara äldres erfarenhet, skriver 79-åriga Birgitta Bolinder..

DN - 1 timme sedan

Ballon d'Or börjar delas ut till kvinnliga spelare

För första gången i historien kommer det prestigefyllda priset Ballon d'Or, som går till Europas bästa fotbollsspelare, att delas ut till en kvinnlig spelare. – Det är ju superkul och verkligen på tiden. Bra att det händer saker och inte bara blir snack, säger Piteås anfallare Nina Jakobsson till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.