Nyan > Svenskfinland

Saturday, 16 February, 00:26

Nyan - 12 jul 18 kl. 18:58

En lummig oas att njuta iParet Lindqvist har skapat sig en lummig oas på sin backe i Jomala Önningeby. Här finns många sittplatser att välja bland, beroende på om man vill ha sol, skugga eller doft av blommande rosor. – Det är så rogivande att bara sitta och titta, säger Olof Lindqvist. Trädgården, som heter Verbena, är skapad av Marina och Olof Lindqvist. Namnet kommer från favoritblomman jätteverbena, som återkommer varje år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lindqvist, Jomala Önningeby, Olof Lindqvist, Verbena, Marina, Marina Lindqvist, Nya Ålands, Önningeby, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lummig, oasatt , njutai
Västerbottens Folkblad - 02 jul 14 kl. 23:00

[PLUS] Kanonkaféet – en lummig oas på gångavstånd från centrum

Kanonkaféet i Umestan är trots sitt lätt krigiska namn en lummig oas nära centrum. Ny innehavare....

Vimmerby Tidning - 10 aug 13 kl. 00:13

Lummig oas under vindruvorna

Rankan slingrar sig om takbjälkarna och från de gröna bladen hänger klasarna tunga. De nästan hundra vindruvsklasarna är ingen syn man som besökare förväntas mötas av på Sigrid Bergs uteplats..

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 04:00

Lummig oas ska göra andra skolor gröna av avundsjuka

En skola byggd av moduler väcker oftast inga varma känslor hos någon. På Delfinskolan tänker man ändra på det. Vapnet – en speciell skolgård..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 17 jun 16 kl. 03:00

Mariannes trädgård - en oas för humlor och bin

Naturskyddsföreningen vallfärdar årligen till Mossby strand för att njuta av Mariannes trädgård. Humlor, bin och fjärilar sätter också stort värde på hennes odlingar. Trädgården blir en oas där de kan hitta nektar.

Vimmerby Tidning - 21 jul 12 kl. 06:06

Kalvefall – en oas för hästfantaster

I en skog i Ydre ligger Kalvefalls gård, ett paradis för alla världens hästfantaster. Här kan de njuta av en underbar miljö, mat lagad av lokala råvaror och förstklassig ridning på välskötta hästar..

Expressen - 09 sep 12 kl. 15:07

IT-miljardären Dan har hittat sin oas i Malmö

MALMÖ. Två livsavgörande händelser formade IT-miljardären och filantropen Dan Olofssons liv. De gjorde att den Malmöbaserade entreprenören nu kan njuta av sitt tredje liv där han sätter livskvalitet i första rummet.

Hela Gotland - 28 aug 13 kl. 09:07

Oas i uterum förlänger sommaren

Tack vare sitt egenhändigt byggda uterum kan Christer Andersson njuta av trädgården från maj till oktober. Bygget som först var tänkt som växhus har nu blivit en plats för avkoppling och middagar under svala sensommarkvällar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Saltvik överklagar om landskapsandelar

Saltviks kommunstyrelse har beslutar att lämna in en rättelseyrkande mot landskapsregeringens beslut om landskapsandelar för grundskolan för 2019. – Förenklat uttryckt så handlar det om att den kalkylerade kostnaden som landskapsregeringen har använt sig av för sina beräkningar inte motsvarar nettodriftskostnaderna. Det ska de enligt lagen göra, säger Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson.

Nyan - 7 timmar sedan

Praktikant stal ur växelkassan

En arbetspraktikant på ett företag i Mariehamn har dömts för att ha tagit 460 euro från växelkassan. Svarande medger i rätten att han gjort sig skyldig till lindrig förskingring, så som brottet rubricerades. Han dömdes till 20 dagsböter, sammanlagt 120 euro.

Nyan - 8 timmar sedan

Miljösamordnare: Smör är klimatbelastande

De senaste dagarnas smördebatt som uppstått efter att staden publicerat klimat- och kostråd på sin hemsida förvånar miljösamordnare Ulf Simolin. .

Nyan - 12 timmar sedan

Finrexin slut i hela Finland

Mitt i influensa-tider är Finrexin slut i hela Finland. .

Nyan - 10 timmar sedan

Redarna kräver 75 procent icke-EU-medborgare på fraktfartygen

Sjömansunionen anser att man inte hade något annat val än att varsla om strejk när redarna kräver att få ha upp till 75 procent icke-EU-medborgare ombord på fraktfartygen. I dag går gränsen vid en tredjedel. Det var i torsdags på kvällen som Rederierna i Finland i ett pressmeddelande sade att Sjömansunionen varslat om strejk med start den 1 mars om man inte når en lösning på konflikten.

Nyan - 11 timmar sedan

Landskapet tryggar åter skärgårdstransporterna

Skärgårdsbutikerna har fått gehör.
Landskapet har beslutat att upphandla färskvarutransporterna till skärgården igen med start i maj. Livsmedelstransporterna till Kumlinge och Brändö är snart säkrade från landskapets håll igen.

Nyan - 12 timmar sedan

Ändringen av självstyrelselagen godkänd i första behandlingen

Sannfinländaren Leena Meris förslag om att inte öka Ålands grundfinansiering fick inte stöd av någon annan än den sannfinländska gruppen när riksdagen röstade om saken strax efter 13 idag.
Det här betyder att den första behandlingen av lagförslaget är avslutad. Leena Meri, sannfinländare, föreslog att avräkningsgrunden ska vara 0,42 procent i stället för 0,45 procent.

Nyan - 13 timmar sedan

Den sista guldsponsorn är bärgad

Den åttonde och sista gyllene skeppsklockan har nu fått sin sponsor ombord på Pommern. Det är Sven-Erik Holmberg som blivit den sista guldsponsorn med 75 000 euro. .

Nyan - 14 timmar sedan

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

En man i 55-årsåldern döms till 60 dagar villkorligt fängelse efter att ha kört bil med minst 1,8 promille alkohol i blodet. Han får också 40 dagsböter om totalt 1 240 euro och körförbud fram till i mars år 2021. Dessutom får han ersätta staten 80 euro i brottsofferavgift, samt dryga 30 euro för rusmedelsundersökningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.