Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 19:18

Nyan - 12 jul 18 kl. 18:58

En lummig oas att njuta iParet Lindqvist har skapat sig en lummig oas på sin backe i Jomala Önningeby. Här finns många sittplatser att välja bland, beroende på om man vill ha sol, skugga eller doft av blommande rosor. – Det är så rogivande att bara sitta och titta, säger Olof Lindqvist. Trädgården, som heter Verbena, är skapad av Marina och Olof Lindqvist. Namnet kommer från favoritblomman jätteverbena, som återkommer varje år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lindqvist, Jomala Önningeby, Olof Lindqvist, Verbena, Marina, Marina Lindqvist, Nya Ålands, Önningeby, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lummig, oasatt , njutai
Västerbottens Folkblad - 02 jul 14 kl. 23:00

[PLUS] Kanonkaféet – en lummig oas på gångavstånd från centrum

Kanonkaféet i Umestan är trots sitt lätt krigiska namn en lummig oas nära centrum. Ny innehavare....

Vimmerby Tidning - 10 aug 13 kl. 00:13

Lummig oas under vindruvorna

Rankan slingrar sig om takbjälkarna och från de gröna bladen hänger klasarna tunga. De nästan hundra vindruvsklasarna är ingen syn man som besökare förväntas mötas av på Sigrid Bergs uteplats..

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 04:00

Lummig oas ska göra andra skolor gröna av avundsjuka

En skola byggd av moduler väcker oftast inga varma känslor hos någon. På Delfinskolan tänker man ändra på det. Vapnet – en speciell skolgård..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 17 jun 16 kl. 03:00

Mariannes trädgård - en oas för humlor och bin

Naturskyddsföreningen vallfärdar årligen till Mossby strand för att njuta av Mariannes trädgård. Humlor, bin och fjärilar sätter också stort värde på hennes odlingar. Trädgården blir en oas där de kan hitta nektar.

Vimmerby Tidning - 21 jul 12 kl. 06:06

Kalvefall – en oas för hästfantaster

I en skog i Ydre ligger Kalvefalls gård, ett paradis för alla världens hästfantaster. Här kan de njuta av en underbar miljö, mat lagad av lokala råvaror och förstklassig ridning på välskötta hästar..

Expressen - 09 sep 12 kl. 15:07

IT-miljardären Dan har hittat sin oas i Malmö

MALMÖ. Två livsavgörande händelser formade IT-miljardären och filantropen Dan Olofssons liv. De gjorde att den Malmöbaserade entreprenören nu kan njuta av sitt tredje liv där han sätter livskvalitet i första rummet.

Hela Gotland - 28 aug 13 kl. 09:07

Oas i uterum förlänger sommaren

Tack vare sitt egenhändigt byggda uterum kan Christer Andersson njuta av trädgården från maj till oktober. Bygget som först var tänkt som växhus har nu blivit en plats för avkoppling och middagar under svala sensommarkvällar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ny vd för Leakomatic

Anders Nilsson från Sverige bli ny vd för Leakomatic. Han tar över efter tf vd Sven-Harry Boman vid årsskiftet. Anders Nilsson, som har en Master i ekonomi från Stockholms Universitet, har sedan 2013 varit vd för Granit fonder ab i Stockholm.

Nyan - 1 timme sedan

Riksagsledamoten rasar mot Sannfinländarna

Sannfinländarna vill i sin alternativa budget, som presenterades på tisdagen, skära ner klumpsumman till Åland med 100 miljoner euro. – Man vet inte om man ska skratta eller gråta, det är så oseriöst att jag undrar hur man ens täcks. Leena Meri, som uttalar sig om Åland från Sannfinländarna, är själv medlem av riksdagens grundlagsutskott och hon vet så klart att detta inte ens är möjligt eftersom det strider mot både grundlagen och Ålands självstyrelselag, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och fortsätter: – Därför handlar detta inte om okunskap, utan om populism.

Nyan - 2 timmar sedan

Nordisk litteratur hela veckan

Nordisk litteraturvecka (tidigare Nordiska biblioteksveckan) arrangeras denna vecka för 22 gången av Föreningarna Norden för att främja nordisk litteratur och berättartradition. Det gemensamma temat för alla böcker är ”Hjältar i Norden”. – Från Grönland i väst till Vitryssland i öst arrangerar små och stora institutioner högläsning som en del av Nordisk litteraturvecka 2018, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nyan - 3 timmar sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Nyan - 5 timmar sedan

Kommunen bjuder på självförsvarskurs

Kvinnor i alla åldrar boende i Eckerö bjuds in till en kurs i självförsvar nästa lördag. Initiativet togs i närings- och kulturnämnden och kommunen står för kostnaden.
Inbjudan lades ut på sociala medier i går.

Nyan - 6 timmar sedan

Lastbil med sprängsten välte

En lastbil lastad med sprängsten välte av okänd anledning på gamla Jomalarakan vid halv ett-tiden i dag. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt larmet klämdes föraren fast i hytten när lastbilen, som var på väg norrut, gick av vägen.

Nyan - 7 timmar sedan

Avhandling om Joel Pettersson får stort stöd

Ålands kulturstiftelse fick under höstens ansökningstid 36 ansökningar om understöd. Totalsumman för utdelade stipendier och understöd är i år 90 500 euro. Föregående år delade stiftelsen ut 65 700 euro.

Nyan - 9 timmar sedan

Misshandel utanför centrum, inbrott i Saltvik

Natten till tisdagen inträffade ett handgemäng strax utanför Mariehamns centrum. En polispatrull särade på parterna, dokumenterade personskador och registrerade en brottsanmälan om misshandel. Saken utreds vidare.

Nyan - 9 timmar sedan

Saltvik föreslås satsa två miljoner på Sunnanberg

Saltviks kommunstyrelse föreslår för kommunfullmäktige att kommunen satsar 2 miljoner på utbyggnaden av vårdhemmet Sunnanberg under 2019 och 2020. Enligt förslaget ska Sunnanberg få en ny vårdavdelning samt nya personalutrymmen. De gamla förrådsutrymmena rivs och ersätts med en ny förrådsbyggnad.

Nyan - 10 timmar sedan

Stöd från SFP om klumpsumman

Svenska riksdagsgruppen, med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, föreslår i sin alternativa budget att klumpsumman höjs med 15 miljoner euro, i stället för föreslagna 10 miljoner. Klumpsumman är en av de frågor som riksdagen får på sitt bord innan riksdagsåret är över.
Riksdagen är igång igen efter en plenifri vecka under Nordiska rådets session i Oslo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.