Nyan > Svenskfinland

Thursday, 20 September, 18:37

Nyan - 12 jul 18 kl. 18:58

En lummig oas att njuta iParet Lindqvist har skapat sig en lummig oas på sin backe i Jomala Önningeby. Här finns många sittplatser att välja bland, beroende på om man vill ha sol, skugga eller doft av blommande rosor. – Det är så rogivande att bara sitta och titta, säger Olof Lindqvist. Trädgården, som heter Verbena, är skapad av Marina och Olof Lindqvist. Namnet kommer från favoritblomman jätteverbena, som återkommer varje år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lindqvist, Jomala Önningeby, Olof Lindqvist, Verbena, Marina, Marina Lindqvist, Nya Ålands, Önningeby, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lummig, oasatt , njutai
Västerbottens Folkblad - 02 jul 14 kl. 23:00

[PLUS] Kanonkaféet – en lummig oas på gångavstånd från centrum

Kanonkaféet i Umestan är trots sitt lätt krigiska namn en lummig oas nära centrum. Ny innehavare....

Vimmerby Tidning - 10 aug 13 kl. 00:13

Lummig oas under vindruvorna

Rankan slingrar sig om takbjälkarna och från de gröna bladen hänger klasarna tunga. De nästan hundra vindruvsklasarna är ingen syn man som besökare förväntas mötas av på Sigrid Bergs uteplats..

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 04:00

Lummig oas ska göra andra skolor gröna av avundsjuka

En skola byggd av moduler väcker oftast inga varma känslor hos någon. På Delfinskolan tänker man ändra på det. Vapnet – en speciell skolgård..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 30 jun 17 kl. 21:00

Mexikansk oas – mitt i den skånska myllan

En lummig fristad i mexikansk stil mitt ute i den skånska myllan. Så skulle man kunna beskriva Little gardens i Katslösa strax utanför Rydsgård. Trädgårdsföretaget bjuder även på kafé, kurser och försäljning av keramik och stengods..

YA - 17 jun 16 kl. 03:00

Mariannes trädgård - en oas för humlor och bin

Naturskyddsföreningen vallfärdar årligen till Mossby strand för att njuta av Mariannes trädgård. Humlor, bin och fjärilar sätter också stort värde på hennes odlingar. Trädgården blir en oas där de kan hitta nektar.

Vimmerby Tidning - 21 jul 12 kl. 06:06

Kalvefall – en oas för hästfantaster

I en skog i Ydre ligger Kalvefalls gård, ett paradis för alla världens hästfantaster. Här kan de njuta av en underbar miljö, mat lagad av lokala råvaror och förstklassig ridning på välskötta hästar..

Expressen - 09 sep 12 kl. 15:07

IT-miljardären Dan har hittat sin oas i Malmö

MALMÖ. Två livsavgörande händelser formade IT-miljardären och filantropen Dan Olofssons liv. De gjorde att den Malmöbaserade entreprenören nu kan njuta av sitt tredje liv där han sätter livskvalitet i första rummet.

Hela Gotland - 28 aug 13 kl. 09:07

Oas i uterum förlänger sommaren

Tack vare sitt egenhändigt byggda uterum kan Christer Andersson njuta av trädgården från maj till oktober. Bygget som först var tänkt som växhus har nu blivit en plats för avkoppling och middagar under svala sensommarkvällar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 30 minuter sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 1 timme sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Nyan - 3 timmar sedan

Campos stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.
Denna gång handlar det om tvåvägsspelaren Briana ”Bri” Campos.

Nyan - 4 timmar sedan

Villkorligt fängelse för Fredlund

Fredrik Fredlund döms till villkorligt fängelse i 75 dagar för två fall av misshandel. Det konstaterar tingsrätten i domen som kom i dag. En av åtalspunkterna för misshandel förkastades av tingsrätten.

Nyan - 5 timmar sedan

Ny hyresgäst söks till Jan Karlsgården

Landskapets fastighetsverk och Tor Kudinoff har förhandlat klart. Kudinoff återbetalas närmare 6 000 euro och nu söks en ny hyresgäst till Jan Karlsgårdens värdshus.
Mångsysslaren Tor Kudinoff i Godby vann den senaste upphandlingen om värdshusarrendet i april 2015.

Nyan - 7 timmar sedan

Thomas Enroths pianokonsert till Åland

Musikern och kompositören Thomas Enroth ger en pianokonsert på Åland tisdagen den 25 september.
– Att göra en konsert med min egen musik har varit en dröm i många år. De som besökt mina julkonserter och andra evenemang där jag deltagit kommer att känna igen sig, skriver han i ett pressmeddelande.

Nyan - 8 timmar sedan

Ob-fråga om polisens narkotikaarbete

Bert Häggblom (Ob) ställde en fråga om polisens narkotikaarbete i lagtingets frågestund i onsdags. Bert Häggblom undrade om den projektledare som tidigare lett en narkotikagrupp om fem personer hos polisen, och som nu återgått till sitt ordinarie arbete, ska ersättas och projektet få en fortsättning. Kansliminister Nina Fellman (S) svarade på frågan och sa att regeringen fört diskussion med polismästaren, som sagt att man inom polisen vill ta vara på de kunskaper och arbetsmetoder som projektet skapat och jobba med det internt.

Nyan - 9 timmar sedan

Krav från Löfström: Klumpsumman måste öka

I riksdagens budgetdebatt igår lyfte den åländske riksdagsledamoten Mats Löfström frågan om att befolkningsökningen måste beaktas i Ålands klumpsumma.
– Med en sysselsättningsgrad på nästan 82 procent och en arbetslöshet på 3,3 procent, är Åland en mycket god skattebetalare. Men Åland får tillbaka 0,45 procent av statens samlade intäkter i en klumpsumma för att finansiera de uppgifter det självstyrda öriket sköter i stället för staten.

Nyan - 10 timmar sedan

33 vill jobba på Trobergshemmet

De kring tjugo lediga tjänsterna inom äldreomsorgen som Mariehamn stad tidigare annonserade ut verkar inte vara svåra att fylla. Då ansökningstiden gick ut hade 33 personer sökt de tolv lediga tjänsterna som närvårdare vid Trobergshemmet. Inom hemtjänsten finns sex lediga tjänster som söktes av 25 personer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.