DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 05:27

DI - 12 jul 18 kl. 18:59

Saab kapar kostnader hårt - över 1.000 jobb i faraFörsvarsföretaget Saab ska skära rejält i kostnaderna. Källor uppger för Di att fler än 1.000 anställda och konsulter är övertaliga i bolaget, som brottas med svag lönsamhet trots att världen rustar upp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saab, Di

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saab, kapar, kostnader, hårtöver , 1.000, jobbi , fara
Dagens PS - 13 jul 18 kl. 07:23

Saab storvarslar – över 1.000 jobb hotas

Försvarsbolaget Saab ska skära rejält i kostnaderna och har en övertalighet på 1.300 anställda och konsulter. Det uppger källor för Dagens Industri i fredagens utgåva.

IDG - 06 aug 12 kl. 08:31

Arrow kapar kostnader

Distributören Arrow ECS går bra i Europa, men koncernen ska trots det minska sina kostnader med 20 miljoner dollar under året..

SVT - 13 okt 14 kl. 07:12

Snabb vård vid psykisk ohälsa kapar kostnader

Psykiska problem har blivit den vanligaste orsaken till längre sjukskrivning och innebär stora kostnader för samhället. Det gäller även för försäkringsbolagen som nu testar nya metoder för att komma åt problemet..

Hela Gotland - 17 aug 11 kl. 04:00

Långsam färja kapar kostnader

Det är nattliga turer som gäller för den som vill ta sig till ön billigt. Ett upplägg som har kritiserats av turistnäringen. - Om man körde färjorna långsammare så skulle man kapa bränslekostnaderna och sänka biljettpriserna, föreslår Nils Nordenbrink, konsult med ett långt engagemang i infrastrukturfrågor för Gotland..

DI - 21 sep 11 kl. 09:38

RNB kapar kostnader

RNB har beslutat om åtgärder för att effektivisera verksamheten och sänka kostnadsnivån, som en del i ett bredare handlingsprogram..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Trelleborgs Allehanda - 22 apr 17 kl. 00:01

Delning kapar kostnader i trädgården

Ännu en ny medverkande dyker upp i dagens hem- och trädgårdspanel. Lisa Holmgren från Gylle bor på en gård som hon för ett par år sedan tog över efter sina morföräldrar. Renoveringen är påbörjad och nu har hon även börjat föra kampen mot ogräset i trädgården..

DI - 06 sep 17 kl. 11:55

Amazon kapar kostnader i Indien

Amazons enhet i Indien bedriver för närvarande två interna program varav ett siktar på att sänka kostnaderna, uppger källor till Deal Street Asia..

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 17 kl. 05:30

Rep kapar kostnader för byggsektorn – "Vi tyckte att byggnadsarbetare som klättrade på fritiden kunde kombinera det"

Industriellt reparbete växer inom byggbranschen. En snickare eller en reparatör som hänger i sele och rep när de jobbar ersätter på allt fler ställen de traditionella byggnadsställningarna.
– Den stora vinsten med reparbete är tiden, säger Björn Segelsbo, på Klätterservice som häromveckan höll en kurs i metoden..

BT - 29 okt 11 kl. 00:30

Saab reste sig på nio

Västnytts reportage om Fredrik Almqvist i torsdags kväll berörde. Pengarna var på upphällningen. Räkningarna hopade sig och Almqvist som jobbat som bilbyggare på Saab i 16 år hade tvingats ansöka om nödlån hos banken.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen..

DI - 15 minuter sedan

Djurvårdsjätten miljardköper i Europa - ”hysterisk tillväxt”

Djurvårdsjätten Anicura lägger nu krutet på Sydeuropa och köper kliniker i Spanien, Frankrike och Italien för 1 miljard kronor.  ”Hysteriska tillväxten kan fortsätta ett tag till”, säger vd Peter Dahlberg..

DI - 30 minuter sedan

Detta händer tisdagen den 19 februari

Under tisdagsmorgonen redovisar bland andra hotellkedjan Scandic och bemanningsföretaget Poolia sina siffror för fjärde kvartalet. På makrosidan ligger fokus på SCB som levererar KPI-utfallet för januari..

DI - 6 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 6 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 6 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..

DI - 7 timmar sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

DI - 7 timmar sedan

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

DI - 7 timmar sedan

Juncker: Går inte att utesluta att britterna får rösta i EU-valet

Möjligheten att brexit skjuts fram över sommaren och att britterna därmed kan rösta i EU-parlamentsvalet vore ironiskt – men går inte att utesluta, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till Stuttgarter Zeitung enligt  Reuters..

DI - 7 timmar sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.