DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 02:20

DI - 12 jul 18 kl. 18:59

Saab kapar kostnader hårt - över 1.000 jobb i faraFörsvarsföretaget Saab ska skära rejält i kostnaderna. Källor uppger för Di att fler än 1.000 anställda och konsulter är övertaliga i bolaget, som brottas med svag lönsamhet trots att världen rustar upp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saab, Di

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saab, kapar, kostnader, hårtöver , 1.000, jobbi , fara
Dagens PS - 13 jul 18 kl. 07:23

Saab storvarslar – över 1.000 jobb hotas

Försvarsbolaget Saab ska skära rejält i kostnaderna och har en övertalighet på 1.300 anställda och konsulter. Det uppger källor för Dagens Industri i fredagens utgåva.

IDG - 06 aug 12 kl. 08:31

Arrow kapar kostnader

Distributören Arrow ECS går bra i Europa, men koncernen ska trots det minska sina kostnader med 20 miljoner dollar under året..

SVT - 13 okt 14 kl. 07:12

Snabb vård vid psykisk ohälsa kapar kostnader

Psykiska problem har blivit den vanligaste orsaken till längre sjukskrivning och innebär stora kostnader för samhället. Det gäller även för försäkringsbolagen som nu testar nya metoder för att komma åt problemet..

Hela Gotland - 17 aug 11 kl. 04:00

Långsam färja kapar kostnader

Det är nattliga turer som gäller för den som vill ta sig till ön billigt. Ett upplägg som har kritiserats av turistnäringen. - Om man körde färjorna långsammare så skulle man kapa bränslekostnaderna och sänka biljettpriserna, föreslår Nils Nordenbrink, konsult med ett långt engagemang i infrastrukturfrågor för Gotland..

DI - 21 sep 11 kl. 09:38

RNB kapar kostnader

RNB har beslutat om åtgärder för att effektivisera verksamheten och sänka kostnadsnivån, som en del i ett bredare handlingsprogram..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Trelleborgs Allehanda - 22 apr 17 kl. 00:01

Delning kapar kostnader i trädgården

Ännu en ny medverkande dyker upp i dagens hem- och trädgårdspanel. Lisa Holmgren från Gylle bor på en gård som hon för ett par år sedan tog över efter sina morföräldrar. Renoveringen är påbörjad och nu har hon även börjat föra kampen mot ogräset i trädgården..

DI - 06 sep 17 kl. 11:55

Amazon kapar kostnader i Indien

Amazons enhet i Indien bedriver för närvarande två interna program varav ett siktar på att sänka kostnaderna, uppger källor till Deal Street Asia..

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 17 kl. 05:30

Rep kapar kostnader för byggsektorn – "Vi tyckte att byggnadsarbetare som klättrade på fritiden kunde kombinera det"

Industriellt reparbete växer inom byggbranschen. En snickare eller en reparatör som hänger i sele och rep när de jobbar ersätter på allt fler ställen de traditionella byggnadsställningarna.
– Den stora vinsten med reparbete är tiden, säger Björn Segelsbo, på Klätterservice som häromveckan höll en kurs i metoden..

BT - 29 okt 11 kl. 00:30

Saab reste sig på nio

Västnytts reportage om Fredrik Almqvist i torsdags kväll berörde. Pengarna var på upphällningen. Räkningarna hopade sig och Almqvist som jobbat som bilbyggare på Saab i 16 år hade tvingats ansöka om nödlån hos banken.

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.

DI - 5 timmar sedan

Ford går med på att vittna om Kavanaugh

Kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp går med på att vittna i senaten. Beskedet kommer efter en hård dragkamp mellan senatens justitieutskott och kvinnans advokater..

DI - 5 timmar sedan

Den gamle och Medelhavet – Jan Gradvall simmar till Albanien

Flera kilometer på öppet hav, simmandes mellan två länder. Jan Gradvall utmanar sig själv – och får ­uppleva bland det största i livet hittills..

DI - 5 timmar sedan

Comcast bjuder över Fox i slaget om Sky

Den dramatiska auktionen om tv-jätten Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen om Sky och trumfar därmed Fox. Det skriver CNBC..

DI - 5 timmar sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 5 timmar sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 6 timmar sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 6 timmar sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 7 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.