DI > Ekonomi

Saturday, 21 July, 11:34

DI - 12 jul 18 kl. 18:59

Saab kapar kostnader hårt - över 1.000 jobb i faraFörsvarsföretaget Saab ska skära rejält i kostnaderna. Källor uppger för Di att fler än 1.000 anställda och konsulter är övertaliga i bolaget, som brottas med svag lönsamhet trots att världen rustar upp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saab, Di

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saab, kapar, kostnader, hårtöver , 1.000, jobbi , fara
Dagens PS - 13 jul 18 kl. 07:23

Saab storvarslar – över 1.000 jobb hotas

Försvarsbolaget Saab ska skära rejält i kostnaderna och har en övertalighet på 1.300 anställda och konsulter. Det uppger källor för Dagens Industri i fredagens utgåva.

IDG - 06 aug 12 kl. 08:31

Arrow kapar kostnader

Distributören Arrow ECS går bra i Europa, men koncernen ska trots det minska sina kostnader med 20 miljoner dollar under året..

SVT - 13 okt 14 kl. 07:12

Snabb vård vid psykisk ohälsa kapar kostnader

Psykiska problem har blivit den vanligaste orsaken till längre sjukskrivning och innebär stora kostnader för samhället. Det gäller även för försäkringsbolagen som nu testar nya metoder för att komma åt problemet..

Hela Gotland - 17 aug 11 kl. 04:00

Långsam färja kapar kostnader

Det är nattliga turer som gäller för den som vill ta sig till ön billigt. Ett upplägg som har kritiserats av turistnäringen. - Om man körde färjorna långsammare så skulle man kapa bränslekostnaderna och sänka biljettpriserna, föreslår Nils Nordenbrink, konsult med ett långt engagemang i infrastrukturfrågor för Gotland..

DI - 21 sep 11 kl. 09:38

RNB kapar kostnader

RNB har beslutat om åtgärder för att effektivisera verksamheten och sänka kostnadsnivån, som en del i ett bredare handlingsprogram..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Trelleborgs Allehanda - 22 apr 17 kl. 00:01

Delning kapar kostnader i trädgården

Ännu en ny medverkande dyker upp i dagens hem- och trädgårdspanel. Lisa Holmgren från Gylle bor på en gård som hon för ett par år sedan tog över efter sina morföräldrar. Renoveringen är påbörjad och nu har hon även börjat föra kampen mot ogräset i trädgården..

DI - 06 sep 17 kl. 11:55

Amazon kapar kostnader i Indien

Amazons enhet i Indien bedriver för närvarande två interna program varav ett siktar på att sänka kostnaderna, uppger källor till Deal Street Asia..

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 17 kl. 05:30

Rep kapar kostnader för byggsektorn – "Vi tyckte att byggnadsarbetare som klättrade på fritiden kunde kombinera det"

Industriellt reparbete växer inom byggbranschen. En snickare eller en reparatör som hänger i sele och rep när de jobbar ersätter på allt fler ställen de traditionella byggnadsställningarna.
– Den stora vinsten med reparbete är tiden, säger Björn Segelsbo, på Klätterservice som häromveckan höll en kurs i metoden..

BT - 29 okt 11 kl. 00:30

Saab reste sig på nio

Västnytts reportage om Fredrik Almqvist i torsdags kväll berörde. Pengarna var på upphällningen. Räkningarna hopade sig och Almqvist som jobbat som bilbyggare på Saab i 16 år hade tvingats ansöka om nödlån hos banken.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Profilernas bästa sommarläsning

Att läsa böcker kan vara ett enkelt råd för att ta nästa steg både personligt och karriärmässigt. För Di ger fem näringslivsprofiler sina bästa tips på semesterläsning för att utveckla karriären..

DI - 3 timmar sedan

MSB: Regn enda hoppet

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Räddningstjänsten kan inte släcka bränderna utan ihållande regn, men bara enstaka skurar väntas..

DI - 45 minuter sedan

Bakslaget: Mays brexitplan sågas i Bryssel

EU:s förhandlare Michael Barnier är kritisk till Storbritanniens förslag till hur landet ska lämna den europeiska unionen. Efter ett möte i Bryssel under fredagen hävdade han att det är för komplicerat och att det skulle innebära mängder med pappersarbete.  Beskedet är ett hårt slag för en redan pressad Theresa May..

DI - 1 timme sedan

Lista: Så bor svenskarna om 30 år

Bostadsbrist kombinerat med rekordutbud har eldat på samhällsdiskussionen om hur framtidens boende kommer att se ut. Projektengagemangs rapport Samhällsbarometern 2018 visar hur svenskarna själva ser på framtidens boende. .

DI - 2 timmar sedan

De satsar på glesbygden – trots pressen från öst

Sömnadsföretaget Obik har valt att satsa i glesbygden, trots pressen från låglöneländer i öst. ”Vi kan inte sänka oss till de priserna, men vår konkurrenskraft är att vi är väldigt snabba och flexibla”, säger grundaren och vd:n Emma Åström..

DI - 2 timmar sedan

Deutsche Bank åker på nya böter

Deutsche Bank har åkt på nya böter i USA. .

DI - 3 timmar sedan

Fler utländska helikoptrar sätts in mot skogsbränderna

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Enstaka regnskurar väntas, men kommer troligen inte att påverka bränderna i högre grad..

DI - 3 timmar sedan

Heta trenden för stressade svenskar ger boom för handlarna

Svenskarnas friluftsintresse är på frammarsch och allt fler söker sig till naturen på semestern. “Det lugna utelivet har definitivt en renässans just nu med stark tillväxt inom vandring”, säger Henrik Ottosson, vd på Lundhags..

DI - 4 timmar sedan

Greklandsprognos höjs – men inte kreditbetyget

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global höjer sin prognos för Greklands skulder från "stabil" till "positiv", med hänvisning till bättre politiska utsikter i landet..

DI - 4 timmar sedan

Spaniens konservativa kröner ny ledare

Partido Popular (PP), som tvingats i opposition efter sex år vid makten, utser i dag sin nya ledare. Därmed väljer också det spanska högerpartiet ideologisk riktning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.