YLE > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 01:15

YLE - 12 jul 18 kl. 18:55

Vilda djur lider av värmen - söker sig till kusten för vattenSkogens stora däggdjur kan bli en vanlig syn ute vid kusten om sommaren och torkan fortsätter. Vattnet sinar också i skogen och då söker många djur sig vidare i jakten på vatten..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilda, djur, liderav , värmen, sökersig till , kusten, för vatten
YLE - 02 maj 13 kl. 13:11

Försök inte hjälpa vilda djur

Helsingfors djurskyddsförening, HESY, påminner om att det är skäl att använda sitt omdöme innan man försöker hjälpa vilda djur i naturen. - Den farligaste fienden för ett djur som lever i naturtillstånd är människan, säger HESY:s ordförande Hannele Luukkainen. Välvilliga människor som vill hjälpa djur som är söta och ser ut att vara övergivna kan omedvetet förorsaka oåterkallelig skada.

UNT - 05 jul 15 kl. 17:30

Många djur lider av värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

UNT - 05 jul 15 kl. 17:57

Många djur lider i värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning.Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.
- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

BT - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning. Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

SN - 05 jan 17 kl. 09:54

Ny skylt ska varna för vilda djur

Kan den här stora digitala bildskärmen minska antalet viltolyckor längs olycksdrabbade Ådarakan? Det hoppas i alla fall mannen bakom den..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 14:49

Ställ ut vatten åt de vilda djuren

Vilda djur har det svårt i värmen. Ett sätt att lindra deras lidande är att ställa ut vatten, rekommenderar Olle Arvids..

BT - 19 mar 14 kl. 13:58

Ofarlig köldknäpp för djur och natur

Den sällsynt tidiga våren i Syd- och Mellansverige har råkat ut för ett tillfälligt bakslag med ett snöväder över Svealand och södra Norrland. Men värmen är snart tillbaka och varken djur eller växter lär ta någon skada. På torsdagen väntas ett nytt snöväder dra fram i Mellansverige och Norrland.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 14:20

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre.Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.
Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

BT - 31 dec 13 kl. 14:21

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre. Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Vasapolitiker vill se mer snö på Öjberget - utreder hur säsongen ska kunna förlängas

Snön ska komma tidigare och vara rikligare än den brukar vid Öjbergets skidcenter. Det vill fullmäktige i Vasa som beslöt att snöläggningen på området ska bli effektivare..

YLE - 10 timmar sedan

Ingen mässling i Vasa – provet på tvååringen var negativt

Tvååringen som sattes i karantän vid Vasa centralsjukhus på söndagen lider inte av mässling. Infektionsläkare Juha Salonen säger att provsvaren från THL har kommit tillbaka negativa..

YLE - 11 timmar sedan

Karleby Turisms vd säger upp sig – lämnar posten omedelbart

Jaska Pensaari har sagt upp sig och lämnar med omedelbar verkan posten som vd för Karleby Turism Ab. Enligt ett pressmeddelande har han och bolagets styrelse hävt direktörsavtalet i samförstånd..

YLE - 13 timmar sedan

SR: Svensk kritik mot Wasalines snusförsäljning – den strider mot kommunallagen

Wasalines snusbod i Umeå hamn strider mot den svenska kommunallagen, rapporterar Sveriges Radios nyhetsredaktion Ekot. Snusboden har varit i blåsväder flera gånger, men nu kommer kritiken för första gången från Sverige..

YLE - 12 timmar sedan

Liganykomlingen KPV värvar Jaros bästa målskytt – Mandiangu: "Jag är riktigt nöjd med kontraktet"

Det blev bara en säsong men hela åtta mål i Jaro för Christopher Mandiangu. Nu tackar han för sig och ställer in sig på ligaspel några tiotals kilometer norrut. 26-åringen ingår i KPV:s ligasatsning och nykomlingen är nöjd med värvningen.

YLE - 20 timmar sedan

Boomen med papperslösa flyktingar uteblev i Österbotten – många flyttar till huvudstadsregionen

För tillfället finns det inga papperslösa flyktingar i Österbotten. Om flyktingar kommer till det läget väljer de flesta att flytta till huvudstadsregionen eller att söka sig utomlands. Det uppger Thomas Skur vid Österbottens polisinrättning.

YLE - 21 timmar sedan

Finländare i London funderar på livet efter brexit: "Lättare att vara bekväm med situationen ju längre man har varit här"

I Storbritannien väntar man med spänning på omröstningen om brexitavtalet som väntas äga rum på tisdag. Hur det går i omröstningen är speciellt intressant för de närmare tre miljoner EU-medborgare som bor i Storbritannien för tillfället..

YLE - Igår: 12:55

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - Igår: 10:30

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - Igår: 08:28

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.