YLE > Svenskfinland

Tuesday, 25 September, 11:03

Liknande nyheter

Taggar: Vilda, djur, liderav , värmen, sökersig till , kusten, för vatten
YLE - 02 maj 13 kl. 13:11

Försök inte hjälpa vilda djur

Helsingfors djurskyddsförening, HESY, påminner om att det är skäl att använda sitt omdöme innan man försöker hjälpa vilda djur i naturen. - Den farligaste fienden för ett djur som lever i naturtillstånd är människan, säger HESY:s ordförande Hannele Luukkainen. Välvilliga människor som vill hjälpa djur som är söta och ser ut att vara övergivna kan omedvetet förorsaka oåterkallelig skada.

UNT - 05 jul 15 kl. 17:30

Många djur lider av värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

UNT - 05 jul 15 kl. 17:57

Många djur lider i värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning.Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.
- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

BT - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning. Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

SN - 05 jan 17 kl. 09:54

Ny skylt ska varna för vilda djur

Kan den här stora digitala bildskärmen minska antalet viltolyckor längs olycksdrabbade Ådarakan? Det hoppas i alla fall mannen bakom den..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 14:49

Ställ ut vatten åt de vilda djuren

Vilda djur har det svårt i värmen. Ett sätt att lindra deras lidande är att ställa ut vatten, rekommenderar Olle Arvids..

BT - 19 mar 14 kl. 13:58

Ofarlig köldknäpp för djur och natur

Den sällsynt tidiga våren i Syd- och Mellansverige har råkat ut för ett tillfälligt bakslag med ett snöväder över Svealand och södra Norrland. Men värmen är snart tillbaka och varken djur eller växter lär ta någon skada. På torsdagen väntas ett nytt snöväder dra fram i Mellansverige och Norrland.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 14:20

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre.Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.
Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

BT - 31 dec 13 kl. 14:21

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre. Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligt

Arbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..

YLE - 5 timmar sedan

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till topp

Det går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..

YLE - 19 timmar sedan

Klimatet har blivit varmare i alla större europeiska städer - Norden i topp

Fyra finländska städer, däribland Vasa, finns med på listan över de tio europeiska städer där medeltemperaturen har stigit mest. Det har det europeiska journalistnätverket EDJNet kommit till i en sammanställning av data från över hundra års väderobeservationer..

YLE - 20 timmar sedan

Bokrecension: Med musiken dundrade en ny tid in i den finlandssvenska småstaden – Lars Sund skriver om ungdomlig frihetslängtan i skuggan av jantelag och cellulosafabriken

Småstad, cellulosafabrik, jantelag och en moders förväntan på sonens framtid. Det är utgångspunkten för en imponerande berättelse om generationer som krockar, om rock och jazz och ett samhälle i förändring..

YLE - 22 timmar sedan

Minderårig Vasabo står åtalad - planerade massaker i skola i Vöråstan

En 17-årig Vasabo står åtalad för falskt larm sedan han skrivit på nätet att han planerat en skolmassaker. Han åtalas också för att ha spridit sadistiska våldsvideor och barnporr..

YLE - 23 timmar sedan

Oskar Osala letar fortfarande efter gnistan – men spelar garanterat i år: ”Bröderna Smulter har åtminstone försökt värva mig”

Inget är uteslutet, men just nu smakar det inte alls med ishockey. Det konstaterar Oskar Osala, som fortfarande tar paus från livet som proffs. Men den pausen kommer inte att vara för evigt.

YLE - Igår: 06:48

Österbottniska föräldrar efterlyser profylaxkurs i kommunens regi

De österbottniska föräldrarna är rätt nöjda med mödrarådgivningen i landskapet. Många önskar ändå profylaxkurs i kommunens regi och på kommunens bekostnad..

YLE - Igår: 05:00

Stora skillnader i kvaliteten på mödravården - Se hur det ser ut i din kommun

Finland sägs ha världens bästa mödravård men vår granskning visar att kvaliteten på mödravården beror på var du bor. Många kommuner har omorganiserat mödravården under de senaste åren. Resultatet har i värsta fall blivit en mödravård som inte längre stöder mammorna på det sätt som de behöver..

YLE - Igår: 04:55

Vattenägare i Jakobstad förvånade över fiskodlingsplaner i Larsmo

Flera föreningar i Jakobstad överväger att besvära sig mot planerna på en stor fiskodling utanför Öuran i Larsmo. Vattenägare i Jakobstad, en sommarstugeförening och ett väglag anser att de förbigåtts..

YLE - Igår: 04:59

Svenska Yles kartläggning visar att förlossningsrädslan har ökat: “Nu ska jag inte läsa mer på nätet, jag lovar”

Samtidigt som det är tryggare att föda än någonsin tidigare har antalet diagnosticerade fall av förlossningsrädslan fyrdubblats under de senaste tio åren. Svenska Yle har granskat mödravården och statistiken över förlossningsrädsla. Vi har också besökt en poliklinik för förlossningsrädda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.