YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 March, 02:31

YLE - 12 jul 18 kl. 18:55

Vilda djur lider av värmen - söker sig till kusten för vattenSkogens stora däggdjur kan bli en vanlig syn ute vid kusten om sommaren och torkan fortsätter. Vattnet sinar också i skogen och då söker många djur sig vidare i jakten på vatten..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilda, djur, liderav , värmen, sökersig till , kusten, för vatten
YLE - 02 maj 13 kl. 13:11

Försök inte hjälpa vilda djur

Helsingfors djurskyddsförening, HESY, påminner om att det är skäl att använda sitt omdöme innan man försöker hjälpa vilda djur i naturen. - Den farligaste fienden för ett djur som lever i naturtillstånd är människan, säger HESY:s ordförande Hannele Luukkainen. Välvilliga människor som vill hjälpa djur som är söta och ser ut att vara övergivna kan omedvetet förorsaka oåterkallelig skada.

UNT - 05 jul 15 kl. 17:30

Många djur lider av värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

UNT - 05 jul 15 kl. 17:57

Många djur lider i värmen

Alla trivs inte i sommarvärmen – många djur lider svårt i värmen..

Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning.Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.
- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

BT - 03 aug 14 kl. 07:00

Vilda djur tacklar värmebölja bra

En svalkande simtur, en siesta mitt på dagen eller varför inte en skyddande lerinpackning. Skogens djur har gott om fiffiga strategier för att hantera värmeböljor.- Djuren vet ofta väldigt väl hur de ska göra, säger Torsten Mörner, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

SN - 05 jan 17 kl. 09:54

Ny skylt ska varna för vilda djur

Kan den här stora digitala bildskärmen minska antalet viltolyckor längs olycksdrabbade Ådarakan? Det hoppas i alla fall mannen bakom den..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 14:49

Ställ ut vatten åt de vilda djuren

Vilda djur har det svårt i värmen. Ett sätt att lindra deras lidande är att ställa ut vatten, rekommenderar Olle Arvids..

BT - 19 mar 14 kl. 13:58

Ofarlig köldknäpp för djur och natur

Den sällsynt tidiga våren i Syd- och Mellansverige har råkat ut för ett tillfälligt bakslag med ett snöväder över Svealand och södra Norrland. Men värmen är snart tillbaka och varken djur eller växter lär ta någon skada. På torsdagen väntas ett nytt snöväder dra fram i Mellansverige och Norrland.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 14:20

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre.Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.
Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

BT - 31 dec 13 kl. 14:21

Djuren lever gott i värmen

Däggdjur och fåglar klarar sig väl i den varma vintern - för växter kan det gå sämre. Om vintern fortsätter att vara mild riskerar jordbruk och villaträdgårdar problem med mördarsniglar och andra skadedjur nästa år.Vintern har hittills inneburit värmerekord och flera grader över normaltemperaturen på sina håll.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Snabbare och smidigare vård - nu får Österbotten fler sjukskötare som skriver ut recept

På dagarna har de jobbat som vanligt. På lediga dagar, kvällar, nätter och under semestern har de studerat. På onsdagen kunde de fira att 1,5 år av hårt slit är över.

YLE - 11 timmar sedan

Bilister körde över 100 kilometer i timmen vid vägarbetsplats i Vasa

Tre förare har försatts i körförbud på grund av grov fortkörning vid vägarbetsplatsen på motorvägen i Sandviken i Vasa. Dessutom har 25 förare åkt fast på grund av fortkörning vid vägbygget..

YLE - 10 timmar sedan

Vad är lycka och hur uppnår du den? - "Om man är tillfreds har man en chans att bli lycklig" säger filosofen Kim-Erik Berts

Idag firas den internationella dagen för lycka - samma dag som Finland igen koras till världens lyckligaste land i FN-rapport..

YLE - 12 timmar sedan

Wärtsilä levererar motorer till nya Kvarkenfärjan

Det blir som väntat Wärtsilä som levererar motorerna till den nya Kvarkenfärjan. Färjan börjar byggas på varvet i Raumo i år och blir klar för leverans i maj 2021..

YLE - 20 timmar sedan

Fortsatt stark tillväxt vid Herrmans i Pedersöre – börsen kan vara nästa

Företaget Herrmans i Sandsund i Pedersöre har som mål en årlig tillväxt på tio procent. Det lyckades man med också ifjol 2018 och koncernens totalförsäljning kommer att ligga på cirka 58 miljoner euro för fjolåret..

YLE - 21 timmar sedan

Lokal-tv:n kämpar med att hitta pengar och yngre förmågor – i Närpes ska nytt projekt lösa problemen

Lokal-tv:n står inför en föryngringsprocess för att kunna överleva. I Närpes hoppas man att Jimmy Teir och Julina Rosendal är en del av lösningen..

YLE - 21 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kärnkraften kan bli aktuell under nästa regeringsperiod - nästan inget parti säger entydigt nej

Vänsterförbundet, De Gröna och Centern motsätter sig en ytterligare utbyggnad av kärnkraften. Däremot är SFP och SDP osäkra. #femtioelvafrågor inför valet ger svar på Ingmar Rosengårds fråga om kärnkraften..

YLE - Igår: 16:05

Carola Lithén: modigt av våra unga politiker att lyssna på folket

Fullmäktiges ordförande Carola Lithén (SFP) är glad att en majoritet i fullmäktige kommer att rösta nej till en fusion med Vasa. – Det är modigt och rakryggat av våra unga politiker att de väljer att lyssna på folket..

YLE - Igår: 15:50

Kim Berg: Vasa har inte tid och råd att vänta på Korsholm

Vasa har inte tid att vänta på Korsholm. Om Korsholm säger nej till sammanslagning går Vasas planer vidare, säger stadstyrelseordförande Kim Berg (SDP)..

YLE - Igår: 15:10

Gästgivars inte besviken över ledamöter som ändrar sig – "blir fusion med Vasa för eller senare"

Lars-Erik Gästgivars (SFP) säger att han inte är besviken över Ida-Maria Skyttes beslut att rösta mot en sammanslagning med Vasa. Det här har jag jobbat för i tiotals år och det går framåt hela tiden, säger Gästgivars..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.