Sydöstran > Nyheter

Sunday, 22 July, 22:08

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, går, byggherrens, ärende
Trelleborgs Allehanda - 24 feb 17 kl. 03:00

Kommunen brast i mobbningsärende

Barn- och elevombudet kritiserar Trelleborgs kommun för brister i hanteringen av ett mobbningsärende. Bland annat har misstänkta kränkningar inte utretts tillräckligt..

Norrtelje Tidning - 18 mar 14 kl. 07:19

Kommunen prövar Coops ärende igen

Kommunen tar om beslutet om Coop. – Det ska stå utom allt tvivel att vi har hanterat ärendet på rätt sätt, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M)..

NT - 22 nov 16 kl. 15:39

Kommunen backar i asylärende

Nu backar kommunen kring de nya rutinerna kring asylsökande 18-åringar..

Norrtelje Tidning - 21 mar 13 kl. 11:42

Snusk på anstalten anmält till kommunen

Städningen i anstaltens träningslokaler får kritik. Efter en ex-fånges anmälan har kommunen inlett ett tillsynsärende..

NT - 25 jul 12 kl. 15:08

Bakläxa för kommunen i ersättningsärende

En kvinna i 35-årsåldern som nekats försörjningsstöd i våras med motiveringen att hon hade 7 500 kronor sparade har fått rätt mot Finspångs kommun i förvaltningsrätten..

NT - 11 dec 15 kl. 09:50

Bakläxa för kommunen i biståndsärende

Socialen gjorde fel som avslog Finspångsbons ansökan om ekonomiskt stöd för augusti månad, hävdar förvaltningsrätten..

Sydöstran - 14 jul 18 kl. 16:50

Kritiken var inte personligt riktad

Insändaren gäller ”Kommunen går byggherrens ärende”, som publicerades på Insändare 13 juli..

Skånskan - 08 jun 16 kl. 14:00

Ärende om svartslakt avslutas

Lövestad Trots att det fanns bevis på att det förekom svartslakt på gården nära Lövestad lyckades polisen inte få någon dömd för brottet. Kommunen ansökte om överprövning av fallet, men åklagaren meddelar nu att ärendet avslutas.Redan 1997 fick kommunen anonyma tips om att svartslakt förekom hemma hos en 45-åriga man i Lövestadstrakten.

Barometern - 14 aug 14 kl. 14:15

Forshagaman nekas också svar från kommunen

I Forshaga finns ett parallellfall till Kalmars offentlighetstörstande invånare. Kommunen där har, trots en ovanlig kammarrättsdom, fortfarande bekymmer. Till skillnad från Kalmar kommun har värmländska Forshaga i en ovanlig kammarrättsdom fått rätt att vägra lämna ut handlingar till en viss medborgare.

Nyan - 22 apr 15 kl. 09:34

Kommun prickad i barnskyddsärende

ÅMHM ger socialförvaltningen i en åländsk kommun en anmärkning för att man inte utrett behovet av barnskydd tillräckligt i ett visst ärende. Bakgrunden är ett förvaltningsklagomål som barnets förälder lämnade in till landskapsregeringen hösten 2013. Föräldern ansåg att förfarandet hos kommunens barnskyddsmyndighet stred mot Förenade Nationernas barnkonvention och barnskyddslagen.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Uppgifter: Olsen till Roma

När den brasilianske VM-målvakten Alisson i veckan lämnade Roma för Liverpool startade ryktena om att den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen skulle ta hans plats. Enligt uppgifter till Aftonbladet är nu Roma och Olsens klubb FC Köpenhamn överens om övergången för den 28-årige svensken.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Molinari efter segern: "Det är otroligt"

Han knäckte Tiger Woods - och alla andra spelare i startfältet. Efter segern i British Open kunde Francesco Molinari knappt tro att det var sant. Costantino Rocca var nära att vinna The Open 1995, men föll i särspel på St Andrews.

Sydöstran - 1 timme sedan

Besviken Woods: "Jag hade chansen"

Med åtta hål kvar att spela ledde Tiger Woods British Open. Klart att golfstjärnan grämde sig efter den missade chansen att vinna en major. - Jag är lite förbannad på mig själv, helt klart, säger han.

Sydöstran - 1 timme sedan

Bränder i Europa - Lettland svårt drabbat

Norge En brand i Osterøy i Hordaland i södra Norge sades vara under kontroll sent i lördags, men blossade upp på nytt under natten. Först vid 12-tiden på söndagen var branden släckt, rapporterar radion NRK.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Özil slutar i tyska landslaget

VM-slutspelet blev en besvikelse för Tyskland. Nu meddelar mittfältaren Mesut Özil att han slutar i landslaget. Detta efter att han fått utstå mycket kritik efter att ha ställt upp på en bild med den turkiske presidenten Tayyip Erdogan.

Sydöstran - 1 timme sedan

Se Enarssons mål mot Utsikten

FK Karlskrona gjorde en plattmatch mot Utsikten som vann med hela 8–1 i division 1-fotbollen. Se alla målen här..

Sydöstran - 1 timme sedan

Isländsk valfångst var hybrid

En val som isländska fiskare dödade i början av juli var inte en utrotningshotad blåval. Däremot var det en korsning mellan blåval och sillval. Ett forskningsinstitut i Reykjavik har undersökt valköttet och meddelat sin slutsats.

Sydöstran - 1 timme sedan

Se Löfquists frisparksmål

Mjällby AIF slog Ängelholm med 3–0 i division 1-fotbollen. Se höjdpunkterna från matchen här..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tuff start för Firehawks

Sommarens roadtrip började tufft för Sölvesborg Firehawks. Förlust mot Stockholm med 1–2 följdes upp med förlust mot Sundbyberg med 9–10..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Lovande Blekingestart i tuff O-ringenpremiär

O-Ringens första etapp strax söder om den ishockeystaden Örnsköldsvik blev en av de fysiskt tuffaste och mest svårorienterade på flera år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.