Sydöstran > Nyheter

Thursday, 15 November, 18:09

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, går, byggherrens, ärende
Trelleborgs Allehanda - 24 feb 17 kl. 03:00

Kommunen brast i mobbningsärende

Barn- och elevombudet kritiserar Trelleborgs kommun för brister i hanteringen av ett mobbningsärende. Bland annat har misstänkta kränkningar inte utretts tillräckligt..

Norrtelje Tidning - 18 mar 14 kl. 07:19

Kommunen prövar Coops ärende igen

Kommunen tar om beslutet om Coop. – Det ska stå utom allt tvivel att vi har hanterat ärendet på rätt sätt, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M)..

NT - 22 nov 16 kl. 15:39

Kommunen backar i asylärende

Nu backar kommunen kring de nya rutinerna kring asylsökande 18-åringar..

Norrtelje Tidning - 21 mar 13 kl. 11:42

Snusk på anstalten anmält till kommunen

Städningen i anstaltens träningslokaler får kritik. Efter en ex-fånges anmälan har kommunen inlett ett tillsynsärende..

NT - 25 jul 12 kl. 15:08

Bakläxa för kommunen i ersättningsärende

En kvinna i 35-årsåldern som nekats försörjningsstöd i våras med motiveringen att hon hade 7 500 kronor sparade har fått rätt mot Finspångs kommun i förvaltningsrätten..

NT - 11 dec 15 kl. 09:50

Bakläxa för kommunen i biståndsärende

Socialen gjorde fel som avslog Finspångsbons ansökan om ekonomiskt stöd för augusti månad, hävdar förvaltningsrätten..

Sydöstran - 14 jul 18 kl. 16:50

Kritiken var inte personligt riktad

Insändaren gäller ”Kommunen går byggherrens ärende”, som publicerades på Insändare 13 juli..

Skånskan - 08 jun 16 kl. 14:00

Ärende om svartslakt avslutas

Lövestad Trots att det fanns bevis på att det förekom svartslakt på gården nära Lövestad lyckades polisen inte få någon dömd för brottet. Kommunen ansökte om överprövning av fallet, men åklagaren meddelar nu att ärendet avslutas.Redan 1997 fick kommunen anonyma tips om att svartslakt förekom hemma hos en 45-åriga man i Lövestadstrakten.

Barometern - 14 aug 14 kl. 14:15

Forshagaman nekas också svar från kommunen

I Forshaga finns ett parallellfall till Kalmars offentlighetstörstande invånare. Kommunen där har, trots en ovanlig kammarrättsdom, fortfarande bekymmer. Till skillnad från Kalmar kommun har värmländska Forshaga i en ovanlig kammarrättsdom fått rätt att vägra lämna ut handlingar till en viss medborgare.

Nyan - 22 apr 15 kl. 09:34

Kommun prickad i barnskyddsärende

ÅMHM ger socialförvaltningen i en åländsk kommun en anmärkning för att man inte utrett behovet av barnskydd tillräckligt i ett visst ärende. Bakgrunden är ett förvaltningsklagomål som barnets förälder lämnade in till landskapsregeringen hösten 2013. Föräldern ansåg att förfarandet hos kommunens barnskyddsmyndighet stred mot Förenade Nationernas barnkonvention och barnskyddslagen.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Fremskrittspartiet lovar mindre fest

Det norska Fremskrittspartiet (FRP) kritiseras för att ha haft ovanligt höga utgifter för fest och nöje under förra året. Nu lovar partiet att det har tagit tag i kostnaderna.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Samarbetsingenjör Lööf

Centerledaren Annie Lööf är riksdagens samarbetsingenjör. Kan hon skapa samarbete över blockgränsen för en ny kandidat som statsminister (Stefan Löfven, S)..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Northug sågar Sverige: "Sorgligaste någonsin"

Han har sagt att hans egen form är "historiskt dålig" inför årets säsong.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Fler än 600 barn i adoptionsutredning

630 barn ingår nu i en utredning om misstänkt olagliga adoptioner mellan Chile och Sverige på 70-talet och 80-talet, skriver SVT Västerbotten. Chilenska myndigheter utreder om barnen fördes bort mot sina biologiska föräldrars vilja.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Skivbolag förbjuds ge ut Entombed-album

Det svenska metallbandet Entombed forsätter att upphovsrättstvista. Fyra av bandets nuvarande medlemmar har tidigare stämt skivbolaget Threeman Recordings, som ägs av den tidigare medlemmen Alex Hellid. De hävdar att bolaget gett ut Entombedalbum utan deras samtycke.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Fyra FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa

Fyra soldater från FN:s fredsbevarande styrkor har dödats i Kongo-Kinshasa. Uppgifterna kommer från Malawis militär, då samtliga fyra var malawier.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Filmrecension: Tornet

Norske Mats Grorud skildrar 70 år av umbäranden för palestinska flyktingar - med animerade dockor och en stor iver att berätta om deras öde. Elvaåriga Wardi bor i flyktinglägret Burj el-Barajneh i utkanterna av Beirut.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

"Chanserna ökar för andra omröstning"

Brexitavtalet är inte bra nog, säger Theresa Mays belackare, som vill att hon ska avgå. Det finns inget alternativ, säger premiärministern. - Allt är möjligt just nu och chanserna ökar för en andra folkomröstning, säger den brittiska professorn Catherine Barnard.

Sydöstran - 1 timme sedan

Tafsmisstänkt lärare avstängd och anmäld

En lärare på en grundskola i Söderhamns kommun har stängts av från sin tjänst och polisanmälts sedan det kommit fram uppgifter om att han tafsat på flera elever. - Rektorn på skolan utförde en undersökning efter att misstankar riktades mot läraren.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Larm om bilbrand i OlofströmOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.