Sydöstran > Nyheter

Thursday, 20 September, 18:49

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, går, byggherrens, ärende
Trelleborgs Allehanda - 24 feb 17 kl. 03:00

Kommunen brast i mobbningsärende

Barn- och elevombudet kritiserar Trelleborgs kommun för brister i hanteringen av ett mobbningsärende. Bland annat har misstänkta kränkningar inte utretts tillräckligt..

Norrtelje Tidning - 18 mar 14 kl. 07:19

Kommunen prövar Coops ärende igen

Kommunen tar om beslutet om Coop. – Det ska stå utom allt tvivel att vi har hanterat ärendet på rätt sätt, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M)..

NT - 22 nov 16 kl. 15:39

Kommunen backar i asylärende

Nu backar kommunen kring de nya rutinerna kring asylsökande 18-åringar..

Norrtelje Tidning - 21 mar 13 kl. 11:42

Snusk på anstalten anmält till kommunen

Städningen i anstaltens träningslokaler får kritik. Efter en ex-fånges anmälan har kommunen inlett ett tillsynsärende..

NT - 25 jul 12 kl. 15:08

Bakläxa för kommunen i ersättningsärende

En kvinna i 35-årsåldern som nekats försörjningsstöd i våras med motiveringen att hon hade 7 500 kronor sparade har fått rätt mot Finspångs kommun i förvaltningsrätten..

NT - 11 dec 15 kl. 09:50

Bakläxa för kommunen i biståndsärende

Socialen gjorde fel som avslog Finspångsbons ansökan om ekonomiskt stöd för augusti månad, hävdar förvaltningsrätten..

Sydöstran - 14 jul 18 kl. 16:50

Kritiken var inte personligt riktad

Insändaren gäller ”Kommunen går byggherrens ärende”, som publicerades på Insändare 13 juli..

Skånskan - 08 jun 16 kl. 14:00

Ärende om svartslakt avslutas

Lövestad Trots att det fanns bevis på att det förekom svartslakt på gården nära Lövestad lyckades polisen inte få någon dömd för brottet. Kommunen ansökte om överprövning av fallet, men åklagaren meddelar nu att ärendet avslutas.Redan 1997 fick kommunen anonyma tips om att svartslakt förekom hemma hos en 45-åriga man i Lövestadstrakten.

Barometern - 14 aug 14 kl. 14:15

Forshagaman nekas också svar från kommunen

I Forshaga finns ett parallellfall till Kalmars offentlighetstörstande invånare. Kommunen där har, trots en ovanlig kammarrättsdom, fortfarande bekymmer. Till skillnad från Kalmar kommun har värmländska Forshaga i en ovanlig kammarrättsdom fått rätt att vägra lämna ut handlingar till en viss medborgare.

Nyan - 22 apr 15 kl. 09:34

Kommun prickad i barnskyddsärende

ÅMHM ger socialförvaltningen i en åländsk kommun en anmärkning för att man inte utrett behovet av barnskydd tillräckligt i ett visst ärende. Bakgrunden är ett förvaltningsklagomål som barnets förälder lämnade in till landskapsregeringen hösten 2013. Föräldern ansåg att förfarandet hos kommunens barnskyddsmyndighet stred mot Förenade Nationernas barnkonvention och barnskyddslagen.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Häktad förolämpade åklagare i brev - döms

En 24-årig man skrev brev där han kallade en åklagare fula saker medan han satt häktad i Umeå. Han döms nu till dagsböter för förolämpning och skadestånd för kränkning, rapporterar Folkbladet.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Experten som vill gå till botten vid Titanic

Mer än 100 år efter katastrofen fortsätter ångaren Titanics öde att fascinera. Historikern Claes-Göran Wetterholm har jobbat med Titanic i över 30 år, och har en dröm kvar: att dyka med ubåt till vraket - om han får råd med biljetten.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Svensk regissör bakom Danmarks Oscarsbidrag

Bakom det danska bidraget till årets Oscarsgala står en svensk regissör. Gustav Möllers "Den skyldige" har chans att nomineras till en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Flera trendbrott – inga nya sparkrav hotar skolan

Kunskapsförvaltningen har under året haft en tuff ekonomisk situation – men nu har miljonunderskottet stannat upp. Några nya sparkrav i verksamheten är inte aktuella..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Trollhättan får böta igen - har inga LSS-hem

Trollhättans stad bötfälls ännu en gång för att man inte kan erbjuda LSS-boende till en funktionsnedsatt person, skriver TTELA. Kommunen tvingas betala ett vite på 939 000 kronor, efter ett beslut från förvaltningsrätten.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Svinpest i Europa - så kan smittan hindras

Afrikansk svinpest sprider sig på flera håll i Europa. Nu går Jordbruksverket ut med rekommendationer för att den allvarliga djursjukdomen inte ska nå till Sverige. Två fall av afrikansk svinpest hos döda vildsvin uppmärksammades i Belgien i förra veckan.

Sydöstran - 1 timme sedan

Unikt ryskt ogiltigförklarande av val

Fusket i guvernörsvalet i regionen Primorje Kraj var så pass grovt att myndigheterna har ogiltigförklarat valresultatet. Det är första gången i det moderna Rysslands historia och valet måste nu göras om.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Snack på plan gav jobb

Jobbsnack på fotbollsplanen gav utdelning, både vad gäller mål och jobb. – Slutresultatet har varit bra, matchningen har lett till arbete och det har varit syftet med dagen, säger Julia Lindbäck, arbetsförmedlare..

Sydöstran - 1 timme sedan

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

Torsdag innebär sammanträde för Svenska Akademien. Kultursverige väntar med spänning på de inval som troligtvis ska göras framöver. Men enligt Göran Malmqvist, Akademiens nuvarande direktör, kommer svaren på frågan om inval att dröja till i morgon fredag.

Sydöstran - 1 timme sedan

Mary Lous rädsla för vatten sänker VM-hoppet

Världsfyran siktade på medalj efter säsongens framgångar. Då fick stoet Mary Lou ett återfall i sin vattenskräck - och Henrik von Eckermann riskerar att missa den individuella VM-finalen på söndag. - Jag åker inte hit, jag åker inte runt halva jorden för att det ska vara så här, säger han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.