Sydöstran > Nyheter

Thursday, 15 November, 17:52

Liknande nyheter

Taggar: tidenatt , vd:n, avsätts
Cornucopia - 15 aug 16 kl. 16:37

Lägre boendekostnad: 25% på ett år främst genom minskad elförbrukning

Det senaste året har jag aktivt arbetat med att minska mina boendekostnader för villan. Främst genom att jaga elförbrukning har kostnaden reducerats med 25% på ett år, men även amorteringar och en del andra sänkta kostnader har bidragit.
Boendekostnad 201507-201608.

Skånskan - 22 maj 17 kl. 14:37

Alliansen vill sänka skatten

lund Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna vill hålla sitt löfte till Lundaborna och sänka skatten med tio öre 2019 och lika mycket nästa år.
Ändå tror de sig kunna presentera en budget med ett stort överskott. ERWP.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:16

Barns psykiska ohälsa - vår tids livsstilssjukdom

Sedan slutet av 80-talet har det skett en mycket kraftig ökning av barn och ungdomar som upplever oro, ångest eller ängslan och därmed tecken på lättare psykisk ohälsa. I slutet av 80-talet uppgav cirka fyra procent av männen att de upplever symptom av psykisk ohälsa och nu upplever cirka 15 procent samma sak. För kvinnor är utvecklingen ännu mer allvarlig.

BT - 07 dec 14 kl. 07:31

Splittrad bild av älskad omsorg

Larm från förtvivlade anställda som överhopas med arbete. Pensionärer som känner sig ensamma och isolerade i sina lägenheter – men samtidigt prisar personalens insatser. Hur hänger den splittrade bilden av hemtjänsten ihop?

Sydsvenskan - 24 dec 14 kl. 04:00

Förseningarna tyvärr en alltför vanlig syn

Anett Hall, jag kan bara beklaga att det du beskriver i din insändare den 22/12 tyvärr varit en lite för vanlig syn den sista tiden. Vi har idag en alldeles för dålig och eftersatt infrastruktur och för lite medel avsätts till upprustning och utbyggnad.Framför allt på Ystadsbanan är tågtrafiken inte alls bra och robust för tillfället.

Nyan - 05 mar 15 kl. 09:17

ÅU vill ha ”Prime time” i Eckeröhallen

FOTBOLL. En enda träningsmatch mot kvalificerat motstånd på hemmaplan – det är Åland Uniteds verklighet under försäsongen. Nu efterlyser klubben en ”Prime time”-tid i Eckeröhallen på lördagar.

BT - 16 jan 13 kl. 14:21

Inte snön som stoppar tågen

Järnvägens problem handlar egentligen inte om snö eller kyla, järnvägens problem beror på decennier av eftersatt underhåll. Men tuffa väderförhållanden gör att störningar i infrastrukturen blir svårare att hantera, inte minst på järnvägen, skriver infrastrukturministern. Den kalla och snörika vintern har inneburit tuffa prövningar i delar av landet.

HBL - 01 jun 13 kl. 06:07

"Rektorn var oberäknelig och våldsam"

En lärare som bygger upp ett långsiktigt förtroende hos sina elever behöver inte tillgripa fysiskt våld. Det var en av huvudpoängerna i expertvittnet Renata Svedlins svar när hon hördes rättegången mot lågstadierektorn i JakobstadI går avslutades rättegången mot den misshandelsåtalade rektorn i Jakobstad. Åklagarna hade kallat in Renata Svedlin, forskningsledare i tillämpad pedagogik vid Åbo Akademi, som expertvittne.

Trelleborgs Allehanda - 14 jun 13 kl. 06:00

Förskollärare ska kunna göra karriär

Nu ska även förskollärare kunna göra karriär utan att bli chefer. Ett system liknande förstelärare i grundskolan håller på att införas. Men det får helst inte kosta några pengar.

YA - 19 sep 13 kl. 11:03

Kommunal vill ge heltidsjobb till alla

Kommunal ställer sig bakom Socialdemokraternas förslag att satsa pengar på fler heltidstjänster för kommunanställda.
? Det här borde ha varit gjort för länge sedan, säger Ingrid Viberg på Kommunal.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Northug sågar Sverige: "Sorgligaste någonsin"

Han har sagt att hans egen form är "historiskt dålig" inför årets säsong.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fler än 600 barn i adoptionsutredning

630 barn ingår nu i en utredning om misstänkt olagliga adoptioner mellan Chile och Sverige på 70-talet och 80-talet, skriver SVT Västerbotten. Chilenska myndigheter utreder om barnen fördes bort mot sina biologiska föräldrars vilja.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Skivbolag förbjuds ge ut Entombed-album

Det svenska metallbandet Entombed forsätter att upphovsrättstvista. Fyra av bandets nuvarande medlemmar har tidigare stämt skivbolaget Threeman Recordings, som ägs av den tidigare medlemmen Alex Hellid. De hävdar att bolaget gett ut Entombedalbum utan deras samtycke.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fyra FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa

Fyra soldater från FN:s fredsbevarande styrkor har dödats i Kongo-Kinshasa. Uppgifterna kommer från Malawis militär, då samtliga fyra var malawier.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Filmrecension: Tornet

Norske Mats Grorud skildrar 70 år av umbäranden för palestinska flyktingar - med animerade dockor och en stor iver att berätta om deras öde. Elvaåriga Wardi bor i flyktinglägret Burj el-Barajneh i utkanterna av Beirut.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

"Chanserna ökar för andra omröstning"

Brexitavtalet är inte bra nog, säger Theresa Mays belackare, som vill att hon ska avgå. Det finns inget alternativ, säger premiärministern. - Allt är möjligt just nu och chanserna ökar för en andra folkomröstning, säger den brittiska professorn Catherine Barnard.

Sydöstran - 1 timme sedan

Tafsmisstänkt lärare avstängd och anmäld

En lärare på en grundskola i Söderhamns kommun har stängts av från sin tjänst och polisanmälts sedan det kommit fram uppgifter om att han tafsat på flera elever. - Rektorn på skolan utförde en undersökning efter att misstankar riktades mot läraren.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Larm om bilbrand i Olofström

Sydöstran - 1 timme sedan

Besparingar väntar inom skolan

Kärva ekonomiska tider väntar den kommunala skolorganisationen. Ett besparingsförslag ska tas fram och presenteras i nästa månad. De fackliga organisationerna varnar för allvarliga konsekvenser.

Sydöstran - 1 timme sedan

Engrup gillar derbyn och fredagar

Wille Engrup var sjuk och missade den senaste matchen. Fredagens derby tänker han däremot inte bomma. – Det är ju den roligaste matchen, säger Olofströmsspelaren angående mötet mot Sölvesborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.