SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 20 September, 18:12

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 18:50

Skjuter fyrverkerier – trots brandrisken: ”Borde lägga av direkt”Det är förbjudet att göra upp öppen eld och att använda pyroteknisk utrustning utomhus på grund av brandrisken. Trots det har flera personer vittnat om skjutning av fyrverkerier i Växjö, främst i Araby. – De borde lägga av direkt innan det blir värre, säger Malin Nygren, boende i Araby..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Araby, Malin Nygren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skjuter, fyrverkeriertrots , brandrisken, Borde, läggaav , direkt
UNT - 28 dec 13 kl. 17:02

24UNT: Liten risk för påföljd när minderåriga skjuter fyrverkerier

Det är inte bara 18-årsgräns för att köpa fyrverkerier.  Det är minst lika olagligt för nån som är under 18 år att tända på nyårsraketerna..

Nerikes Allehanda - 30 dec 14 kl. 06:15

Karta: Här är fyrverkerier förbjudna

Nyår är den högtid då flest personer skjuter fyrverkerier och också en av få dagar på året som man får göra det utan tillstånd i Örebro. Detta gäller dock bara mellan fasta klockslag och inom ett begränsat område..

YLE - 31 dec 14 kl. 13:29

Vi skjuter tio ton metallutsläpp i luften vid nyår

Fyrverkeripjäser som avfyras vid nyår ger upphov till närmare tio ton metallutsläpp, uppger Säkerhets- och kemikalieverket Tukes inför nyårsafton. Utsläppen innebär en liten hälsorisk men en större belastning för miljön. Nyårsraketer som avfyras i Finland vid nyår har en sammanlagd massa på ungefär 300 000 kilo, uppskattar Tukes.

Trelleborgs Allehanda - 29 dec 17 kl. 20:54

Ungdomar skjuter raketer mot människor på torget

Trelleborgs centrum är utsatt för ungdomar som skjuter fyrverkerier mot människor. Nu har Benny Lindell, som hyr ut skridskor, tröttnat..

SmålandsPosten - 12 jan 18 kl. 18:49

Växjö: Larm om gäng som skjuter fyrverkerier

SN - 22 dec 15 kl. 05:00

Fyrverkerier borde regleras strängare!

Fyrverkerier Nu stundar snart flera helger, däribland nyårsafton. Då får många djur – både ute i det fria samt våra hundar – lida extra mycket med alla dessa smällar från fyrverkerier och fyrverkeribomber. Även många människor, speciellt krigsskadade, äldre sjuka lider verkligen dessa dagar.

BT - 30 dec 14 kl. 06:19

Handlare i Borås slutade helt att sälja fyrverkerier

Allt fler vill begränsa fyrverkerier på grund av olycksrisken och att det skrämmer husdjur, och flera butiker har valt att inte sälja raketer alls. Några som för länge sedan slutat sälja fyrverkerier är Ica City-butikerna i Borås. Anledningen är att de inte vill bidra till de negativa effekter som fyrverkerierna för med sig.

DalaDemokraten - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

Dalarnas tidningar - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

BT - 31 dec 17 kl. 12:20

Så skjuter du fyrverkerier - på rätt sätt

I natt smäller det. Men se till att göra det på rätt sätt. - Lämna inte fyrverkerier till minderåriga och håll säkerhetsavståndet, säger experten Ann-Sofie Eriksson.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Svensk regissör bakom Danmarks Oscarsbidrag

Bakom det danska bidraget till årets Oscarsgala står en svensk regissör. Gustav Möllers "Den skyldige" har chans att nomineras till en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Alliansen styr - Miljöpartiet åker ur

Med samtliga röster räknade i regionvalet går nu att fastställa att det blir ett maktskifte för kommande mandatperiod. Alliansen ökar, de rödgröna backar och Miljöpartiet lämnar fullmäktige. .

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Bögtjejen”-Ett välförtjänt långfinger

Journalisten och skådespelaren Aleksa Lundberg debuterar med ”Bögtjejen”, som är en självbiografisk berättelse. Den handlar om hur det känns när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Trollhättan får böta igen - har inga LSS-hem

Trollhättans stad bötfälls ännu en gång för att man inte kan erbjuda LSS-boende till en funktionsnedsatt person, skriver TTELA. Kommunen tvingas betala ett vite på 939 000 kronor, efter ett beslut från förvaltningsrätten.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nu avrundas danssäsongen

En hektisk sommar går mot sitt slut. Så gör även de populära danserna i parken. Men nästa säsong är redan bokad..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Svinpest i Europa - så kan smittan hindras

Afrikansk svinpest sprider sig på flera håll i Europa. Nu går Jordbruksverket ut med rekommendationer för att den allvarliga djursjukdomen inte ska nå till Sverige. Två fall av afrikansk svinpest hos döda vildsvin uppmärksammades i Belgien i förra veckan.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Växjö: Trafikolycka på Teleborgsvägen - tre bilar inblandade

Strax efter klockan 17:15 på torsdagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till en trafikolycka på Teleborgsvägen i Växjö..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Unikt ryskt ogiltigförklarande av val

Fusket i guvernörsvalet i regionen Primorje Kraj var så pass grovt att myndigheterna har ogiltigförklarat valresultatet. Det är första gången i det moderna Rysslands historia och valet måste nu göras om.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Nytt styre ska leda Tingsryd

Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna har undertecknat en avsiktsförklaring om att bilda en majoritet i Tingsryds kommun de kommande fyra åren. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

Torsdag innebär sammanträde för Svenska Akademien. Kultursverige väntar med spänning på de inval som troligtvis ska göras framöver. Men enligt Göran Malmqvist, Akademiens nuvarande direktör, kommer svaren på frågan om inval att dröja till i morgon fredag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.