SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 19 February, 05:26

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 18:50

Skjuter fyrverkerier – trots brandrisken: ”Borde lägga av direkt”Det är förbjudet att göra upp öppen eld och att använda pyroteknisk utrustning utomhus på grund av brandrisken. Trots det har flera personer vittnat om skjutning av fyrverkerier i Växjö, främst i Araby. – De borde lägga av direkt innan det blir värre, säger Malin Nygren, boende i Araby..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Araby, Malin Nygren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skjuter, fyrverkeriertrots , brandrisken, Borde, läggaav , direkt
UNT - 28 dec 13 kl. 17:02

24UNT: Liten risk för påföljd när minderåriga skjuter fyrverkerier

Det är inte bara 18-årsgräns för att köpa fyrverkerier.  Det är minst lika olagligt för nån som är under 18 år att tända på nyårsraketerna..

Nerikes Allehanda - 30 dec 14 kl. 06:15

Karta: Här är fyrverkerier förbjudna

Nyår är den högtid då flest personer skjuter fyrverkerier och också en av få dagar på året som man får göra det utan tillstånd i Örebro. Detta gäller dock bara mellan fasta klockslag och inom ett begränsat område..

YLE - 31 dec 14 kl. 13:29

Vi skjuter tio ton metallutsläpp i luften vid nyår

Fyrverkeripjäser som avfyras vid nyår ger upphov till närmare tio ton metallutsläpp, uppger Säkerhets- och kemikalieverket Tukes inför nyårsafton. Utsläppen innebär en liten hälsorisk men en större belastning för miljön. Nyårsraketer som avfyras i Finland vid nyår har en sammanlagd massa på ungefär 300 000 kilo, uppskattar Tukes.

Trelleborgs Allehanda - 29 dec 17 kl. 20:54

Ungdomar skjuter raketer mot människor på torget

Trelleborgs centrum är utsatt för ungdomar som skjuter fyrverkerier mot människor. Nu har Benny Lindell, som hyr ut skridskor, tröttnat..

SmålandsPosten - 12 jan 18 kl. 18:49

Växjö: Larm om gäng som skjuter fyrverkerier

SN - 22 dec 15 kl. 05:00

Fyrverkerier borde regleras strängare!

Fyrverkerier Nu stundar snart flera helger, däribland nyårsafton. Då får många djur – både ute i det fria samt våra hundar – lida extra mycket med alla dessa smällar från fyrverkerier och fyrverkeribomber. Även många människor, speciellt krigsskadade, äldre sjuka lider verkligen dessa dagar.

BT - 30 dec 14 kl. 06:19

Handlare i Borås slutade helt att sälja fyrverkerier

Allt fler vill begränsa fyrverkerier på grund av olycksrisken och att det skrämmer husdjur, och flera butiker har valt att inte sälja raketer alls. Några som för länge sedan slutat sälja fyrverkerier är Ica City-butikerna i Borås. Anledningen är att de inte vill bidra till de negativa effekter som fyrverkerierna för med sig.

DalaDemokraten - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

Dalarnas tidningar - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

BT - 31 dec 17 kl. 12:20

Så skjuter du fyrverkerier - på rätt sätt

I natt smäller det. Men se till att göra det på rätt sätt. - Lämna inte fyrverkerier till minderåriga och håll säkerhetsavståndet, säger experten Ann-Sofie Eriksson.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

I vår snabba tid behöver vi långsam rörelse

Inledningen av norske Erling Kagges essä om vandring och rörelse är fantastisk. När hans mormor slutade gå dog hon. Samtidigt höll hans yngsta dotter på att lära sig att gå.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Rekordmånga beviljas skuldsanering

Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga. - Det finns ett uppdämt behov i samhället att ansöka om skuldsanering, säger Ann-Charlotte von Feilitzen, teamchef på Kronofogden.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Många svenska poäng i Calgary-seger

Mikael Backlunds 14:e mål för säsongen blev sista spiken i kistan när Calgary besegrade Arizona, vilket innebär att det kanadensiska laget fortsätter att trona stabilt i topp i NHL-hockeyns Western conference. Matchen blev också rena svenska assistfesten.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Norge pressas av Nato

Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt. - Vad Nato är oroat över är Försvarsmaktens brist på uthållighet, vilket dokumenterades under Trident Juncture-övningen i Norge i höstas, säger Ketil Olsen till Aftenposten.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Snöboll stoppade lastbil i Umeå

Att kasta snöboll kan vara kul, men också farligt. På måndagen fick en lastbil vindrutan krossad under färd i Umeå. Fordonet träffades av en snöprojektil vid en gång- och cykelbro i stadens västra delar, rapporterar P4 Västerbotten.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Grön skenhelighet

Isabella Löwengrip hade det mindre roligt förra veckan, då följare på Instagram gick till storms mot hennes föga klimatsmarta val av Qatar som resmål för en helgsemester..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jihadister här och nu

USA har faktiskt lyckats. Även de mest reflexstyrda USA-hatarna måste väl i det här läget erkänna att USA har gjort mänskligheten en stor tjänst och i stort sett raderat IS från kartan. Inte?

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nya handelssamtal i Washington

USA och Kina inleder en ny samtalsrunda i dag för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Møller-Mærsk slår mynt av konsolidering

Det danska rederiet Møller-Mærsk bör i år kunna börja skörda frukterna av de senaste årens kraftiga konsolidering i containerbranschen. Sju globala rederijättar återstår, enligt Seaintelligence Consulting, som tror att uppköpen och fusionerna är över för den här gången.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.