SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 15 November, 17:29

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 18:50

Skjuter fyrverkerier – trots brandrisken: ”Borde lägga av direkt”Det är förbjudet att göra upp öppen eld och att använda pyroteknisk utrustning utomhus på grund av brandrisken. Trots det har flera personer vittnat om skjutning av fyrverkerier i Växjö, främst i Araby. – De borde lägga av direkt innan det blir värre, säger Malin Nygren, boende i Araby..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Araby, Malin Nygren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skjuter, fyrverkeriertrots , brandrisken, Borde, läggaav , direkt
UNT - 28 dec 13 kl. 17:02

24UNT: Liten risk för påföljd när minderåriga skjuter fyrverkerier

Det är inte bara 18-årsgräns för att köpa fyrverkerier.  Det är minst lika olagligt för nån som är under 18 år att tända på nyårsraketerna..

Nerikes Allehanda - 30 dec 14 kl. 06:15

Karta: Här är fyrverkerier förbjudna

Nyår är den högtid då flest personer skjuter fyrverkerier och också en av få dagar på året som man får göra det utan tillstånd i Örebro. Detta gäller dock bara mellan fasta klockslag och inom ett begränsat område..

YLE - 31 dec 14 kl. 13:29

Vi skjuter tio ton metallutsläpp i luften vid nyår

Fyrverkeripjäser som avfyras vid nyår ger upphov till närmare tio ton metallutsläpp, uppger Säkerhets- och kemikalieverket Tukes inför nyårsafton. Utsläppen innebär en liten hälsorisk men en större belastning för miljön. Nyårsraketer som avfyras i Finland vid nyår har en sammanlagd massa på ungefär 300 000 kilo, uppskattar Tukes.

Trelleborgs Allehanda - 29 dec 17 kl. 20:54

Ungdomar skjuter raketer mot människor på torget

Trelleborgs centrum är utsatt för ungdomar som skjuter fyrverkerier mot människor. Nu har Benny Lindell, som hyr ut skridskor, tröttnat..

SmålandsPosten - 12 jan 18 kl. 18:49

Växjö: Larm om gäng som skjuter fyrverkerier

SN - 22 dec 15 kl. 05:00

Fyrverkerier borde regleras strängare!

Fyrverkerier Nu stundar snart flera helger, däribland nyårsafton. Då får många djur – både ute i det fria samt våra hundar – lida extra mycket med alla dessa smällar från fyrverkerier och fyrverkeribomber. Även många människor, speciellt krigsskadade, äldre sjuka lider verkligen dessa dagar.

BT - 30 dec 14 kl. 06:19

Handlare i Borås slutade helt att sälja fyrverkerier

Allt fler vill begränsa fyrverkerier på grund av olycksrisken och att det skrämmer husdjur, och flera butiker har valt att inte sälja raketer alls. Några som för länge sedan slutat sälja fyrverkerier är Ica City-butikerna i Borås. Anledningen är att de inte vill bidra till de negativa effekter som fyrverkerierna för med sig.

DalaDemokraten - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

Dalarnas tidningar - 31 dec 16 kl. 09:03

Nyårsraketer orsakar flest olyckor - listor: Så skjuter du rätt och säkert

De flesta olyckorna med fyrverkerier inträffar runt nyår och beror på felhantering.
Det finns också många rapporter om att personer skjuter raketer på varandra.
– Det är för jäkligt, Jag tror tyvärr att det är många som inte riktigt begriper hur farligt fyrverkerier kan vara, säger Åke Persson, expert på explosiva varor..

BT - 31 dec 17 kl. 12:20

Så skjuter du fyrverkerier - på rätt sätt

I natt smäller det. Men se till att göra det på rätt sätt. - Lämna inte fyrverkerier till minderåriga och håll säkerhetsavståndet, säger experten Ann-Sofie Eriksson.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Fler än 600 barn i adoptionsutredning

630 barn ingår nu i en utredning om misstänkt olagliga adoptioner mellan Chile och Sverige på 70-talet och 80-talet, skriver SVT Västerbotten. Chilenska myndigheter utreder om barnen fördes bort mot sina biologiska föräldrars vilja.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Malt en riktig hälsobomb

En av av de nyttigaste grödorna att äta för att hålla tarmfloran i balans är kornet. Kornet förebygger inflammatoriska sjukdomar och är bra för vår hälsa..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Skivbolag förbjuds ge ut Entombed-album

Det svenska metallbandet Entombed forsätter att upphovsrättstvista. Fyra av bandets nuvarande medlemmar har tidigare stämt skivbolaget Threeman Recordings, som ägs av den tidigare medlemmen Alex Hellid. De hävdar att bolaget gett ut Entombedalbum utan deras samtycke.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Mer fullkorn ger friskare befolkning

Sju av tio svenskar äter för lite fibrer. Bristen på fibrer gör oss sjuka. – Jag ser Norden som en kornbod, som skulle kunna producera superfrön åt fler än oss själva, säger Kerstin Fredlund, livsmedelsforskare och läkare från Kalmar..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fyra FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa

Fyra soldater från FN:s fredsbevarande styrkor har dödats i Kongo-Kinshasa. Uppgifterna kommer från Malawis militär, då samtliga fyra var malawier.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Filmrecension: Tornet

Norske Mats Grorud skildrar 70 år av umbäranden för palestinska flyktingar - med animerade dockor och en stor iver att berätta om deras öde. Elvaåriga Wardi bor i flyktinglägret Burj el-Barajneh i utkanterna av Beirut.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Länet: Brand i villa - kraftig rökutveckling

Vid halvfem-tiden under torsdagseftermiddagen började det brinna i en enplansvilla på Ängsvägen i Vislanda i Alvesta kommun..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

"Chanserna ökar för andra omröstning"

Brexitavtalet är inte bra nog, säger Theresa Mays belackare, som vill att hon ska avgå. Det finns inget alternativ, säger premiärministern. - Allt är möjligt just nu och chanserna ökar för en andra folkomröstning, säger den brittiska professorn Catherine Barnard.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tafsmisstänkt lärare avstängd och anmäld

En lärare på en grundskola i Söderhamns kommun har stängts av från sin tjänst och polisanmälts sedan det kommit fram uppgifter om att han tafsat på flera elever. - Rektorn på skolan utförde en undersökning efter att misstankar riktades mot läraren.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Solskydd: Förskolor förbereds inför sommarsolen

Många minns med välbehag den varma och frikostiga sommarsolen. Alla njöt dock inte. På många förskolor efterlyste man skydd mot solen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.