DN > Nyheter

Monday, 16 July, 21:49

DN - 12 jul 18 kl. 18:39

Fakta i frågan: Finns det några no go-zoner i Sverige?Polisen betraktar 23 områden i Sverige som särskilt utsatta, däribland Rinkeby i Stockholm och Bergsjön i Göteborg. Men är situationen så allvarlig att de är för farliga att beträda? Är områdena “no go” för olika samhällsaktörer?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Rinkeby, Stockholm, Bergsjön, Göteborg

Dela artikeln

1657 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganFinns det några no , go-zoneri , Sverige
Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:52

En present till strejkrättsmotståndarna: lite fakta

SEKO, fackförbundet som organiserar järnvägsanställda, planerar att utöka sin strejk. Konflikten rör Öresundstågen, där arbetsgivarorganisationen Almega vill omvandla heltidsanställningar till deltider. SEKO tar nu till så kallade sympatiåtgärder, alltså utökar strejken till att innefatta anställda som inte berörs direkt av själva konflikten.

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Helsingborgs Dagblad - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 20:49

Fripassagerare till Nato. Tryggare kan Sverige vara.

Den amerikanske presidentaspiranten Donald Trump fortsätter att skapa rubriker, i lördags genom att förorda att Natomedlemmar som inte bär sin del av de militära kostnaderna – också retroaktivt – ska kastas ut ur försvarsalliansen. Om det innebär att Nato slås sönder, så får den väl slås sönder, resonerade han i sedvanlig bulldozerstil.Men till saken hör att även en mer nyanserad och betydligt mäktigare person nyligen har berört ämnet.

Expressen - 10 nov 15 kl. 00:14

"Vi kan hänga upp oss på om det är fakta"

Sverigedemokraterna har fått kritik för flygblad som varnar flyktingar från att söka sig till Sverige. I Aktuellt fick partiledare Jimmie Åkesson (SD) frågan om varför man framställer det som fakta att bärandet av niqab och burka kommer att förbjudas i Sverige. – Vi kan hänga upp oss på om det är fakta eller inte.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 07:25

Fakta: ID-kontrollerna över Öresund

Malmö Torsdagens riksdagsbeslut innebär att regeringen kan införa ID-kontroller för alla som reser in i Sverige med tåg, buss och båt från den 4 januari så som de tidigare meddelat. Hur länge ID-kontrollerna kommer att fortgå är inte känt. Hur ID-kontrollen ska utformas fastställs först i mellandagarna i en särskild förordning som Näringsdepartementet tar fram.

YLE - 09 sep 16 kl. 07:44

Schelin lyfter mens-frågan på bordet i Sverige

Den svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin tycker att det är dags att bryta tystnaden. I en intervju för nyhetsbyrån TT betonar Schelin vikten av att lyfta mens-frågan på bordet. Den idag 32-årige Schelin har spelat fotboll på elitnivå i över 15 år och är en av Sveriges mest kända damidrottsprofiler.

DN - 08 jun 18 kl. 05:57

Fakta i frågan – Har våldet ökat?

Har våldet ökat i Sverige ökat? DN:s Kristoffer Örstadius reder ut i Fakta i Frågan..

Ekonomistas - 03 feb 14 kl. 06:19

Hur handskas Riksbanken med fakta?

[English translation.] Riksbanken menar ju att hushållens skulder medför risker och att detta motiverar en stram penningpolitik med åtföljande låg inflation och hög arbetslöshet. Ett representativt påstående om varför hushållens skulder medför risker finns i ett tal nyligen av direktionsledamoten Kerstin af Jochnick (sid.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Spänningen ökar i Idlib när Turkiet slutar ge syrier skydd

Istanbul. Syriska flyktingar får inte längre skydd i Turkiet, enligt människorättsorganisationen HRW.  I stället skickas många tillbaka till Syrien där situationen blir allt mer spänd runt Idlib.

DN - 30 minuter sedan

Experter: Nigeria går om Indien i extrem fattigdom

I Nigeria lever 87 miljoner människor under fattigdomsgränsen, enligt en rapport från Brookings Institution. Landet, som är ett av Afrikas rikaste, har därmed flest antal fattiga i världen.  .

DN - 45 minuter sedan

Wiland räddade Hammarby i Borås

Hur långt kommer Hammarbys succévår att ta laget i årets allsvenska? Ska det bli kamp om guldet i höst krävs det att laget hittar tillbaka till vinnarspåret. Efter 3–2-segern mot Malmö FF den 16 maj har det bara blivit två poäng på fyra matcher.

DN - 45 minuter sedan

Mittvatten, del 24 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom..

DN - 1 timme sedan

”De eldiga” hyllades på gator och torg i Zagreb

I Frankrike hyllades världsmästaren. På samma vis hyllades silvermedaljören i fotbolls-VM, Kroatien, under måndagen i Zagreb. ”Vi är få, men vi trodde på det och det är tillräckligt”, stod det på en av hyllningsbanderollerna som mötte laget..

DN - 1 timme sedan

Världsmästarna hyllades med pompa och ståt

En väntade Hederslegion, hyllningar från brandkår, flygvapnet och lokaltrafiken och upp emot en miljon fransoser som gått man ur huse och ut på klassisk paradmark. Fransmännen sparade inte på krutet när det gällde att fira sina VM-hjältar – som mottogs som just hjältar när de kom hem till Frankrike och Paris..

DN - 1 timme sedan

Putin förnekar rysk inblandning i USA-valet

– Ryssland har aldrig och kommer aldrig att lägga sig i USA:s interna angelägenheter, sade Rysslands president Vladimir Putin efter toppmötet med USA:s president Donald Trump, där frågan gällande rysk inblandning i det amerikanska valet ska ha diskuterats..

DN - 1 timme sedan

Tre döda i frontalkrock i Ånge

Tre personer har omkommit i en trafikolycka i Ånge kommun, rapporterar lokala medier. Det är en man och en kvinna, bägge i 80-årsåldern, som färdades i den ena bilen samt en man i 35-årsåldern som satt i den andra..

DN - 1 timme sedan

Dubbningsboom i USA när Netflix satsar globalt

Netflix globala expansion har skapat en dubbningsboom – i USA. När amerikanska tittare lyssnar till svenska skådespelaren Alba August i danska serien “The rain” pratar hon engelska. Men kommer strömningsjättens satsning på dubbning att rubba svenska tittares förkärlek för undertexter?.

DN - 1 timme sedan

Hanne Kjöller: Det är omöjligt att värdera brottsoffers själsliga smärtor

KOLUMNEN. Hanne Kjöller är journalist, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter.  Skadestånd för lidande som inte kan prissättas verkar göra mer ont än gott.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.