DN > Nyheter

Thursday, 21 March, 02:18

DN - 12 jul 18 kl. 18:39

Fakta i frågan: Finns det några no go-zoner i Sverige?Polisen betraktar 23 områden i Sverige som särskilt utsatta, däribland Rinkeby i Stockholm och Bergsjön i Göteborg. Men är situationen så allvarlig att de är för farliga att beträda? Är områdena “no go” för olika samhällsaktörer?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Rinkeby, Stockholm, Bergsjön, Göteborg

Dela artikeln

2064 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganFinns det några no , go-zoneri , Sverige
Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:52

En present till strejkrättsmotståndarna: lite fakta

SEKO, fackförbundet som organiserar järnvägsanställda, planerar att utöka sin strejk. Konflikten rör Öresundstågen, där arbetsgivarorganisationen Almega vill omvandla heltidsanställningar till deltider. SEKO tar nu till så kallade sympatiåtgärder, alltså utökar strejken till att innefatta anställda som inte berörs direkt av själva konflikten.

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Helsingborgs Dagblad - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 20:49

Fripassagerare till Nato. Tryggare kan Sverige vara.

Den amerikanske presidentaspiranten Donald Trump fortsätter att skapa rubriker, i lördags genom att förorda att Natomedlemmar som inte bär sin del av de militära kostnaderna – också retroaktivt – ska kastas ut ur försvarsalliansen. Om det innebär att Nato slås sönder, så får den väl slås sönder, resonerade han i sedvanlig bulldozerstil.Men till saken hör att även en mer nyanserad och betydligt mäktigare person nyligen har berört ämnet.

Expressen - 10 nov 15 kl. 00:14

"Vi kan hänga upp oss på om det är fakta"

Sverigedemokraterna har fått kritik för flygblad som varnar flyktingar från att söka sig till Sverige. I Aktuellt fick partiledare Jimmie Åkesson (SD) frågan om varför man framställer det som fakta att bärandet av niqab och burka kommer att förbjudas i Sverige. – Vi kan hänga upp oss på om det är fakta eller inte.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 07:25

Fakta: ID-kontrollerna över Öresund

Malmö Torsdagens riksdagsbeslut innebär att regeringen kan införa ID-kontroller för alla som reser in i Sverige med tåg, buss och båt från den 4 januari så som de tidigare meddelat. Hur länge ID-kontrollerna kommer att fortgå är inte känt. Hur ID-kontrollen ska utformas fastställs först i mellandagarna i en särskild förordning som Näringsdepartementet tar fram.

YLE - 09 sep 16 kl. 07:44

Schelin lyfter mens-frågan på bordet i Sverige

Den svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin tycker att det är dags att bryta tystnaden. I en intervju för nyhetsbyrån TT betonar Schelin vikten av att lyfta mens-frågan på bordet. Den idag 32-årige Schelin har spelat fotboll på elitnivå i över 15 år och är en av Sveriges mest kända damidrottsprofiler.

DN - 08 jun 18 kl. 05:57

Fakta i frågan – Har våldet ökat?

Har våldet ökat i Sverige ökat? DN:s Kristoffer Örstadius reder ut i Fakta i Frågan..

DN - 30 jul 18 kl. 11:36

5 x Fakta i frågan: Så bra är egentligen vården i Sverige

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Viktigast av alla valfrågor för svenskarna är sjukvården – som varit föremål för flera granskningar i serien. Det här är vad som har framkommit hittills..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Leksand klart för playoff – krossade Modo

Leksand är ett steg närmare SHL. Laget vann hockeyallsvenska slutspelsserien efter att ha kört över Modo med 6–0. Nu väntar ett playoff-möte med AIK om en plats i direktkvalet till SHL mot Mora..

DN - 5 timmar sedan

Theresa May håller tal till nationen

På onsdagen bad Storbritanniens premiärminister Theresa May EU om att få skjuta upp Brexit. Kl 21 håller hon tal till nationen. DN rapporterar direkt.

DN - 5 timmar sedan

Omstritt IS-förbud klubbades igenom i Staffanstorp

På onsdagskvällen klubbade kommunstyrelsen i Staffanstorp igenom det omstridda förbudet. De som återvänder efter att de har stridit för IS ska nekas försörjningsstöd i kommunen, skriver Helsingborgs dagblad..

DN - 6 timmar sedan

Lindstedt fick gå i förtid på grund av Gui Minhai

Nya uppgifter: UD fick lämna Kina tidigare på grund av hanteringen av fallet med den fängslade bokförläggaren..

DN - 7 timmar sedan

Calle Halfvarsson sjuk – kan missa världscupavslutningen

Calle Halfvarsson riskerar att missa världscupavslutningen i Québec i helgen. Den svenske skidstjärnan har blivit sjuk..

DN - 13 timmar sedan

”Diskrimineringen måste upphöra”

Ökad utbildning om funktionsnedsättningar krävs..

DN - 11 timmar sedan

”Sortera inte bort foster med Downs syndrom”

Även annorlunda barn måste vara välkomna till världen..

DN - 16 timmar sedan

Mona blev våldtagen av läkaren

Det hände när en läkare i Sverige skulle ge henne ett ”oskuldsintyg”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.