DN > Nyheter

Monday, 24 September, 17:09

DN - 12 jul 18 kl. 18:39

Fakta i frågan: Finns det några no go-zoner i Sverige?Polisen betraktar 23 områden i Sverige som särskilt utsatta, däribland Rinkeby i Stockholm och Bergsjön i Göteborg. Men är situationen så allvarlig att de är för farliga att beträda? Är områdena “no go” för olika samhällsaktörer?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Rinkeby, Stockholm, Bergsjön, Göteborg

Dela artikeln

2064 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganFinns det några no , go-zoneri , Sverige
Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:52

En present till strejkrättsmotståndarna: lite fakta

SEKO, fackförbundet som organiserar järnvägsanställda, planerar att utöka sin strejk. Konflikten rör Öresundstågen, där arbetsgivarorganisationen Almega vill omvandla heltidsanställningar till deltider. SEKO tar nu till så kallade sympatiåtgärder, alltså utökar strejken till att innefatta anställda som inte berörs direkt av själva konflikten.

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Helsingborgs Dagblad - 14 sep 15 kl. 17:44

Sverige måste skrota Ernst Rolf-doktrinen.

Svensk försvarspolitik hade samma refräng i över två decennier. Den kan kallas Ernst Rolf-doktrinen, efter revykungens paradnummer: Bättre och bättre dag för dag. Med östblockets fall ansågs risken försvinna för anfallskrig mellan stater i Europa.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 20:49

Fripassagerare till Nato. Tryggare kan Sverige vara.

Den amerikanske presidentaspiranten Donald Trump fortsätter att skapa rubriker, i lördags genom att förorda att Natomedlemmar som inte bär sin del av de militära kostnaderna – också retroaktivt – ska kastas ut ur försvarsalliansen. Om det innebär att Nato slås sönder, så får den väl slås sönder, resonerade han i sedvanlig bulldozerstil.Men till saken hör att även en mer nyanserad och betydligt mäktigare person nyligen har berört ämnet.

Expressen - 10 nov 15 kl. 00:14

"Vi kan hänga upp oss på om det är fakta"

Sverigedemokraterna har fått kritik för flygblad som varnar flyktingar från att söka sig till Sverige. I Aktuellt fick partiledare Jimmie Åkesson (SD) frågan om varför man framställer det som fakta att bärandet av niqab och burka kommer att förbjudas i Sverige. – Vi kan hänga upp oss på om det är fakta eller inte.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 07:25

Fakta: ID-kontrollerna över Öresund

Malmö Torsdagens riksdagsbeslut innebär att regeringen kan införa ID-kontroller för alla som reser in i Sverige med tåg, buss och båt från den 4 januari så som de tidigare meddelat. Hur länge ID-kontrollerna kommer att fortgå är inte känt. Hur ID-kontrollen ska utformas fastställs först i mellandagarna i en särskild förordning som Näringsdepartementet tar fram.

YLE - 09 sep 16 kl. 07:44

Schelin lyfter mens-frågan på bordet i Sverige

Den svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin tycker att det är dags att bryta tystnaden. I en intervju för nyhetsbyrån TT betonar Schelin vikten av att lyfta mens-frågan på bordet. Den idag 32-årige Schelin har spelat fotboll på elitnivå i över 15 år och är en av Sveriges mest kända damidrottsprofiler.

DN - 08 jun 18 kl. 05:57

Fakta i frågan – Har våldet ökat?

Har våldet ökat i Sverige ökat? DN:s Kristoffer Örstadius reder ut i Fakta i Frågan..

DN - 30 jul 18 kl. 11:36

5 x Fakta i frågan: Så bra är egentligen vården i Sverige

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Viktigast av alla valfrågor för svenskarna är sjukvården – som varit föremål för flera granskningar i serien. Det här är vad som har framkommit hittills..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

”MUF:s påståenden om lärarutbildningarna är flummiga”

REPLIK DN DEBATT 21/9. Den som tror att 28 olika lärosätens uppläggning och innehåll för det stora antal lärarprogram som finns kan beskrivas med dessa tre lösryckta teser kan inte tas för annat än totalt okunnig. Eller för att använda Dousas eget favoritvokabulär: det är helt enkelt flummiga påståenden, skriver pedagogikforskaren Michael Tengberg..

DN - 10 minuter sedan

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-allians

Alliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..

DN - 15 minuter sedan

”Vi blockerar alla med hatiskt och kränkande språkbruk”

Det finns tydliga riktlinjer på migrationsminister Heléne Fritzons Facebook-sida. Den senaste tiden har ett flertal personer blivit blockerade på grund av hatiskt och kränkande språkbruk, skriver ministerns pressekreterare Joanna Abrahamsson..

DN - 15 minuter sedan

”Den hårda gränsen för godkänt skapar onödig utslagning”

REPLIK DN DEBATT 18/9. Isak Skogstads förslag är bra, men kan bli betydligt bättre. Den skarpa gränsen mellan godkända och icke godkända betyg leder till att det sociala uppdraget blandas med kunskapsuppdraget.

DN - 15 minuter sedan

Johnsson Fornarve (V) blir andre vice talman

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir riksdagens andre vice talman. Det stod klart efter en utdragen omröstning på måndagseftermiddagen..

DN - 30 minuter sedan

Kulturjournalisten Anneli Dufva till Dramaten

Dramaten anställer kulturjournalisten Anneli Dufva som dramaturg och redaktör. Den 1 oktober tillträder hon tjänsten. .

DN - 45 minuter sedan

Martin Liby Troein: Venezuela är en politiskt skapad katastrof

Ekonomin är i fritt fall, demokratin är kollapsad och staten är både havererad och hänsynslös. Venezuela är en på alla vis politiskt producerad katastrof..

DN - 30 minuter sedan

”Det är inte valfusk att vara dålig på att räkna”

Länsstyrelsen bekräftar att en handfull rösträknare i Stockholm plockades bort för att de inte klarade av sin uppgift. Men man misstänker inget valfusk. – Det är inte brottsligt att vara dålig på att räkna, säger Jonas Johansson, presschef på Länsstyrelsen..

DN - 45 minuter sedan

”Partierna måste satsa mer på äldre politiker”

Åldersfördelningen i den nya riksdagen är bedrövlig. Trots att antalet pensionärer blir allt fler är bara fyra ledamöter äldre än 68 år. Nu måste partierna bättre ta till vara äldres erfarenhet, skriver 79-åriga Birgitta Bolinder..

DN - 1 timme sedan

Ballon d'Or börjar delas ut till kvinnliga spelare

För första gången i historien kommer det prestigefyllda priset Ballon d'Or, som går till Europas bästa fotbollsspelare, att delas ut till en kvinnlig spelare. – Det är ju superkul och verkligen på tiden. Bra att det händer saker och inte bara blir snack, säger Piteås anfallare Nina Jakobsson till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.