Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 15 November, 18:28

Liknande nyheter

Taggar: Ett partisom , gör, skillnad, folkoch , folk
DN - 10 aug 18 kl. 14:46

Magdalena Andersson: SD ett parti för höginkomsttagare

Sverigedemokraternas politik är ett hot mot den svenska välfärden. Det hävdar Socialdemokraterna, som på fredagen kallade till presskonferens för att gå igenom Sverigedemokraternas ekonomiska politik.  – De är inte ett parti för vanligt folk, utan ett parti för höginkomsttagare, säger finansminister Magdalena Andersson (S)..

Sydsvenskan - 25 aug 14 kl. 12:05

"Till skillnad från Lukas Moodysson såg jag oacceptabla handlingar från motdemonstranter"

Jag var, liksom många andra, på plats vid Svenskarnas partis möte på Limhamns torg och har läst allt som jag har hittat om händelserna och står kvar med en frustration över hur olika syn människor kan ha på ett och samma skede. Jag läser Lukas Moodyssons text. Han är en i raden av flera som ifrågasätter polisens förmåga att kommunicera.

Politologerna - 25 maj 14 kl. 08:42

Behöver du personrösta? Det beror på vilket parti du röstar på.

För detta inlägg har Elias Markstedt bistått med dataanalyser. Svenska väljare har nu sedan ganska lång tid tillbaka haft möjligheten att personkryssa den kandidat de i första hand vill ska väljas för det parti väljaren röstar på. I det här inlägget ska vi ta en snabb titt på hur stora skillnaderna mellan olika kandidater för samma parti egentligen är när det gäller åsikter i politiska frågor, samt om sammanhållningen är större eller mindre inom vissa partier.

Dagen - 26 jan 12 kl. 06:00

KD - Sveriges värdeorieterade parti

KD skulle kunna spela rollen som Sveriges ända värde och social-konservativa parti och därmed fylla detta ideologiska tomrum i svensk politik och i svensk riksdag. Men KD måste lägga sig i mitten när det gäller ekonomi och fördelningspolitik, men även vidta följande åtgärder för att växa: 1) Profilera sig som ett värde och social-konservativt parti för alla oavsett social situation och religion och därmed göra en klar skillnad på tro/religion och politik. Frikyrko-stämpeln måste bort och att det klart ska signaleras att KD inte är ett direkt kristet parti och inget konfesionellt sådant.

Barometern - 24 sep 14 kl. 07:13

Vilka röstade på rädslans parti?

Ja, nu har vi äntligen haft val i Sverige och resultatet är en stor framgång för SD. Men jag kan inte låta bli att fundera över vilka som är deras väljare. Det är många som röstat på SD men var finns de?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Åkesson: "Inga SD:are väljer ett nazistiskt parti" – eller?Öppnar för samarbete med de borgerliga

I en intervju med Dagens Nyheter pratar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om nazistiska Svenskarnas parti – och hävdar att det inte är någon risk att missnöjda SD:are väljer det partiet i stället för hans eget.–  Nej, det är ingen större risk. Det är inga sverigedemokrater som väljer ett nazistiskt parti.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 11:00

"Det handlar om att göra skillnad"

Foto: Tommy Svensson
Det surrar i riksdagen denna onsdag. Tv-fotografer filmar genom glasdörrarna in i plenisalen där statsminister Fredrik Reinfeldt debatterar EU med de andra partiledarna. Begrepp som utsläppsrätter, klimatmål och frihandelsavtal virvlar i luften.

YLE - 22 mar 15 kl. 05:11

Varför är vi så ovilliga att tala om vilket parti vi röstar på?

Många tiger om vilket parti de röstar på. Samtidigt engagerar sakfrågor människor att tycka till. Sociala medier ger också mer utrymme för att föra fram sin åsikt.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 11:07

Yougov: SD största parti med 28.5% av väljarstödet

I Yougovs nya opinionsundersökning med ett urval ur en självrekryterad panel (=frivilliga) blir Sverigedemokraterna största parti om det vore val idag med 28.5% av rösterna. Även om alla automatiskt kritiserar Yougov för att göra sitt stickprov ur en självrekryterad panel och inte trakassera folk via telefon i hemmet, så var det just YouGov och Sentio som med självrekryterade paneler hade mest korrekt utfall i fallet SD i valet 2014.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:00

Alternativet vill inte stödja något särskilt parti

Foto: Tommy Svensson
Alternativet är Bromöllas missnöjesparti, som siktar på att sitta i opposition om de får mandat i kommunfullmäktige. De tänker inte ha något bestämt partiprogram utan vill föra en dialog med väljarna kring varje fråga.
Varför är du politiskt aktiv?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Fremskrittspartiet lovar mindre fest

Det norska Fremskrittspartiet (FRP) kritiseras för att ha haft ovanligt höga utgifter för fest och nöje under förra året. Nu lovar partiet att det har tagit tag i kostnaderna. – Vi har förståelse för att utgifterna väcker reaktioner, säger partisekreter.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Northug sågar Sverige: "Sorgligaste någonsin"

Han har sagt att hans egen form är "historiskt dålig" inför årets säsong. Men när den norske skidprofilen Petter Northug bedömer årets svenska herrlandslag – Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Tho.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Skivbolag förbjuds ge ut Entombed-album

Det svenska metallbandet Entombed forsätter att upphovsrättstvista. Fyra av bandets nuvarande medlemmar har tidigare stämt skivbolaget Threeman Recordings, som ägs av den tidigare medlemmen Alex Hellid. De hävdar att bolaget gett ut Entombedalbum utan d.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Chanserna ökar för andra omröstning"

Brexitavtalet är inte bra nog, säger Theresa Mays belackare, som vill att hon ska avgå. Det finns inget alternativ, säger premiärministern. – Allt är möjligt just nu och chanserna ökar för en andra folkomröstning, säger den brittiska professorn Catherin.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

M och SD höjer skatten i Staffanstorp med 40 öre

Sonesson (M): ”Vi ser det som en nödvändighet tyvärr.”.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kärnfullt och bildstarkt när fotografen Anna Sundström gör musik

Jonn Palmér Jeppsson sjunker ner i Mirny Mine..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Jack Majgaard Jensen tar över Lunds BK

Jack Majgaard Jensen är klar som tränare för Lunds BK nästa säsong.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flera skadade när skolbussar krockade

Två skolbussar har krockat i byn Ammerndorf utanför Nürnberg i Tyskland, rapporterar lokala medier. Enligt polisen har de två fullastade bussarna frontalkrockat, varpå en bil kört in i en av dem. Ett flertal barn har skadats, det är dock oklart hur mång.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tågåkare kan få bättre villkor i EU

Bättre ersättningsregler vid förseningar, lättare att köpa biljetter för långa sammanhängade resor och rätt att ta med sig cykeln. Det är några av de förbättringar som EU-parlamentet vill få till för Europas tågpassagerare. "Det är oacceptabelt att det.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

RubrikOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.