Sydsvenskan > Opinion

Monday, 18 February, 10:06

Liknande nyheter

Taggar: Ett partisom , gör, skillnad, folkoch , folk
DN - 10 aug 18 kl. 14:46

Magdalena Andersson: SD ett parti för höginkomsttagare

Sverigedemokraternas politik är ett hot mot den svenska välfärden. Det hävdar Socialdemokraterna, som på fredagen kallade till presskonferens för att gå igenom Sverigedemokraternas ekonomiska politik.  – De är inte ett parti för vanligt folk, utan ett parti för höginkomsttagare, säger finansminister Magdalena Andersson (S)..

Sydsvenskan - 25 aug 14 kl. 12:05

"Till skillnad från Lukas Moodysson såg jag oacceptabla handlingar från motdemonstranter"

Jag var, liksom många andra, på plats vid Svenskarnas partis möte på Limhamns torg och har läst allt som jag har hittat om händelserna och står kvar med en frustration över hur olika syn människor kan ha på ett och samma skede. Jag läser Lukas Moodyssons text. Han är en i raden av flera som ifrågasätter polisens förmåga att kommunicera.

Politologerna - 25 maj 14 kl. 08:42

Behöver du personrösta? Det beror på vilket parti du röstar på.

För detta inlägg har Elias Markstedt bistått med dataanalyser. Svenska väljare har nu sedan ganska lång tid tillbaka haft möjligheten att personkryssa den kandidat de i första hand vill ska väljas för det parti väljaren röstar på. I det här inlägget ska vi ta en snabb titt på hur stora skillnaderna mellan olika kandidater för samma parti egentligen är när det gäller åsikter i politiska frågor, samt om sammanhållningen är större eller mindre inom vissa partier.

Dagen - 26 jan 12 kl. 06:00

KD - Sveriges värdeorieterade parti

KD skulle kunna spela rollen som Sveriges ända värde och social-konservativa parti och därmed fylla detta ideologiska tomrum i svensk politik och i svensk riksdag. Men KD måste lägga sig i mitten när det gäller ekonomi och fördelningspolitik, men även vidta följande åtgärder för att växa: 1) Profilera sig som ett värde och social-konservativt parti för alla oavsett social situation och religion och därmed göra en klar skillnad på tro/religion och politik. Frikyrko-stämpeln måste bort och att det klart ska signaleras att KD inte är ett direkt kristet parti och inget konfesionellt sådant.

Barometern - 24 sep 14 kl. 07:13

Vilka röstade på rädslans parti?

Ja, nu har vi äntligen haft val i Sverige och resultatet är en stor framgång för SD. Men jag kan inte låta bli att fundera över vilka som är deras väljare. Det är många som röstat på SD men var finns de?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Åkesson: "Inga SD:are väljer ett nazistiskt parti" – eller?Öppnar för samarbete med de borgerliga

I en intervju med Dagens Nyheter pratar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om nazistiska Svenskarnas parti – och hävdar att det inte är någon risk att missnöjda SD:are väljer det partiet i stället för hans eget.–  Nej, det är ingen större risk. Det är inga sverigedemokrater som väljer ett nazistiskt parti.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 11:00

"Det handlar om att göra skillnad"

Foto: Tommy Svensson
Det surrar i riksdagen denna onsdag. Tv-fotografer filmar genom glasdörrarna in i plenisalen där statsminister Fredrik Reinfeldt debatterar EU med de andra partiledarna. Begrepp som utsläppsrätter, klimatmål och frihandelsavtal virvlar i luften.

YLE - 22 mar 15 kl. 05:11

Varför är vi så ovilliga att tala om vilket parti vi röstar på?

Många tiger om vilket parti de röstar på. Samtidigt engagerar sakfrågor människor att tycka till. Sociala medier ger också mer utrymme för att föra fram sin åsikt.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 11:07

Yougov: SD största parti med 28.5% av väljarstödet

I Yougovs nya opinionsundersökning med ett urval ur en självrekryterad panel (=frivilliga) blir Sverigedemokraterna största parti om det vore val idag med 28.5% av rösterna. Även om alla automatiskt kritiserar Yougov för att göra sitt stickprov ur en självrekryterad panel och inte trakassera folk via telefon i hemmet, så var det just YouGov och Sentio som med självrekryterade paneler hade mest korrekt utfall i fallet SD i valet 2014.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:00

Alternativet vill inte stödja något särskilt parti

Foto: Tommy Svensson
Alternativet är Bromöllas missnöjesparti, som siktar på att sitta i opposition om de får mandat i kommunfullmäktige. De tänker inte ha något bestämt partiprogram utan vill föra en dialog med väljarna kring varje fråga.
Varför är du politiskt aktiv?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Minnesord om Hans Lindell

Hans Lindell, Malmö, har avlidit i en ålder av 74 år..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Riksbanken delar ut 3,8 miljarder

Riksbankens fullmäktige föreslår att Riksbanken levererar in 3,8 miljarder kronor till statskassan i år, enligt ett pressmeddelande från Riksbanken. Förslaget baseras på de riktlinjer som gällt för Riksbankens utdelning sedan 1988, som stadgar att 80 pr.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Zoégas minskade utsläppen – då ökade produktionen

Miljösatsningar kan vara en god affär..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Näringslivsdirektören i Malmö stad slutar

Pehr Andersson lämnar posten efter tio år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Alla familjer är fulla av elände"

De tillhör en stor Tornedalsfamilj där en person ska dö. Nina Wähäs nya roman är en skröna och en annorlunda mordgåta. Men hon försöker också rädda en snart förlorad värld..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förväntat men skojigt om självhjälp

Maria G Francke läser om Marianne Powers jakt på lyckan..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hollywoods författare hyllade de sina

"Can you ever forgive me?" och "Eighth grade". Det är de två bäst skrivna filmerna som kom ut ur Hollywood under fjolåret.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Gunvor Hofmos dikter är en litterär händelse

Gunvor Hofmos dikter är en litterär händelse, skriver Eva Ström..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny vd för Handelsbanken

Handelsbanken har utsett Carina Åkerström till ny vd och koncernchef, skriver banken i ett pressmeddelande. Hon tillträder sin befattning den 27 mars, och efterträder nuvarande vd Anders Bouvin som går i pension..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brand i gatukök i Lund

Räddningstjänsten larmades till en brand vid en bensinstation på måndagsmorgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.