Nyteknik > Teknik

Thursday, 15 November, 18:07

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, framtidens, textilhantering
GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Satsar stort på framtidens textilhantering

Det första större projektet som ska använda testanläggningen Wargön Innovation har nu blivit beviljat stöd. Från juni i år och två år framåt ska projektet WargoTex Development utveckla möjligheterna att bättre ta tillvara på kasserad textil..

Dagensanalys.se - 07 feb 17 kl. 15:00

Marknadsföringsjätten WPP satsar på VR-teknologi

WPP har nyligen gått med att man investerar i VR-företaget SubVRsive – som specialiserar sig på att marknadsföring för just VR och AR, som av många spås bli framtidens teknologi. SubVRsive grundades 2015 i Austin, som ligger i amerikanska delstaten Texas. Läs mer: VR och AI spås bli en stor del av framtidens kundupplevelse Man samarbetar med olika innehållsskapare, regissörer och utvecklare för att skapa ”interaktiva upplevelser” för VR-enheter och även ”vanliga” datorer.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:04

Framtidens Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad styrs i dag av en brokig Folkpartiledd majoritet där M, MP, C och ÅÅ också ingår.
Min förhoppning är att väljarna ska rösta fram en tydlig röd-grön majoritet. Jag kommer i mitt arbete söka stöd för ett samarbete där Kristianstads bästa står över såväl cementerad blockpolitik som politiska låsningar.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:53

Framtidens busstrafik bör vara behovsstyrd

Det är enligt min mening märkligt att det i en så stor satsning på kollektiv­trafiken inte finns utrymme för servicelinjerna som fyllde ett viktigt och angeläget behov. Det gick tydligen bra att avveckla flygbussar till flygplatsen de dagar det inte fanns några flygavgångar, skriver Lennart Sundqvist. Häromdagen stod en dam i 90-årsåldern mitt på busstorget vid järnvägsstationen i Växjö och såg villrådig ut.

VA - 09 mar 11 kl. 15:35

Riskkapitalfond satsar på svensk miljöteknik

9 mars Flera svenska profiler inom riskkapitalbranschen, däribland den tidigare vd:n för Medivir i spetsen, Jonas Frick, har sedan i fjol arbetat med att ta fram en fond som satsar på svensk miljöteknik. Fonden som kallas Alder investerar i onoterade företag inom miljötekniksektorn och den satsar på bolag som har potential att växa, men som redan nu har en existerande affär som omsätter mellan 30-500 miljoner kronor och alltså redan har utvecklat tekniker som fungerar och som säljer. Det handlar inte om företag som är helt oetablerade.

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 12 kl. 10:42

Framtidens bank finns i mobilen

Hur ser framtidens bank ut? Ännu färre kontor och större fokus på tekniska lösningar är ett troligt scenario. ?

Nyteknik - 13 nov 15 kl. 14:23

Hon skapar framtidens fabrik

SSF satsar 250 miljoner kronor på åtta projekt för framtidens produktion. Ett av dem ska få robotar att lära sig av människor på ett naturligt sätt..

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Länstidningen i Jämtland - 08 jul 17 kl. 11:15

Gratis wifi i stan när stadskärnan satsar

Gratis wifi, flödesmätningar och en ny mötesplats är några av satsningarna. De är en del av projektet Framtidens stadskärna.
– Det här ska vara en plats för alla åldrar, säger Calle Hedman, projektledare Framtidens stadskärna, Destination Östersund..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Effektivare produktion och ökad konkurrenskraft med smarta lager

Fästelementsexperten Bossard hjälper sina kunder att stärka deras konkurrenskraft. Med automatiserade logistiksystem får kunden kontroll över lagersaldot, vilket minimerar både driftstopp och manuella processer..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Consid och Ny Teknik i nytt podcastsamarbete

Ny Teknik går in som mediepartner i Consids serie Digitala influencer-podden. Första gästen är Microsofts förra Sverigechef Joacim Damgard..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nokia är tillbaka med en ny telefon – som har Snake installerat

Nokia tar i från tårna och släpper en ny knapptelefon utrustad med Snake..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Raspberry Pi 3 blir både billigare och mindre

Minidatorn kommer i ett lite mer kompakt format. I dag släpptes nya modellen Pi 3 Model A+..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Så ska kilot säkras för all framtid

Kilot så som det definieras i dag kan snart vara historia. I stället för att hänvisa till en artefakt ska enheten förankras i något betydligt mer beständigt..

Nyteknik - 5 timmar sedan

BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil

BWM i3 är elbilen som kan återvinnas till 95 procent, gjord på bland annat ull och PET-flaskor. Den kan dessutom laddas upp hemma på fyra timmar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenska båtsuccén Alukin Boats startade i garaget

Det började med att de ville ha den perfekta båten. Tio år senare bygger de aluminiumbåtar som klarar tuff skärgårdsmiljö året om. Och nu väntar en internationell marknad..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Waymo lanserar tjänst med autonoma taxibilar

De blev först med att få testa sina autonoma fordon i Kalifornien utan säkerhetsförare. I december lanserar Waymo en taxitjänst i Phoenix. Totalt ska de självkörande bilarna täcka ett område på 160 kvadratkilometer..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Håkan Buskhe om Saabs sparpaket – ”vi gallrar produkter som inte har lönsamhet”

Färre produkter ska lyfta försvarskoncernen Saab. På bolagets kapitalmarknadsdag, bekräftade vd:n Håkan Buskhe förändringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.