Nyteknik > Teknik

Monday, 23 July, 15:44

Nyteknik - 12 jul 18 kl. 18:00

Satsar på framtidens textilhanteringI Sverige konsumeras 130 000 ton textilier varje år, och bara en femtedel samlas in för återbruk..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

108 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, framtidens, textilhantering
GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Satsar stort på framtidens textilhantering

Det första större projektet som ska använda testanläggningen Wargön Innovation har nu blivit beviljat stöd. Från juni i år och två år framåt ska projektet WargoTex Development utveckla möjligheterna att bättre ta tillvara på kasserad textil..

Dagensanalys.se - 07 feb 17 kl. 15:00

Marknadsföringsjätten WPP satsar på VR-teknologi

WPP har nyligen gått med att man investerar i VR-företaget SubVRsive – som specialiserar sig på att marknadsföring för just VR och AR, som av många spås bli framtidens teknologi. SubVRsive grundades 2015 i Austin, som ligger i amerikanska delstaten Texas. Läs mer: VR och AI spås bli en stor del av framtidens kundupplevelse Man samarbetar med olika innehållsskapare, regissörer och utvecklare för att skapa ”interaktiva upplevelser” för VR-enheter och även ”vanliga” datorer.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:04

Framtidens Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad styrs i dag av en brokig Folkpartiledd majoritet där M, MP, C och ÅÅ också ingår.
Min förhoppning är att väljarna ska rösta fram en tydlig röd-grön majoritet. Jag kommer i mitt arbete söka stöd för ett samarbete där Kristianstads bästa står över såväl cementerad blockpolitik som politiska låsningar.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:53

Framtidens busstrafik bör vara behovsstyrd

Det är enligt min mening märkligt att det i en så stor satsning på kollektiv­trafiken inte finns utrymme för servicelinjerna som fyllde ett viktigt och angeläget behov. Det gick tydligen bra att avveckla flygbussar till flygplatsen de dagar det inte fanns några flygavgångar, skriver Lennart Sundqvist. Häromdagen stod en dam i 90-årsåldern mitt på busstorget vid järnvägsstationen i Växjö och såg villrådig ut.

VA - 09 mar 11 kl. 15:35

Riskkapitalfond satsar på svensk miljöteknik

9 mars Flera svenska profiler inom riskkapitalbranschen, däribland den tidigare vd:n för Medivir i spetsen, Jonas Frick, har sedan i fjol arbetat med att ta fram en fond som satsar på svensk miljöteknik. Fonden som kallas Alder investerar i onoterade företag inom miljötekniksektorn och den satsar på bolag som har potential att växa, men som redan nu har en existerande affär som omsätter mellan 30-500 miljoner kronor och alltså redan har utvecklat tekniker som fungerar och som säljer. Det handlar inte om företag som är helt oetablerade.

YLE - 9 timmar sedan

Elöverföringspriserna fortsätter att gå upp - många privatpersoner satsar på egen el med solpaneler

Många satsar på solpaneler för att slippa de allt högre elräkningarna. Carunas elöverföringsavgifter väntas stiga på grund av fortsatta investeringar..

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 12 kl. 10:42

Framtidens bank finns i mobilen

Hur ser framtidens bank ut? Ännu färre kontor och större fokus på tekniska lösningar är ett troligt scenario. ?

Nyteknik - 13 nov 15 kl. 14:23

Hon skapar framtidens fabrik

SSF satsar 250 miljoner kronor på åtta projekt för framtidens produktion. Ett av dem ska få robotar att lära sig av människor på ett naturligt sätt..

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Pendeltågstation snart åter i drift

Pendeltågstationen Stockholm City beräknas kunna öppna för trafik i slutet av veckan, skriver SL i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nu ska billiga ”folkbilen” sluta att tillverkas

Lågprisbilen har nått vägs ände, efter tio år på marknaden..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Det amerikanska bombplanets krasch i svenska Åsaka

TEKNIKHISTORIA. Ett radiostyrt amerikanskt bombplan skulle anfalla en tysk ubåtsbas, men kom ur kurs. Det störtade till slut i skogen utanför några svenska byar, där skadorna blev stora..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Motorväg i Afrika del av Kinas nya sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Tesla tigger pengar från underleverantörer

Frågetecknen hopar sig nu kring Teslas kassatillgångar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nu försöker de sälja in sitt flygande tåg

Du kliver på flygplanskroppen vid din lokala tågstation. På flygfältet kopplas en deltavinge på – sedan lyfter ekipaget. Franska ”Link & Fly” har redan väckt stort intresse i Asien..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Var ute och simmade – hittade granat

Man tog ett kvällsbad i danska Lille Kulgab och fann ett oroväckande fynd..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nasa ska flyga närmare solen än Ikaros

För Ikaros gick det inte så bra, men det avskräcker inte Nasa. USA:s rymdstyrelse skickar snart en sond till solens korona, sju gånger närmare vår stjärna än något mänskligt bygge tidigare varit..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Konstnär och Elon Musik överens efter bråk om enhörning

En utdragen dispyt mellan Elon Musk och konstnären Tom Edwards har fått ett lyckligt slut, skriver The Guardian..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Kinesiska myndigheter inleder utredning efter vaccinskandal

Kinas premiärminister Li Keqiang har beslutat att en vaccinskandal i landet ska utredas. Skandalen har enligt honom gått över en moralisk gräns och han uppmanar till stränga straff för inblandade företag och människor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.