Nyteknik > Teknik

Friday, 21 September, 10:16

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, framtidens, textilhantering
GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Satsar stort på framtidens textilhantering

Det första större projektet som ska använda testanläggningen Wargön Innovation har nu blivit beviljat stöd. Från juni i år och två år framåt ska projektet WargoTex Development utveckla möjligheterna att bättre ta tillvara på kasserad textil..

Dagensanalys.se - 07 feb 17 kl. 15:00

Marknadsföringsjätten WPP satsar på VR-teknologi

WPP har nyligen gått med att man investerar i VR-företaget SubVRsive – som specialiserar sig på att marknadsföring för just VR och AR, som av många spås bli framtidens teknologi. SubVRsive grundades 2015 i Austin, som ligger i amerikanska delstaten Texas. Läs mer: VR och AI spås bli en stor del av framtidens kundupplevelse Man samarbetar med olika innehållsskapare, regissörer och utvecklare för att skapa ”interaktiva upplevelser” för VR-enheter och även ”vanliga” datorer.

UNT - 2 timmar sedan

Regionen satsar på båtturism

Region Uppsala satsar tre miljoner kronor på turismen på den uppländska kusten..

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:04

Framtidens Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad styrs i dag av en brokig Folkpartiledd majoritet där M, MP, C och ÅÅ också ingår.
Min förhoppning är att väljarna ska rösta fram en tydlig röd-grön majoritet. Jag kommer i mitt arbete söka stöd för ett samarbete där Kristianstads bästa står över såväl cementerad blockpolitik som politiska låsningar.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:53

Framtidens busstrafik bör vara behovsstyrd

Det är enligt min mening märkligt att det i en så stor satsning på kollektiv­trafiken inte finns utrymme för servicelinjerna som fyllde ett viktigt och angeläget behov. Det gick tydligen bra att avveckla flygbussar till flygplatsen de dagar det inte fanns några flygavgångar, skriver Lennart Sundqvist. Häromdagen stod en dam i 90-årsåldern mitt på busstorget vid järnvägsstationen i Växjö och såg villrådig ut.

VA - 09 mar 11 kl. 15:35

Riskkapitalfond satsar på svensk miljöteknik

9 mars Flera svenska profiler inom riskkapitalbranschen, däribland den tidigare vd:n för Medivir i spetsen, Jonas Frick, har sedan i fjol arbetat med att ta fram en fond som satsar på svensk miljöteknik. Fonden som kallas Alder investerar i onoterade företag inom miljötekniksektorn och den satsar på bolag som har potential att växa, men som redan nu har en existerande affär som omsätter mellan 30-500 miljoner kronor och alltså redan har utvecklat tekniker som fungerar och som säljer. Det handlar inte om företag som är helt oetablerade.

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 12 kl. 10:42

Framtidens bank finns i mobilen

Hur ser framtidens bank ut? Ännu färre kontor och större fokus på tekniska lösningar är ett troligt scenario. ?

Nyteknik - 13 nov 15 kl. 14:23

Hon skapar framtidens fabrik

SSF satsar 250 miljoner kronor på åtta projekt för framtidens produktion. Ett av dem ska få robotar att lära sig av människor på ett naturligt sätt..

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Medeltida sigill hittat på Biskops Arnö

En sigillstämpel som tillhört en ärkebiskop på 1300-talet har hittats på Biskops Arnö. Enligt arkeologerna är det ett ovanligt fynd..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så "grönmålar" företag för att du ska handla

Grönt, hållbart, ekologiskt – och etiskt. Det kan verka lätt att välja miljövänligt. Men hur vet man om företag och organisationer verkligen håller vad de lovar?.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Facebook byter arbetssätt vid politiska valkampanjer

Facebook kommer inte längre att skicka ut anställda till politiska kampanjkontor för att erbjuda tjänster inför val, som företaget gjorde vid presidentvalet i USA 2016..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nya affärsmodellen: solel som tjänst

Allt fler affärsmodeller dyker upp för solceller. Den senaste är solel som tjänst. Järfälla kommun är först ut..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Verksamhetsnära it-utveckling på Migrationsverket

Spännande innovation och korsfunktionella team utmärker Migrationsverkets it-arbete. Genom att utvecklingsteamen arbetar nära verksamheten fångar man upp kraven bra och kan snabbt få ut nya funktioner..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Ferraris nya lyxmodeller är de mest kraftfulla någonsin

Nya Monza SP1 och SP2 är inga instegsmodeller. Ferrari har kombinerat en klassisk retrodesign med den mest kraftfulla motor som företaget någonsin har satt i en gatbil..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Gigantiska tankers ska rymma terminalernas olja

USA håller på att ta tillbaka rollen som en av världens största oljeexportörer. Det kräver en ny infrastruktur – bland annat terminaler ute till havs som kan hantera den nya generationens megatankers..

Nyteknik - 20 timmar sedan

SMHI varnar för kommande storm

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar som väntas dra in över västkusten..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Cooks legendariska skepp Endeavour nära att hittas

För 250 år sedan bar hon de första européerna till Australien. Nu kan det legendariska segelfartyget Endeavour ha hittats – vid USA:s östkust..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Det här var orsaken till kraschen med Jas 39 Gripen i somras

Jas Gripen-planet kraschade utanför Ronneby i slutet av augusti. Utredningsledare har nu fått svar på vad planet kolliderade med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.