Nyteknik > Teknik

Monday, 18 February, 09:42

Nyteknik - 12 jul 18 kl. 18:00

Satsar på framtidens textilhanteringI Sverige konsumeras 130 000 ton textilier varje år, och bara en femtedel samlas in för återbruk..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

119 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, framtidens, textilhantering
GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Satsar stort på framtidens textilhantering

Det första större projektet som ska använda testanläggningen Wargön Innovation har nu blivit beviljat stöd. Från juni i år och två år framåt ska projektet WargoTex Development utveckla möjligheterna att bättre ta tillvara på kasserad textil..

Dagensanalys.se - 07 feb 17 kl. 15:00

Marknadsföringsjätten WPP satsar på VR-teknologi

WPP har nyligen gått med att man investerar i VR-företaget SubVRsive – som specialiserar sig på att marknadsföring för just VR och AR, som av många spås bli framtidens teknologi. SubVRsive grundades 2015 i Austin, som ligger i amerikanska delstaten Texas. Läs mer: VR och AI spås bli en stor del av framtidens kundupplevelse Man samarbetar med olika innehållsskapare, regissörer och utvecklare för att skapa ”interaktiva upplevelser” för VR-enheter och även ”vanliga” datorer.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:04

Framtidens Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad styrs i dag av en brokig Folkpartiledd majoritet där M, MP, C och ÅÅ också ingår.
Min förhoppning är att väljarna ska rösta fram en tydlig röd-grön majoritet. Jag kommer i mitt arbete söka stöd för ett samarbete där Kristianstads bästa står över såväl cementerad blockpolitik som politiska låsningar.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:53

Framtidens busstrafik bör vara behovsstyrd

Det är enligt min mening märkligt att det i en så stor satsning på kollektiv­trafiken inte finns utrymme för servicelinjerna som fyllde ett viktigt och angeläget behov. Det gick tydligen bra att avveckla flygbussar till flygplatsen de dagar det inte fanns några flygavgångar, skriver Lennart Sundqvist. Häromdagen stod en dam i 90-årsåldern mitt på busstorget vid järnvägsstationen i Växjö och såg villrådig ut.

VA - 09 mar 11 kl. 15:35

Riskkapitalfond satsar på svensk miljöteknik

9 mars Flera svenska profiler inom riskkapitalbranschen, däribland den tidigare vd:n för Medivir i spetsen, Jonas Frick, har sedan i fjol arbetat med att ta fram en fond som satsar på svensk miljöteknik. Fonden som kallas Alder investerar i onoterade företag inom miljötekniksektorn och den satsar på bolag som har potential att växa, men som redan nu har en existerande affär som omsätter mellan 30-500 miljoner kronor och alltså redan har utvecklat tekniker som fungerar och som säljer. Det handlar inte om företag som är helt oetablerade.

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 12 kl. 10:42

Framtidens bank finns i mobilen

Hur ser framtidens bank ut? Ännu färre kontor och större fokus på tekniska lösningar är ett troligt scenario. ?

Nyteknik - 13 nov 15 kl. 14:23

Hon skapar framtidens fabrik

SSF satsar 250 miljoner kronor på åtta projekt för framtidens produktion. Ett av dem ska få robotar att lära sig av människor på ett naturligt sätt..

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 10:00

Framtidens hits skapas i Dalhalla

I helgen har ett gäng unga låtskrivare samlats i det gamla kalkstensbrottet för att inspirera, umgås och kanske skriva framtidens hits.
Det är managementbolaget Flow Music Group från Stockholm som satsar på att samla gemensam kraft i Dalhalla med "Flow sessions"..

Länstidningen i Jämtland - 08 jul 17 kl. 11:15

Gratis wifi i stan när stadskärnan satsar

Gratis wifi, flödesmätningar och en ny mötesplats är några av satsningarna. De är en del av projektet Framtidens stadskärna.
– Det här ska vara en plats för alla åldrar, säger Calle Hedman, projektledare Framtidens stadskärna, Destination Östersund..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Då lanserar Apple sin streamingtjänst

Apple kommer att visa upp sin Netflix-dödare och sin nya nyhetstjänst på ett event i vår, uppger källor..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Ikea satsar på solenergifarm i flyktingläger

Ikea Foundation växlar upp sitt filantropiska arbete, nu med fokus på klimatet. Satsningen ligger rätt i tiden, anser forskaren Johanna Palmberg som ser socialt ansvarstagande som en allt viktigare del i varumärkesbyggandet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Samsung ska utnyttja Huawei-krisen – satsar på 5g

Sydkoreanska Samsung försöker att slå mynt av kinesiska Huaweis problem på 5G-marknaden..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskare tonar ned larm om insektsdöd: ”Vi vet väldigt lite”

En ny larmrapport om världens insekter har fått stort genomslag i medierna. Är läget så allvarligt? Svaret är att ingen egentligen vet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nya rön kan underkänna klimatmodeller

Ny forskning avslöjar att gräsmarker inte gynnas av en högre nivå koldioxid som förväntat. Det kan betyda att nuvarande klimatmodeller om växthuseffekten inte stämmer, anser forskare vid Göteborgs universitet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Invasion av elscootrar – och fler blir det

Eldrivna sparkcyklar till uthyrning är en vanlig syn på gatorna i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Fåglarna sjunger tidigt i stadens ljus: ”Påverkas av stadsljuset”

Både koltrastar och talgoxar lockas att sjunga långt före gryningen i ljuset av stadens alla lampor. Ute i skogens mörker tar de sovmorgon betydligt längre..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Minska stressen – så blir drömjobbet lättare ditt

Jakten på ett nytt jobb tar tid och kan leda till utmattning. Men det går att minska stressen..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - I förrgår: 18:24

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.