Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 05:24

Nyan - 12 jul 18 kl. 18:00

Hammarland ska inviga skördefestenHammarlands kommun står i tur med att arrangera invigningen av Skördefesten år 2018. Kommunen får själv välja program vilket kan var lite tal, något skådespel, kanske någon musikgrupp eller annat uppträdande. I invigningen ingår även en ceremoni där fjolårets invigningskommun Sund ger över invigningsäpplet till den kommun som står värd för invigningen. Hammarlands kommunstyrelse konstaterar att en bra plats för invigningen vore Himmyra gård som deltar i Skördefesten för första gången. (hh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten, Sund, Himmyra, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hammarlandska , inviga, skördefesten
Barometern - 28 sep 17 kl. 07:10

Skördefesten invigdes i Vickleby

Under onsdagskvällen var det återigen dags att inviga den traditionsenliga skördefesten på Öland. Förra årets prinsessbesök var ett minne blott när publiken istället bjöds på live-konst och barnkör..

Barometern - 25 sep 14 kl. 21:11

Invigning gick i hamn

Trots en scen som gick på grund och kraftigt regn bjöd Stora Rör på en magisk kväll som slutade med en smäll.
Under förmiddagen i går regnade det och blåste kraftigt.
– Jag blev så förvånad vid lunch när jag fick höra att båten hade gått på grund.

Barometern - 24 dec 16 kl. 06:50

I Vickleby är skaparandan stor

Vickleby blev årets Ölandsby 2017. Det är en hedersbetygelse byborna tar på allvar. En ny byförening har bildats för att ordna med Ölandsbyns huvudsakliga uppdrag: Att inviga skördefesten..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 timmar sedan

Faten tömdes snabbt på världsmatdagen

Så vackra färger. Så mycket gott. .

Nyan - 11 timmar sedan

Saknade körkort – hade registerskyltarna i bilen

Vid en trafikkontroll på Nya Godbyvägen i Finström på måndagen observerade polisen en personbil där registerskyltarna var placerade inne i fordonet. – Vid kontroll av förarens körkort konstaterades det att körrätten hade upphört. Föraren delgavs böter för trafikförseelse och olovlig körning, rapporterar polisen.

Nyan - 11 timmar sedan

Finström vill köpa brandpump

Efter sommarens skogsbränder anser Finströms kommun att det finns behov av att investera i ändamålsenlig utrustning för mark- och skogsbränder och anhåller därför om landskapsmedel att köpa en brandpump. – Pumpen kan användas för att ta släckningsvatten ur sjöar och vattendrag vilket minskar behovet av stora uttag från befintligt vattenpostnät då vattennivåerna i vattentäkterna kan vara ansträngt låga. Pumpen ska vara portabel och kunna användas i hela landskapet och också kunna lyftas ombord på en båt för att möjliggöra en sjötransport.

Nyan - 11 timmar sedan

Narkotikapåverkad vid ratten

I dag eftermiddagen stannade polisen ett fordon i Mariehamn för kontroll eftersom det ”framförts avvikande”. – Föraren till fordonet blåste över gränsen för misstänkt grovt rattfylleri, och narkotikasnabbtest visade positivt på bruk av narkotika. Polisen utreder ärendet som misstänkt grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 12 timmar sedan

Dags nominera autismkämpe

Nu ska Årets Autismkämpe 2019 utses. Man kan nominera en person, en grupp eller ett företag som kandidat till priset. Det viktigaste är att det är någon som gjort något speciellt för någon eller några inom autismspektrumet.

Nyan - 13 timmar sedan

Åtta kockar lät sig inspireras

Saltvik kommuns åtta kockar fick matlagningsinspiration under en dag på Högtomt. Inspirationsdagen ordnas av Saltviks kommun och kockarna från skola, daghem och äldreboende deltar. Under ledning av Viktor Eriksson, kökschef på Silverskär, lagar man varma rätter och olika typer av mellanmål.

Nyan - 16 timmar sedan

Estland ska visa vägen för e-röstning

I samband med Estlands parlamentsval ska Åland lära sig om e-röstning inför den egna satsningen i höst. Samtidigt vill man öka röstningsdeltagandet hos estländare boende på Åland. .

Nyan - 17 timmar sedan

Yohan mediterar över skärgården i nytt album

”Elektronisk, meditativ indiepop”. Så beskriver Yohan Henriksson, ”Skärgårdsdoktorn”, sitt nya album. .

Nyan - 19 timmar sedan

Åländska poliser på patrull i Sverige

Två konstaplar från ungdomspolisen har under helgen spenderat två kvällsskift med ungdomsgruppen vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. – Detta i syfte att utbyta erfarenheter och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, skriver polisen i ett pressutskick. Förutom studiebesök hos ett par av Stockholmspolisens samarbetspartners så deltog konstaplarna på fredagskvällen i en husrannsakan på en gymnasieskola samt vid gatuövervakning i Vasastan.

Nyan - 20 timmar sedan

Drygt 2 miljoner billigare kajbygge

Den nya upphandlingsrundan för ombyggnaden av kaj 3 i Västra hamnen är drygt två miljoner billigare än de anbud som lämnades i höstas.
Upphandlingen avbröts i början av oktober i fjol eftersom de anbud på om- och tillbyggnaden av kajen var för dyra. Anbudssumman låg på totalt över 20 miljoner euro medan det tak som då fanns gick vid maximalt 18 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.