Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 17:28

Nyan - 12 jul 18 kl. 18:00

Hammarland ska inviga skördefestenHammarlands kommun står i tur med att arrangera invigningen av Skördefesten år 2018. Kommunen får själv välja program vilket kan var lite tal, något skådespel, kanske någon musikgrupp eller annat uppträdande. I invigningen ingår även en ceremoni där fjolårets invigningskommun Sund ger över invigningsäpplet till den kommun som står värd för invigningen. Hammarlands kommunstyrelse konstaterar att en bra plats för invigningen vore Himmyra gård som deltar i Skördefesten för första gången. (hh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten, Sund, Himmyra, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hammarlandska , inviga, skördefesten
Barometern - 28 sep 17 kl. 07:10

Skördefesten invigdes i Vickleby

Under onsdagskvällen var det återigen dags att inviga den traditionsenliga skördefesten på Öland. Förra årets prinsessbesök var ett minne blott när publiken istället bjöds på live-konst och barnkör..

Barometern - 25 sep 14 kl. 21:11

Invigning gick i hamn

Trots en scen som gick på grund och kraftigt regn bjöd Stora Rör på en magisk kväll som slutade med en smäll.
Under förmiddagen i går regnade det och blåste kraftigt.
– Jag blev så förvånad vid lunch när jag fick höra att båten hade gått på grund.

Barometern - 24 dec 16 kl. 06:50

I Vickleby är skaparandan stor

Vickleby blev årets Ölandsby 2017. Det är en hedersbetygelse byborna tar på allvar. En ny byförening har bildats för att ordna med Ölandsbyns huvudsakliga uppdrag: Att inviga skördefesten..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Reservpropeller för 89 000 euro

Landskapsregeringen ska köpa reservpropelleraggregat till Töftö reservfärja och Simskäla linfärja från tyska Schottel GmBH för 89 000 euro. – Det behöver finnas ett reservpropelleraggregat till alla linfärjor eftersom det inte alltid finns en reservfärja att tillgå. Om ett propelleraggregat havererar så tar det väldigt länge att reparera det och trafiken måste säkras med så kortvariga avbrott som möjligt, sägs i beslutet, som togs av infrastrukturminister Mika Nordberg vid enskild föredragning.

Nyan - 1 timme sedan

Skotthål på museum

En tavla med ett skotthål visas just nu i Ålands sjöfartsmuseums bibliotek. Museets mini-utställning uppmärksammar att det har gått 100 år sedan inbördeskriget i Finland. Museiintendent Heidi Viktorsson berättar historien om tavlan: Skeppsporträttet av barken Severene, målades av Benjamin Tindall i London omkring år 1880.

Nyan - 2 timmar sedan

Nocturne tar över Eneberg

Begravningsbyrån Nocturne köper kokurrenten Eneberg och dess begravningsverksamhet. Det meddelar Nocturnes vd Andreas Karlsson i ett pressmeddelande. Köpet slutförs inom november och namnet på rörelsen blir Nocturne.

Nyan - 4 timmar sedan

Över 2500 företag på Åland

Den 31 december 2017 fanns det 2 565 företag på Åland.
Det visar Åsubs statistik. Majoriteten av företagen är verksamma inom tjänstebranscherna (knappt 67 procent).

Nyan - 4 timmar sedan

Lagkaptenen slutar – Mantilla lämnar

FOTBOLL. Vare sig Kristian Kojola eller Philip Mantilla spelar vidare i IFK Mariehamn. Som Nya Åland tidigare berättat har läget varit osäkert kring lagkapten Kristian Kojola och Philip Mantilla inför säsongen 2019.

Nyan - 7 timmar sedan

Åland har vänner i riksdagen

Nu är riksdagens vänskapsgrupp till Åland grundad och konstituerad.
Det berättar riksdagsledamoten Mats Löfström i ett pressmeddelande. 18 riksdagsledamöter var på plats vid tisdagens konstituerande möte, och Löfström säger sig vara säker på att medlemsantalet kommer att växa.

Nyan - 7 timmar sedan

Dryga böter för rattfylleri och narkotika

45 dagsböter, sammanlagt 1 305 euro, blev straffet för en man i 30-årsåldern som i går dömdes för rattfylleri och två fall av straffbart bruk av narkotika. Han får också körförbud till den 27 juni nästa år. Mannen hade i juni år kört från Saltvik till Mariehamn med bland annat kokain i kroppen, och i hans bostad hittades cannabis.

Nyan - 9 timmar sedan

Bättre resultat för Viking

Viking Line-koncernens rörelseresultat förbättrades med nästan en och en halv miljon euro under de nio första månaderna i år jämfört med motsvarande period i fjol.
Bunkerpriset är högre än i fjol och detta väntas inverka negativt på resultatet på årsnivå. Trots det bedöms ändå rörelseresultatet för hela 2018 bli något bättre eller åtminstone inte sämre än under 2017.

Nyan - 9 timmar sedan

634 röstade i Mariehamn

Det röstades flitigt i förhandsröstningen inför församlingsvalet i Mariehamn. Det skriver Kyrklig tidningstjänst i ett pressmeddelande. Förhandsröstningen ordnades 6-10 november och sammanlangt 634 personer deltog i förhandsröstningen i Mariehamns församling.

Nyan - 11 timmar sedan

Gunell röt till för klimatet

Närings- och miljöminister Camilla Gunell (S) använde skarpa ord mot flera lagtingspolitiker som kritiserade hennes klimatperspektiv i budgetdebatten. ”Skrämmande perspektiv” sa hon om Jörgen Pettersson (C) och kallade Stephan Toivonen (ÅLD) för klimatskeptiker. Det blev livlig debatt när landskapsregeringen i går presenterade sina ansvarsområden i budgetförslaget för lagtinget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.