SVT > Inrikes

Monday, 24 September, 17:08

SVT - 12 jul 18 kl. 17:10

Miljöpartiet har mestadels fel om att isbjörnarna svälterIsbjörnen har blivit en symbol för klimatförändringarnas negativa effekter. ”De smältande isarna gör att djuren inte kan hitta mat”, slår Miljöpartiet fast på sin valaffisch med en mager isbjörn. Men allt tyder på att världens isbjörnar på det stora hela mår bra. De är troligtvis inte hotade som art men kommer sannolikt minska i antal som en följd av smältande havsisar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

1671 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiethar , mestadels, felom att , isbjörnarna, svälter
YLE - 11 sep 14 kl. 10:28

Isbjörnarna tar i land på Island

Tom Juslin har gjort två rundor i de nordiska länderna och granskat klimatförändringen. Och den syns tydligt, framförallt i fiskarnas beteende. Men också isbjörnarna är förvirrade.

GöteborgsPosten - 27 feb 17 kl. 15:06

Rädda isbjörnarna – ät mer grönt

Tysklands miljöminister Barbara Hendricks har beslutat att det framöver endast ska serveras vegetariskt i officiella sammanhang. Miljöminister Karolina Skog (MP) borde följa efter på Miljödepartementet för klimatets och isbjörnarnas skull, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

YLE - 28 aug 15 kl. 16:27

Kampen om skattkistan Arktis

Arktis är ett av jordklotets mest unika, mest extrema och mest krävande områden. Det är lika stort som Afrika, omfattar Norra ishavet runt Nordpolen och landområden i Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Skandinavien. Här finns en enorm artrikedom av till exempel fåglar och flera av världens rikaste fisken, såsom stora torskbestånd som också människan behöver som föda, säger naturskyddschef Jari Luukkonen från Världsnaturfonden WWF.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Se bilden som visar vad den globala uppvärmningen gör

Independent skriver att enligt uppgifter från Nasa har jordens genomsnittliga temperatur stigit med nästan en grad sedan 1880.Två tredjedelar av den här uppvärmningen har skett sedan 1975. LÄS MER: 8 saker vi älskar – som riskerar att försvinna på grund av ossEn grad låter kanske inte som mycket men det påverkar naturen mer än du anar.

Supermiljöbloggen - 09 feb 18 kl. 11:50

Nu får vi i oss mikroplaster genom kranvattnet

Plast är inte biologiskt nedbrytbart i naturen, den sprids och bryts upp i mindre bitar som äts upp av djur. I slutänden får vi också i oss denna plast genom vår mat. Nu har forskare också funnit att vi får i oss mikroplaster direkt från vårt dricksvatten.

YLE - 03 sep 15 kl. 05:15

Ejdern är rödlistad men jagas som förut

Ejdern har varit skärgårdens vanligaste fågel men nu rasar antalet ejdrar mycket snabbt. Forskare är upprörda då inget görs för att föbättra ejderns situation. Jakten fortsätter och frågan diskuteras inte.

YLE - 18 jun 17 kl. 09:18

Nollår i Västnyland - inte en enda ejderunge överlever

Inte en enda ejderunge klarar sig till vuxen ålder i Västnyland En mystisk faktor X härjar Vad händer bland ejdrarna i Västnyland i år? En mystisk faktor X härjar som gör att inga ungar alls klarar sig till vuxen ålder. Forskarna talar om ett katastrofår och ett nollår för ejdern som har varit skärgårdens vanligaste fågel.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Right Livelihood: Vi kan inte veta hur Saudiarabien reagerar

Tre fängslade saudiska aktivister får årets Right Livelihood-pris. Hör organisationens Ole von Uexkull berätta om hur de valde pristagare och hur han tror att priset påverkar deras situation i Saudiarabien i klippet ovan..

SVT - 15 minuter sedan

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir andra vice talman

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve blir andra vice talman med 149 röster mot Björn Söders (SD) 82 i riksdagens omröstning. Resultatet var väntat eftersom Socialdemokraterna i förväg meddelat att de tänkte ge Vänsterpartiets kandidat sitt stöd..

SVT - 1 timme sedan

SVT:s politikreporter svarar på frågor

Vad har de olika talmännen för roller? Vad innebär det att lägga ner sin röst? Hur kommer SD rösta i statsministeromröstningen?

SVT - 1 timme sedan

Höstrusk på ingång – ingen sensommarvärme i sikte

Höstrusket är på ingång ordentligt, och många har nog märkt att temperaturen sjunkit de senaste dagarna. SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen har själv haft möss- och vantpremiär i dag. – Vi är inte vana vid den här kylan, våra kroppar har inte hunnit anpassa sig efter sommaren, säger hon..

SVT - 1 timme sedan

SVT-chefen efter Kinasatiren: ”Helheten av vårt budskap gick förlorad”

Redaktionen bakom ”Svenska nyheter” gjorde ett misstag när det satiriska inslaget om Kina bröts ut ur programmet och laddades upp på YouKu, Kinas version av Youtube. ”Helheten av vårt budskap gick förlorad”, skriver SVT Nöjes programchef Thomas Hall i ett uttalande till SVT Nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

Statsministeromröstningen – så går den till

Kan Stefan Löfven (S) sitta kvar som statsminister? Det ska riksdagen ta ställning till när ledamöterna röstar om den sittande statsministern..

SVT - 3 timmar sedan

Riksdagens statsministeromröstning kommer att ske i morgon

Riksdagens statsministeromröstning kommer att ske i morgon, uppger Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman för TT. I omröstningen krävs det att den sittande statsminister inte får en majoritet av rösterna emot sig..

SVT - 4 timmar sedan

Andreas Norlén blir ny talman

Moderaten Andreas Norlén utsågs under måndagen till ny talman. Motkandidaten Åsa Lindemstam (S) blev första vice talman. Nu väntar en tuff tid för Andreas Norlén som i ett svårt parlamentariskt läge kommer spela en central roll i regeringsbildandet..

SVT - 6 timmar sedan

S bryter praxis och röstar på V:s kandidat som andre vice talman

Socialdemokraterna tänker rösta på Vänsterpartiets kandidat i valet av vice talman i dag, det meddelade Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman på en presskonferens..

SVT - 7 timmar sedan

Arvinge okänd: Pojke med Downs syndrom lämnades ensam i Sverige

Richard Lewkowiez lämnades ensam på ett barnhem i Malmö 1953, när han var sex år gammal. Hör programledaren Kattis Ahlström om säsongsavslutningen av tittarsuccén Arvinge okänd i klippet ovan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.