SVT > Inrikes

Thursday, 21 March, 02:18

SVT - 12 jul 18 kl. 17:10

Miljöpartiet har mestadels fel om att isbjörnarna svälterIsbjörnen har blivit en symbol för klimatförändringarnas negativa effekter. ”De smältande isarna gör att djuren inte kan hitta mat”, slår Miljöpartiet fast på sin valaffisch med en mager isbjörn. Men allt tyder på att världens isbjörnar på det stora hela mår bra. De är troligtvis inte hotade som art men kommer sannolikt minska i antal som en följd av smältande havsisar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

1677 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiethar , mestadels, felom att , isbjörnarna, svälter
YLE - 11 sep 14 kl. 10:28

Isbjörnarna tar i land på Island

Tom Juslin har gjort två rundor i de nordiska länderna och granskat klimatförändringen. Och den syns tydligt, framförallt i fiskarnas beteende. Men också isbjörnarna är förvirrade.

GöteborgsPosten - 27 feb 17 kl. 15:06

Rädda isbjörnarna – ät mer grönt

Tysklands miljöminister Barbara Hendricks har beslutat att det framöver endast ska serveras vegetariskt i officiella sammanhang. Miljöminister Karolina Skog (MP) borde följa efter på Miljödepartementet för klimatets och isbjörnarnas skull, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

YLE - 28 aug 15 kl. 16:27

Kampen om skattkistan Arktis

Arktis är ett av jordklotets mest unika, mest extrema och mest krävande områden. Det är lika stort som Afrika, omfattar Norra ishavet runt Nordpolen och landområden i Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Skandinavien. Här finns en enorm artrikedom av till exempel fåglar och flera av världens rikaste fisken, såsom stora torskbestånd som också människan behöver som föda, säger naturskyddschef Jari Luukkonen från Världsnaturfonden WWF.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Se bilden som visar vad den globala uppvärmningen gör

Independent skriver att enligt uppgifter från Nasa har jordens genomsnittliga temperatur stigit med nästan en grad sedan 1880.Två tredjedelar av den här uppvärmningen har skett sedan 1975. LÄS MER: 8 saker vi älskar – som riskerar att försvinna på grund av ossEn grad låter kanske inte som mycket men det påverkar naturen mer än du anar.

Supermiljöbloggen - 09 feb 18 kl. 11:50

Nu får vi i oss mikroplaster genom kranvattnet

Plast är inte biologiskt nedbrytbart i naturen, den sprids och bryts upp i mindre bitar som äts upp av djur. I slutänden får vi också i oss denna plast genom vår mat. Nu har forskare också funnit att vi får i oss mikroplaster direkt från vårt dricksvatten.

YLE - 03 sep 15 kl. 05:15

Ejdern är rödlistad men jagas som förut

Ejdern har varit skärgårdens vanligaste fågel men nu rasar antalet ejdrar mycket snabbt. Forskare är upprörda då inget görs för att föbättra ejderns situation. Jakten fortsätter och frågan diskuteras inte.

YLE - 18 jun 17 kl. 09:18

Nollår i Västnyland - inte en enda ejderunge överlever

Inte en enda ejderunge klarar sig till vuxen ålder i Västnyland En mystisk faktor X härjar Vad händer bland ejdrarna i Västnyland i år? En mystisk faktor X härjar som gör att inga ungar alls klarar sig till vuxen ålder. Forskarna talar om ett katastrofår och ett nollår för ejdern som har varit skärgårdens vanligaste fågel.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Brand blossade upp igen – villa totalförstörd

En villa i Gammelstad i Luleå kommun totalförstördes efter en kraftig brand. Branden släcktes under onsdagseftermiddagen, men blossade upp igen sent på onsdagskvällen..

SVT - 5 timmar sedan

SKL: Utred om det ska vara lagligt att använda narkotika

För 30 år sedan blev det olagligt att använda droger i Sverige och lagen har inte utvärderats sedan dess. Men nu vill Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att lagen ska utvärderas för att reda ut om den försvårar hjälpinsatser för människor med beroendesjukdom eller inte..

SVT - 8 timmar sedan

Pär Nuders tunga vecka – så mycket pengar förlorar han

Den tidigare finansministern Pär Nuder har gjort karriär inom näringslivet. En karriär som gett mångmiljoninkomster. Den senaste tidens förlorade styrelseuppdrag gör att Nuder förlorar 1,3 miljoner årligen..

SVT - 9 timmar sedan

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

Den före detta Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott och välkomnar en utredning. Det låter hon hälsa via sin försvarsadvokat. Hon är misstänkt för brott mot rikets säkerhet..

SVT - 13 timmar sedan

SVT-medarbetarnas krav: Fler trygga anställningar

I dag publicerar flera medarbetare på SVT Kultur ett öppet brev hos Expressen där de kräver att fler på redaktionen ska få tryggare anställningar. – Vi har lyft på locket och nu vågar folk berätta hur det är att vara frilans och visstidsanställd på SVT Kultur, säger Amanda Horne, fackligt ombud..

SVT - 13 timmar sedan

Lagrådet underkänner förslag om ny terrorlag

Regeringens förslag om att kriminalisera deltagande och samröre i terrororganisationer underkänns av lagrådet. Rådet gör bedömningen att lagen skulle strida mot föreningsfriheten om den antas..

SVT - 15 timmar sedan

Årsrapport från Must: Rysslands militära förmåga ökar

Ryssland fortsätter att modernisera sin vapenarsenal och har ökat sin militära förmåga. Det framgår av årsrapporten från den militära underrättelsetjänsten, Must. Även Kinas ökande underättelsearbete i Sverige och närvaro i Arktis kan utgöra en säkerhetsrisk, enligt rapporten..

SVT - 16 timmar sedan

Finland lyckligaste landet – igen

De nordiska länderna toppar återigen listan över världens lyckligaste länder, visar en FN-rapport. Finland får för andra året i rad förstaplatsen, följt av Danmark, Norge och Island. Sverige avancerar från nionde till sjunde plats.

SVT - 16 timmar sedan

Utsläppen från industrierna ökar – efterfrågar politiska insatser

Tunga industrier och näringslivet står för över 30 procent av Sveriges totala utsläpp. Enligt Naturvårdsverket har utsläppen från industrin dessutom ökat de senaste två åren. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) möter Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 17 timmar sedan

Vårdagjämning: Hur ser det ut hos dig?

Nu går vi mot ljusare tider när vårdagjämningen infaller. Men finns det några vårtecken? Dela med dig av dina bilder här!.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.