SVT > Inrikes

Monday, 16 July, 21:57

SVT - 12 jul 18 kl. 17:10

Miljöpartiet har mestadels fel om att isbjörnarna svälterIsbjörnen har blivit en symbol för klimatförändringarnas negativa effekter. ”De smältande isarna gör att djuren inte kan hitta mat”, slår Miljöpartiet fast på sin valaffisch med en mager isbjörn. Men allt tyder på att världens isbjörnar på det stora hela mår bra. De är troligtvis inte hotade som art men kommer sannolikt minska i antal som en följd av smältande havsisar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

946 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiethar , mestadels, felom att , isbjörnarna, svälter
YLE - 11 sep 14 kl. 10:28

Isbjörnarna tar i land på Island

Tom Juslin har gjort två rundor i de nordiska länderna och granskat klimatförändringen. Och den syns tydligt, framförallt i fiskarnas beteende. Men också isbjörnarna är förvirrade.

GöteborgsPosten - 27 feb 17 kl. 15:06

Rädda isbjörnarna – ät mer grönt

Tysklands miljöminister Barbara Hendricks har beslutat att det framöver endast ska serveras vegetariskt i officiella sammanhang. Miljöminister Karolina Skog (MP) borde följa efter på Miljödepartementet för klimatets och isbjörnarnas skull, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

YLE - 28 aug 15 kl. 16:27

Kampen om skattkistan Arktis

Arktis är ett av jordklotets mest unika, mest extrema och mest krävande områden. Det är lika stort som Afrika, omfattar Norra ishavet runt Nordpolen och landområden i Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Skandinavien. Här finns en enorm artrikedom av till exempel fåglar och flera av världens rikaste fisken, såsom stora torskbestånd som också människan behöver som föda, säger naturskyddschef Jari Luukkonen från Världsnaturfonden WWF.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Se bilden som visar vad den globala uppvärmningen gör

Independent skriver att enligt uppgifter från Nasa har jordens genomsnittliga temperatur stigit med nästan en grad sedan 1880.Två tredjedelar av den här uppvärmningen har skett sedan 1975. LÄS MER: 8 saker vi älskar – som riskerar att försvinna på grund av ossEn grad låter kanske inte som mycket men det påverkar naturen mer än du anar.

Supermiljöbloggen - 09 feb 18 kl. 11:50

Nu får vi i oss mikroplaster genom kranvattnet

Plast är inte biologiskt nedbrytbart i naturen, den sprids och bryts upp i mindre bitar som äts upp av djur. I slutänden får vi också i oss denna plast genom vår mat. Nu har forskare också funnit att vi får i oss mikroplaster direkt från vårt dricksvatten.

YLE - 03 sep 15 kl. 05:15

Ejdern är rödlistad men jagas som förut

Ejdern har varit skärgårdens vanligaste fågel men nu rasar antalet ejdrar mycket snabbt. Forskare är upprörda då inget görs för att föbättra ejderns situation. Jakten fortsätter och frågan diskuteras inte.

YLE - 18 jun 17 kl. 09:18

Nollår i Västnyland - inte en enda ejderunge överlever

Inte en enda ejderunge klarar sig till vuxen ålder i Västnyland En mystisk faktor X härjar Vad händer bland ejdrarna i Västnyland i år? En mystisk faktor X härjar som gör att inga ungar alls klarar sig till vuxen ålder. Forskarna talar om ett katastrofår och ett nollår för ejdern som har varit skärgårdens vanligaste fågel.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ungsvenskarna svarar Elsa, 16, om betyg i beteende

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Ebba Hermansson, Ungsvenskarna, Elsa 16 år från Enköping..

SVT - 2 timmar sedan

M svarar Jonas, 50, om akutsjukvården

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Camilla Waltersson Grönvall (M) Jonas, 50 år från Nacka..

SVT - 4 timmar sedan

Hultqvist vill se över hur skogsbränder hanteras

Regeringen informeras fortlöpande om de pågående terrängbränderna runt om i landet av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) – som haft ett samverkansmöte med länsstyrelserna, Försvarsmakten, Sjöfartsverket och Skogsstyrelsen..

SVT - 4 timmar sedan

Moderaternas krav: Stoppa prövningarna för ensamkommande unga

Migrationsverket har hittills fått in cirka 4.000 ansökningar från ensamkommnade unga som vill ha sin sak prövad enligt den nya gymnaiselagen, men idag kräver Moderaterna att Migrationsverket stoppar prövningarna tills Migrationsöverdomstolen prövat den nya lagen..

SVT - 5 timmar sedan

Här är bränderna som härjar i Sverige

Det brinner i stora delar av landet, och eldningsförbud är utfärdat i nästan hela Sverige. SVT Nyheter sammanställer de pågående bränderna..

SVT - 9 timmar sedan

Temperaturvarningen utökas till fler län

Under helgen gick SMHI ut med klass 2-varning för höga temperaturer i östra Svealand. Nu utökas varningen till fler län. – Brandrisken är mycket stor i hela landet, säger Sandra Andersson vid SMHI..

SVT - 11 timmar sedan

”Likes” på sociala medier förändrar ungas köpvanor

”Likes” på Instagram kräver inte nödvändigtvis en ny tröja – det går ju att fota sig i provrummet med nya utstyrslar. Sociala medier förändrar ungas köpvanor och utmanar klädbranschen, enligt Jonas Larsson, lektor i mode och textil vid Textilhögskolan i Borås..

SVT - 12 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten om skogsbränder

Det brinner kraftigt i skog och mark på flera håll i landet. Med anledning av det har räddningsledare utfärdat viktigt meddelande till allmänheten (VMA) i två kommuner..

SVT - 12 timmar sedan

Här härjar skogsbränderna i Sverige

Flera skogsbränder härjar just nu runtom i landet. Flera av bränderna är inte under kontroll och släckningsarbetet väntas pågå i dagar framåt. Att värmen och torkan kommer att hålla i sig försvårar räddningstjänsternas arbete.

SVT - 14 timmar sedan

Tina förlorar halva skörden i torkan: ”Sämsta året jag kan minnas”

Torkan fortsätter att slå hårt mot landets bönder. Höstens spannmålsskörd beräknas bli trettio procent lägre än normalt. – Det är det absolut sämsta året jag kan minnas, säger lantbrukaren Tina Rudolphsson till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.