Nyteknik > Teknik

Sunday, 15 July, 23:04

Nyteknik - 12 jul 18 kl. 15:07

Simulerar framtiden för Big PharmaInnovationsföretaget Captario har tagit in 50 miljoner kronor för att vidareutveckla sitt beslutsstödsystem SUM. Systemet åskådliggör risker och möjligheter i komplexa läkemedelsprojekt genom matematiska analyser, modeller och simuleringar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Big Pharma, Captario, SUM

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Simulerar, framtidenför , Big, Pharma
Biotech Sweden - 19 maj 11 kl. 12:58

Big pharma och hepatitrejset


Merck, och den nya samarbetspartnern Roche, tar täten i big pharmas kamp om hepatitmarknaden..

Cornucopia - 16 jun 17 kl. 08:51

Redwood Pharma – Aktuell emission säkrar finansiering inför fas II-studier

Detta inlägg är publicerat av Redwood Pharma och Analyst Group.

Redwood Pharma är ett läkemedelsbolag med fokus på att utveckla läkemedelskandidaten RP101 för kronisk ögontorrhet, ett problem som idag saknar en bra behandling, samt ett drug-delivery system. Bolaget planerar att inleda fas II-studier under hösten 2017 och de första intäkterna kan potentiellt komma redan 2018.

Biotech Sweden - 13 maj 11 kl. 09:25

Big pharma i fusionsrykte


Japanska Takeda köper upp schweiziska Nycomed för 90 miljarder kronor, enligt amerikansk nyhetsbyrå..

Biotech Sweden - 17 aug 11 kl. 07:41

Big pharma ratar Facebook


Bojkottar sociala medier om de inte får styra över kommentarerna..

Biotech Sweden - 23 nov 11 kl. 13:40

Big pharma inte intresserade av att investera i Sverige


Storbolagen investerar miljarder i forskningsbolag runt om i världen men inte en krona av dessa investeringar går till svenska företag visar en ny granskning..

Biotech Sweden - 09 jan 12 kl. 08:19

Start up-bolag får kapital från Big Pharma


Nybildade Galecto får stöd från Novo och Merck..

Biotech Sweden - 10 aug 12 kl. 07:05

Trippelt bakslag i Big Pharma


Tre läkemedelskandidater som utvecklades i sen fas har lagts ner. Orsaken: Ingen effekt..

BT - 17 mar 14 kl. 13:46

Vinnande app simulerar utsläpp

Boråsaren Heiti Ernits lag vann Hack for Sweden i helgen med en krisapp som simulerar giftiga utsläpp. Idén till appen fick de från misstankarna om förorenat vatten i Bredared. Tillsammans med kollegan Marcus Kempe från SP och programmerarna Mats Törnberg och Per-Olov Jernberg, har Heiti Ernits tagit fram en app som simulerar hur giftiga utsläpp sprider sig.

Affärsvärlden - 16 nov 12 kl. 12:43

Pharma Lundensis aktie rasar efter bråket

En reprimand och en diskussion om hur informationshanteringen ska ske i framtiden. Det ser ut att bli straffet för Pharma Lundensis, som på fredagen rasade på börsen..

Dagensanalys.se - 26 feb 16 kl. 11:01

Filmen Big Short vinner ‘bästa film’ under Oscarsgalan – avslöjar Big Data

Stora datamängder som analyseras kallas för Big Data. Den här gången har man använt Big Data för att spå i framtiden vem som kommer att vinna ‘bästa film’ under söndagens Oscarsgala. Bakom analysen av Big Data finner vi specialisterna Exponential som har analyserat beteendet hos 32.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 13:28

Hur ser framtidens produktion ut?

Vid KTH:s institution för Industriell produktion pågår arbetet med att förbereda industrin för framtiden. Utmaningen ligger inte minst i att förändra gamla tankesätt, menar avdelningschefen Mauro Onori i en framtidsspaning..

Nyteknik - I förrgår: 13:29

Nya betongen använder skräp istället för cement

Betong är världens vanligaste byggmaterial, men det är långt från miljövänligt. Nu har dock forskare utvecklat en ny form där man tar tillvara på en miljöfarlig restprodukt..

Nyteknik - I förrgår: 11:17

SL: Därför började rulltrappan åka baklänges

Osäkra rulltrappor vid de nybyggda pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan stoppade trafiken under fredagen. SL har hittat rost och slitage på en koppling – trots att rulltrapporna bara är ett år gamla..

Nyteknik - I förrgår: 13:05

Nya lidartekniken ska möjliggöra självkörande bilar

Skiftande våglängder istället för en roterande laserkanon. Tack vare telekomteknik har ett uppstartsföretag lyckats skapa ett billigt alternativ till lidar. Nu hoppas de intressera biltillverkare för sin lösning..

Nyteknik - 12 jul 18 kl. 09:59

Svenskt bolag 3d-printar i biomaterial åt Airbus

Värnamobaserade BLB Industries har utvecklat en egen teknik för extremsnabba och rekordstora 3d-utskrifter. Nu ska de printa specialemballage i skogsbaserad biomassa åt flygplansjätten Airbus..

Nyteknik - I förrgår: 11:01

Prognosen: 2021 har Volvo gått om Tesla

Från pionjär till omsprungen. I en ny rapport skrivs det att det försprång Tesla haft snart är borta. Istället kommer elbilssegmentet ha tysk dominans i toppen..

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Vattenfall har startat världens kraftfullaste vindkraftverk

Världens kapacitetsmässigt största vindkraftverk har tagits i drift i en havsbaserad vindpark utanför Skottlands kust. Ett enda varv med rotorbladen räcker för att förse ett hem med hushållsel under en dag..

Nyteknik - I förrgår: 10:32

Algblomningen sprider sig i Östersjön

På grund av värmen kom algblomningen i gång ovanligt tidigt i år. En kylslagen midsommar fick den att avstanna, men nu sprider den sig över Östersjön..

Nyteknik - I förrgår: 10:10

Med både trygghet och frihet som konsult i fordonsbranschen

Fordonsbranschen är i ett väldigt spännande skede med stark innovationskraft men det är också en bransch som präglas av stor volatilitet – vilket kan innebära en osäker arbetssituation. Milan Petrovic och Jacob Langer är konsulter inom fordonsbranschen, men de är inte oroliga..

Nyteknik - I förrgår: 09:19

Bärvax kan ge framtidens förpackningsmaterial

Vax från arktiska bär kan ge mer hållbara förpackningsmaterial och UV-skydd i kosmetika. Forskare vid Luleå tekniska universitet arbetar nu för att bättre förstå vaxets egenskaper..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.