Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 March, 02:34

Nyan - 12 jul 18 kl. 15:01

Här dricker staden och Dennis Jansson försoningskaffeVid 15.30-tiden på torsdagen satt Dennis Jansson och festivalgeneral Pier Schmid och drack försoningskaffe tillsammans med Terese Flöjt, stadens verksamhetsutvecklare, och stadsdirektör Barbara Heinonen.
Nu är både ett rent hyresavtal samt ett marknadsföringsavtal undertecknat.
Striden mellan Rockoff och Mariehamns stad är över. På torsdagen träffades parterna för att rensa luften och bli vänner.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Dennis Jansson, Pier Schmid, Terese Flöjt, Barbara Heinonen, Rockoff, Mariehamns, Jansson, Harald, Nyan

Dela artikeln

314 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här drickerstaden och , Dennis, Jansson, försoningskaffe

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Hästar på rymmen i Hammarland

Två hästar ska enligt uppgift vara på rymmen i Hammarland. De sågs senast springandes på Hammarlandsvägen i höjd med Långträsk och ska ha sprungit mot Eckeröhållet. Polisen har kallats till platsen för att lokalisera djuren.

Nyan - 7 timmar sedan

Misstänkt misshandel på kryssningsfartyg

Polisen kallades på onsdagen till ett kryssningsfartyg där en person hade tagits till sjukstugan ombord för vård, denne hade då uppgett sig ha blivit misshandlad av sin partner. När polisen kom till platsen mottog de ”uppgifter som gjorde att man kunde misstänka grov misshandel”, sägs i ett pressmeddelande. En brottsplatsundersökning genomfördes i hytten där gärningen skulle ha inträffat och den misstänkte greps och togs med till polisstationen.

Nyan - 8 timmar sedan

Författare hoppar in och pratar mord

Mons Kallentoft har tvingats ställa in sin medverkan i Mariehamns litteraturdagar, meddelar arrangörerna. Den svenska författaren Anna Jansson, känd för bland andra böckerna om kriminalinspektör Maria Wern, ersätter Kallentoft under den litterära brunchen ”Mat, mord och myter”, som hålls på Emmaus returcafé på söndagen den 24 mars. ”Anna behåller dock spänningstemat och kommer tala om myter, specifikt gotländska myter, som är ett ämne som intresserat henne länge.

Nyan - 9 timmar sedan

Arbetsgrupp för skärgårdens trafik

I kommunreformen föreslås att skärgårdskommunerna Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar och Sottunga ska sammanslås. För att den nya kommunen ska kunna fungera behövs lösningar på hur den interna trafiken öarna emellan ska fungera. Vid en enskild föredragning i måndags tillsatte landskapsregeringen en arbetsgrupp som ska se över olika eventuella lösningar.

Nyan - 10 timmar sedan

Hovrätten slår fast stölddom

Åbo hovrätt fastställer Ålands tingsrätt dom mot tre personer som i november 2017 stod åtalade för ett flertal stölder begångna 2015. .

Nyan - 13 timmar sedan

Älgkalvarna rasar i vikt

Rådjursstammen ökar, men älgbeståndet blir stadigt mindre i skärgården. Troligtvis är konkurrensen om betet en av orsakerna. .

Nyan - 14 timmar sedan

Kabelvinda fattade eld

Det var strax före 23.30 på tisdagskvällen som Alarmcentralen fick ett larm om en misstänkt båtbrand.
– Det var nere vid strandpromenaden vid ÅSS.

Nyan - 15 timmar sedan

Elevernas personliga tolkningar av ensamhet

En plåga eller frihet. .

Nyan - 16 timmar sedan

Näringslivet måste få ta sin plats 2019

I kölvattnet av rapporterna kring den bristande tillväxten på Åland kliver nu flera näringslivstoppar fram och påtalar de stora strukturella problemen vi har. ”Ett förlorat decennium” har det kallats, och ser man till siffrorna på tillväxten är det lätt att förstå varför. Man får en känsla av att näringslivet känner sig bortglömt och saknar en framåtblickande näringspolitik.

Nyan - 16 timmar sedan

De kommenterar Kastelholmssamtal

Kastelholmssamtalen den 28 mars följs upp med ett rundabordssamtal på restaurang Smakbyn. På slottet diskuterar president Tarja Halonen demokrati, deltagande och det civila samhällets roll med politikerna Maud Olofsson och Pär Stenbäck samt professorerna Li Bennich-Björkman och Göran Djupsund. Fortsättningen på Smakbyn inleds med synpunkter från tre kommentatorer: Lotta Angergård, statsvetare, vikarierande verksamhetsledare på̊ Rä̈dda Barnen Å̊land.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.