DN > Nyheter

Tuesday, 25 September, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Trump, anländertill , London
YLE - 01 sep 14 kl. 21:11

Syriska flyktingar anländer till Jakobstad idag

Idag anländer den första gruppen av de syriska flyktingar som skall placeras i Jakobstadsregionen. Den första gruppen består av 11 personer och sammanlagt kommer 47 personer att anlända under hösten till Jakobstadsregionen. Sammanlagt kan 250 kvotflyktingar bli placerade i olika kommuner i Österbotten, det handlar inte enbart om syriska flyktingar.

YLE - 30 dec 12 kl. 06:25

Ryska resenärer anländer dygnet runt

Trafiken är livlig vid östgränsen, och många bussar rullar in över gränsen inför nyårshelgen. Det är främst bussresenärer från S:t Petersburgsområdet som anländer via gränsen i Vaalimaa.
Vid Vaalimaa har trafiken löpt bra eftersom personalen varit förberedd på det ryska nyårsresandet.

YLE - 01 sep 14 kl. 21:11

De syriska flyktingarna anländer till Jakobstad

På måndagen anlände den första gruppen av de syriska flyktingar som skall placeras i Jakobstadsregionen. Den första gruppen består av 11 personer och sammanlagt kommer 47 personer att anlända under hösten till Jakobstadsregionen. Sammanlagt kan 250 kvotflyktingar bli placerade i olika kommuner i Österbotten, det handlar inte enbart om syriska flyktingar.

YLE - 07 feb 17 kl. 05:03

Dalsbruk tar emot ny flyktinggrupp – de första anländer denna vecka

På onsdag anländer fem syriska kvotflyktingar till Dalsbruk och om en vecka anländer de resterande femton av den grupp på tjugo flyktingar som Dalsbruk tar emot i år. För ganska exakt ett år sedan tog Kimitoön och Dalsbruk emot tjugo syriska kvotflyktingar. Då var det fyra familjer med sammanlagt åtta vuxna och tolv barn som landade i Dalsbruk.

YLE - 18 sep 15 kl. 14:00

Flyktingarna anländer till Mjölbolsta på lördag

De första flyktingarna anländer till Mjölbolsta redan i morgon (19.9). På Mjölbolsta finns det för tillfället beredskap att ta emot 140 flyktingar.

YLE - 26 mar 16 kl. 18:54

Flyttfåglarna anländer allt tidigare

Det varmare klimatet gör att flyttfåglarna anländer tidigare än förr. – Jämfört med de senaste åren är våren just nu i normal tid, men den som har observerat fåglar under i en längre tid kan konstatera att vårarna för 20 år sedan inföll senare, säger Andreas Lindén, docent på Novia. Vattenfåglar kommer tidigare nuförtiden och en stor del gäss, svanar och lärkor har redan anlänt.

HBL - 25 jul 12 kl. 12:24

Ålynglen anländer till Finland i dag

De engelska ålynglen som var på väg till Finland förra veckan men som fastnade på flygplatsen i Köpenhamn anländer till Finland i dag istället.Centralförbundet för fiskerihushållning har importerat 177 000 ålyngel som har fiskats i England. Ålarna anländer till Helsingfors-Vanda flygplats vid 16-tiden på onsdagen.

Expressen - 27 sep 14 kl. 16:15

Nu anländer gästerna till Clooneys bröllop

Allt fler gäster anländer nu till Georges Clooneys bröllop i Venedig. 150 personer ska stå på gästlistan och bland de som nu anländer finns U2-sångaren Bono och hans hustru Ali Hewson. Sedan tidigare är bland andra Matt Damon, Cindy Crawford, Emily Blunt och Anna Wintour på plats..

Expressen - 01 dec 17 kl. 11:18

Nu anländer gästerna till prinsens dop

Nu drar det ihop sig till kungligt dop i Slottskyrkan på Drottningholm. De första gästerna började anlända strax efter 11.00.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Fröiga äppelmunkar

I stället för att rulla munkarna endast i socker kan man byta ut halva mängden socker till valfria fröer, då blir de mindre söta. På bilden användes blått vallmo- och sesamfrön men även andra sorters frön eller finhackade kärnor som solros eller pumpa kan funka. Det viktiga är att rulla munkarna när de är nyfriterade annars har blandningen svårt att fästa..

DN - 5 minuter sedan

Äppel-, enkorn- och ciderkaka

En fantastiskt saftig kaka med enkorn, ett slags urvete från Mellanöstern. Det odlas numera i Sverige, men får man inte tag på det kan man använda grovt rågmjöl eller skrädmjöl..

DN - 5 minuter sedan

Fattiga kryddriddare med äppelmarmelad

Fattiga riddare är ett smart sätt att använda bröd som håller på att bli lite torrt. När man serverar dem så här, med en god äppelmarmelad, blir det riktigt lyxig restmat..

DN - 5 minuter sedan

Nunnornas äppelkaka

På Överselö ligger Klostergården. Där bor och verkar de två nunnorna Maj och Ingrid. De utgör tillsammans ”Den uppståndne frälsarens systra­skap”, en kommunitet inom Svenska kyrkan.

DN - 5 minuter sedan

Äppelpizza med getost och rödlök

En så kallad pizza bianco, utan tomatsås, som är lite saltsöt och passar fint även som aptitretare eller som snacks efter maten. Då räcker receptet till många. Vill man göra en mindre sats kan man göra degen, dela den i portionsbitar och frysa de man inte ska använda just nu..

DN - 15 minuter sedan

Kristersson: "Nödvändigt, viktigt och första steg"

Ulf Kristersson: "Det här var ett nödvändigt, viktigt och första steg". Hör Alliansens gemensamma uttalande efter att riksdagen röstat nej till Stefan Löfven som statsminister..

DN - 10 minuter sedan

Så blir det nya blocköverskridande styret i Södertälje

Blocköverskridande styre – men utan Moderaterna. Nu har det nya majoritetsstyret i Södertälje presenterats.  Under den kommande mandatperioden kommer Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna att samarbeta.

DN - 15 minuter sedan

Kulturprofilens advokat överklagar häktningen

Björn Hurtig, advokaten som företräder Kulturprofilen, ska på tisdagen överklaga häktningsbeslutet mot mannen, rapporterar SVT Kulturnyheterna. .

DN - 30 minuter sedan

Ulf Kristersson efter statsministeromröstningen: Ett viktigt steg

Riksdagen har avsatt statsminister Stefan Löfven (S) genom en omröstning på tisdagsmorgonen. Nu startar talmannens arbete med att hitta nästa regeringsbildare. – Vi har tagit ett viktigt första steg nu, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DN - 30 minuter sedan

USA: Systematiskt våld mot rohingyer

USA menar att det finns bevis för att myanmarisk militär använt systematiskt våld mot rohingyer. En amerikansk rapport om situationen i Myanmar, tidigare Burma, publicerades i måndags, samtidigt som USA tillkännagav att man avsätter 185 miljoner dollar för rohingyaflyktingar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.