GöteborgsPosten > Opinion

Thursday, 21 March, 02:19

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 15:00

Boscanin: Betande kor fyller en viktig funktionGenom att välja svenskt kött bidrar man inte bara till arbetstillfällen och en levande landsbygd, man gynnar även god djurhållning och biologisk mångfald..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

646 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boscanin, Betande, kor, fylleren , viktig, funktion
BT - 20 jun 13 kl. 09:16

Betande kor får hagarna att blomma

betande djur, särskilt kor, är en förutsättning för artrikedomen. Men just kor är något som blir allt ovanligare i det svenska landskapet och vi närmar oss en nivå som är kritisk för upprätthållandet av ett öppet landskap, menar Världsnaturfonden. Det måste till ett bredare engagemang för svensk natur och en av dess absoluta pärlor ?

UNT - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark

Färre betande kor gör att de svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år. Samtidigt är markerna viktiga för den biologiska mångfalden, enligt Jordbruksverket.(TT).

DalaDemokraten - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Dalarnas tidningar - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark


De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år.Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket..

BT - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Expressen - 17 okt 14 kl. 07:46

"Värna Sveriges betande kor"

Ingen har väl missat Bregottreklamen med kor som betar, skuttar och vilar i grönt, skönt gräs. Reklammakarna vet vad de gör. Detta är den bild som konsumenten vill se av kor och också den bild som många tror stämmer för hur mjölkkor lever..

Blekinge Läns tidning - 22 maj 18 kl. 14:00

Därför behövs betande kor

Flera organisationer varnar nu för att de betande mularna minskar så mycket i antal att åtskilliga områden med betesmark riskerar att förbuskas och växa igen. .

BT - 24 apr 14 kl. 08:35

Inget på Jorden kan skapa kolatomer ? inte ens kor

Svar till Klimatsmartare, BT 15/4. Snälla nån, jag hoppas du skämtar. Ingenting på Jorden, inte ens kor kan skapa kolatomer.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Särbegåvade har också rätt till en bra skola

De särbegåvade elevernas möjligheter till en god skolgång är en fråga om rättvisa..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:00

Släpp raspolitiken, Miljöpartiet!

Hur kan Miljöpartiet blanda ihop antirasism med raspolitik?.

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 17:54

Uppstickare leder i Slovakienval

Advokaten Zuzana Caputova leder efter första omgången av det slovakiska presidentvalet som hölls på lördagen..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:03

AIK kvitterade efter målvaktstavla

Timrå får vänta på sin motståndare i SHL-kvalet..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:05

Havslivräddare lär vuxna att crawla

Intresset för att lära sig det snabbaste simsättet växer då fler och fler börjat med triathlon och swimrun..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:06

Det vill åkarna ha efter Pichler

Wolfgang Pichler har skapat en ny storhetsera för svenskt skidskytte. Jag vill vara med och påverka mer i framtiden, säger stjärnan Hanna Öberg..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:19

Ingen Lindahl när Chelsea gick till semifinal

Hedvig Lindahl, i fjol utsedd till världens bästa fotbollsmålvakt, har en tuffare konkurrenssituation än någonsin tidigare i klubblaget Chelsea..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:26

600 personer hittade ut från skogen

Lerigt, klurigt och fysiskt utmanande. Precis som en tävling ska vara..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:28

Läkare anmäls – skrev ut cannabis till 200

Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, har anmält en läkare i Västsverige för att ha skrivit ut cannabisrelaterat läkemedel utan att ha gjort tillräckliga utredningar, skriver GP..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:29

Skola bestulen på över hundra surfplattor

En skola i Sävsjö har under helgen blivit av med ett stort antal surfplattor och datorer, rapporterar P4 Jönköping..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.