GöteborgsPosten > Opinion

Monday, 16 July, 21:47

Liknande nyheter

Taggar: Boscanin, Betande, kor, fylleren , viktig, funktion
BT - 20 jun 13 kl. 09:16

Betande kor får hagarna att blomma

betande djur, särskilt kor, är en förutsättning för artrikedomen. Men just kor är något som blir allt ovanligare i det svenska landskapet och vi närmar oss en nivå som är kritisk för upprätthållandet av ett öppet landskap, menar Världsnaturfonden. Det måste till ett bredare engagemang för svensk natur och en av dess absoluta pärlor ?

UNT - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark

Färre betande kor gör att de svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år. Samtidigt är markerna viktiga för den biologiska mångfalden, enligt Jordbruksverket.(TT).

DalaDemokraten - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Dalarnas tidningar - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark


De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år.Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket..

BT - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Expressen - 17 okt 14 kl. 07:46

"Värna Sveriges betande kor"

Ingen har väl missat Bregottreklamen med kor som betar, skuttar och vilar i grönt, skönt gräs. Reklammakarna vet vad de gör. Detta är den bild som konsumenten vill se av kor och också den bild som många tror stämmer för hur mjölkkor lever..

Blekinge Läns tidning - 22 maj 18 kl. 14:00

Därför behövs betande kor

Flera organisationer varnar nu för att de betande mularna minskar så mycket i antal att åtskilliga områden med betesmark riskerar att förbuskas och växa igen. .

BT - 24 apr 14 kl. 08:35

Inget på Jorden kan skapa kolatomer ? inte ens kor

Svar till Klimatsmartare, BT 15/4. Snälla nån, jag hoppas du skämtar. Ingenting på Jorden, inte ens kor kan skapa kolatomer.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Boscanin: Patienterna förtjänar bättre vård

Medarbetare på Sahlgrenska beskriver hur patientsäkerheten dagligen äventyras: Avdelningar är fulla och patienter får vårdas i korridorerna..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Sandklef: Höga tullar är fel väg

Det bästa sättet att minska ett handelsunderskott mot ett annat land är att ha produkter som landet efterfrågar, inte att höja tullar och tvinga sig till en handelsbalans i jämvikt, som Trump nu gör. Det skriver ledarsidans kolumnist och kinaanalytikern Kristina Sandklef..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Sigfrid: Utan ordning ingen kunskap

Det ökande skolket är ett uttryck för skolans sjunkande status. Samtidigt minskar arbetsron i klassrummen. Det är dags för skolorna att införa nolltolerans mot oordning..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Johnson: Göteborg – en stad öppen mot världen

Göteborg borde ha goda möjligheter att utnyttja globaliseringen till sin fördel, precis som man har gjort här i över 300 år. Anders Johnson, författare till boken Invandrarna som byggde Sverige, tar sig an stadens näringslivshistoria..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 04:00

Expansiv tid för Tomal

Nya kontorslokaler, köpt mark ämnad för en ny monteringshall och 40 procent över årets budget för tillfället. Ingenjörs- och verkstadsföretaget Tomal är inne i en positiv period..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 12:33

Elektronikbutik försatt i konkurs

Falkenbergs hemelektronik, mer känd som Audio Video, har försatts i konkurs..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 12:33

Trion som brinner för öl

Tre vänner med ett gemensamt ölintresse som har växt från ett experiment till verklighet i form av aktiebolaget Glommens bryggeri..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 12:43

Eventbolag lyfter med ny LED-teknik

Eventbolaget Tylösound lovordades för sin ljussättning under pingis-VM. En framgång som har gett ringar på vattnet..

GöteborgsPosten - 09 jul 18 kl. 09:53

M går till val med Rättviksmodellen

Tillsammans med de övriga moderata toppkandidaterna i länets sex kommuner vill Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, minska regelkrånglet för företagare.
– Med stöd av andra partier hoppas vi kunna implementera Rättviksmodellen i vår organisation inom två år, säger Jonas Bergman..

GöteborgsPosten - 09 jul 18 kl. 09:54

"Vägen från löfte till handling är ofta lång"

Krögarföreningen är försiktigt positiv till det moderata förslaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.