GöteborgsPosten > Opinion

Monday, 24 September, 17:09

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 15:00

Boscanin: Betande kor fyller en viktig funktionGenom att välja svenskt kött bidrar man inte bara till arbetstillfällen och en levande landsbygd, man gynnar även god djurhållning och biologisk mångfald..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

646 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boscanin, Betande, kor, fylleren , viktig, funktion
BT - 20 jun 13 kl. 09:16

Betande kor får hagarna att blomma

betande djur, särskilt kor, är en förutsättning för artrikedomen. Men just kor är något som blir allt ovanligare i det svenska landskapet och vi närmar oss en nivå som är kritisk för upprätthållandet av ett öppet landskap, menar Världsnaturfonden. Det måste till ett bredare engagemang för svensk natur och en av dess absoluta pärlor ?

UNT - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark

Färre betande kor gör att de svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år. Samtidigt är markerna viktiga för den biologiska mångfalden, enligt Jordbruksverket.(TT).

DalaDemokraten - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Dalarnas tidningar - 18 apr 16 kl. 19:45

Nyanlända får jobb – positiva Grangärdebor hoppas på betande kor

Bakom projektet finns, förutom kommunen, Grangärdebygdens Intresseförening (GBI). Talespersonen Pelle Skoog framhåller att projektet inrymmer så mycket mer än glädjen över att få beskåda fridfullt betande kor i ett öppet landskap..

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 13:04

Färre betande kor på svensk mark


De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år.Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket..

BT - 14 aug 13 kl. 13:07

Färre betande kor på svensk mark

De svenska ängs- och betesmarkerna har minskat med två tredjedelar på 100 år, från 1,4 miljoner hektar i slutet av 1800-talet till 440 000 hektar i år. Bakgrunden är att antalet betande djur, framför allt kor, har minskat kraftigt ute i markerna, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket.Enligt verket är det viktigt att ängs- och betesmarker även i framtiden sköts eftersom det skapar en miljö där pollinerande insekter och fåglar trivs..

Expressen - 17 okt 14 kl. 07:46

"Värna Sveriges betande kor"

Ingen har väl missat Bregottreklamen med kor som betar, skuttar och vilar i grönt, skönt gräs. Reklammakarna vet vad de gör. Detta är den bild som konsumenten vill se av kor och också den bild som många tror stämmer för hur mjölkkor lever..

Blekinge Läns tidning - 22 maj 18 kl. 14:00

Därför behövs betande kor

Flera organisationer varnar nu för att de betande mularna minskar så mycket i antal att åtskilliga områden med betesmark riskerar att förbuskas och växa igen. .

BT - 24 apr 14 kl. 08:35

Inget på Jorden kan skapa kolatomer ? inte ens kor

Svar till Klimatsmartare, BT 15/4. Snälla nån, jag hoppas du skämtar. Ingenting på Jorden, inte ens kor kan skapa kolatomer.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Boström: Danmark visar vägen

Public Service är har en viktig roll att fylla. Men de skattefinansierade bolagen behöver inte syssla med allt mellan himmel och jord..

GöteborgsPosten - Igår: 23:59

Sonesson: Soffans kamp mot islamistisk extremism angår alla

Två aktivister från Muslimska mänskliga rättighetskommittén hotar med att stämma Ann-Sofie Hermansson (S) för ”förtal med hatbrottsmotiv” utan stöd av polis eller åklagare. De kräver att kommunstyrelsens ordförande raderar formuleringar om dem på sin blogg och publicerar en offentlig ursäkt. Hermansson viker inte en tum.

GöteborgsPosten - Igår: 23:40

Sonesson: Soffans kamp mot islamistisk extremism angår oss alla

Två aktivister från Muslimska mänskliga rättighetskommittén hotar med att stämma Ann-Sofie Hermansson (S) för ”förtal med hatbrottsmotiv” vid Göteborgs tingsrätt. De kräver att kommunstyrelsens ordförande raderar formuleringar om dem på sin blogg och publicerar en offentlig ursäkt. Hermansson viker inte en tum..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 07:25

Dags för barnen att vässa argumenten

Hårda förhandlingar vid köksbordet kan ligga på lut. Barnen har haft dåligt utfall på månadspengen de senaste två åren..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 08:36

Indierna räddar svenska it-branschen

Fler högskoleutbildade från länder utanför EU söker sig till Sverige för att jobba. Den största gruppen är indier som söker sig till den ständigt personalhungriga it-branschen..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 09:48

Läge säga upp löneavtalet

Ekonomin och företagen går på högvarv men lönelyften är ändå relativt låga. Facken har därför trumfkort på hand inför möjligheten att säga upp löneavtalet i förtid..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 20:12

Konstexperternas bästa investeringstips

Världens dyraste målning, Leonardo da Vincis "Salvator Mundi", ställs i veckan ut i Förenade Arabemiraten. Målningen klubbades i fjol för närmare 4 miljarder kronor. Rekordpriser spås bli vanligare inom konstvärlden.

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 01:38

Amazon utreder otillåten dataförsäljning

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 06:33

Mer optimism bland butikshandlare

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 06:38

Marknaden för solenergi väntas blomstra

Priset för installationer av solenergisystem faller i Sverige sedan strafftullar på kinesiska solceller avskaffats i EU. Nu väntar både privata och offentliga aktörer på en exploderande marknad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.