DN > Nyheter

Tuesday, 25 September, 11:56

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Natoär det bästa som har , gjorts
DN - 12 apr 17 kl. 22:59

Trump: Nato är inte längre föråldrat

Donald Trump försäkrar åter att USA ger sitt fulla stöd till försvarsalliansen Nato. Detta efter ett möte med Natochefen Jens Stoltenberg i Vita huset på onsdagen..

Cornucopia - 18 jul 18 kl. 08:46

Trump ifrågasätter Natos artikel 5 - som han inte förstår

"Q: Why should my son go to Montenegro to defend it from attack. Trump: I understand the question, I've asked the same question."Mindre än två dagar efter att Donald Trump inför den samlade världspressen förklarat sig stå på Rysslands diktator Vladimir Putins sida mot de egna amerikanska underrättelsetjänsterna, meddelade han i en intervju i amerikansk teve igår att han ifrågasätter grunden för Natos existens, självförsvarsartikeln 5.

Cornucopia - 21 jul 16 kl. 16:19

Trump: Kommer inte hedra NATO:s avtal om ömsesidigt försvar

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump ha nu gått ut med att han backar för Vladimir Putins diktatur i Ryssland och kommer inte hedra NATO:s avtal om ömsesidigt försvar om något NATO-land blir anfallet. Istället ska det hela handla om Trumps godtycke, om man kommer försvara någon annan NATO-medlem. Skulle vettvillingen Trump bli nästa amerikanska president innebär hans besked den största säkerhetspolitiska omvälvningen för Europa sedan andra världskrigets slut, och ett slut för amerikanska expeditionära försvarsgarantierna inom NATO.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 09:21

Donald Trump talar i gåtor. Och världen blir osäkrare.

Dödstalen efter lördagens terrordåd i Lahore i Pakistan stiger. På söndagen uppgav polis och räddningstjänst att 72 personer miste livet i angreppet, som var riktat mot kristna påskfirare. Självmordsbombaren utlöste sin dödliga laddning intill en lekplats i en park.

YLE - 15 feb 17 kl. 04:28

Varken Trump eller Putin rubbar finländarnas inställning till Nato

Finländarnas inställning till militäralliansen Nato verkar inte påverkas av världspolitiken. Fortsättningsvis vill bara var femte finländare gå med i Nato, visar Yles färska enkät. Finländarnas inställning till Nato har inte ändrats, trots att världspolitiken genomgår stora förändringar just nu.

Cornucopia - 15 jul 18 kl. 15:26

Förväntningar på toppmötet Putin - Trump

I morgon är det toppmöte i Helsingfors mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands Kreml-diktator Vladimir Putin. Vad mötet ska handla om och varför det sker är okänt, men det finns ett antal förväntningar och spekulationer.Bloggaren Lars Wilderäng rapporterar på plats från Trump Tower.

Cornucopia - 21 mar 16 kl. 20:32

Trump: USA ska ut ur NATO

Den republikanska presidentkandidatkandidaten Donald Trump säger nu att USA ska dra sig ur NATO. Således är det dags att börja lära sig ryska.
Nya svenska flaggan.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 04:00

Trump mot Europa

När pres­i­dent Trump kom till Europa för att del­ta i Na­tos topp­mö­te och dess­utom träffa ett an­tal le­da­re, som Merkel, Macron och May, för att se­dan åka till Helsingfors och träffa den ryske pre­si­denten Putin verkar han se de eu­ro­pe­is­ka al­lie­rade som fi­en­der mer än Putin.
Han började ons­dagen, då Nato-topp­mö­tet hölls, med att an­gripa Tysk­land för ol­je­im­porten från Ryss­land. Tysk­land hålls som giss­lan av Ryss­land och att Tysk­land be­talar ”mil­jarder och åter mil­jarder dol­lar var­je år ”är oan­stän­digt, tyckte Trump när han åt fru­kost med Na­tos ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re Jens Stoltenberg.

Nerikes Allehanda - 18 aug 16 kl. 07:15

Han skulle rösta på Donald Trump

Det har läckt ut uppgifter om att Donald Trumps kampanjchef Paul Manafort tagit emot stora bidrag för att driva ryska intressen i Ukraina. Paul Manafort nekar till detta.Men låt oss titta på de uttalanden som Donald Trump har gjort.

Skånskan - 22 jul 16 kl. 14:00

Eventuellt fripass för Putin med Trump

Opinion I en intervju om utrikespolitik med New York Times sade republikanernas presidentkandidat Donald Trump att Nato inte nödvändigtvis ska försvara länder som attackeras av Ryssland. Det ska finnas villkor för det, som att de har betalat avgiften.
Till skillnad från Barack Obama menar han att han inte vill vara öppen med sin militära strategi.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Vad vet du om äpplen?

Vad känner du till om äpplen? Testa dina kunskaper – här är nio frågor..

DN - 15 minuter sedan

Nu finns tre möjliga statsministrar

DN 26/9 2018. Regeringsbildningen kommer att kräva kompromisser. Men uppgörelser i mitten har goda förutsättningar att föra Sverige framåt..

DN - 15 minuter sedan

Hammarby tappar landslagsmittfältare

Hammarby tappar sin australiska landslagsspelare Elise Kellond-Knight efter säsongen. Mittfältaren vänder hem till Melbourne City efter den allsvenska avslutningen den 27 oktober..

DN - 15 minuter sedan

Ewa Stenberg: Sprickor i Alliansen efter riksdagen fällt Löfven

Fyra frågor till DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om att riksdagen röstat bort regeringen..

DN - 15 minuter sedan

”Han är ett hot mot kvinnliga rättigheter”

128 gripna i Washington under protester mot domare Brett Kavanaugh.

DN - 15 minuter sedan

Konsertrecension: Joe Bonamassa är gitarrhjälten som är bättre på allt det andra

Den ständige slitvargen Joe Bonamassa är tillbaks i Stockholm igen i vad som rubriceras "årets gitarrhändelse", men det är faktiskt som gitarrist han har svårast att leverera..

DN - 30 minuter sedan

17 års fängelse för mord på studentboende

En 30-årig man döms till 17 års fängelse för mord på man vid ett studentboende i stadsdelen Ålidhem i Umeå. Mannen döms även för övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott..

DN - 30 minuter sedan

Nu leder han en övergångsregering

Stefan Löfven avsattes som statsminister av riksdagen men leder nu en övergångsregering. Nu vill ha bilda en blocköverskridande regering..

DN - 30 minuter sedan

Erik Helmerson: Löfven lämnar ett blekt politiskt arv

Sveriges nästa statsminister måste vara lyhörd, diplomatisk och kompromissvillig. Just de egenskaper som inte utmärkt den nu avsatta regeringen Stefan Löfven..

DN - 45 minuter sedan

I äpplenas tid – goda och klassiska recept

Höstens äpplen kan njutas på många olika vis. Baka en kryddig äppelkaka, koka ett knäckigt mos – eller kanske servera dem på pizza? Här är goda och klassiska recept – fast på ett nytt sätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.