DI > Ekonomi

Saturday, 21 July, 11:42

DI - 12 jul 18 kl. 14:15

Finanstoppen: USA är på väg att förlora handelskrigetHandelskriget mellan USA och Kina rasar vidare. Nu varnar finansräven Stephen Roach för att USA är på väg att förlora kampen. Det skriver CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Stephen Roach, CNBC

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanstoppen, USAär på , vägatt , förlora, handelskriget
Cornucopia - 02 dec 17 kl. 08:08

Svensk exportindustri förlorar direktlinjen till USA - ACL överger Göteborgs strejkhamn

För första gången på femtio år står nu Sverige och svensk exportindustri utan direkt fartygstrafik till en av våra största exportkunder, USA. Delvis på grund av strejken i hamnen lägger rederiet ACL nu ner sin rutt USA-Göteborg och svensk konkurrenskraft och med det arbetstillfällen får sig en direkt törn med flera dagar längre leveranser till USA.
Göteborgs hamn.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Obama har ingen tid att förlora

När Barack Obama igår svor presidenteden för andra gången är han en man som har bråttom. Även om han har fyra år kvar som USA:s president måste han agera snabbt för att hinna med att få stora saker uträttade under den andra mandatperioden.För en USA-president som klarar att bli omvald blir det sällan som första gången.

YLE - 02 jan 15 kl. 16:50

"Vi har ingenting att förlora"

Inför kvartsfinalmatchen mellan Finland och Sverige i U20-VM i ishockey har kommentarer haglat tätt över Östersjön. I fjol slog Finland favorittippade Sverige i final och nu ämnar svenskarna ge igen för gammal ost. Det sista som saknas inför kvällens match är känslor.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

BT - 19 dec 12 kl. 00:34

USA: al-Qaida på väg att förlora

USA har dödat mer än 20 av de 30 högsta al-Qaidaledarna i Pakistan och Afghanistan sedan Barack Obama blev president.
Chefen för det amerikanska utrikesdepartementets antiterrorbyrå Daniel Benjamin sade på tisdagen att al-Qaida, då lett av Usama bin Ladin, var en "skräckinjagande och farlig organisation" när Obama kom till makten 2009.
Men 2012 är organisationens kärna på väg att förlora, enligt Benjamin.

HBL - 27 aug 13 kl. 06:51

Spionskandalen i USA drabbar it-branschen

Spionskandalen i USA har fått ekonomiska konsekvenser för landets it-bransch. Amerikanska företag som erbjuder molntjänster har meddelat att utländska kunder har dragit tillbaka sina beställningar efter avslöjandena om säkerhetstjänsten NSA:s dataspionage.Tankesmedjan Information Technology & Innovation Foundation (ITIF) i Washington bedömer att de amerikanska företagen som erbjuder molntjänster kan förlora hela 35 miljarder dollar under de tre följande åren.

SR - 03 nov 14 kl. 19:17

Demokraterna bedöms förlora senaten i USA

I morgon går USA till mellanårsval, och bland annat röstar om vilka som ska sitta i den amerikanska kongressen. Demokraterna bedöms komma att förlora senaten, och då blir hela kongressen republikanskt dominerad..

SvD - 25 okt 16 kl. 05:34

Trump kan förlora en av USA:s rödaste delstater

Donald Trump riskerar förlora en av USA:s rödaste delstater – men inte till Hillary Clinton. Den oberoende kandidaten Evan McMullin leder i flera mätningar i den mormontäta Utah..

HBL - 19 jul 13 kl. 18:28

Dags att tala allvar om USA-handeln

Att enas om ett transatlantiskt frihandels- och investeringsavtal blir inte lätt, men det är mödan värt, skriver EU:s handelskommissionär Karel De Gucht.Sedan det tidigt i år stod klart att EU och USA börjar förhandla om ett frihandelsavtal har det naturligtvis fått stor uppmärksamhet. Många, bland annat berörda intressegrupper, aktivister och självfallet politiker, har visat ett mycket lovvärt intresse för processen.

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Profilernas bästa sommarläsning

Att läsa böcker kan vara ett enkelt råd för att ta nästa steg både personligt och karriärmässigt. För Di ger fem näringslivsprofiler sina bästa tips på semesterläsning för att utveckla karriären..

DI - 3 timmar sedan

MSB: Regn enda hoppet

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Räddningstjänsten kan inte släcka bränderna utan ihållande regn, men bara enstaka skurar väntas..

DI - 45 minuter sedan

Bakslaget: Mays brexitplan sågas i Bryssel

EU:s förhandlare Michael Barnier är kritisk till Storbritanniens förslag till hur landet ska lämna den europeiska unionen. Efter ett möte i Bryssel under fredagen hävdade han att det är för komplicerat och att det skulle innebära mängder med pappersarbete.  Beskedet är ett hårt slag för en redan pressad Theresa May..

DI - 1 timme sedan

Lista: Så bor svenskarna om 30 år

Bostadsbrist kombinerat med rekordutbud har eldat på samhällsdiskussionen om hur framtidens boende kommer att se ut. Projektengagemangs rapport Samhällsbarometern 2018 visar hur svenskarna själva ser på framtidens boende. .

DI - 2 timmar sedan

De satsar på glesbygden – trots pressen från öst

Sömnadsföretaget Obik har valt att satsa i glesbygden, trots pressen från låglöneländer i öst. ”Vi kan inte sänka oss till de priserna, men vår konkurrenskraft är att vi är väldigt snabba och flexibla”, säger grundaren och vd:n Emma Åström..

DI - 3 timmar sedan

Deutsche Bank åker på nya böter

Deutsche Bank har åkt på nya böter i USA. .

DI - 3 timmar sedan

Fler utländska helikoptrar sätts in mot skogsbränderna

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Enstaka regnskurar väntas, men kommer troligen inte att påverka bränderna i högre grad..

DI - 3 timmar sedan

Heta trenden för stressade svenskar ger boom för handlarna

Svenskarnas friluftsintresse är på frammarsch och allt fler söker sig till naturen på semestern. “Det lugna utelivet har definitivt en renässans just nu med stark tillväxt inom vandring”, säger Henrik Ottosson, vd på Lundhags..

DI - 4 timmar sedan

Greklandsprognos höjs – men inte kreditbetyget

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global höjer sin prognos för Greklands skulder från "stabil" till "positiv", med hänvisning till bättre politiska utsikter i landet..

DI - 4 timmar sedan

Spaniens konservativa kröner ny ledare

Partido Popular (PP), som tvingats i opposition efter sex år vid makten, utser i dag sin nya ledare. Därmed väljer också det spanska högerpartiet ideologisk riktning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.