DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 05:52

DI - 12 jul 18 kl. 14:15

Finanstoppen: USA är på väg att förlora handelskrigetHandelskriget mellan USA och Kina rasar vidare. Nu varnar finansräven Stephen Roach för att USA är på väg att förlora kampen. Det skriver CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Stephen Roach, CNBC

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanstoppen, USAär på , vägatt , förlora, handelskriget
Cornucopia - 02 dec 17 kl. 08:08

Svensk exportindustri förlorar direktlinjen till USA - ACL överger Göteborgs strejkhamn

För första gången på femtio år står nu Sverige och svensk exportindustri utan direkt fartygstrafik till en av våra största exportkunder, USA. Delvis på grund av strejken i hamnen lägger rederiet ACL nu ner sin rutt USA-Göteborg och svensk konkurrenskraft och med det arbetstillfällen får sig en direkt törn med flera dagar längre leveranser till USA.
Göteborgs hamn.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Obama har ingen tid att förlora

När Barack Obama igår svor presidenteden för andra gången är han en man som har bråttom. Även om han har fyra år kvar som USA:s president måste han agera snabbt för att hinna med att få stora saker uträttade under den andra mandatperioden.För en USA-president som klarar att bli omvald blir det sällan som första gången.

YLE - 02 jan 15 kl. 16:50

"Vi har ingenting att förlora"

Inför kvartsfinalmatchen mellan Finland och Sverige i U20-VM i ishockey har kommentarer haglat tätt över Östersjön. I fjol slog Finland favorittippade Sverige i final och nu ämnar svenskarna ge igen för gammal ost. Det sista som saknas inför kvällens match är känslor.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

DN - 14 nov 18 kl. 16:54

Kommission varnar: USA kan förlora nästa krig

USA kan komma att förlora ett krig mot Kina eller Ryssland. Det slår en kommission tillsatt av den amerikanska kongressen fast i en ny rapport. USA:s militära styrka beskrivs som så svag att landet inte längre kan vara säkert på att kunna stå emot andra stormakter vid en väpnad konflikt..

BT - 19 dec 12 kl. 00:34

USA: al-Qaida på väg att förlora

USA har dödat mer än 20 av de 30 högsta al-Qaidaledarna i Pakistan och Afghanistan sedan Barack Obama blev president.
Chefen för det amerikanska utrikesdepartementets antiterrorbyrå Daniel Benjamin sade på tisdagen att al-Qaida, då lett av Usama bin Ladin, var en "skräckinjagande och farlig organisation" när Obama kom till makten 2009.
Men 2012 är organisationens kärna på väg att förlora, enligt Benjamin.

HBL - 27 aug 13 kl. 06:51

Spionskandalen i USA drabbar it-branschen

Spionskandalen i USA har fått ekonomiska konsekvenser för landets it-bransch. Amerikanska företag som erbjuder molntjänster har meddelat att utländska kunder har dragit tillbaka sina beställningar efter avslöjandena om säkerhetstjänsten NSA:s dataspionage.Tankesmedjan Information Technology & Innovation Foundation (ITIF) i Washington bedömer att de amerikanska företagen som erbjuder molntjänster kan förlora hela 35 miljarder dollar under de tre följande åren.

SR - 03 nov 14 kl. 19:17

Demokraterna bedöms förlora senaten i USA

I morgon går USA till mellanårsval, och bland annat röstar om vilka som ska sitta i den amerikanska kongressen. Demokraterna bedöms komma att förlora senaten, och då blir hela kongressen republikanskt dominerad..

SvD - 25 okt 16 kl. 05:34

Trump kan förlora en av USA:s rödaste delstater

Donald Trump riskerar förlora en av USA:s rödaste delstater – men inte till Hillary Clinton. Den oberoende kandidaten Evan McMullin leder i flera mätningar i den mormontäta Utah..

Sydsvenskan - 15 nov 18 kl. 04:11

Kongresskommitté: USA kan förlora ett krig

USA står inför en potentiell säkerhetskris och skulle kunna förlora ett krig mot Ryssland eller Kina, enligt en kommitté inom den amerikanska kongressen. I en rapport har kommittén, som består av representanter från bägge partier, studerat president Don.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

16 delstater stämmer Trump för nödläge

En koalition av 16 delstater, ledda av Kalifornien, har stämt president Donald Trump för hans beslut att utlysa nationellt nödläge för att finansiera en mur mot Mexiko. .

DI - 15 minuter sedan

Trump varnade Venezuelas militär

Donald Trump varnade på måndagen medlemmar i Venezuelas militär för att förbli lojala mot president Nicolas Maduro. De riskerar sin framtid och sina liv och måste tillåta humanitär hjälp in i landet..

DI - 15 minuter sedan

Skakig börshöst slår hårt mot pensionsspararna

Vinterstormarna på världens börser slog mot landets pensionssparare. Alecta och SPP såg pensionskapitalet krympa under fjolåret. Men ett par bolag klarade av att generera avkastning..

DI - 30 minuter sedan

Rekordmånga beviljas skuldsanering

Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga..

DI - 45 minuter sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen..

DI - 45 minuter sedan

Djurvårdsjätten miljardköper i Europa - ”hysterisk tillväxt”

Djurvårdsjätten Anicura lägger nu krutet på Sydeuropa och köper kliniker i Spanien, Frankrike och Italien för 1 miljard kronor.  ”Hysteriska tillväxten kan fortsätta ett tag till”, säger vd Peter Dahlberg..

DI - 45 minuter sedan

Detta händer tisdagen den 19 februari

Under tisdagsmorgonen redovisar bland andra hotellkedjan Scandic och bemanningsföretaget Poolia sina siffror för fjärde kvartalet. På makrosidan ligger fokus på SCB som levererar KPI-utfallet för januari..

DI - 6 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 6 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 7 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.