DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 02:39

DI - 12 jul 18 kl. 14:15

Finanstoppen: USA är på väg att förlora handelskriget



Handelskriget mellan USA och Kina rasar vidare. Nu varnar finansräven Stephen Roach för att USA är på väg att förlora kampen. Det skriver CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Stephen Roach, CNBC

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanstoppen, USAär på , vägatt , förlora, handelskriget
Cornucopia - 02 dec 17 kl. 08:08

Svensk exportindustri förlorar direktlinjen till USA - ACL överger Göteborgs strejkhamn

För första gången på femtio år står nu Sverige och svensk exportindustri utan direkt fartygstrafik till en av våra största exportkunder, USA. Delvis på grund av strejken i hamnen lägger rederiet ACL nu ner sin rutt USA-Göteborg och svensk konkurrenskraft och med det arbetstillfällen får sig en direkt törn med flera dagar längre leveranser till USA.
Göteborgs hamn.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Obama har ingen tid att förlora

När Barack Obama igår svor presidenteden för andra gången är han en man som har bråttom. Även om han har fyra år kvar som USA:s president måste han agera snabbt för att hinna med att få stora saker uträttade under den andra mandatperioden.För en USA-president som klarar att bli omvald blir det sällan som första gången.

YLE - 02 jan 15 kl. 16:50

"Vi har ingenting att förlora"

Inför kvartsfinalmatchen mellan Finland och Sverige i U20-VM i ishockey har kommentarer haglat tätt över Östersjön. I fjol slog Finland favorittippade Sverige i final och nu ämnar svenskarna ge igen för gammal ost. Det sista som saknas inför kvällens match är känslor.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

BT - 19 dec 12 kl. 00:34

USA: al-Qaida på väg att förlora

USA har dödat mer än 20 av de 30 högsta al-Qaidaledarna i Pakistan och Afghanistan sedan Barack Obama blev president.
Chefen för det amerikanska utrikesdepartementets antiterrorbyrå Daniel Benjamin sade på tisdagen att al-Qaida, då lett av Usama bin Ladin, var en "skräckinjagande och farlig organisation" när Obama kom till makten 2009.
Men 2012 är organisationens kärna på väg att förlora, enligt Benjamin.

HBL - 27 aug 13 kl. 06:51

Spionskandalen i USA drabbar it-branschen

Spionskandalen i USA har fått ekonomiska konsekvenser för landets it-bransch. Amerikanska företag som erbjuder molntjänster har meddelat att utländska kunder har dragit tillbaka sina beställningar efter avslöjandena om säkerhetstjänsten NSA:s dataspionage.Tankesmedjan Information Technology & Innovation Foundation (ITIF) i Washington bedömer att de amerikanska företagen som erbjuder molntjänster kan förlora hela 35 miljarder dollar under de tre följande åren.

SR - 03 nov 14 kl. 19:17

Demokraterna bedöms förlora senaten i USA

I morgon går USA till mellanårsval, och bland annat röstar om vilka som ska sitta i den amerikanska kongressen. Demokraterna bedöms komma att förlora senaten, och då blir hela kongressen republikanskt dominerad..

SvD - 25 okt 16 kl. 05:34

Trump kan förlora en av USA:s rödaste delstater

Donald Trump riskerar förlora en av USA:s rödaste delstater – men inte till Hillary Clinton. Den oberoende kandidaten Evan McMullin leder i flera mätningar i den mormontäta Utah..

HBL - 19 jul 13 kl. 18:28

Dags att tala allvar om USA-handeln

Att enas om ett transatlantiskt frihandels- och investeringsavtal blir inte lätt, men det är mödan värt, skriver EU:s handelskommissionär Karel De Gucht.Sedan det tidigt i år stod klart att EU och USA börjar förhandla om ett frihandelsavtal har det naturligtvis fått stor uppmärksamhet. Många, bland annat berörda intressegrupper, aktivister och självfallet politiker, har visat ett mycket lovvärt intresse för processen.

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.

DI - 5 timmar sedan

Ford går med på att vittna om Kavanaugh

Kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp går med på att vittna i senaten. Beskedet kommer efter en hård dragkamp mellan senatens justitieutskott och kvinnans advokater..

DI - 5 timmar sedan

Den gamle och Medelhavet – Jan Gradvall simmar till Albanien

Flera kilometer på öppet hav, simmandes mellan två länder. Jan Gradvall utmanar sig själv – och får ­uppleva bland det största i livet hittills..

DI - 6 timmar sedan

Comcast bjuder över Fox i slaget om Sky

Den dramatiska auktionen om tv-jätten Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen om Sky och trumfar därmed Fox. Det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 7 timmar sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 7 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.