VA > Ekonomi

Saturday, 17 November, 07:31

VA - 12 jul 18 kl. 14:10

”Vi står inför en revolution – gigekonomin är här för att stanna”Gigekonomin är här för att stanna – och den kommer att växa i betydelse. Nu behövs en nyanserad diskussion om hur fördelarna med gigekonomin kan maximeras samtidigt som riskerna hanteras, skriver Andreas Hatzigeorgiou i en gästkrönika. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Andreas Hatzigeorgiou

Dela artikeln

199 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi stårinför en , revolution, gigekonominär här , för att stanna
Nyheter 24 - 23 maj 11 kl. 08:36

Nobody expects the Spanish Revolution


Centrala Madrid är ockuperat på valdagen. Nyheter24 ger en djupdykning i den spanska våren där ungdomarna fått nog. MADRID.

DN - 20 maj 16 kl. 14:25

Slutet på Zlatans franska revolution


PARIS. Han är bossen, idolen som ingen rår på. Han är revolutionären som lyft Paris Saint-Germain till nya höjder och slagit alla rekord.

Sydsvenskan - 27 jun 15 kl. 07:00

"Vi är ledarna som vi har väntat på"

För 100 år sedan, den 27 juni 1915, föddes Grace Lee Boggs i lägenheten ovanför sin fars kinarestaurang i den lilla staden Providence. 25 år senare irrade hon, en nyligen disputerad filosof, längs Chicagos gator på jakt efter något meningsfullt att engagera sig i. Hon fann en grupp afroamerikaner som organiserade sig och krävde att deras råttmyllrande bostäder skulle rustas upp.

Skånskan - 01 okt 16 kl. 14:00

Har funnit en fristad på svenska scener

FLYKT. Yazan Alqaq gick teaterskola i Moskva och hoppades vara med om en fredlig revolution i Syrien. I stället såg han sig tvingad att fly landet och nu spelar han teater i Malmö.

Sydsvenskan - 11 feb 11 kl. 05:03

Militären lovar häva undantastillstånd

Foto: Emilio Morenatti/AP
Villkoret: att demonstranterna lämnar Kairos gator.
Men löftet villkoras med att demonstranterna ska lämna gatorna och återgå till ett "normalt liv". I kommuniké 2 säger armén också att den garanterar ett fritt och rättvist presidentval och konstitutionella reformer.

Sydsvenskan - 13 feb 11 kl. 00:05

"Välj Mona Sahlin"

I jakten på en ny socialdemokratisk partiledare finns ett namn som sällan nämns: Mona Sahlin. Men i debatten kring upproret mot regimen i Egypten har Sahlin visat att hennes röst och engagemang mot förtryck behövs, och att hon är den som bäst förvaltar det politiska arvet från Olof Palme. Det skriver Per Gahrton, före detta språkrör i Miljöpartiet, idag ordförande i den gröna tankesmedjan Cogito.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 06:30

Rörelse ska ge rörlighet

I morgon kommer 90-talsgruppen Blackstreet till Slagthuset. Förband är musikkollektivet Harekat och grundaren Behrang Miri utlovar smakprov från sin skiva som släpps senare i år.
När Behrang Miri var liten sa hans pappa till honom att för att lyckas i Sverige måste han jobba tio gånger hårdare än de som har bott här längre.

Sydsvenskan - 11 jun 11 kl. 10:00

Förädling och bredd vägar till lönsamhet

Foto: Jenny Leyman
I takt med att allt fler stora lantbrukare ställer om till ekologisk produktion måste de småskaliga ekobönderna bredda verksamheten. Att tänka innovativt och sälja upplevelser har blivit ett sätt att förena lönsamhet med en grön livsstil.
Lammen har tittat fram och kalvningen närmar sig sitt slut.

Dagen - 09 aug 11 kl. 03:00

Stora massprotester på Israels gator och torg

Hundratusentals israeler demonstrerar mot de skyhöga levnadskostnaderna. Det är den största sociala protesten i Israel någonsin. Regeringen lovar förändringar - och tillsätter en kommitté.

Kristianstadsbladet - 07 mar 14 kl. 19:09

V hotar utesluta medlemmar i Örebro

Vänsterpartiet har skickat ett mejl till ett tiotal medlemmar i Örebro med budskapet att de kommer att strykas ur partiet.
Anledningen är att de skrivit på en namninsamling för att en tidigare vänsterpartist ska kunna ställa upp i valet till kommunfullmäktige med ett nybildat parti. - De har inte uteslutits.

Fler nyheter från VA

VA - 15 timmar sedan

Plastberget växer lavinartat – här är innovationerna som kan vända trenden

För två år sedan kom larmet - snart finns det mer plast än fisk i havet. Nu kommer nya smarta material, innovationer för återvinning och hårda regler för  att minska användandet. Och Sverige ligger långt fram.

VA - 15 timmar sedan

Forskare: Vårda talangerna – eller få illojala kravmaskiner på halsen

Utse en  talang  och du kan få en  illojal   kravmaskin  på halsen. Ny forskning visar att talent management kräver en hel del av både företaget och individen. .

VA - 15 timmar sedan

Leif GW Persson har hittat en ny aktiefavorit – ska ringa i klockan vid börsnoteringen

”Det är den bästa uppfinningen sedan kullagret”, säger han när han träffar grundarna i Linköping. .

VA - 16 timmar sedan

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två danska, två norska och två finska aktier. .

VA - 16 timmar sedan

Volkswagen tänker köra om Tesla – satsar 450 miljarder kronor på elbilar

Biltillverkaren Volkswagen ska investera 44 miljarder euro i utveckling av elbilar, självkörande bilar och tjänster för uppkopplade bilar. Det rapporterar Bloomberg News. .

VA - 17 timmar sedan

Börsplus: Avstå när Fingerprint-traders börsnoterar sitt VR-bolag

Börsplus avråder från att teckna aktier i Beyond Frames, ett spelbolag vars ägare kopplas till ett "kryptiskt investeringsnätverk", enligt analystjänsten. .

VA - 17 timmar sedan

Nytänk och spetsiga idéer - så skapas vinnande koncept med Berghs studenter

I  Berghs Studio jobbar företag tillsammans med studenter för att skapa kampanjer, kommunikationsinsatser och digitala produkter. “ Vi utmanar med nytänk och spetsiga idéer”, säger Tobias Lundqvist, ansvarig för Berghs Studio. .

VA - 17 timmar sedan

Nordea petas: Inte längre "globalt systemviktig" bank

Nordea och RBS åker ut från Financial Stability Boards lista över globalt systemviktiga banker. Det kan ha påverkan på bland annat kapitalkraven. .

VA - 18 timmar sedan

Från politiker till social entreprenör: ”Jag ville inte vara en cynisk maktmänniska – jag vill driva förändring”

Efter tio år i svensk partipolitik hittade Amir Sajadi socialt entreprenörskap. Nu vill han låta Järvaskolan yngla av sig. "Om vi ska kunna inspirera och visa att vårt koncept ger effekt måste vi visa att våra arbetssätt och metoder går att replikera och skala upp", säger han till Veckans Affärer.

VA - 19 timmar sedan

Bolagen som kan svara på frågan värd miljarder: Vad blir det för väder?

Extrema väderväxlingar och digitalisering gör att entreprenörer och techjättar nu bygger upp en helt ny bransch. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.