SVT > Inrikes

Wednesday, 18 July, 07:02

SVT - 12 jul 18 kl. 14:07

Många ridhjälmar ger falsk trygghetRätt val av ridhjälm kan vara skillnaden mellan att få hjärnskakning eller inte. Men de flesta ridhjälmar som finns på den svenska marknaden ger ett dåligt skydd. Ett test av ridhjälmar för barn och vuxna visar att bara tre av femton testade hjälmar får godkänt och att det är stor skillnad mellan olika tillverkare vilket skydd hjälmen ger om olyckan skulle vara framme..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

337 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många ridhjälmarger , falsk, trygghet
BT - 09 aug 13 kl. 12:04

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra. - Vi blev väldigt förvånade över att det var så otroligt dåligt resultat, säger utredaren Stina Johansson.Hjälmarnas stötdämpande förmåga, skydd mot genomborrning och hakband testades och tio modeller fick underkänt på en eller flera punkter.

Kristianstadsbladet - 09 aug 13 kl. 12:02

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra.
- Vi blev väldigt förvånade över att det var så otroligt dåligt resultat, säger utredaren Stina Johansson.Hjälmarnas stötdämpande förmåga, skydd mot genomborrning och hakband testades och tio modeller fick underkänt på en eller flera punkter.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 18:19

Test: Endast tre av femton ridhjälmar håller måttet

Bara tre ridhjälmar – av femton – håller måttet. Risken för hjärnskakning kan vara fem gånger så stor beroende på vilken ridhjälm du väljer..

SVT - 10 jul 14 kl. 13:24

Bara tre av tio ridhjälmar ger fullgott skydd

Det är stora skillnader på ridhjälmar och priset är inte avgörande för kvalitén, visar ett nytt test. Bara tre av tio godkända hjälmar ger ett fullgott skydd för ryttaren. .

NSD - 09 aug 13 kl. 12:00

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra..

UNT - 09 aug 13 kl. 12:00

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i det test Konsumentverket låtit göra. Ett överraskande dåligt resultat, enligt verkets utredare. De två sämsta modellerna har återkallats.

SVT - 09 aug 13 kl. 12:04

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra..

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 13 kl. 12:05

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra..

NT - 09 aug 13 kl. 12:00

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i ett test Konsumentverket låtit göra..

SvD - 09 aug 13 kl. 12:02

Underkänt för tio av elva ridhjälmar

Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarade inte säkerhetskraven i det test Konsumentverket låtit göra..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Plantskola för unga politiker lockar unga med utländsk bakgrund

Unga sviker ungdomsförbunden, men det finns initiativ för att öka engagemanget för partipolitiken. På den politiska plantskolan Höj Rösten har man märkt ett särskilt intresse hos unga med utländsk bakgrund, som utgör mer än hälften av eleverna på skolan. – De hittade inte in via de vanliga kanalerna som ungdomsförbund, men många som söker till oss har känt utanförskap vilket präglar deras vilja till engagemang, säger skolans rektor Minéa Frykman..

SVT - 30 minuter sedan

”Min glöd kommer från de orättvisor mina föräldrar har upplevt”

Både Sara Hussain, 26 år, och Tamim Alameddine, 27 år, tycker sig märka att den politiska glöden bland unga med utländsk bakgrund växer. – Många har en historia, eller verklighet, av förföljelse och förtryck. Det skapar en större medvetenhet för hur viktigt engagemanget är, säger Sara Hussain..

SVT - 7 timmar sedan

Här kryper sig branden närmare byn

På bilder tagna med en drönare under tisdagskvällen syns branden dra sig allt närmare mot byn Enskogen i Gävleborgs län..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringen får kritik för brandberedskapen

Kritik riktas mot regeringen för att beredskapen kring bränder i skog och mark inte är bra nog. Centerpartiet vill se att Sverige köper in resurser för att bekämpa bränder från luften istället för att behöva förlita sig på gemensamma europeiska insatser..

SVT - 10 timmar sedan

Extremhettan fortsätter – se senaste väderleksrapporten

Fortsatt temperaturer över det normala i hela nästan hela landet samtidigt som det är chans för regn i södra Skåne och norra Jämtland..

SVT - 10 timmar sedan

Kungen om bränderna: ”Följer med oro händelseutvecklingen”

Kung Carl Gustaf kommenterar nu de omkring 70 bränder som rasar i Sverige. ”Jag vill uttrycka mitt och Kungafamiljens stöd till alla Er som drabbas och påverkas av bränderna”, säger han i ett uttalande..

SVT - 12 timmar sedan

Frivilliga hjältarna: Hjälper till vid släckningsarbetet

Här i Hammarstrand har frivilliga från närområdet samlats för att hjälpa till med stort som smått i arbetet med att släcka skogsbranden i Ragunda i Jämtland. Det handlar om allt från att hacka grönsaker till att hjälpa till att dra vattenslangar genom skogen. Och alla är överens om en sak – gemenskapen är stark i Hammarstrand just nu..

SVT - 14 timmar sedan

”Jag är oroad över de kommande dagarna”

Dan Eliasson, chef för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, besökte Ljusdal där räddningstjänsten jobbar dygnet runt för att släcka den omfattande branden. Han ser ett behov av fler vattenbombande plan och önskar mest av allt – regn..

SVT - 15 timmar sedan

Så skyddar du dig vid en skogsbrand

Risken för skogsbränder är på en extrem nivå i stora delar av landet. SVT Nyheter har frågat Daniel Norman, krisberedskapsrådgivare vid Röda korset, hur man ska agera om man drabbas..

SVT - 15 timmar sedan

Boende: ”Så rökigt att jag inte ens kunde se sjön några hundra meter bort”

Skogsbränderna fortsätter att rasa runt om i Sverige och i Härjdedalen har räddningsledaren uppmanat alla som befinner sig i Olingdal och Härjåsjön att utrymma området. Det är kraftig spridningsrisk för skogsbranden där, rapporterar Sveriges Radio. – Det var nåt så alldeles hemskt rökigt här i morse, berättar Mikael Jansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.