Skånskan > Nyheter

Sunday, 25 August, 08:38

Skånskan - 12 jul 18 kl. 14:00

Får träffa sitt barn oftaremellanskåne Mamman till ett barn som placerats på familjehem ska få träffa sitt barn oftare än vad kommunens politiker beslutat, dömer förvaltningsrätten.Idag har mamman rätt att träffa barnet en gång i månaden, under två timmar. Hon vill utöka det till varannan vecka, och att besöken ska vara i två timmar och en kvart. Nämnden i den kommun där barnet är placerat säger nej till detta. Även om samspelet blivit bättre med tiden reagerar barnet fortfarande negativt efter besöken, menar nämnden.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mamman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Får träffa, sitt, barn, oftare
BT - 04 jan 19 kl. 17:35

Åtalad för misshandel med golfklubba – förklaringen: Ville träffa sitt barn

Boråsaren som misstänks ha misshandlat sin svärfar med en golfklubba hävdar att han ville in i huset för att träffa sitt barn. – Han hade svårt att acceptera att han inte fick prata med barnet, säger hans försvarare Per Aronsson..

Kristianstadsbladet - 04 nov 13 kl. 08:00

Pappa får inte träffa sitt barn - trots beslut

Trots två beslut i tingsrätten som ger Anders rätt att träffa sin dotter vid sammanlagt nio tillfällen, har nästan alla antingen bränt inne eller kraftigt reducerats i tid. Nu säger han att kommunen inte gör tillräckligt för att bistå med stödpersoner, som är en förutsättning för att umgänge med barnet kan äga rum.
Pappren ligger utspridda över bordet.

GT - 21 mar 14 kl. 21:27

Funktionsnedsatt blev hindrad träffa sitt barn

Föräldern har en funktionsnedsättning. Därför begränsade socialtjänsten dennes umgängestid med sitt barn - utan stöd från lagen. Nu riktar inspektionen för vård och omsorg allvarlig kritik mot socialtjänsten i Stenungsunds kommun..

Expressen - 26 mar 19 kl. 07:23

Stoppas från att träffa sitt barn

Tidigare landslagsmannen Adam Johnson har släppts ur fängelset.Enligt The Sun kommer frisläppandet med strikta regler för sexbrottslingen.Han kommer inte att få träffa sin fyraåriga dotter på eget bevåg utan övervakning..

Länstidningen i Jämtland - 08 sep 18 kl. 22:45

Man ska ha hindrat mamma från att träffa sitt barn – nu har mannen gripits

En man greps under lördagskvällen i Bergs kommun för egenmäktighet med barn. Mannen är pappa till....

Kristianstadsbladet - 21 apr 13 kl. 11:23

"Nu ska jag träffa andra barn som är som jag"

Foto: Johanna Wallin
Hugo Asplund har aldrig mött andra som har Alströms syndrom. I Sverige är de bara fem. Tack vare en insamling på Facebook kan familjen nu åka till en konferens i USA, för att träffa andra som lever med Alströms.

Expressen - 11 okt 17 kl. 13:09

Möller får tillstånd att träffa sina barn

Johanna Möller får tillstånd att träffa sina barn i fängelset, skriver Aftonbladet.Kriminalvården har beviljat tillståndet – med förbehållet att barnen måste komma i sällskap av en vuxen, skriver de i sitt beslut..

Sydsvenskan - 07 jul 15 kl. 16:59

Mamma höll sitt barn gömt i två år

En kvinna från nordvästra Skåne som har hållit sitt barn gömt i nära två år har häktats. Hon misstänks nu för grov egenmäktighet med barn, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Barnets föräldrar har haft en vårdnadstvist och kvinnan försvann med sin då femåriga dotter i samband med att hon förlorade vårdnaden.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 15 kl. 16:59

Mamma höll sitt barn gömt i två år

En kvinna från nordvästra Skåne som har hållit sitt barn gömt i nära två år har häktats. Hon misstänks nu för grov egenmäktighet med barn, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Barnets föräldrar har haft en vårdnadstvist och kvinnan försvann med sin då femåriga dotter i samband med att hon förlorade vårdnaden.

SvD - 17 jan 17 kl. 15:58

Mamma döms för att ha gömt sitt barn

En kvinna i Västra Götaland döms till nio månaders fängelse för grov egenmäktighet mot barn. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, har gömt sitt barn för att hindra pappan från att få träffa barnet, skriver Borås Tidning..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ungdomar ringer falska larmsamtal – och filmar

Skåne På sin hemsida skriver man att det inte bara är olagligt att ringa in falska larm, det höjer även risken att räddningstjärnsten är upptagna med dem när verkliga nödsitutationer inträffar.Den senaste tiden har polisen uppdagat ett nytt fenomen som går under namnet ”Stuck in the swing”. Fenomenet går ut på att man slår larm till SOS om att ett barn fastnat i en gunga på en lekplats.

Skånskan - 30 minuter sedan

Brittisk lyxbil fyller 100 år

Motor Bilmärket Bentleys första 100 år har varit en krokig resa – från extrema tävlingsbilar till pösiga lyxbilar via ekonomiska kriser och långvarig skugga från systermärket Rolls-Royce. Johan Erikssons pappa köpte en klassisk Bentley som de tillsammans renoverade för 40 år sedan.Dammig, nedgången och nästan bortglömd stod den i ett hörn.

Skånskan - 30 minuter sedan

Klass och kön och en uns av feelgood

Litteratur/recension BOK
Herravälde
Författare: Elin Olofsson
Förlag: Wahlström & WidstrandElin Olofssons debutroman Då tänker jag på Sigrid (2013) formligen slukade jag under en bilsemester i det Jämtland som spelar en så central roll i hennes författarskap. Hon fångar miljöer, människor och glesbygd i sitt fiktiva Gärningsberg med precision och kärlek utan att väja för svärta.
Det är lätt och tungt på samma gång i en välavstämd kombination.

Skånskan - 1 timme sedan

Misshandel vid Knutpunkten

Skåne En 48-årig man fick föras med ambulans efter en misshandel på en restaurang på Järnvägsgatan i Helsingborg under natten till söndagen.Larmet om misshandeln kom in till polisen 03.40.

Skånskan - 1 timme sedan

Förskola vandaliserades

Killhult Uterummet på förskolan i Killhult har drabbats av skadegörelse i sommar – två gånger.
Första gången var i mitten av juli, någon gång mellan den 8 och den 14. Då ska någon ha vandaliserat uterummet till förskolan, genom att kasta ut möblerna och leksakerna i skogen, så att en gick en skrinda och en bänk gick sönder.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kraftig bilbrand

Malmö Under lördagskvällen inträffade en kraftig bilbrand vid Professorgatan i Malmö. Räddningstjänsten skickades till platsen.Larmet inkom klockan 21.

Skånskan - 9 timmar sedan

E6 avstäng efter bilolycka

BURLÖV Under lördagen inträffade en trafikolycka på väg E6 i höjd med Alnarp och Arlöv trafikplats. Tre personbilar var inblandade i olyckan.Larmet inkom klockan 13.

Skånskan - 11 timmar sedan

Knapp seger för IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad vann lördagens träningsmatch borta mot Johan Zanotti-tränade Team Sydhavsöarna med 30-27 (16-12).– Många gjorda mål och seger, men jag kan ändå inte vara riktigt nöjd, konstaterade tränare Sebastian Seifert med dryga halvtimmens distans till drabbningen på Lalandia.
Han tänkte framför allt på den defensiva insatsen som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Skånskan - 14 timmar sedan

44-åring åtalas för cannabis

Hörby En 44-åring Hörbybo åtalades onsdagen den 21 augusti för ringa narkotikabrott.
Åklagaren menar att han olovligen använt cannabis den 11 februari ”eller någon dags dessförinnan” i år.
Enligt Åklagaren kan målet avgöras utan huvudförhandling, och han anger påföljden 30 dagsböter om 50 kronor, allt som allt 1 500 kronor, som rimligt.

Skånskan - 14 timmar sedan

Eslövs BK föll med uddamålet

FOTBOLL Eslövs BK hade inte marginalerna med sig, trots en stor medrest klack, i lördagens bortamatch i Ullared. Hemmalaget vann med uddamålet, 2-1.– Vi började matchen bra men till slut får man väl säga att de vann rättvist om man ser till antalet chanser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.