Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 01:43

Nyan - 12 jul 18 kl. 13:25

Nu får vi vara beredda på hettaVarje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Avsaknaden av regn börjar mer och mer att märkas. Så här långt har det i juli bara kommit ynkliga 1 mm på de flesta håll. Björkar som vill dricka upp mot 500 liter per dygn brukar vara de första att visa sitt missnöje beroende på jordmånen där de lever. Den här tiden på året brukar man ibland hitta de första svamparna men den här sommaren hukar de nog sig fortfarande.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Facebookgruppen Vädersidan, Östersjön, Wiklund, Vädersidan, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu får vi vara beredda, hetta
Skånskan - 07 okt 15 kl. 17:48

Hetta avstängd två matcher

Malmö Malmö Redhawks lagkapten Henrik Hetta blir avstängd två matcher för den crosschecking som träffade Djurgårdsspelaren Marcus Högström i huvudet i lördags.
– Det är som det är. Jag vill bara lägga detta bakom mig och titta framåt, säger Henrik Hetta.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 22:54

Hetta bekräftar flytt: Väldigt svårt beslut

Malmö Lagkaptenen Henrik Hetta gjorde på tisdagen sin sista match i Malmö Redhawks.
– Jag har haft fyra kanonår och är väldigt känslosam, men jag har drömmar som jag vill försöka att uppnå, säger Henrik Hetta efter 0–5-avslutningen borta mot Linköping.I fyra säsonger har Henrik Hetta representerat Malmö Redhawks, men nu är det slut.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 19:45

Henrik Hetta tillbaka i Malmö som vinnare

MALMÖ Tillsammans var de länge publikfavoriter i Redhawks. Men i går kom Henrik Hetta tillbaka till Malmö Arena som motståndare och överglänste sin gamla kedjekompis Frederik Storm som gjorde comeback efter avstängning. ERWP.

HBL - 04 aug 14 kl. 15:21

Nytt värmerekord efter 30 dagar av hetta

I dag är det den 30 dagen av hetta i ett sträck. Enligt Meteorologiska institutet har sommarens värmerekord på 32,9 grader mätts i Euraåminne.I dag är det den 30 dagen av hetta i ett sträck, meddelar Meteorologiska institutet på sitt Twitter-konto.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 10:12

Hetta tillbaka till Redhawks

Ishockey Tidigare lagkaptenen Henrik Hetta kommer nu tillbaka till Redhawks efter två säsonger i Västerbotten.Hettas kontrakt med Redhawks är skivet på två år och sträcker sig till våren 2020. – Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen.

Trelleborgs Allehanda - 08 okt 14 kl. 22:05

Hetta avgjorde för Malmö

Det har inte direkt sprakat om favorittippade Malmö i inledningen av hockeyallsvenskan - men lagkaptenen Henrik Hetta fixade i alla fall två poäng mot Västerås sedan han gjort avgörande 3-2 i förlängning.
Hetta visade het vilja när han pressade sig in från kanten och med en hand drog in segerpucken bakom olycklige Västeråsmålvakten Jonas Fransson som lämnade en lucka vid främre stolpen.Hetta spelade också fram skottvillige backen Jens Olsson till ett av hans två mål.

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 22:05

Hetta avgjorde för Malmö

Det har inte direkt sprakat om favorittippade Malmö i inledningen av hockeyallsvenskan - men lagkaptenen Henrik Hetta fixade i alla fall två poäng mot Västerås sedan han gjort avgörande 3-2 i förlängning.
Hetta visade het vilja när han pressade sig in från kanten och med en hand drog in segerpucken bakom olycklige Västeråsmålvakten Jonas Fransson som lämnade en lucka vid främre stolpen.Hetta spelade också fram skottvillige backen Jens Olsson till ett av hans två mål.

Expressen - 23 feb 16 kl. 16:48

Henrik Hetta inte med i matchen mot HV 71

Malmös lagkapten Henrik Hetta klev av efter en huvudsmäll mot Luleå. I går tränade Hetta med kroppskontakt och gensvaret var positivt. Men nu meddelar Redhawks att Hetta vilar även i kvällens match.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 16:32

Hetta klar för Skellefteå

Sport Ishockey. Henrik Hetta lämnade Malmö Redhawks efter den här säsongen. På torsdagen blev anfallaren klar för Skellefteå AIK.

Expressen - 08 apr 14 kl. 07:55

Hetta förlänger: "Vi kommer nå SHL snart"

ÖREBRO. En och en halvtimme före matchstart lämnade sportchef Patrik Sylvegård ett glatt besked. Succéspelaren Henrik Hetta har skrivit på för två nya år, utan klausuler.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Julfilurer och trähjärtan för utsatta barn

Rädda Barnen på Åland har tagit fram ett julkort och en gåva till förmån för Barnfonden på Åland och arbetet i Jemen. Julkortet är ett gåvobevis som man får när man gör en inbetalning till Barnforden på Åland eller internationella Rädda Barnen med fokus på Jemen. Det pryds av Julfilurerna och är tecknat av Felicia Lindbäck.

Nyan - 7 timmar sedan

Motion om trafiken vid Ytternäsvägen

Infrastrukturnämnden ska behandla en motion om trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan. I motionen lyfter Anders Holmberg upp att trafiken ökat kraftigt och att det behövs en lösning för att göra de två t-korsningarna till Ytternäsvägen tryggare. Holmberg poängterar att Ytternäs skola ligger intill området och att många barn därför rör sig där.

Nyan - 8 timmar sedan

Fortsatt sänkt hastighet i Näfsby

Landskapsregeringen har förlängt den temporära hastighetsbegränsningen på 70 kilometer i timmen på en del av Hammarlandsvägen till den 31 december 2019. Begränsningen gäller från korsningsområdet vid landsväg nr 40 Emkarbyvägen och norrut fram till avtaget till Skarpnåtövägen i Näfsby. (hh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 10 timmar sedan

Fullmäktige oenigt om Järsö-Nåtö-utlåtande

Lemlands fullmäktige godkände styrelsens förslag till utlåtande om Järsö-Nåtös framtida kommuntillhörighet, men moderaterna i fullmäktige reserverade sig mot beslutet. document.domain = 'nyan.

Nyan - 12 timmar sedan

Nämnd föreslås säga nej till bränslestöd

Infrastrukturnämnden ska på tisdag ta ställning till om kollektivtrafiken i staden ska övergå till att använda så kallad förnyelsebar diesel. Trafikutövaren Viking Line Buss skulle i så fall behöva ett extra anslag på 7 000 euro i året. Slutsumman skulle bli 10 000 euro då avtalet löper i den sista maj 2020.

Nyan - 14 timmar sedan

Åländsk fotograf fick stort stipendium

Den åländska fotografen Kenneth Bamberg har beviljats ett treårigt stipendium på document.domain = 'nyan.ax';.

Nyan - 15 timmar sedan

Vårdö-nej till att avskilja Ängö och Bussö

Kommunstyrelsen i Vårdö beslutade på sitt senaste möte att motsätta sig en gränsjustering genom vilken byarna Ängö och Bussö skiljs från Vårdö. Bakgrunden är landskapets förslag om att Ängö och Bussö, som i dag hör till Vårdö, efter kommunreformen ska tillhöra Södra Ålands kommun. Övriga Vårdö ska enligt planen tillhöra Nordvästra Åland.

Nyan - 16 timmar sedan

Wiklöf till HBL: Arvsskatten snudd på stöld

Kommerserådet Anders Wiklöf är besviken över att medborgarinitiativet om slopad arvsskatt inte gick till omröstning i riksdagen. Han säger till Hufvudstadsbladet att Finland borde följa Sveriges exempel och slopa arvsskatten. I stället beskattas man när och om man säljer tillgångarna.

Nyan - 17 timmar sedan

Nämnd behandlar initiativ om husbilar

Infrastrukturnämnden ska under sitt möte på tisdag behandla ett initiativ om att förbjuda så kallad fricamping i vissa områden i staden. Enligt John Holmbergs motion campar många husbilsturister gratis på parkeringsplatser vilket bland annat skadar turistnäringen. Infrastrukturdirektören föreslår att staden i stället i på sin hemsida i första hand hänvisar husbilsägare till stadens campingplats.

Nyan - 19 timmar sedan

Färre unga kvinnor är arbetslösa

Ungdomsarbetslösheten för kvinnor är hälften av männens, skriver Åsub i sin rapport över arbetslöshetssituationen i november. Också den relativa arbetslösheten för personer över 55 år är lägre bland kvinnor. I november var den relativa arbetslösheten för ungdomar under 25 år 5,3 procent, alltså något högre än 4,6 procent som talet uppgick till i november 2017.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.