SR > Kultur

Saturday, 23 March, 04:13

SR - 12 jul 18 kl. 11:54

Lisa Rosendahl blir ny curator för GibcaLisa Rosendahl har utsett som ny curator för Gibca, Göteborgs Internationella konstbiennal. Hon ska ansvara för inriktningen på upplagorna 2019 och 2021..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rosendahl, Gibca, Internationella

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Rosendahlblir ny , curatorför , Gibca
GöteborgsPosten - 19 okt 13 kl. 17:42

Röda Sten söker sin curator

Vid årsskiftet lämnar Edi Muka Göteborg för jobbet som curator på Statens konstråd i Stockholm. Nu annonserar Röda Sten efter en ny curator..

Nya Wermlands Tidningen - 27 okt 11 kl. 11:28

Sven Rosendahl ser på årstidernas växlingar

I boken Det outsägbara har Monica Rosendahl Lagerås samlat ett trettiotal naturbetraktelser av fadern, författaren Sven Rosendahl. Utgivare av denna vackra urvalsvolym är Sven Rosendahl-sällskapet, startat för ett halvt årtionde sedan. Författarens dotter har skrivit bokens förord.

Magazin24 - 05 dec 11 kl. 15:56

Nytt världsrekord av Rosendahl i Kina-TV

/PEKING. I helgen sändes ytterligare ett avsnitt av Guinness World Records-TV i kinesiska CCTV. Huvuddeltagaren i avsnittet var köpingsbon Peter Rosendahl.

SR - 16 jan 14 kl. 15:56

Rosendahl: ”Ganska väntade petningar”

Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl om den svenska VM-truppen: – Det var ganska väntade petningar, några var i ögonfallande som att David Karlsson petades och att Erik Pettersson tog hans plats, säger Rosendahl..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 14 kl. 11:26

Rosendahl tar över Hammarby

Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien. Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 17:30

Hammarby bryter med Rosendahl

Hammarby Bandy bryter kontraktet med tränaren Göran Rosendahl med omedelbar verkan."Det är med blandade känslor jag väljer att lämna tränaruppdraget i en av landets bästa bandyklubbar. Här finns en styrka och ett engagemang som överstiger det mesta", säger Rosendahl i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 17 kl. 03:00

Tony Rosendahl 50 år

Tony Rosendahl, Umeå, fyller den 8 februari 50 år. 50 år, fyller 8 februari Tony Rosendahl, Umeå. Tony arbetar med ett eget företag inom bildekor, skyltar och snickeri.

YA - 21 mar 18 kl. 00:00

Staffan Rosendahl

Kirurgen Staffan Rosendahl har plötsligt och oväntat avlidit i en ålder av 70 år i sitt hem på Hakens Gård, Abbekås. Han sörjes närmast av barnen Johan, Helena och Erik med familjer samt tvillingbrodern Sten och brodern Anders Ahlbom Rosendahl..

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Fler museer tackar nej till donation

Tidigare i veckan gick The National Portrait Gallery i London ut med att de inte tar emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Nu följer konstinstitutionen Tate deras exempel, det skriver The Times..

SR - 12 timmar sedan

DN öppnar redaktion i Göteborg

Dagens nyheter ska öppna en redaktion i Göteborg. Den kommer att ha fem tjänster.

SR - 12 timmar sedan

Populär iransk programledare stoppad

Efter 20 år som programledare för ett av Irans statliga tv kanalers mest populära program, fotbollsmagasinet Navad, blir nu Adel Ferdosipour stoppad från att sända sitt program..

SR - 12 timmar sedan

Jordens undergång drabbar Smålands musik och teater

På Smålands musik och teater i kulturhuset Spira i Jönköping har man premiär för Melancholia - en dramatisering av Lars von Triers film..

SR - 12 timmar sedan

Kulturskapare säger nej till Klysupprop

En rad svenska kulturskapare vill inte skriva på ett upprop som uppmanar politiker i EU att anta det liggande förslaget till ny upphovsrättslagstiftning..

SR - 12 timmar sedan

Makt och medier i Almedalens mingel

Moa Berglöf, tidigare talskrivare åt Fredrik Reinfeldt och numera ledarskribent på Sydsvenskan, och Johannes Klenell - f d pressekretare för Vänsterpartiet och nu Kulturredaktör på tidningen Arbetet - diskuterar nya tv-serien "Den inre cirkeln". Den bygger på en bok av Moderaternas före detta partisekreterare Per Schlingmann. Men hur verklig är då seriens skildring av den politiska cirkusen på sommarens traditionella Almedalsvecka i Visby, då politiker och medier umgås dag och natt?

SR - 13 timmar sedan

Bäst just nu vecka 11 – Barnatro, Erik Lundins nya och kulturkritik

Karsten Thurfjell, Matilda Källén och Olof Åkerlund tipsar om utställningar, tv-serier, musik och kulturkritik..

SR - 13 timmar sedan

Drömmarnas logik i expressiv dans

Svenske koreografen Örjan Andersson har nu ett nytt samarbete med stråkorkestern Scottish Ensemble som visas på flera ställen i Sverige..

SR - 19 timmar sedan

Us – mångbottnad dubbelgångarskräckis

Efter framgångarna med "Get Out" är förväntingarna höga på Jordan Peeles nya film "uUs". En film som både är mer konventionell och mångtydig än sin föregångare, tycker vår recensent Roger Wilson..

SR - 21 timmar sedan

Sunset spinner en mystisk och lockande väv över en svunnen tid.

Efter Oscarsbelönade Sauls son är Laszlo Nemes tillbaka med "Sunset", även den en film som utmanar både estetiskt och innehållsligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.