SR > Kultur

Wednesday, 26 September, 05:35

SR - 12 jul 18 kl. 11:54

Lisa Rosendahl blir ny curator för GibcaLisa Rosendahl har utsett som ny curator för Gibca, Göteborgs Internationella konstbiennal. Hon ska ansvara för inriktningen på upplagorna 2019 och 2021..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rosendahl, Gibca, Internationella

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Rosendahlblir ny , curatorför , Gibca
Nya Wermlands Tidningen - 27 okt 11 kl. 11:28

Sven Rosendahl ser på årstidernas växlingar

I boken Det outsägbara har Monica Rosendahl Lagerås samlat ett trettiotal naturbetraktelser av fadern, författaren Sven Rosendahl. Utgivare av denna vackra urvalsvolym är Sven Rosendahl-sällskapet, startat för ett halvt årtionde sedan. Författarens dotter har skrivit bokens förord.

Magazin24 - 05 dec 11 kl. 15:56

Nytt världsrekord av Rosendahl i Kina-TV

/PEKING. I helgen sändes ytterligare ett avsnitt av Guinness World Records-TV i kinesiska CCTV. Huvuddeltagaren i avsnittet var köpingsbon Peter Rosendahl.

GöteborgsPosten - 19 okt 13 kl. 17:42

Röda Sten söker sin curator

Vid årsskiftet lämnar Edi Muka Göteborg för jobbet som curator på Statens konstråd i Stockholm. Nu annonserar Röda Sten efter en ny curator..

SR - 16 jan 14 kl. 15:56

Rosendahl: ”Ganska väntade petningar”

Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl om den svenska VM-truppen: – Det var ganska väntade petningar, några var i ögonfallande som att David Karlsson petades och att Erik Pettersson tog hans plats, säger Rosendahl..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 14 kl. 11:26

Rosendahl tar över Hammarby

Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien. Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 17:30

Hammarby bryter med Rosendahl

Hammarby Bandy bryter kontraktet med tränaren Göran Rosendahl med omedelbar verkan."Det är med blandade känslor jag väljer att lämna tränaruppdraget i en av landets bästa bandyklubbar. Här finns en styrka och ett engagemang som överstiger det mesta", säger Rosendahl i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 17 kl. 03:00

Tony Rosendahl 50 år

Tony Rosendahl, Umeå, fyller den 8 februari 50 år. 50 år, fyller 8 februari Tony Rosendahl, Umeå. Tony arbetar med ett eget företag inom bildekor, skyltar och snickeri.

YA - 21 mar 18 kl. 00:00

Staffan Rosendahl

Kirurgen Staffan Rosendahl har plötsligt och oväntat avlidit i en ålder av 70 år i sitt hem på Hakens Gård, Abbekås. Han sörjes närmast av barnen Johan, Helena och Erik med familjer samt tvillingbrodern Sten och brodern Anders Ahlbom Rosendahl..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Den amerikanske komikern Bill Cosby döms till fängelse för att ha drogat och utnyttjat en kvinna för 14 år sedan, rapporterar nyhetssajten TMZ. Domaren har ännu inte meddelat strafflängden..

SR - 13 timmar sedan

S-politiker i Göteborg stäms för förtal med hatbrottsmotiv

Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande, stäms enligt SVT av de två kvinnor som i våras skulle ha deltagit visningarna av dokumentären Burka songs 2.0..

SR - 13 timmar sedan

Vilka kan ställa ut på alternativ bokmässa

En utställning med verk av konstnären Lars Vilks planeras i Göteborg till helgen. Men det är osäkert om arrangemanget blir av..

SR - 15 timmar sedan

Tysk teater märker av politiska påtryckningar

Vad gör den redan politiskt intresserade tyska teaterscenen när det blåser hårdare politiska vindar? Tar tydligare ställning. Kulturredaktionen har träffat Thomas Ostermeier, konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin..

SR - 15 timmar sedan

Hanna Sahlberg: 1-0 till den kinesiska nätsatiren

Skämten om kinesiska turister i SVT:s satirprogram Svenska Nyheter har väckt starka reaktioner i Kina. Sveriges Radios korrespondent i Peking, Hanna Sahlberg, följer utvecklingen..

SR - 18 timmar sedan

Nya versionen: Pippi som romsk tjej i Rinkeby

Hur skulle det vara om Pippi Långstrump levde nu och bodde i Rinkeby? I höstlovsföljetongen i Barnradion kommer en ny version där Pippi är en romsk tjej som bor i Rinkeby..

SR - 21 timmar sedan

Blir Steinways flyglar kinesiska?

Säg Steinway och många tänker nog direkt på en svart spegelblank flygel men numera är Steinway & sons del av det världsomspännande företaget Steinway musical instruments som också tillverkar andra stränginstrument liksom trä- och blåsinstrument - och nu kan företaget vara på väg att få den kinesiska staten som ägare..

SR - 23 timmar sedan

Kultur ska motverka hopplösheten i Grekland

Föreningen Politeia i Greklands huvudstad Aten vill mota den ökande psykiska ohälsan, som följt i den ekonomiska krisens spår, med kultur..

SR - 23 timmar sedan

Rysslands asiatiska grannar i fokus på filmfestivalen i Vladivostok

Nu ska vi till den internationella filmfestival Pacific Meridian som just nu pågår i Vladivostok i Ryssland. Nästan 190 filmer visas under veckan och fokus ligger på film från Ryssland och Asien..

SR - 23 timmar sedan

Sjutton livgivande kapitel om att vara nära döden

Sjutton personliga kapitel om döden – det är vad som döljer sig bakom titeln på Maggie O'Farrells hyllade bok "Jag är, jag är, jag är"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.