SR > Kultur

Wednesday, 12 December, 18:39

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Rosendahlblir ny , curatorför , Gibca
YA - 18 timmar sedan

Lisa står på två ben i teatervärlden

När den prestigefulla teaterhögskolan höll på ta död på Lisa Linnertorps lust för skådespeleri, satte hon sig ned och skrev novellfilmen ”Getingdans”..

GöteborgsPosten - 19 okt 13 kl. 17:42

Röda Sten söker sin curator

Vid årsskiftet lämnar Edi Muka Göteborg för jobbet som curator på Statens konstråd i Stockholm. Nu annonserar Röda Sten efter en ny curator..

Nya Wermlands Tidningen - 27 okt 11 kl. 11:28

Sven Rosendahl ser på årstidernas växlingar

I boken Det outsägbara har Monica Rosendahl Lagerås samlat ett trettiotal naturbetraktelser av fadern, författaren Sven Rosendahl. Utgivare av denna vackra urvalsvolym är Sven Rosendahl-sällskapet, startat för ett halvt årtionde sedan. Författarens dotter har skrivit bokens förord.

Magazin24 - 05 dec 11 kl. 15:56

Nytt världsrekord av Rosendahl i Kina-TV

/PEKING. I helgen sändes ytterligare ett avsnitt av Guinness World Records-TV i kinesiska CCTV. Huvuddeltagaren i avsnittet var köpingsbon Peter Rosendahl.

SR - 16 jan 14 kl. 15:56

Rosendahl: ”Ganska väntade petningar”

Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl om den svenska VM-truppen: – Det var ganska väntade petningar, några var i ögonfallande som att David Karlsson petades och att Erik Pettersson tog hans plats, säger Rosendahl..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 14 kl. 11:26

Rosendahl tar över Hammarby

Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien. Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 14 kl. 11:22

Rosendahl tar över Hammarby


Göran "Rosa" Rosendahl tar över Hammarbys bandylag i elitserien.Förra tränaren Magnus Brodén meddelade för en månad sedan att det fick räcka med två säsonger. Rosendahl känner Hammarby väl efter nio säsonger som spelare i klubben.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 17:30

Hammarby bryter med Rosendahl

Hammarby Bandy bryter kontraktet med tränaren Göran Rosendahl med omedelbar verkan."Det är med blandade känslor jag väljer att lämna tränaruppdraget i en av landets bästa bandyklubbar. Här finns en styrka och ett engagemang som överstiger det mesta", säger Rosendahl i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 17 kl. 03:00

Tony Rosendahl 50 år

Tony Rosendahl, Umeå, fyller den 8 februari 50 år. 50 år, fyller 8 februari Tony Rosendahl, Umeå. Tony arbetar med ett eget företag inom bildekor, skyltar och snickeri.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Filmer med kvinnor i huvudrollerna drar in mest pengar

En ny undersökning visar att filmer med kvinnliga huvudkaraktärer drar in mer pengar än filmer där männen har de största rollerna. Det rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 3 timmar sedan

Film i Väst får bidrag även nästan år - kommunstyrelsen går emot nämnden

Film i Väst kommer att få bidrag från Göteborgs stad även under nästa år, det står klart efter att kommunstyrelsen i Göteborg inte håller med kulturnämnden..

SR - 4 timmar sedan

Framtiden i Farsta och Buenos Aires

"Jag talar alltid sanning, men inte hela sanningen" - så står det skrivet över fönstren till Bonniers konsthall i Stockholm nu. Ett verk av den spanska konstnären Dora Garcia, som ställer ut på konsthallen parallellt med den brittiske konstnären Peter Liversidge. Två utställningar som båda tar sig an framtiden, men på olika sätt..

SR - 5 timmar sedan

Hård brexit kan tvinga Kanal 5 och TV3 att lämna London

Dagen då Storbritannien lämnar EU närmar sig utan att några avtal finns på plats. Om det blir en så kallad hård brexit kan svenska tv-kanaler, som Kanal 5 och TV3, som sänder från London behöva flytta i början av nästa år..

SR - 8 timmar sedan

Ärkebiskopen väljer bort Svenska Akademiens högtidssammankomst

Ärkebiskopen Antje Jackelén väljer att bojkotta Svenska Akademiens högtidssammankomst. Det rapporterar Kulturnyheterna i SVT..

SR - 11 timmar sedan

"Simultan" - under kallpratet finns ett annat språk

Ingeborg Bachman är fortfarande 35 år efter sin död en av den tyskspråkiga litteraturens allra intressantaste namn. Nu kommer ”Simultan”, på svenska..

SR - 11 timmar sedan

Feststämning när Philippe Parreno ställer ut på Tensta Konsthall

Tensta Konsthall har förvandlats till ett jätteakvarium när den franska konststjärnan Philippe Parreno ställer ut. Cecilia Blomberg träffade honom bland mängder av svävande färgglada fiskar..

SR - 12 timmar sedan

Lucka 12: Skizz funkiga hiphop

Bakom lucka nummer 12 hittar Emil Salmaso en jul kryddad med funk..

SR - 12 timmar sedan

Fri museientré försvinner om det blir M/KD-budget

Kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L) är kritisk till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag..

SR - 12 timmar sedan

Ur marionetternas liv - vackert, kusligt, sorgligt om ond, bråd död

Ingmar Bergmans sista film från exilen i Tyskland är en isande fallstudie i ett kvinnomord. En vackert och intressant berättad historia men med tveksamma slutsatser, anser Bergmans panel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.