DN > Nyheter

Monday, 10 December, 20:24

DN - 12 jul 18 kl. 11:41

Nej, utlandssvenskar har inte fått valsedlar med alla partiers namn utom SDDet sprids ett påstående på sociala medier om att utlandssvenskar ska ha fått sina valsedlar hemskickade med alla riksdagspartiers namn på – utom Sverigedemokraternas.  Det stämmer inte.  – Utlandssvenskarna får blanka valsedlar på vilka de själva ska skriva partiets namn, säger Ylva Vesterlund som är presskommunikatör på Valmyndigheten. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraternas, Ylva Vesterlund, Valmyndigheten

Dela artikeln

2158 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nej, utlandssvenskarhar inte , fått, valsedlarmed alla , partiers, namn utom SD
DN - 12 jul 18 kl. 15:05

SD spred osann uppgift om fusk med valsedlar

Utlandssvenskar har inte fått valsedlar med alla partiers namn utom SD. DN reder ut..

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 06:00

Nazister fick hjälp med sina valsedlar

När det gäller de mindre partierna har kommunerna ingen skyldighet att distribuera ut deras valsedlar. Trots detta så distribuerade Kristianstads kommun ut nazistiska Svenskarnas partis valsedlar till samtliga valdistrikt.
– Det är klart att det har blivit fel.

Sydsvenskan - 10 sep 18 kl. 06:31

Förtidsröster och utlandssvenskar kan avgöra valet

Dött lopp mellan blocken – men alla valsedlar har ännu inte räknats..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 18 kl. 06:31

Förtidsröster och utlandssvenskar kan avgöra valet

Dött lopp mellan blocken – men alla valsedlar har ännu inte räknats..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Fördel för Fi i nyvalet – valsedlar i alla lokaler

Feministiskt initiativs 3,1 procent ger partiet valsedlar i alla vallokaler inför det med största sannolikhet stundande nyvalet, något som Fi själva fick finansiera och distribuera i förra riksdagsvalet.  LÄS MER: Schyman: "Nu samlar vi våra krafter igen!" Gudrun Schyman– Det betyder mycket att det kommer vara lätt att rösta på Fi.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nej, EU-valet är inte som Paradise HotelSD-valsedlar

"Jag la i Sverigedemokraterna i kuvertet för tycker det är helt sinnessjukt att någon skulle vilja ha in dom, så dom röstar vi alla ut tycker jag!!:D".Folk ringde upp– Hundratals delningar senare kände hon sig tvingad att gå ut och förklara skämtet på Facebook – och avslöja att hon egentligen röstat på Feministiskt initiativ.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:10

Kommuntoppar nobbar SD

SD har nu bemanning till två av sina fem stolar i kommunfullmäktige.
Men det blev många nej tack till att representera partiet i?går och den mest namnkunnige nobbaren var kommunens ekonomichef.

BT - 26 sep 14 kl. 14:38

Olsson (S) om krysskaoset: "Det är stor omfattning"

– Det gör mig mycket förvånad. Det är flera valdistrikt som berörs och väldigt många röster, säger Ulf Olsson (S) om krysskaoset. När Olsson först hörde av sig till länsstyrelsen var det i försiktiga ordalag.

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 00:03

Föråldrat valsystem

Valet 2010 blottade brister i röstningen som kan undergräva segrarnas demokratiska legitimitet. Det är dags att se över vallagen och införa IT-baserad röstning.
Sverige, ett land med stora demokratiska brister?

Sydsvenskan - 06 dec 11 kl. 06:30

Fusk gav Putins parti egen majoritet

Maktpartiet Enade Ryssland behåller sin egen majoritet i parlamentet trots att stödet för partiet rasade i söndagens val. Utan fusk hade det varit omöjligt, säger oberoende valobservatörer.
Det krävs 226 platser för egen majoritet i Rysslands parlament, statsduman.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Ida Yttergren: Amazons besked gör troligen handlarna nervösa

Två nyheter. Tusentals nervösa handlare. När Amazon på onsdagen ska meddela ”något stort” kan antingen den svenska handeln i grunden förändras – eller så händer inte speciellt mycket alls.

DN - 45 minuter sedan

Elin Peters: Unikt att Nobelfestens huvudrätt baseras på rotfrukter

Årets Nobelmeny har skapats av kocken Tom Sjöstedt, som har fått det prestigefyllda uppdraget för andra året i rad, och konditorn Daniel Roos som ansvarar för desserten för femte året i rad. Inför banketten spekulerades det i – ja rent av antyddes – att huvudrätten skulle bli vegetarisk. Så blev det inte, men att huvudrätten vid en bankett av detta slag baseras på rotfrukter är ändå unikt..

DN - 45 minuter sedan

I kväll kan Serbien krossa drömmen om semifinal

Nantes. Sent i kväll kan Sveriges chans att ta sig till semifinal i Paris vara borta. Vinner Serbien mot Montenegro försvinner möjligheten att bli ett av de två lag från gruppen som går vidare.

DN - 1 timme sedan

Margit Silberstein: Famntag, handslag eller dödskyss? Relationsdramat C och S

KOLUMNEN.Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter.  Centern och Socialdemokraterna har en lång och intensiv historia tillsammans.

DN - 1 timme sedan

Ida Yttergren: Matbutikernas hundkojor öppnar upp för moraliskt dilemma

Uppvärmda hundkojor ska göra det lättare för Icas kunder att ta med jycken när de handlar. DN:s reporter Ida Yttergren ser varningsflaggor utifrån andra storföretags dikeskörningar under året som gått. .

DN - 1 timme sedan

Susanna Strömquist: Vad vore Nobelfesten utan Sara Danius?

Svenska Akademiens tidigare ständiga sekreterare Sara Danius kom in till prisutdelningen för Nobelpriset i en rosa och orange klänning. Susanna Strömquist undrar vad hon vill säga med plagget..

DN - 1 timme sedan

Toppkandidaten tackar nej – Trump fortsätter jakten på ny stabschef

Den utpekade favoriten att ta över tjänsten som stabschef i Trumps administration, Nick Ayers, är inte längre aktuell. Andra kandidater pekas nu ut, men enligt källor i Vita huset kan det bli svårt för Trump att tillsätta tjänsten innan John Kelly lämnar vid årsskiftet..

DN - 2 timmar sedan

Per Snaprud: I år var det glest på pingvinberget

Det inställda litteraturpriset präglade prisutdelningen i Konserthuset. I år räcker det inte att vara medlem i Svenska Akademien för att få en plats i strålglansen på Konserthusets scen. Trots det syntes två akademiledamöter på det så kallade pingvinberget..

DN - 2 timmar sedan

Bah Kuhnke om sin ”trasklänning”: ”Återvunnet kan vara precis lika fint som nytt”

I en tid där miljön allt mer är på tapeten kommer inte ens Nobel-festligheterna undan. Till Nobelbanketten valde kulturministern Alice Bah Kuhnke att bära en klänning gjord av gamla kläder från Stockholm.  – Jag vill förmedla att återvunnet kan vara precis lika fint som nya plagg och att det går att vara hållbar även om man ska på fest, säger Alice Bah Kuhnke..

DN - 3 timmar sedan

Nobelberget stänger med ”dystopisk begravning”

Stockholms största klubblokal Nobelberget rivs nästa år. Den 12 januari arrangeras en jätteavslutning – fyra festivaler, över 30 dj:er och en ”dystopisk begravningsceremoni”. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.