SR > Kultur

Wednesday, 12 December, 18:41

Liknande nyheter

Taggar: Mick, Jaggerfår , bära, hundhuvudet

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Filmer med kvinnor i huvudrollerna drar in mest pengar

En ny undersökning visar att filmer med kvinnliga huvudkaraktärer drar in mer pengar än filmer där männen har de största rollerna. Det rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 3 timmar sedan

Film i Väst får bidrag även nästan år - kommunstyrelsen går emot nämnden

Film i Väst kommer att få bidrag från Göteborgs stad även under nästa år, det står klart efter att kommunstyrelsen i Göteborg inte håller med kulturnämnden..

SR - 4 timmar sedan

Framtiden i Farsta och Buenos Aires

"Jag talar alltid sanning, men inte hela sanningen" - så står det skrivet över fönstren till Bonniers konsthall i Stockholm nu. Ett verk av den spanska konstnären Dora Garcia, som ställer ut på konsthallen parallellt med den brittiske konstnären Peter Liversidge. Två utställningar som båda tar sig an framtiden, men på olika sätt..

SR - 5 timmar sedan

Hård brexit kan tvinga Kanal 5 och TV3 att lämna London

Dagen då Storbritannien lämnar EU närmar sig utan att några avtal finns på plats. Om det blir en så kallad hård brexit kan svenska tv-kanaler, som Kanal 5 och TV3, som sänder från London behöva flytta i början av nästa år..

SR - 8 timmar sedan

Ärkebiskopen väljer bort Svenska Akademiens högtidssammankomst

Ärkebiskopen Antje Jackelén väljer att bojkotta Svenska Akademiens högtidssammankomst. Det rapporterar Kulturnyheterna i SVT..

SR - 11 timmar sedan

"Simultan" - under kallpratet finns ett annat språk

Ingeborg Bachman är fortfarande 35 år efter sin död en av den tyskspråkiga litteraturens allra intressantaste namn. Nu kommer ”Simultan”, på svenska..

SR - 11 timmar sedan

Feststämning när Philippe Parreno ställer ut på Tensta Konsthall

Tensta Konsthall har förvandlats till ett jätteakvarium när den franska konststjärnan Philippe Parreno ställer ut. Cecilia Blomberg träffade honom bland mängder av svävande färgglada fiskar..

SR - 12 timmar sedan

Lucka 12: Skizz funkiga hiphop

Bakom lucka nummer 12 hittar Emil Salmaso en jul kryddad med funk..

SR - 12 timmar sedan

Fri museientré försvinner om det blir M/KD-budget

Kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L) är kritisk till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag..

SR - 12 timmar sedan

Ur marionetternas liv - vackert, kusligt, sorgligt om ond, bråd död

Ingmar Bergmans sista film från exilen i Tyskland är en isande fallstudie i ett kvinnomord. En vackert och intressant berättad historia men med tveksamma slutsatser, anser Bergmans panel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.