Sydsvenskan > IT

Wednesday, 21 November, 11:15

Liknande nyheter

Taggar: Kosmoshar , återfåttsina , färger
Kristianstadsbladet - 28 okt 13 kl. 09:37

Asplunds tingshus på väg att återfå sitt rätta utseende

Foto: Tommy Svensson
Golvet bestod av plankor inne i rummen, men vilka färgnyanser som användes på väggarna i 1920-talets tingshus som Bengt Asplund ritade är det ingen som vet. Något som kulturvetare och andra som jobbar med restaureringen försöker bringa klarhet i.
Restaureringsarbetet är påbörjat, ett par etapper är avklarade.

Skånskan - 04 mar 16 kl. 21:00

Vingesalongen ska återfå sin forna glans

Malmö Vingesalongen i anrika Hippodromen ska återställas i ursprungligt skick, med dekormålningar så som de såg ut på 1890-talet.– I dag är hela salongen slätmålad. Men nu ska interiören återställas.

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 18 kl. 06:00

Citroën C3 Aircross med färger som gör mig glad

Citroën gick på SUV-offensiv ifjol, först med lanseringen av C5 Aircross och sedan med den kompakta C3 Aircross som landade hos de svenska återförsäljarna i februari i år. C3 Aircross är också veckans testbil, med den trecylindriga 110-hästarsmotorn i kombination med den 6-stagade automatlådan som drivlina. Det bulliga utseendet och alla färgglada inslag gör mig glad, precis som de mjukt franska men ändå stabila köregenskaperna.

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 10:51

Bilder fulla av rörelse

Den första boken om Embla kom 2011, Emblas universum. Det var också regissören och skådespelaren Majken Pollacks debut som barnboksförfattare. Boken var ett känslosamt kammarspel om rätten till den egna fantasin och rätten att säga nej, för Embla ville vara själv och leka.

Magazin24 - 08 dec 12 kl. 12:04

Idas änglar sprids i Norden

Efter en traumatisk händelse, där det kändes som att hon hade änglavakt, började Ida Kuusikorpi Strömberg att tillverka skyddsänglar i smyckesform till sina nära och kära. I vintras bestämde hon sig för att satsa på sin smyckestillverkning och i dag har hennes företag Idas Änglar tolv återförsäljare i Sverige och Norge, med fler på gång. I ett mysigt hus på landet utanför Köping möter jag 23-åriga Ida Kuusikorpi Strömberg som driver det enskilda företaget Idas Änglar.

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 09:44

Världen glittrar och sjunger

Anders wiklund/scanpix
Högkänsliga personer (HSP) får alltmer förståelse för sin särbegåvning. En sjättedel av befolkningen och djuren har cirka fem gånger bättre och mer detaljerad verklighetsuppfattning än övriga.
Många av komponenterna i deras huvuden är nämligen betydligt bättre utvecklade än hos andra.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 05:00

Soliga hälsningar från Krim

Det är ett och ett halvt år sedan Ryssland annekterade Krim. Jag var nyfiken på hur det såg ut där idag, men när jag frågade runt bland vänner och bekanta i Moskva som varit där var det svårt att få något vettigt svar. De som kallade det som hänt för ”återföreningen” menade att saker var toppen.

Kristianstadsbladet - 16 jun 12 kl. 14:17

"Som att dö inifrån och ut"

Arkiv 2006: Scanpix
Råkar slå på kunskapskanalen när irakiskfödda Zainab Salbi TED-talar på temat kvinnor i krig, drömmar om fred.
En flicka väcks av ett tungt ljud, explosioner. Allt skakar, sängen, golvet, hennes hjärta.

YLE - 03 sep 16 kl. 16:49

Hon vill frigöra de större kvinnorna

I randigt, prickigt och rutigt. Helst allt på en och samma gång. Så ville Marie Backman-Thors klä sig när hon var en liten flicka.

HBL - 29 nov 14 kl. 07:42

Slottsglans som aldrig förr

Kristallkronorna lyser klarare, parketten är blankare och ­väggarna har återfått sin ursprungliga färgpalett. Slottets grund har också förstärkts så det nu står stadigt och bra. Allt är klart för de 1 800 balgästerna nästa vecka.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Albin Lee Meldau hyllas med europeiskt pris

Albin Lee Meldau var tidigare lite av en doldis för svenska folket, men har blivit ett bekant ansikte för alla som följer årets "Så mycket bättre". Nu tilldelas singer-songwritern den Europeiska Unionens nya pris för populärmusik, Music moves Europe tal.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

George RR Martin: En del har vänt sig mot mig

Vintern dröjer men "Game of thrones"-skaparen George RR Martin tar oss i den nya boken "Eld och blod" åter till Västeros, nu med den draktämjande ätten Targaryen i fokus. – Jag tycker egentligen inte om att skriva, förklarar succéförfattaren när TT träf.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dödssiffran stiger efter självmordsdåd

Antalet dödsoffer efter tisdagens självmordsdåd i en festlokal i Kabul stiger. Minst 55 personer har bekräftats döda och 80 är skadade. Dödssiffran befaras stiga ytterligare, då flera av offren har livshotande skador.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hushållens skulder största risken

Hushållens höga skulder är fortsatt den största risken i svensk ekonomi, enligt Riksbankens nya stabilitetsrapport. Enligt banken är åtgärder inom bostads- och skattepolitiken mest angeläget för att komma tillrätta med problemen. "Det är viktigt att all.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Postnords prognos: 900 000 under helgen

Både julhandeln och readagen Black Friday väntas slå nya rekord i år. Under Black Friday, som infaller på fredag, beräknas svenskarna handla för cirka 6,5 miljarder kronor, enligt Postnords senaste prognos. Det är i linje med Svensk handels bedömning at.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Gall fick debutera för USA mot Italien

Så gick det för MFF-spelarna på landslagsuppdrag..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ny uppfinning renar vatten från kvicksilver

Kvicksilver är enligt WHO ett av de skadligaste ämnena för människors hälsa. Nu har en ny reningsmetod tagits fram som tar bort i princip allt av det farliga ämnet. "Vår metod gör det möjligt att ta bort mer än 99 procent av kvicksilvret i en vattenlösn.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

E6 stängs av efter storkrock

En olycka med flera bilar gör att E6 på onsdagsmorgonen stängs av i södergående riktning vid Löddeköpinge..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Trump välkomnar val av talare vid middag

President Donald Trump ser det som ett "bra första steg för en döende kväll och tradition" att en historiker anlitats till Vita husets korrespondentmiddag 2019. "Den så kallade komikern Michelle Wolfs magplask på Vita husets korrespondentmiddag förra år.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ryssland väntas vinna chefspost i Interpol

Den ryske Interpoltoppen, Aleksandr Prokoptjuk, är förhandstippad att efterträda den försvunne Meng Hongwei som polisorganets högsta höns när dess generalförsamling i dag väljer ordförande i Dubai. Men skarpa varningar höjs för att Kreml genom Prokoptju.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.