SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 18 December, 11:31

SVT Debatt - 12 jul 18 kl. 10:09

Medborgerlig Samling får inte delta i Stockholm PrideDet blir inget Stockholm Pride för Medborgerlig Samling, det bekräftar festivalens styrelse i ett uttalande som publicerades under onsdagen. Orsaken till beslutet är hbtq-relaterade utspel som företrädare för MED har gjort..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Samling, Stockholm Pride, Medborgerlig Samling, MED

Dela artikeln

1534 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medborgerlig, Samlingfår inte , deltai , Stockholm, Pride
Cornucopia - 05 apr 18 kl. 18:09

Gör Medborgerlig Samling att KD åker ur riksdagen?

Idag presenterades ännu en opinionsundersökning och KD låg återigen utanför riksdagsspärren med god marginal. En egen killgissning är att det konservativa uppstickarpartiet Medborgerlig samling (MED) gör att KD förpassas ut ur riksdagen. Vilket är lätt ironiskt, då det var KD som rev upp det så förhatliga DÖ.

Dagens Media - 23 maj 18 kl. 09:38

Namntvist om Medborgerlig samling

Partipolitiska Medborgerlig samling och Borgerlig framtid ligger i varumärkesdispyt – om samma namn..

DN - 12 jul 18 kl. 19:45

Medborgerlig samling portas från Pridefestivalen

Partiet Medborgerlig samling stoppas från Pridefestivalen. Arrangörerna menar att deras partiledare uttryckt sig kritiskt mot transpersoner. – Det är ett bedrövligt beslut, säger partiledaren Ilan Sadé (MED)..

Trelleborgs Allehanda - 06 sep 18 kl. 08:00

Medborgerlig samling hoppas komma in i Vellinge

Politiker ska inte hålla på med något annat än kärnverksamheten, menar ordförande Fredrik Körner för Medborgerlig samling Söderslätt som har fört en flitig valkampanj och nu är förväntansfull inför söndag..

Expressen - 25 jun 17 kl. 19:30

Medborgerlig Samling - så sansade att de inte syns

Livet är inte rättvist. Man får inte vad man förtjänat och andra får vad de inte förtjänat. Värst är det i politiken..

FriaTider - 11 jul 18 kl. 15:17

Medborgerlig samling portas från Pride

Sydsvenskan - 10 sep 18 kl. 11:50

Miljöpartiet: Vi utgår från en medborgerlig samling för klimat och miljö

Karin Svensson Smith: ”Det är mitten som är vår utgångspunkt, snarare än något blågrönt”..

Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 13:03

Landslaget playoffladdar i Stockholm

Det fanns frågetecken kring gräset på Friends Arena inför fotbollslandslagets playoff-samling. Men nu är det klart med en samling i Stockholm inför Danmarks-matcherna."Vi har fått garantier för att det nylagda gräset på Friends ska vara i bra skick och i så fall finns det ingen anledning att ändra på platsen för samlingen", säger förbundskapten Erik Hamrén till fotbollförbundets webbplats.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 15 kl. 13:03

Landslaget playoffladdar i Stockholm

Det fanns frågetecken kring gräset på Friends Arena inför fotbollslandslagets playoff-samling. Men nu är det klart med en samling i Stockholm inför Danmarks-matcherna."Vi har fått garantier för att det nylagda gräset på Friends ska vara i bra skick och i så fall finns det ingen anledning att ändra på platsen för samlingen", säger förbundskapten Erik Hamrén till fotbollförbundets webbplats.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 23 timmar sedan

Rösträtten firar inte alls 100 år!

”Någon allmän och lika rösträtt var det inte tal om 1918. Demokratins genombrott dröjde länge för flera grupper i samhället som nekades rätten att rösta, av den enkla anledningen att de inte ansågs vara medborgare av det rätta virket”, skriver Harald Strand, Paul Barath, Maria Johansson och Rosita Grönfors..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Dölj inte kvinnornas kamp för rösträtt!”

”Till vår stora besvikelse ser vi inget brett firande av denna dag som behandlas styvmoderligt. Man skjuter upp firandet till 2021, det år kvinnor och män gick till valurnorna fysiskt. Men i ljuset av att vi aldrig har haft en kvinnlig statsminister eller överbefälhavare blir det ännu mera viktigt att komma ihåg de kvinnliga förkämparna idag på hundraårsdagen av lika röst för alla”, skriver Zoran Alcagic och Kurdo Baksi..

SVT Debatt - 14 dec 18 kl. 15:20

”Du får aldrig ihop en sån regering annat än i teorin”

På torsdagskvällen möttes Folkbladets chefredaktör Widar Andersson och Aftonbladets politiska chefredaktör i Opinion lives studio i Göteborg, för att debattera olika möjligheter till regeringsbildning..

SVT Debatt - 14 dec 18 kl. 08:25

Svensktalande assistent innebar genombrottet för AI

Enligt tillskyndarna är AI en teknik som kommer att revolutionera det flesta samhällsområden, medan kritikerna menar att AI aldrig fullt ut kan ersätta mänsklig kreativitet..

SVT Debatt - 14 dec 18 kl. 06:00

”Företagen måste ta människors oro på allvar”

”Företag måste ta människors oro på allvar. De som utvecklar AI måste lyssna på folks frågor och betänksamheter, annars finns risk för bakslag. Ett bristande förtroende för AI vore förödande för den tekniska utvecklingen”, skriver Berg, Svensson, Couch, Fagerstedt Boman och Westerstrand..

SVT Debatt - 13 dec 18 kl. 17:59

”Jag vill kunna se mina barn i ögonen”

”Bara under min lilla livstid så har jag upplevt en förändring när det gäller klimatet, som inte är positiv. Därför har jag valt att göra allt jag kan för att leva klimatsmart”, säger Cederback..

SVT Debatt - 13 dec 18 kl. 13:10

En högtid som lätt väcker känslor

Några svenska förskolor har i år valt att inte ha luciatåg inför barnens föräldrar. Skälet uppges vara att alla inte har råd med luciakläder, samt att barnen ska få slippa prestationskravet..

SVT Debatt - 12 dec 18 kl. 16:43

”Klimatfrågan handlar om fakta, inte åsikter”

”Numer är det lyckligtvis färre som förnekar själva förändringarnas realitet eller sambandet med vår livsstil, men ett stort problem kvarstår ändå i hur kunskapen bryts ned och förmedlas – framförallt i medier”, skriver Adam Wickberg..

SVT Debatt - 13 dec 18 kl. 12:30

”Jag är skeptisk till domedagsprofetiorna”

”Jorden har alltid förändrat sig, under alla dessa tider. Från 1000-talet till 1300-talet var det varmare än det är nu. Sen var det en liten istid till 1920.

SVT Debatt - 13 dec 18 kl. 11:31

”Jag är Lucia, du är Lucia – vi är alla Lucia”

”Lucia är en fin tradition där vi hedrar minnet av Lucia, som blev mördad. Tänk dig själv att du dör i framtiden, inte kommer du att tänka: 'nej, det får inte vara en man, inte en kvinna eller det måste vara något däremellan'”, menar Elaine Eksvärd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.