Nyteknik > Teknik

Monday, 18 February, 10:16

Nyteknik - 12 jul 18 kl. 06:00

Kaknästornet – Stockholms högsta byggnadGRAFIK. 30 våningar upp och 155 meter över mark. En molnfri dag är sikten ut över Stockholm hela sex mil..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Grafik, Stockholm

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaknästornet, Stockholms, högsta, byggnad
Helsingborgs Dagblad - 11 maj 17 kl. 07:17

Kaknästornet fyller 50 år

En 155 meter högt landmärke fyller 50 år – och det ska firas. Kaknästornet byggdes när det endast fanns en svartvit kanal i tv-nätet. Nu distribueras mer än 600 via kaknäs.

Sydsvenskan - 11 maj 17 kl. 07:17

Kaknästornet fyller 50 år

En 155 meter högt landmärke fyller 50 år – och det ska firas. Kaknästornet byggdes när det endast fanns en svartvit kanal i tv-nätet. Nu distribueras mer än 600 via kaknäs.

Sydsvenskan - 13 maj 17 kl. 07:19

Kaknästornet firar 50 år

En 155 meter högt landmärke fyller 50 år – och det ska firas. Kaknästornet byggdes när det endast fanns en svartvit kanal i tv-nätet. Nu distribueras mer än 600 kanaler via kaknäs.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 17 kl. 07:19

Kaknästornet firar 50 år

En 155 meter högt landmärke fyller 50 år – och det ska firas. Kaknästornet byggdes när det endast fanns en svartvit kanal i tv-nätet. Nu distribueras mer än 600 kanaler via kaknäs.

DN - 06 jul 18 kl. 10:57

Kaknästornet öppnar för allmänheten igen

För några veckor sedan stängdes Stockholms högsta byggnad efter hisstrassel. Men nu öppnar Kaknästornet återigen för allmänheten..

Expressen - 20 feb 16 kl. 23:02

Fastnade flera timmar i Kaknästornet

Madeleine hade precis avslutat sin brunch på restaurangen i Kaknästornet när hissarna slutade att fungera. Eftersom gästerna inte fick använda trappan för att evakuera blev de fast på högsta våningen i flera timmar. Nu anser hon att trappor är ett måste i en stor byggnad som Kaknästornet.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:49

130 meters höjd groteskt på Öland

Ska Sveriges tredje högsta byggnader verkligen placeras på Stora Alvaret?
Södra Öland, en knappt milsbred landremsa i havet med unik natur. Oavsett världsarvsstatus eller ej så är det ett faktum att vi på vår lilla ö har en fjärdedel av jordens bestånd av alvarsmark.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 07:50

Skruvad skyskrapa svår att sälja


Malmös främsta landmärke Turning Torso är inte bara Sveriges mest skruvade, utan också landets högsta byggnad. Men likafullt förfärligt svårsåld.Världens största fastighetsmäklare, amerikanska CBRE, har i två år försökt sälja den skånska skyskrapan men inte lyckats.

BT - 09 apr 14 kl. 07:50

Skruvad skyskrapa svår att sälja

Malmös främsta landmärke Turning Torso är inte bara Sveriges mest skruvade, utan också landets högsta byggnad. Men likafullt förfärligt svårsåld. Världens största fastighetsmäklare, amerikanska CBRE, har i två år försökt sälja den skånska skyskrapan men inte lyckats.

Cornucopia - 05 apr 18 kl. 13:49

Är SVT:s Michael Lindgren illegalist eller rysk inflytelseagent?

Denna artikel är satir, så man får skriva vad som helst så länge någon skrattar och i sann Public Service-anda skrattar jag åt mina egna skämt, alltså satir: Hö-hö.

Är SVT:s satirproducent Michael Lindgren en rysk illegalist eller rysk inflytelseagent? Mycket talar för detta, då hans uppdrag uppenbarligen är att minska förtroendet för Public Service inför ett ryskt angrepp på Sverige.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Englands Huawei-vändning: Riskerna kan minimeras

Det har blivit allt kyligare för Huawei i Europa. Men här kommer för första gången på länge en god nyhet..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Förslag: Plastskatt för Storbritannien

Storbritanniens regering lade förra året ett förslag om att förbjuda plastsugrör och tops, och tidigare har en avgift för plastpåsar införts i landet. Nu presenterar miljöminister Michael Gove ytterligare förslag för att öka återvinningen av plast..

Nyteknik - 1 timme sedan

Då lanserar Apple sin streamingtjänst

Apple kommer att visa upp sin Netflix-dödare och sin nya nyhetstjänst på ett event i vår, uppger källor..

Nyteknik - 1 timme sedan

Ikea satsar på solenergifarm i flyktingläger

Ikea Foundation växlar upp sitt filantropiska arbete, nu med fokus på klimatet. Satsningen ligger rätt i tiden, anser forskaren Johanna Palmberg som ser socialt ansvarstagande som en allt viktigare del i varumärkesbyggandet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Samsung ska utnyttja Huawei-krisen – satsar på 5g

Sydkoreanska Samsung försöker att slå mynt av kinesiska Huaweis problem på 5G-marknaden..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Forskare tonar ned larm om insektsdöd: ”Vi vet väldigt lite”

En ny larmrapport om världens insekter har fått stort genomslag i medierna. Är läget så allvarligt? Svaret är att ingen egentligen vet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nya rön kan underkänna klimatmodeller

Ny forskning avslöjar att gräsmarker inte gynnas av en högre nivå koldioxid som förväntat. Det kan betyda att nuvarande klimatmodeller om växthuseffekten inte stämmer, anser forskare vid Göteborgs universitet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Invasion av elscootrar – och fler blir det

Eldrivna sparkcyklar till uthyrning är en vanlig syn på gatorna i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Fåglarna sjunger tidigt i stadens ljus: ”Påverkas av stadsljuset”

Både koltrastar och talgoxar lockas att sjunga långt före gryningen i ljuset av stadens alla lampor. Ute i skogens mörker tar de sovmorgon betydligt längre..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Minska stressen – så blir drömjobbet lättare ditt

Jakten på ett nytt jobb tar tid och kan leda till utmattning. Men det går att minska stressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.